Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Τρείς νεράιδες αδελφές

Συγγραφέας:Λίλα Δρούτσα
Εικονογράφος: Έλλη Γρίβα
Έτος:2005
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-88377-8-2

Ιστορίες για φίλους

Συγγραφέας:Χριστίνα Ρίμερ
Εικονογράφος: Κωνσταντίνος Χαρίτος
Έτος:2006
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-6638-29-4

Ερυθρούλης, το κόκκινο αστέρι - Ενα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Συγγραφέας:Μαρία Καραγιάννη
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Έτος:2004
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87937-8-5

Τα παραμύθια της τσάντας

Συγγραφέας:Σοφία Κράλλη
Εικονογράφος:Φερένα Σκόρδη
Έτος:2004
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87937-4-2

Ο δράκος του φόβου- Ενα παραμύθι για την απομυθοποίηση του φόβου

Συγγραφέας:Σοφία Κράλλη
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Έτος:2003
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87370-9-5

lembessiart 2013 ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

Παιδική Σκηνή ΚΘΒΕ: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ στο Βασιλικό Θέατρο


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ»
Στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από την Kυριακή 6 Οκτωβρίου



«Οι τρεις Σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά είναι η εναρκτήρια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη νέα θεατρική περίοδο 2013-2014. Πρόκειται για μια νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Δουμά, η οποία με σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν» καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες, σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση.
Το έργο θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο.
Έναρξη: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.
Περισσότερα εδώ
Teaser Βίντεο από τις δοκιμές εδώ

Γενιές Σημαδεμένες - Από τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

 
Γενιές Σημαδεμένες
Κείμενα:Μπέρτολντ Μπρεχτ
Επιλογή κειμένων: Νάντια Βαλαβάνη
Μουσική:Τάσος Γκρους

Τραγουδούν:
· Βασίλης Παπακωνσταντίνου
· Καλλιόπη Βέττα
· Μαρία Παπαγιαννάκη – Κόμη
· Παιδική Χορωδία Ελληνικού Ωδείου (Παράρτ. Πειραιά)
· Τάσος Γκρους

Αφηγητές:
· Μάνια Παπαδημητρίου
· Ανδρέας Μαυραγάνης
· Νάντια Βαλαβάνη
· Τάσος Γκρους
Λιανική Τιμή: 14 €
Βιβλίο με cd

«Όλα κινούνται φίλε μου...»
«(...)Οι τραπεζίτες και γύρω τους του κράτους τα τσιράκια, οι γκόμενες, οι γλείφτες και οι ρουφιάνοι. Αυτή πρέπει αιώνια να είναι η παγκόσμια τάξη κι ο άνθρωπος να μην τολμά να την αλλάξει. Όμως όλα κινούνται φίλε μου»...
Ένα απόσπασμα από τις «Γενιές σημαδεμένες», τη συγκλονιστική ροκ όπερα - με μελοποιημένα κείμενα του Μπ. Μπρεχτ .
Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, δεκάδες απ' αυτούς όρθιοι, την παρακολούθησαν. Λόγος και ήχος αιχμηρός, σκληρός, όπως και η ζωή των κολασμένων της Γης να στροβιλίζονται σαν σίφουνας στα καλντερίμια της ανθρώπινης ιστορίας. Κάνοντας εκείνο το «κλικ» στο υποσυνείδητο, που έρχεται να σφραγίσει τη συνειδητοποίησή σου. Μπολιάζοντας μεγάλες αλήθειες. Δυνατές, ξεχωριστές στιγμές μέσα σου. Για τον πόλεμο που «γεννιέται από την ειρήνη τους σαν το παιδί από τη μητέρα». Αλλά και πριν «καιρό πολύ προτού τα βομβαρδιστικά φανούν πάνωθέ μας ήτανε κιόλας οι πολιτείες μας ακατοίκητες. Απ' τη βρωμιά δεν μπορούσε κανένας οχετός να μας ξεπλύνει. Καιρό πολύ πριν σκοτωθούμε σε μάχες άσκοπες όταν βαδίζαμε σε πολιτείες όρθιες ακόμα οι γυναίκες μας ήτανε κιόλα χήρες και τα παιδιά μας ορφανά. Καιρό πολύ πριν μας πετάξουν στο λάκκο άλλοι, σημαδεμένοι ήμαστε, δίχως φίλους». Βάζει στο σημάδι τη ματωμένη γεννήτρα της υπεραξίας, το σύστημα που «αφήνει τους φτωχούς φτωχότερους να μένουν χρόνια, γιατί ήταν οι πόθοι τους πιο όμορφοι από τον παράδεισό σου». Όμως «όλα κινούνται φίλε μου»... Μια ροκ όπερα, που έχει τρία μέρη: 1ο Την κοσμογονία, τη λογική, τη δημιουργία του συστήματος. 2ο Ο πόλεμος σαν φυσική συνέπεια και συνέχεια του συστήματος και 3ο μέρος η αμφισβήτηση. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο μέσα από το έργο του Μπρεχτ πώς είναι ο κόσμος και πώς μπορούμε να τον ανατρέψουμε.

