Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Νέος τίτλος: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ CAMBRIDGE

Η EVA JOLY στην Αθήνα

Σας ενημερώνουμε πως η Eva Joly, ευρωβουλευτής και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων (Europe Écologie-Les Verts) για τις προεδρικές εκλογές, θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο, Παρασκευή 17/2.                           
Στις 12.30 η Eva Joly θα δώσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, συν-επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις επερχόμενες εκλογές, στην αίθουσα του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8), για την ανάγκη επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, ώθησης κοινωνικά δίκαιων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης αλλά και την απαίτηση για αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας.                                 
Στις 18.00 θα συμμετάσχει σε ανοικτή συνάντηση - συζήτηση με φορείς στην αίθουσα Κωστής Παλαμάς, Δ10, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι.                           
Το μυθιστόρημα που η Eva Joly έχει γράψει σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Judith Perrignon, με τίτλο Τι είδε η Λίρα Καζάν, θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον Απρίλιο από τις εκδόσεις Κέδρος.                              
Πρόκειται για ένα πολιτικό και οικολογικό θρίλερ με θέμα τις σκοτεινές διασυνδέσεις μεταξύ της ρωσικής ολιγαρχίας που ελέγχει την ρωσική στρατιωτική βιομηχανία, των υπηρεσιών πληροφοριών της Δύσης και των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών που απειλούν με καταστροφή το Δέλτα του Νίγηρα.

9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (24-27/5/2012)

9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 24 -27 Μαΐου 2012
Η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2012, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO, με οργανωτές το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), την Helexpo και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών.
Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην καθοριστική επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την ένωσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα, με τιμώμενη χώρα τη Σερβία και με τις καθιερωμένες θεματικές «γωνιές», για παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς, η Έκθεση, παρά τη βαθιά κρίση και τις εγγενείς δυσκολίες στον κόσμο του ελληνικού βιβλίου, υπόσχεται ότι θα είναι το πολιτιστικό γεγονός της χρονιά με επίκεντρο τους εκδότες, τους συγγραφείς, τους αναγνώστες – με εκατοντάδες εκδηλώσεις, με παρόντες τους ανθρώπους του πνεύματος, με επισκέπτες που διαθέτουν αισθητήριο και κριτική σκέψη.
Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνεται ο κύκλος συναντήσεων «Μνήμη και Ιστορία» όπου ο διάλογος θα επικεντρωθεί στη μνήμη ως προς την κλινική, ψυχαναλυτική, ιστορική και λογοτεχνική της διάσταση∙ τη μνήμη ως κλειδί για το μέλλον.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΔΕΒΘ : http://www.thessalonikibookfair.com/
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ).

Οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν

ΔΝΤ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΔΕΥΤ 20 ΦΕΒΡ

Δελτίο Νέου Τύπου
ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΩΡΑ
LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Τα ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ του αλέξανδρου ζώρα για μια και μοναδικη εμφανιση την Δευτέρα 20 Φεβρουαριου, στο club του Μυλου.
Χάλκινοι ήχοι, ένταση, εκρηκτικός ρυθμός είναι κάποια από τα στοιχεία μιας μπάντας με Χάλκινα πνευστά.
Ήχοι, ένταση και ρυθμοί που συνοδεύουν και συνυπάρχουν καθημερινά με την ζωή τα γλέντια την παράδοση της κέντρο-δυτικής Μακεδονίας Κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια και νταούλια είναι μερικά από τα όργανα που συνθέτουν αυτό το μοναδικό ηχόχρωμα, όπως διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε από της αρχές του αιώνα στην Μακεδονία αλλά ιδιαίτερα στην πόλη της Γουμένισσας, γενέτειρας εκατοντάδων λαϊκών οργανοπαιχτών σήμερα.
INFO
‘’Club’’ Μύλος
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ζωναράδικος-Τσέστος, Ν. Πιερίας (Χοροστάσι)