Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μουσικά παραμύθια από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν - Μουσικά παραμύθια 1

Συγγραφέας: Γιούλα Μιχαήλ
Εικονογράφος: Βάσω Γιαρένη
Τραγούδι: Παιδική χορωδεία του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης
Αφήγηση: Γεράσιμος Γεννατάς
Έτος: 21 Απριλίου 2011
Σχήμα:21Χ21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-72-8

Βέιν ο τρομερός - Μουσικά παραμύθια 2

Συγγραφέας: Μάρα Χωματίδη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Μουσική: Αφροδίτη Φρυδά
Τραγούδι - αφήγηση: Ανώτερη Δραματική Σχολή Τέχνης ΜΕΛΙΣΣΑ της Έλντας Πανοπούλου
Έτος: 21 Απριλίου 2011
Σχήμα:21Χ21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-71-1

Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας - Μουσικά παραμύθια 3

Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Αφήγηση: Μαριλένα Καββαδά, Αργυρώ Βούρου, Σταύρος Ράγιας, Μπέτυ Αποστόλου και Φιλήμονας Κιουπούρογλου
Τραγούδι: Κωνσταντίνα Πουτκάρη, Νίκος Ζής,Αργυρώ Βούρου, Σταύρος Ράγιας, Μπέτυ Αποστόλου, Ελευθερία Ζηλεμένου και Χρήστος Θεοδωρακόπουλος
Έτος: 24 Μαίου 2011
Σχήμα:21Χ21
Σελίδες:42
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-73-5

Ερμής το άτακτο πόνυ με CD - Μουσικά παραμύθια Νο4

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Στέλλα Αποστόλου
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Τραγουδούν: Νίκος Ζης, Νεφέλη Παπαναγή, Άρης Μακρής, Ίρις Νικολάου, Αργυρώ Βούρου, Αλέξανδρος Δεληγιαννίδης, Ελίζα Βενιζελέα, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.
Έτος:23 Μαίου 2012
Σχήμα:21x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-87-2

Ο ερωτευμένος δράκος - Μουσικά παραμύθια Νο 5

Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη
Εικονογράφος: Φωτεινή Τίκκου
Μουσική: Γιώργος Κασαβέτης
Τραγούδι, κιθάρες Νίκος Χωμενίδης:
Τραγούδι: Μαρίζα Ρίζου:. Γιούλα Χατζηχρήστου
Αφήγηση: Αντιγόνη Μάρτιν
Έτος: 12 Φεβρουαρίου 2013
Σχήμα:21Χ21
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-92-6

