Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ 2015 / ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ! Θέατρο για παιδιά




Τυχερό 2015
Τα "'Αλογα του Ήλιου ", ένα κόσμημα διπλής όψεως σε σχέδιο της γλύπτριας
Αλεξάνδρας Αθανασιάδη,
είναι το ΤΥΧΕΡΟ του 2015 που παρουσίασε
ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής .
Στην μπροστινή όψη του ΤΥΧΕΡΟΥ της νέας χρονιάς απεικονίζονται τα φτερωτά άλογα που σέρνουν, σύμφωνα με το μύθο, το τέθριππο άρμα του Ήλιου. Στην πίσω όψη, η αποτύπωση του τροχού, που κι αυτός αναφέρεται στον ζωοποιό Ήλιο, συμπληρώνει το θέμα.
Το Τυχερό 2015 κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 999 (τιμή 50 ευρώ), ασήμι-χρυσό (τιμή 180 ευρώ), καθώς και σε 100 αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ (τιμή 650 ευρώ).
Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και κάντε τις αγορές σας.
Περισσότερες πληροφορίες: 210-7282777 e-mail: brag@megaron.gr



Θεατρική παράσταση για παιδιά
"Απαγορεύεται η μουσική!"
Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού.
Το θέατρο γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα, ανοίγοντας το δρόμο για άφθονους "μουσικούς πειραματισμούς" στο σπίτι η στο σχολείο.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
Αγορά εισιτηρίων: 210-7234567, 210-7282554 (την ημέρα της παράστασης)
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δ-Π 09:00-17:00, Σ 10:00-14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δ-Π, Κ 10:00-16:00
Κλείστε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώ
Αίθουσα Διδασκαλίας
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Περισσότερες πληροφορίες

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


ΘΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, που η μελέτη της ιστορίας και θεωρίας του θεάτρου εισχώρησε επίσημα -με σημαντική καθυστέρηση- στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στα ερευνητικά κέντρα της χώρας, η επιστημονική έρευνα στο συγκεκριμένο τομέα έχει αναπτυχτεί με πολύ εντυπωσιακούς ρυθμούς. Έχουν επομένως ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να αξιοποιηθούν τα επιμέρους ευρήματά της στη σύνθεση μιας γενικής ιστορίας του νεοελληνικού θεάτρου, στην επιφυλακτική έστω συνεκτίμηση του αποθησαυρισμένου νέου υλικού για το σχεδιασμό μιας εικόνας συνόλου. Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο να ανοίξει το δρόμο προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Παίρνοντας υπόψη τις μαρτυρίες για τη θεατρική δραστηριότητα στις ελληνόγλωσσες κοινότητες της ανατολικής Μεσογείου, από τα χρόνια του Κυπριακού Κύκλου των Παθών και του Κρητικού Θεάτρου, ως το κίνημα του μεταμοντερνισμού στην Αθήνα των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα, η αφήγηση επιχειρεί να επισημάνει τα βασικότερα ρεύματα που κυριάρχησαν στην εδώ τέχνη της σκηνής, για ένα διάστημα μεγαλύτερο της μισής χιλιετίας. Και φροντίζει να χαρτογραφήσει τις αφετηρίες και τους σταθμούς, τις συνέχειες και τις ρήξεις, που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση μιας συμπαγούς τοπικής καλλιτεχνικής παράδοσης. Στόχος δεν είναι εδώ να απογραφούν απλώς όσο γίνεται περισσότερα πρόσωπα και γεγονότα που έχουν πάρει μέρος στη σχετική ζύμωση. Στόχος είναι να αναδειχτούν και να αναλυθούν τα σημαντικότερα ανάμεσά τους. Και κυρίως να ερμηνευτούν και να τοποθετηθούν σε ένα όσο γίνεται ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ| ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ISBN-13: 978-960-524-433-0 | 14 x 21 εκ. | 672 σελ., σκληρόδετο | Λιανική τιμή: 20,00

ΛΕΙΒΑΔΑΣ - ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΚΥΡΑΙΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΑΓΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Κατεβάστε το δέντρο, γυαλίστε τις μπάλες, ξετυλίξτε τις κορδέλες, τσεκάρετε τα φωτάκια, ξεσκονίστε τα τρίγωνα, αγοράστε γαλοπούλα και υλικά για πολλά γλυκά, χαρτί περιτυλίγματος και κάρτες, και ελάτε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) να γιορτάσουμε μαζί τα πιο μαγικά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
Σας περιμένουμε με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, γιορτινά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών και άλλα πολλά παιχνίδια για παιδιά και φυσικά πολλά βιβλία για να κάνετε δώρα σ’ αυτούς που αγαπάτε! Αφήστε μας και την ευχή σας για τον καινούργιο χρόνο στο μεγάλο βιβλίο των ευχών που θα βρείτε στο ισόγειο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ.
Δείτε παρακάτω το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά και δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως. Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με γλυκά κεράσματα, γιορτινή διάθεση και πολλές εκπλήξεις

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Ο ντετέκτιβ Κλουζ και το μυστήριο των Χριστουγέννων
Δυο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο ανεπανάληπτος ντετέκτιβ Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ’ ένα καλάθι αχρήστων: «Αύριο, παιδιά, θα γίνει το μπαμ!» διαβάζει.
Ελάτε να λύσουμε το πιο μυστηριώδη υπόθεση των Χριστουγέννων με τη βοήθεια του ηθοποιού Δημήτρη Παπαδάτου.
Για παιδιά από 7 ετών

