Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ετούτο ειν' ωκεανός

Ετούτο ειν' ωκεανός
Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τη μεριά της θάλασσας, δεν φάνηκε να ανησύχησαν τους κατοίκους του μικρού χωριού. Κάποιοι μόνο μετρήθηκαν στα τυφλά, για να μην ξαγρυπνήσουν, και αφού διαπίστωσαν ότι δεν έλειπε κανένας από το σπίτι, «θα μάθουμε αύριο τι έγινε», σχολίασαν με μισόκλειστα μάτια, και συνέχισαν τον μακάριο ύπνο τους.
Ο φόνος ενός άνδρα, ο οποίος απέδρασε από την Αθήνα, σ’ ένα νησί της άγονης γραμμής θα γίνει η αφορμή για να ξετυλιχτεί ένα σκληρό noir μυθιστόρημα. Στο περιθώριο μιας κοινωνίας σε κρίση, όπου κυριαρχεί η νύχτα με τους
ανθρώπους της, οι ήρωές της παλεύουν απεγνωσμένα με τους εφιάλτες που τους στοιχειώνουν. Τα ναρκωτικά, το εμπόριο λευκής σαρκός, η προστασία από ανθρώπους της νύχτας μαζί με ανομολόγητα μυστικά, οδηγούν τους ήρωες σε έναν κόσμο που σιγά-σιγά τους τραβάει στη δίνη του. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, ο συγγραφέας, αναζητά αχτίδες φωτός και αισιοδοξίας
Ετούτο ειν' ωκεανός
μυθιστόρημαΣυγγραφέας: Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου
Isbn:978-960-9692-21-2
Σελίδες: 200

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
21 Νοεμβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπράμου Το ψέμα του λύκου την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας
Λευτέρης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης, ποιητής
Ανταίος Χρυσοστομίδης, δημοσιογράφος, διευθυντής ξένης λογοτεχνίας Εκδόσεων Καστανιώτη
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας

Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917


22 Νοεμβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δανάη Γεωργάκη, φιλόλογος, βιβλιοθηκονόμος
Νότα Μηλιώνη, φιλόλογος
Γιάννης Χαριτάντης, συγγραφέας, καθηγητής ηλεκτρονικής Πανεπιστημίου Πατρών
Βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΕΔΡΟ
Κανακάρη 147
Πάτρα
Τηλ. 2610-277.342


23 Νοεμβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοcafé Adagio II σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Μαρία Δρογγίτη.
Βιβλιοcafé ADAGIO II
Ν. Μπότσαρη 10
Λιμάνι
Ναύπακτος
Τηλ. 26340-38.215

 
24 Νοεμβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ισμήνης Καπάνταη Σικελικός εσπερινός την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών
Εθνικής Αντιστάσεως 4
Αχαρνές 

28 Νοεμβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Θερμού Η γερμανική ηγεμονία - Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν με την ακόλουθη σειρά οι:
Σπύρος Φλογαΐτης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, π. υπουργός
Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος
Μάριος Ευρυβιάδης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Σπύρος Μακρής, λέκτορας Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

Παντελής Θαλασσινός "Ανοιχτή Ακρόαση"

Ο Παντελής Θαλασσινός κυκλοφόρησε το καινουργιο του διπλό CD με τίτλο "Ανοιχτή Ακρόαση" ζητήστε το
Για να ακούσετε δείγμα, και για περισσότερα πατήστε εδώ:
http://pantelisthalassinos.gr/discography/new-cds/72-speaker-on.html

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΤΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ

Εμφάνιση XOYZOYRH_22_11_2013.jpg

Η FM RECORDS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ !!!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στην FM Records,  κυκλοφορούν τα έργα τους ΝΤΙΣΚΟΛΑΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΣΟΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΑ ΤΕΚ, ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ, Σ.Κ.Α.Ζ.H., BEST OFF, ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ και THE DRONE COMPILATION remastered σε vinyl CD καθώς και δύο ολοκαίνουριες συλλογές με όλα τους τα σινγκλς (ΣΙΝΓΚΛΣ 1993 – 1995 & ΣΙΝΓΚΛΣ 1996 – 1998) και ένα συλλεκτικό βινύλιο & CD, το ΠΛΑΣ, με όλες τις σημαντικές συνεργασίες τους (Σταμάτης Κραουνάκης, Πόπη Αστεριάδη, Τάνια Τσανακλίδου, Λένα Πλάτωνος, Coti K. κα.) !!!
Αναζητήστε τις ιστορικές επανεκδόσεις των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ από την FM RECORDS σε όλα τα καλά καταστήματα δίσκων!
. . .
.  . 
Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ είναι το σημαντικότερο ελληνικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών.
Με τους πρωτοποριακούς μουσικούς πειραματισμούς τους - χρησιμοποιώντας ρυθμούς trip-hop, techno και ambient - και την χαρακτηριστική ερμηνεία των ξεχωριστών ελληνικών στίχων τους – ουσιαστικά ραπάρωντας πεζά ποιήματα – οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ άλλαξαν εντελώς την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και ποπ μουσική σκηνή την δεκαετία του ’90.
Η ιστορία των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ ξεκινά το 1986, όταν βρίσκονται μαζί οι Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα και Αντώνης Πι με αρκετές κοινές μουσικές ανησυχίες.
Επηρεασμένοι από τον ήχο της acid γράφουν κάποια κομμάτια και σχηματίζουν ένα instrumental γκρουπ με το όνομα Bobby Blast. Κατά το 1990 ο Κωνσταντίνος Βήτα γράφει κάποιους στίχους κι η μπάντα αποφασίζει να τους ενσωματώσει στα κομμάτια της. Το όνομα της αλλάζει σε Στέρεο Νόβα και μέχρι το1991 ολοκληρώνονται τα κομμάτια του πρώτου τους (ομώνυμου) δίσκου, ο οποίος τελικά κυκλοφορεί το 1992.
Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ κυκλοφόρησαν 5 δίσκους (ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ, ΝΤΙΣΚΟΛΑΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΣΟΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΑ ΤΕΚ) και αρκετά singles, ενώ σύντομα μετά τη διάλυσή τους, στα τέλη του 1997, εκδόθηκε ακόμη ένας δίσκος - συνεργασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη (ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ) και ένα live με τίτλο Σ.Κ.Α.Ζ.H. (Σκόρπια Κομμάτια Από Ζωντανές Ηχογραφήσεις).
Τα πρώτα άλμπουμ των ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ περιείχαν κυρίως αργά κομμάτια που μπορούν να χαρακτηριστούν ως techno ambient. Στη διάρκεια της πορείας τους ο ήχος τους σκλήρυνε κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο του techno.
Οι εκρηκτικές live εμφανίσεις τους, οι έξυπνοι, πρωτότυποι στίχοι και η ξεχωριστή φωνή του Κωνσταντίνου Βήτα, καθώς και η καλλιτεχνική ακεραιότητα και τα υψηλά standards που κρατούσαν σε όλες τις πτυχές των παραγωγών τους, κατέστησαν τους ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ ως ένα από τα πιό αγαπητά συγκροτήματα στο ελληνικό κοινό.

Ο Μάριος Μαγιάτης live στο Eliart

Caterina Caselli - Disperatamente Io Ti Amo