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros
CINEMA THERAPY
Κινηματογράφος και ψυχολογία με τις Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση ξεκινά ένα νέο βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα …ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καυγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Πρεμιέρα την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013, στις 8 μ.μ. με τη θεματική: Τι γίνεται όταν τελειώνει ο έρωτας;
Στο Cinema Therapy το παραδοσιακό ψυχολογικό σεμινάριο συναντά την κινηματογραφική προβολή και το αποτέλεσμα είναι μια διαδραστική βιωματική άσκηση φωτισμένη από τη μαγική λάμψη του κινηματογράφου που μας επιτρέπει να μοιραστούμε συναισθήματα, να λύσουμε το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων, να προβληματιστούμε και εν τέλει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.
Οι συντονίστριες Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων -επαγγελματίες ψυχολόγοι και κατάλληλα καταρτισμένες στην κινηματογραφο-θεραπεία- επιλέγουν τα κινηματογραφικά ερεθίσματα και σας καλούν να τις ακολουθήσετε σε ένα δίωρο ταξίδι αυτογνωσίας, επιτρέποντας σε αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες να σας συνεπάρουν και να «αναδείξουν» νέες πτυχές της προσωπικότητάς σας.
Με αφορμή το κινηματογραφικό απόσπασμα που θα προβάλλεται κάθε φορά, εκτός από τη διασκέδαση και τον προβληματισμό, απώτερος στόχος είναι η συνάντηση με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Οι υπόλοιπες συναντήσεις και θεματικές:
• Χάσμα Γενεών! Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
• Έχεις έρθει ποτέ αντιμέτωπος με την προδοσία; Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΘΕΜΑ: Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας
Για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, από 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:
• Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την παραγωγή συνεχούς γραπτού λόγου στην τάξη. Στόχοι της διδασκαλίας, προϋποθέσεις για την εφαρμογή, τι κερδίζει ο μαθητής, πώς αξιολογούμε τα μαθητικά κείμενα.
• Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο: Πώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, σχεδιάζουν, γράφουν και παρουσιάζουν το δικό τους βιβλίο στην τάξη.
• Ο λογοτεχνικός ήρωας: Οι εκπαιδευτικοί συζητούν, με βάση συγκεκριμένα λογοτεχνικά παραδείγματα, πώς κατασκευάζεται ο λογοτεχνικός ήρωας και δοκιμάζουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή του, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη.
• Ποιητική φόρμα: Πώς οι περιορισμοί στην ποιητική φόρμα μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά για τους μαθητές. Ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος, λίμερικ, χαϊκού.
• Δημιουργική γραφή και θεωρία της λογοτεχνίας: Πώς μπορώ να διδάξω στους μαθητές τεχνικές αφήγησης με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.
Εισηγήτρια: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-φιλόλογος
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Γραμματική της φαντασίας: Εισαγωγή στην τέχνη να επινοείς ιστορίες.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου και σχεδιασμού εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ: Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα υπόλοιπα επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Δηλώσεις συμμετοχής
• στο τηλ.: 211 3003580
• στα e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο θεατρικής αγωγής
Ένα εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 7-9 ετών με την παιδαγωγό προσχολικής ηλικίας-συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 1, 15 και 29 Νοεμβρίου, 6 Δεκεμβρίου 2013
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -100 € για δύο αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσει στα παιδιά την τέχνη του θεάτρου μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.
Με ερέθισμα την ιστορία Ο ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τη σειρά «Μικρές Καληνύχτες», τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια ρόλων, θα αυτοσχεδιάσουν, θα στήσουν τον δικό τους σκηνικό χώρο και θα παρουσιάσουν στο κοινό με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία. Με έναν πλούσιο συνδυασμό τεχνικών αφήγησης, σωματικού θεάτρου, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν ως γλώσσα επικοινωνίας, εκτός από τη φωνή, τους ήχους και τη μουσική, τις κινήσεις, το σώμα, θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους, θα γνωρίσουν τα στάδια της θεατρικής πράξης και θα εξοικειωθούν με το σύνολο των εκφραστικών μέσων του θεάτρου.
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με το ανέβασμα της παράστασης από τα ίδια τα παιδιά το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο.
Δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήριο:
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου). Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
50 χρόνια Καπλάνι της βιτρίνας
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά 8-12 ετών
Μια συνάντηση με την Άλκη Ζέη με αφορμή το εμβληματικό βιβλίο της και αγαπημένο των παιδιών το οποίο μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές και γενιές.
Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου Το καπλάνι της βιτρίνας. Η Άλκη Ζέη περιμένει τους μικρούς αναγνώστες στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να συνομιλήσουν για το βιβλίο και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Εμπνευστείτε από το βιβλίο και φέρτε μαζί σας ζωγραφιές, κείμενα, στίχους που η φαντασία σας θα γεννήσει. Και μην ξεχνάτε το σύνθημά μας: ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr με τίτλο 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ. Στο μήνυμα θα πρέπει να σημειώνετε έως δύο ερωτήσεις που το παιδί θα ήθελε να θέσει στη συγγραφέα σχετικά με το βιβλίο και τα προσωπικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας) και του κηδεμόνα του.
Εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και η δήλωση συμμετοχής πληροί τις προϋποθέσεις, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα σας επιβεβαιώσει την κράτηση της θέσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…
Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Ιορδανίδου
Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013, στις 8 το βράδυ
