Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ "ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ"



ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ
Το φουστάνι με τις πεταλούδες
Ένα πολύ ξεχωριστό φόρεμα γίνεται αφορμή να ταξιδέψουμε σε έναν όμορφο κόσμο, τόσο εύθραυστο, τόσο δυνατό, τόσο ελεύθερο, όσο οι μικρές ψυχές της αγάπης που το στολίζουν.
Πεταλούδες από κάθε γωνιά της γης μάς περιμένουν για να μοιραστούν μαζί μας τη σημασία της διαφορετικότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαπολιτισμικής ενσυναίσθησης.
Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφίας Μαντουβάλου ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, στις 6 μ.μ.,στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
η Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας
του Πανεπιστημίου Αθηνών,
ο Γιάννης Σ. Παπαδάτος, Επίκουρος Καθηγητής
Πανεπιστημίου Αιγαίου-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας,
και η Φωτεινή Ζέρβα, δασκάλα του 1ου Πρότυπου Πειραματικού
Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο).
Το βιβλίο (εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού) βραβεύτηκε πρόσφατα από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα κοριτσάκι παίρνει δώρο απ’ τη νονά της ένα πολύ ξεχωριστό φόρεμα, και μαζί του ταξιδεύει σε έναν υπέροχο φανταστικό κόσμο, γεμάτο ομορφιά και χρώματα. Πεταλούδες από όλο τον κόσμο τη συνοδεύουν σ’ αυτό τον κόσμο και της μαθαίνουν την αξία της διαφορετικότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των διαπολιτιστικών αξιών και της ανταλλαγής ιδεών.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Σοφία Μαντουβάλου ζει στην Αθήνα. Σπούδασε εξελικτική ψυχολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία και σκηνοθεσία στην Ελλάδα και στον Καναδά. Εδώ και τριάντα χρόνια που υπηρετεί το βιβλίο και την τηλεόραση παρέα με τη φαντασία, το χιούμορ και το παράλογο, κατορθώνει να συνδυάζει τα φανταστικά με τα πραγματικά στοιχεία της ζωής, το όραμα με την πραγματικότητα. Έχει εκδώσει έως τώρα εβδομήντα βιβλία για παιδιά και νέους. Το έργο της στην παιδική λογοτεχνία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κινέζικα και τα κορεάτικα, ενώ κάποια περιλαμβάνονται στο σχολικό ανθολόγιο. Το 2014 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν. Είναι δημιουργός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ταινιών, μερικές από τις οποίες έχουν αποσπάσει διακρίσεις.
Μην χάσετε την εκπομπή της Αναστασίας Καμβύση την Παρασκευή 11 Απριλίου στο ηλεκτρονικό ραδιόφωνο www.trollradio.gr, στις 3 το μεσημέρι, με καλεσμένη τη Σοφία Μαντουβάλου.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Émile Durkheim: Η εξέλιξη της παιδαγωγικής σκέψης


KING ELVIS -The Musical- at Principal Club Theater...


ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