Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Μανώλης Ρασούλης ο Άνθρωπος το πολιτικό ον

Σχεδόν πενήντα χρόνια σημαντικών ιδεολογικών αναζητήσεων, δημιουργικών βασάνων, καλλιτεχνικών και πάσης άλλης φύσεως διωγμών, έλαβαν τέλος, τραγικώς αθόρυβα, σεμνά και ταπεινά, μέσα σε μια απέραντη μοναξιά, σε μια στεγνή και άνυδρη πολιτικά και πολιτιστικά δύσκολη εποχή για όλους και πολύ περισσότερο για τον τόπο, που τόσο αγάπησε.        
Ο Μανώλης Ρασούλης, ο Ά ν θ ρ ω π ο ς, το πολιτικό ον, με τις ανθρωποκεντρικές αναζητήσεις και το μόνιμο αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο, που όπως έλεγε ΄΄χρωστάμε στις γενιές που ακολουθούν΄΄          
http://www.mousikorama.gr/site/announcements/music-articles/865-manolis-rassoulis-man27s-political-being

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ ΜΕ ΑΣΗΜΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

15 Μαρτίου 2011          
To 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χ. Μαλανδρίνου Υποταγή την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.            
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου και ο π. Ιωάννης Οικονομίδης.          
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα        
τηλ. 210-38.26.185         
15 Μαρτίου 2011            
To PassPort και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καρτερού Ο σύντροφος Πολύφημος και η μισή αλήθεια - Ιστορίες τσέπης για όσους επιμένουν την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.30 μ.μ.          
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Γαβρίλης, μέλος ΕΕ της ΓΣΕΕ, Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.          
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Βλάντος.               
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή,
Πειραιάς τηλ. 210-42.96.401

Η Λένα Τερκεσίδου και η μάγισσα Τιβικουτή στο Φλωρά στο Μαρούσι

Η μάγισσα Τιβικουτή και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ καλούν τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο στις 19  Μαρτίου  στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Φλωράς στο Μαρούσι..        
Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με την ηθοποιό- εμψυχώτρια Ία Χρυσανθοπούλου θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο της «Μάγισσας Τιβικουτή».            
Με διασκεδαστικό τρόπο και θεατρικό παιχνίδι θα μάθουμε ότι η τηλεόραση αν και είναι μαγική πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους.            
Βιβλιππωλεία ΦΛΩΡΑΣ             
Μαρούσι Μιλτιάδου 16,  τηλ. 210-8066377               
Η ΜΑΓΗΙΣΣΑ ΤΙΒΙΚΟΥΤΗ (ΜΕ CD)             
Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου             
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής               
Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν                
Τραγουδούν: Αφροδίτη Φρυδά, Φώτης Σιβριγιάν            
Αφήγηση: Σωτήρης Καρκαλέμης και Μαίρη Ανδρέου             
Έτος: 18 Οκτωβρίου 2010           
Σχήμα:21Χ29             
Σελίδες:40             
Εξώφυλλο:Σκληρό                
ISBN:978-960-6864-58-2                          
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πρόσκληση: Η Άλκη Ζέη και η Έλενα Χουζούρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου Δ. Ψυχικού | 15-03-11

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ             
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       
O Πρόεδρος Βύρων Σαμαρόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού έχoυν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ομιλία που θα κάνουν οι συγγραφείς Αλκη Ζέη και ΄Ελενα Χουζούρη με αφορμή τα βιβλία τους Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα και Πατρίδα από Βαμβάκι            
Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου του Δήμου Ψυχικού Οδός Δρόση 2 και Δροσίνη (Πλατεία Σολωμού) τηλ. 210-6745135

Τιμή στον Αναστάσιο Μάνθο

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.            
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη          
τηλ. 2310 247.111, 2310 991610, fax 2310 991610               
www.tf.auth.gr/teloglion,             
e-mail: teloglion@auth.gr            
Εκδήλωση προς τιμήν του τ.Προέδρου του ΔΣ του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ και τ.Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή Αναστάσιου Μάνθου για τη συνολική του προσφορά διοργανώνει το Τελλόγλειο την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στις 20:00.          
Η τριετής προεδρία του κ.Αναστάσιου Μάνθου, από τον Οκτώβριο του 2007 οπότε και διαδέχτηκε τον Καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 που το «τιμόνι» του Τελλογλείου παρέλαβε ο πρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος, υπήρξε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος για το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια το Τελλόγλειο φιλοξένησε τρεις εκθέσεις διεθνούς ακτινοβολίας: την έκθεση χαρακτικών Suite 347 του Pablo Picasso, την έκθεση «Ο Miro της Μαγιόρκα» και την έκθεση που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011, «Henri de Toulouse Lautrec». Παράλληλα, διοργανώθηκαν πολλές ακόμη εκδηλώσεις λόγου, μουσικές και θεατρικές, καθώς και άλλες εκθέσεις, με ορόσημο «Το Τελλόγλειο της Αλίκης και του Νέστορα: 10 χρόνια λειτουργίας».            
«Το Τελλόγλειο δεν εγκλωβίστηκε αυτιστικά σε ένα προϊόν τέχνης. Έδωσε το στίγμα ότι η Τέχνη είναι ό,τι σχετίζεται με τις καλές πλευρές του ανθρώπου», είχε σημειώσει τότε ο κ.Μάνθος.            
Στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, για τον κ.Μάνθο θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΔΣ του Τελλογλείου και Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, η ΓΓ του ΔΣ του Τελλογλείου κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, η πρώην αντιπρύτανις του ΑΠΘ, καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου, και ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής κ.Κωνσταντίνος Τριαρίδης.           
Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με έργα των Claude Debussy, Georges Bizet, Erik Satie, και Μάνου Χατζηδάκι. Πιάνο: Ξένια Θεοδωρίδου. Ερμηνεία: Αγγελική Καθαρίου.