Η συγγραφέας συνομιλεί με τους αποφοίτους και τους νέους σπουδαστές των σεμιναρίων επιμέλειας και διόρθωσης κειμένων που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, καθώς και με το αναγνωστικό κοινό, και απαντά στις απορίες τους.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΘΕΜΑ: Νεοελληνική Γλώσσα: Από τα «παραδοσιακά» κείμενα στα ποικίλα «ψηφιακά κείμενα» του Διαδικτύου
Για τους φιλολόγους και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, από 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
Ένα διερευνητικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα προσεγγίσει τον ενδιαφέροντα κόσμο των γραπτών και ψηφιακών κειμένων με στόχους:
• Τη διαμόρφωση κριτηρίων επιλογής και αξιοποίηση γραπτών και ψηφιακών-οπτικοακουστικών και άλλων κειμένων (YouTube, Facebook και Twitter) στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
• Την παρουσίαση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών για την καλλιέργεια ικανοτήτων κριτικής ανάγνωσης και παραγωγής πρωτότυπου, γραπτού και προφορικού, λόγου από τους μαθητές (Ψηφιακός Γραμματισμός).
Εισηγητές
• Κώστας Αγγελάκος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του περιοδικού ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
• Δημήτρης Λάππας, φιλόλογος, επιστημονικός συνεργάτης της ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
• Νατάσα Μερκούρη, φιλόλογος, επιστημονική συνεργάτιδα της ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο των Ευγένιου Π. Αυγερινού, Γιώργου Κόκκινου, Γεωργίου Παπαντωνάκη, Αλιβίζου Σοφού Νέες τεχνολογίες και επιστήμες της αγωγής.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου με την υπογραφή και τη σφραγίδα και των δύο φορέων (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ).
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ: Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα υπόλοιπα επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Δηλώσεις συμμετοχής
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το φουστάνι με τις πεταλούδες της Σοφίας Μαντουβάλου
Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Οι πεταλούδες, οι ψυχές της αγάπης, οι φτερωτοί πανέμορφοι συγκάτοικοι της γης αγγίζουν χωρίς φόβο τα φτερά τους, για να γνωριστούν, να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να αγαπηθούν.
Μια ιστορία με φόντο ένα φουστάνι με πεταλούδες που έρχονται από κάθε γωνιά της γης δίνει στη Σοφία Μαντουβάλου την ευκαιρία να αναλάβει χρέη …μοδίστρας και, με τη βοήθεια των παιδιών, να ετοιμάσει ένα μεγάλο φόρεμα από χαρτί και αγάπη! Ένα φουστάνι που θα ταξιδέψει στη συνέχεια σε πολλές πόλεις μεταφέροντας μηνύματα αγάπης που αφορούν τις διαπολιτισμικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και βέβαια τις ιδέες και τα συναισθήματα των παιδιών, που θα φτερουγίσουν με τις χάρτινες πεταλούδες- ψυχές.
Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου θα αφηγηθεί το Φουστάνι με τις πεταλούδες και μετά θα φτιάξει μαζί με τα παιδιά αυτό το μοναδικό στον κόσμο φουστάνι.
Τα παιδιά θα κληθούν να φτιάξουν τις δικές τους χάρτινες πεταλούδες, να τις ζωγραφίσουν και να γράψουν πάνω σε αυτές τις ευχές τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της συγγραφέως θα τοποθετήσουν τις πεταλούδες τους πάνω στο φουστάνι συνθέτοντας έτσι ένα πανέμορφο μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και ενότητας των λαών.
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Η τέχνη και η τεχνική του μυθιστορήματος με τον συγγραφέα Νίκο Δαββέτα
Ένας κύκλος 10 τρίωρων μαθημάτων αφιερωμένος στην τέχνη της γραφής και της ανάγνωσης
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη 18:30-21:00
• Κόστος: 300 € - Για φοιτητές και ανέργους: 250 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Το τέλος μιας σχέσης του Γκράχαμ Γκρην
• Έναρξη σεμιναρίου: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013
• Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013, στις 6 μ.μ.
• Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr.
Λίγα λόγια για το περιεχόμενο από τον υπεύθυνο προγράμματος: «Αγαπάτε το μυθιστόρημα, αλλά αγνοείτε την τέχνη και την τεχνική του; Διαβάζετε πολλά μυθιστορήματα, αλλά αγνοείτε τον μυθιστορηματικό «κανόνα», την παράδοση και την ιστορία του;
Στον κύκλο αυτών των μαθημάτων φιλοδοξούμε να απαντήσουμε σε βασικές απορίες αναγνωστών και επίδοξων «γραφιάδων»:
Ποιες είναι οι στοιχειώδεις απαιτήσεις μιας εξιστόρησης; Πόσους αφηγητές μπορεί να έχει μια μυθιστορία; Πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη της πλοκής; Πώς πλάθεται ένας μυθιστορηματικός χαρακτήρας;
Αλλά και να προσεγγίσουμε κορυφαία έργα: Από το Δεκαήμερο του Βοκκάκιου και τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες ως τους Δαιμονισμένους του Ντοστογιέφσκι, τη Δίκη του Κάφκα και την Αθανασία του Κούντερα.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τη μυθιστορηματική τέχνη, ξαναδιαβάζοντας με μολύβι και χαρτί –σημειώσεις, ασκήσεις και παραδείγματα- τα κείμενα που μας έκαναν να την αγαπήσουμε...»
O Νίκος Δαββέτας είναι συγγραφέας και κριτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα από τις σελίδες του περιοδικού Διαγώνιος το 1981. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι ποιητικά βιβλία (Οι εραστές της Όστριας, Λευκή Φούγκα, Η μυστική ταφή της Ελεονόρας Τίλσεν, Τα μήλα της Εδέμ, Το κίτρινο σκοτάδι του Βαν Γκογκ, 15 Οκτωβρίου 1960), μια συλλογή διηγημάτων (Ιστορίες μιας ανάσας) και τέσσερα μυθιστορήματα (Το θήραμα, Λευκή πετσέτα στο ρινγκ, Η εβραία νύφη, Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη). Το 2010 το βιβλίο του Η εβραία νύφη τιμήθηκε με το βραβείο μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών και δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε στην Ολλανδία σε μετάφραση του Hero Hokwerda. Επίσης, ποιήματα και διηγήματά του μεταφράστηκαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το 2003 κυκλοφόρησε στη Μ. Βρετανία μια επιλογή του ποιητικού του έργου σε απόδοση Tomas Nairn. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Partisan Review, Agenda, Waves, Modern Poetry in Translation, Erythia. Υπό έκδοση βρίσκεται ο τόμος Η λογοτεχνία υπό κρίση, στον οποίο ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει τα κριτικά του κείμενα που δημοσίευσε κατά καιρούς σε περιοδικά κι εφημερίδες (Το Βήμα, Καθημερινή, Το Τέταρτο, Νέα Εστία, Εντευκτήριο κ.ά.).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS