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές με αφορμή το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι.
Πόσο λαμπερό είναι το αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Πώς θα καταφέρει ένα τόσο δα μικρό ποντικάκι να το φτάσει; Η παιδαγωγός Ζωή Τραντσίδου από την ομάδα «Μικρές Ιστορίες» περιμένει τους μικρούς μας φίλους για θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, σε μια δράση βασισμένη στο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.
Για παιδιά από 4 ετών

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με αφορμή το βιβλίο Ένα ελατάκι για τον Τάκη του Ευγένιου Τριβιζά
Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να στολίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όλο τον χρόνο; Με τι στολίδια θα το γεμίζαμε; Η παιδαγωγός Ζωή Τραντσίδου από την ομάδα «Μικρές Ιστορίες» περιμένει τους μικρούς μας φίλους σε ένα εικαστικό εργαστήρι με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού.
Για παιδιά από 4 ετών

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στις 6:30 μ.μ.
Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου: Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού για γονείς και παιδιά
Τι κάνει ένα δέντρο μόνο του στη μέση ενός δάσους την ημέρα των Χριστουγέννων; Γιατί κανείς δεν το έχει στολίσει; Με ερέθισμα πίνακες του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, γονείς και παιδιά δημιουργούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια, παίζουν παιχνίδια και κατασκευάζουν το δικό τους δέντρο με ευχές για όλες τις εποχές του χρόνου!
Το εργαστήρι εμψυχώνει η παιδαγωγός και συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Ανωγιαννάκη.
Για παιδιά από 3-6 ετών και τους γονείς τους

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, στις 6:30 μ.μ.
Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με αφορμή το βιβλίο Τα Χριστούγεννα της Μιμής της Νευρικής της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Ετοιμαστείτε για τα ΝΕΥΡΙΚΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα της ζωής σας!
Η Μιμή φτιάχνει τη λίστα για τα δώρα των Χριστουγέννων, αλλά ο αδερφός της περιμένει με αγωνία να χιονίσει σε μια πόλη που το χιόνι δεν έχει εμφανιστεί εδώ και ένα εκατομμύριο χρόνια! Θα καταφέρει η Μιμή να χαρίσει στον αδερφό της ΟΛΟΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; Κι εμείς πώς θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε;
Μη χάσετε το θεατρικό παιχνίδι με τους αγαπημένους ήρωες της σειράς και τον εμψυχωτή Χρήστο Χριστόπουλο.
Για παιδιά από 7 ετών

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη του Κυριάκου Χαρίτου
Διαδραστική θεατρική διασκευή με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Δαλαμάγκα και Χρήστο Χριστόπουλο
Τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση αναλαμβάνοντας ρόλους, διασκεδάζουν, γελάνε και τέλος βοηθούν στη συμφιλίωση των δύο αιώνιων εχθρών.
Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μερικές νηστικές αρκούδες, κάτι παράξενοι σκίουροι, οι κηπουροί των ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες
στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη μουσική περιπέτεια!
Για παιδιά Νηπιαγωγείου, A’ και B’ Δημοτικο

Κείμενο: Κυριάκος Χαρίτος
Διασκευή - προσαρμογή: Χρήστος Χριστόπουλος
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Παίζουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Χρήστος Χριστόπουλος
Δείτε ΕΔΩ βίντεο με αποσπάσματα από την παράσταση.
Διάρκεια: Μία ώρα
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 40
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, στις 6:30 μ.μ.
Γιορτινή εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο Κάθε μέρα Χριστούγεννα του Αντρέας Κένιγκ
Τι μπορεί να συμβεί όταν η ευχή που θα ζητήσει ο Μαξ τα Χριστούγεννα θα δυσκολέψει τον Αϊ-Βασίλη... αλλά και τον ίδιο τον Μαξ; Τελικά χρειάζεται να προσέχουμε πριν ευχηθούμε κάτι; Τι θα ευχόμασταν λίγο πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος και τι θα ευχόμασταν στο καλωσόρισμα του καινούριου;
Μια εκδήλωση γεμάτη μαγικές εικόνες και πολύ πολύ παιχνίδι παιχνίδι με την ηθοποιό και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου για όλους τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους που θα βρεθούν κοντά μας!
Για παιδιά από 3 ετών

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, στις 6:30 μ.μ.
Γιορτινή εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τα βιβλία της Disney Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Ντόναλντ και Ιστορίες της Πρωτοχρονιάς με τον Γουίνι
Ο μουσικός-ηθοποιός Στέλιος Κουκέλης και η εικαστικός Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου σας προσκαλούν να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παρέα με τον Ντόναλντ και τον Γουίνι.
Θα διασκεδάσουμε φτιάχνοντας ιστορίες με κολάζ, ζωγραφική και κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και θα απολαύσουμε την αφήγηση των περιπετειών του Ντόναλντ και του Γουίνι με ζωντανή μουσική.
Για παιδιά από 4 ετών Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη (εκτός από τη θεατρική παράσταση «Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη”) με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr. Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους και να κάνουν τις γιορτινές αγορές τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της. Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΚΗΣ – ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
«ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ»
Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος
Στίχοι: Σάννυ Μπαλτζή
Ερμηνευτής: Διονύσης Σαββόπουλος 
Ο Λάκης Παπαδόπουλος – Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ,  ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, ετοιμάζει το νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο με πολύ σημαντικές συμμετοχές: Αρλέτα, Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρινέλλα, Πάνος Μουζουράκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Πάριος, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Κώστας Χατζής και άλλοι και βέβαια ο ίδιος ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Πρώτο δείγμα αυτής της πολύ σημαντικής δουλείας σε μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου, είναι το τραγούδι «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ» ερμηνευμένο από τον Διονύση Σαββόπουλο σε στίχους της επί χρόνων συνεργάτιδας του Λάκη, Σάννυς Μπαλτζή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ - Καΐκι μου Άη Νικόλα