…στου Κόσμου την άκρη

Πάρτι για παιδιά

1
Πάρτι για παιδιά
giroskosmou01.jpg
Ο Πολυχώρος ΑΓΚΥΡΑ προτείνει τα δηµιουργικότερα πάρτι, σε συνεργασία με την εμψυχώτρια ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ.
Θέματα με αγαπημένους ήρωες παραμυθιών, γίνονται θεατρική παράσταση ή θεατρικό παιχνίδι και μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, οι μικροί μας φίλοι ζουν το δικό τους ταξίδι στο όνειρο και τη φαντασία.
Μέσα από ρόλους που τα ίδια επιλέγουν, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε ήρωες των παραμυθιών, αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα, εκφράζονται με το σώμα, τη μουσική, τον χορό. Χαίρονται παίζοντας!
Το κυριότερο όμως είναι ότι επικοινωνούν μέσα από τα συναισθήματά τους.

Η καλύτερη Γελωτοθεραπεία
Λίγα λόγια... για το παιχνίδι

Τα Παιχνίδια με τα παιδιά έχουν καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα και η βαθύτερη παιδευτική και θεραπευτική τους αξία αγκαλιάζει τα παιδιά με έναν έμμεσο βιωματικό τρόπο... παίζοντας.
Το παιδί παίζει και συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι και στο παραμύθι.
Η αφήγηση μιας ιστορίας-μύθου ξεσηκώνει τα παιδιά και τα καλεί να συμμετάσχουν σε ένα «φανταστικό ταξίδι», παίζοντας. Μέσα από ρόλους που τα ίδια επιλέγουν μεταμορφώνονται σε ήρωες των παραμυθιών, αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα, εκφράζονται δημιουργικά με το σώμα, τη μουσική, τον χορό. 
 Το ταξίδι κρύβει πολλές περιπέτειες και δοκιμασίες για όλους, μα όλοι μαζί θα τις αντιμετωπίσουμε. Η προσπάθεια είναι που μετρά και η χαρά είναι μεγάλη όταν καταφέρνουμε κάτι δύσκολο.
Στο τέλος του παιχνιδιού μάς περιμένει πάντα μια όμορφη ΕΚΠΛΗΞΗ, αρκεί να την ανακαλύψουμε... παίζοντας!
Σκοπός του παιχνιδιού...το γέλιο, η χαρά και η επικοινωνία

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΘΕΜΑ: «Ταξίδι στη Χώρα των Μαγικών καπέλων!!!»

(για παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών)
Ένα ταξίδι μοναδικό. Τα πιο τρελά και πρωτότυπα καπέλα του κόσμου κάνουν διαγωνισμό. Σε μια χώρα γεμάτο φαντασία όλα μπορούν να συμβούν. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και ταξιδεύουν για την Χώρα των μαγικών καπέλων. Μια διαδρομή γεμάτο εκπλήξεις, χορό, χρώματα και περιπέτεια!

Μέσα από ρόλους που τα ίδια επιλέγουν, τα παιδιά μεταμορφώνονται, κάνουν μαγικά, αυτοσχεδιάζουν και χαίρονται παίζοντας! Ένα πάρτι γεμάτο χαρά, μουσική και πολλά θεατροπαιχνίδια προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία.
Ωράριο - Kόστος χώρου
ΣΑΒΒΑΤΟ: 17:00-20:00
ΚΥΡΙΑΚΕΣ: 12:00-15:00 & 17:00-20:00
Τιμή ενοικίασης χώρου: 250,00 € έως 30 παιδιά.
Για κάθε επιπλέον παιδί, χρέωση 5,00 €

• Θεατρικό παιχνίδι: 140,00 €
• Επικύρωση ΠΑΡΤΙ με προκαταβολή: 250,00 €
• Είδη αναψυκτηρίου και catering μόνο από εμάς.