Scholarship for professional perfomers

International Physical Theatre Lab
is inviting dancers, choreographers, actors and directors inspired by Physical Theatre as a bold, vibrant and multidimensional approach to contemporary theatre performance and interested to be part of the international performing arts network and find new collaboration projects.
December 14 - 21, 2013
Retzhof Castle - Leitring bei Leibnitz, Austria
Several scholarships available - only for professional performers.
The working language is English.
For scholarship application candidates should send CV/resume with photo and a cover letter stating the Lab dates to iugte.projects@gmail.com
Each scholarship grant is 300 EUR and it partially covers the participation fee.
Special registration conditions for groups of three perfomers and more are also available.
The working language is English.
Accommodation and meals
Accommodation and meals are organized for the group. Accommodation in shared twin room (two persons share one room) is 38 EUR per person day including meals - breakfast, lunch, dinner. Discounts for students are available (student identity document must be presented) - for students the fee is 33 EUR per day in shared twin room including meals. Single room is extra 7 EUR per day. Upon arrival you will have opportunity to choose the preferred meals (the reception will provide the menu plan for the week; vegetarian meals are also available). The nearest international airports are Graz and Vienna.
More details about venue, accommodation, photos: http://www.iugte.com/documents/retzhof

BIKY MOΣΧΟΛΙΟΥ - ΖΩΡΖ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