Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

🎶 Μη χάσεις το νέο βιβλίο του αγαπημένου σου συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους 🏫









Η ιστορία του τατουάζ || Συναντήσεις ιστορίας της Τέχνης στην Οικία Τέλλογλου

 

Η ιστορία του Τατουάζ
Στην Οικία Τέλλογλου
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα ενότητα των μαθημάτων Ιστορίας της Τέχνης που διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία στην Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος).
Στην ενότητα Ιστορία του Τατουάζ θα παρουσιαστεί μια σύντομη επισκόπηση της τέχνης της δερματοστιξίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδρομή της από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και τον 20ό αιώνα και να εξερευνήσουν τα αίτια που ωθούν διαχρονικά τους ανθρώπους στη διακόσμηση του σώματός τους. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι κυρίαρχες αντιλήψεις γύρω από την τέχνη του τατουάζ, όπως επικράτησαν σε κάθε ιστορική περίοδο, αλλά και οι ερμηνείες των συμβόλων που εμφανίζονται τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο εθνογραφικό τατουάζ.
Η ενότητα αποτελείται από δύο δίωρες συναντήσεις και το κόστος ανέρχεται στα 40 ευρώ και για τις δύο συναντήσεις. Δεν ισχύουν ατέλειες.
1η συνάντηση: 13 Μαρτίου, 17:00-19:00
2η συνάντηση: 20 Μαρτίου, 17:00-19:00
Για την κράτηση της θέσης είναι απαραίτητη η εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων μέσα από τη σελίδα του Τελλογλείου https://www.teloglion.gr/eshop/shop/i-istoria-tou-tatouaz-stin-oikia-telloglou/
Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής διδάκτρων.
Πληροφορίες: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, 2310991614, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-14:00.
*Πηγή εικόνας (1) https://xtremeinks.com/blogs/artists-corner/tattooing-in-india-a-cultural-canvas-inked-in-tradition-and-modernity?fbclid=IwAR3uk5P0p-qohL4VECPC15AeOkaeUjH10Epysb_Tet5wztmlrFXAUb1TwBw