Στο κόστος της αίθουσας περιλαμβάνονται:
• Ξεχωριστή αίθουσα για τους γονείς
• Προσκλητήρια για το πάρτι
• Στολισµός της αίθουσας
• Πιατάκια, ποτηράκια
• Προσωπικό αποκλειστικά για το σερβίρισµα
• ∆ωράκι για το παιδί που γιορτάζει
Catering:Τιµή κάθε πιάτου: ανάλογα µε το τι επιλέγετε

ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ, ΣΟΛΩΝΟΣ 124 & ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 2103837540

«DEVISED THEATRE 2013-2014» από την Θ.Ο. «ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ» για 5η συνεχή χρονιά ! !

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=32757241f6&view=att&th=14171f8d72dbabfd&attid=0.2&disp=inline&realattid=9c9c2168b8fc9999_0.3&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_GRHEx34CVxMlFMWnIoqmM&sadet=1380613139487&sads=Ncw_xFyv0VIEuCvxUhmOeUC0vYQ
«DEVISED THEATRE 2013-2014» από την Θεατρική Ομάδα «ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ»
για 5η συνεχή χρονιά ! !
“….Θα εξερευνήσουμε το θεατρικό κόσμο, καλλιεργώντας το σώμα, την αναπνοή, την φωνή μας και με σύντροφο την ενέργεια μας θα ταξιδέψουμε στα βάθη της φαντασίας μας...” 
Η θεατρική ομάδα “Λωτοφάγοι” ιδρύθηκε το 2007. 'Έχοντας ως βάση το “Devised Theatre  (Θέατρο Επινόησης), κάθε χρόνο, δημιουργεί παραστάσεις είτε μέσα από σεμιναριακούς κύκλους με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, είτε με το δικό της δυναμικό και τις παρουσιάζει σε διάφορους χώρους. Στόχος και σκοπός της ομάδας είναι να δώσει μία φρέσκια, ζωντανή πνοή στον θεατρικό και εν γένει στον καλλιτεχνικό χώρο.
Το DEVISED THEATRE είναι ένα σύγχρονο είδος θεάτρου που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην μέθοδο του αυτοσχεδιασμού. Το θεατρικό κείμενο δεν προϋπάρχει αλλά δημιουργείται- επινοείτε από τους «ηθοποιούς -performers» κατά την διάρκεια των αυτοσχεδιασμών.
Φέτος κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα διδάσκονται ασκήσεις γνωριμίας, ενεργοποίησης, συγκέντρωσης, ετοιμότητας, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αυτοσχεδιασμού, δραματοποίησης, παντομίμας, αυτόματης γραφής, χαλάρωσης κα. Ο σεμιναριακό κύκλο θα έχει διάρκεια (6) έξι μήνες και θα πραγματοποιηθεί σε τρίωρα μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα.
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ηθοποιοί, σπουδαστές δραματικής σχολής, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι αλλά και όσοι απλά αγαπάνε το θέατρο σαν τέχνη και θα ήθελαν να το γνωρίσουν από κοντά. Ο κύκλος του σεμιναρίου ολοκληρώνεται με μία θεατρική παράσταση ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ της ομάδας που συμμετέχει. Η παράσταση παρουσιάζεται πριν το Πάσχα σε επαγγελματικό θέατρο στην Αθήνα.
Εισηγήτρια η Αθηνά Αρσένη: σπούδασε “Theatre Studies & Popular Music Production” στο Πανεπιστήμιο του Derby και έκανε το Master της πάνω στο “Physical Theatre” στο Πανεπιστήμιο του Royall Holloway στο Λονδίνο. Είναι ιδρύτρια της θεατρικής ομάδας «Λωτοφάγοι», με την οποία δραστηριοποιείτε καλλιτεχνικά στο χώρο του θεάτρου από το 2007 και εμπνευστής του «Athens Bar Theatre Festival». Κάθε χρόνο σκηνοθετεί και παρουσιάζει με ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς θεατρικές παραστάσεις σε διάφορα θέατρα στην Αθήνα. Για αρκετά χρόνια δίδαξε διάφορες τεχνικές θεάτρου, Θεατρικό Παιχνίδι και English Theatre στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Θέατρο των Αλλαγών.
Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 6942204511 μέχρι και την Πέμπτη 10/10/2013.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αθηνά Αρσένη στο παραπάνω τηλέφωνο είτε ηλεκτρονικά:
athina_arseni@yahoo.com ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.lotofagoi.com, https://www.facebook.com/groups/46264453354/?fref=ts.

Βαμβακάρης-Παγιουμτζής- Καραβοτσακίσματα

Μπέμπα Μπλάνς - Μιάς πεντάρας νειάτα