Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Γιώργος Δημητριάδης (drums) /James Wylie (sax)

www.music-village.gr/avgo
avgo@music-village.gr
ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Διεθνής μουσική κοινότητα
www.music-village.gr
www.facebook.com/musicvillage
Επισκεφτείτε και τη σελίδα του ABΓΟΥ στο facebook.
Πατήστε το «μου αρέσει» για να ενημερώνεστε άμεσα και να συμμετέχετε ενεργά στην κοινότητα μας (www.facebook.com/toavgo)
Γιώργος Δημητριάδης (drums) /James Wylie (sax)
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 // Ώρα 21:00
ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Kρατήσεις θέσεων και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
KΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ
Συναυλία Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής με δύο κορυφαίους μουσικούς της σύγχρονης ευρωπαϊκής σκηνής. Οι Γιώργος Δημητριάδης (berlin) και James Wylie (new zealand) στο αβγό του μουσικού χωριού.
guest - θύμιος ατζακάς (κιθάρες)
Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online, εναλλακτικά με αποστολή email στο avgo@music-village.gr ή αποστολή sms στο 6973 578 422.
Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.

Νέες Εκδόσεις

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Νοέμβριος 2013 
Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ
Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Πρόλογος: Πέτρος Παπασαραντόπουλος
Τα δοκίμια αυτού του βιβλίου επιχειρούν, μέσα από τoν σταλινικό ζόφο, που σφράγισε τον 20ο αιώνα, να καταδείξουν τον κυριαρχικό ρόλο της εξουσίας, στο ολοκληρωτικό σύστημα και την μετατροπή της ιδεολογίας σε απολογητική. Η ανάλυση του σταλινισμού είναι αιώνια επίκαιρη αφού αφορά την προβληματική της εξουσίας χωρίς τη μελέτη της οποίας δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την ουσία του ολοκληρωτισμού στις διάφορες μορφές του. Εκατομμύρια πιστοί του υπήρξαν θύματα του, ενώ ο κυνισμός και ο αμοραλισμός, στη σκιά της απόλυτης εξουσίας, επέτρεπαν την επιβίωση του υπηκόου. Η θριαμβευτική πορεία του σταλινισμού εκφράζει την πετυχημένη χειραγώγηση των μαζών που διψούν και απαιτούν την προσωπολατρία.Όταν ο αναγνώστης διασχίσει αυτό το εφιαλτικό τοπίο της τραγωδίας θα φτάσει στη φάρσα της μεταμοντέρνας … σκέψης με τις εξυπνάδες του Ζίζεκ και τους αθώους χειροκροτητές του να απολαμβάνουν δωρεάν την… επανάσταση!
ISBN: 9789604584451
Τιμή: 14,00 €
Σελίδες: 248 Περισσότερα...
ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. Από την ιστοριογραφία και την πολιτική θεωρία στη σχολική ιστορική μάθηση. Άγγελος Παληκίδης (επιμ.)
Σε μια εποχή που ο ναζισμός είτε αναβιώνει απροκάλυπτα είτε προβάλλεται κεκαλυμμένα με τις μορφές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, της ανοχής ή της δικαιολόγησης της βίας και του μίσους, η ελληνική σχολική εκπαίδευση παρουσιάζεται αδύναμη να ανταποκριθεί στις θεμελιώδεις καταστατικές της υποχρεώσεις. Οι εκπαιδευτικοί –ουσιαστικά ανεκπαίδευτοι στη διαχείριση επίμαχων και επίκαιρων ιστορικών φαινομένων– βλέπουν με αμηχανία τη ναζιστική ιδεολογία να γοητεύει τους μαθητές τους και αισθάνονται αδύναμοι να αντιδράσουν μεθοδικά, τη στιγμή που οι επίσημοι εκπαιδευτικοί φορείς επιδεικνύουν ασύγγνωστη αδιαφορία. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γέφυρα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή ιστορική θεωρία και τη σχολική ιστορική εκπαίδευση, ανάμεσα στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και τη διδακτική πράξη –μια γέφυρα που την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι φοιτητές των ιστορικών και παιδαγωγικών τμημάτων, καθώς και όσοι προσβλέπουν σε μια εκπαίδευση δυναμικά συνδεδεμένη με τη ζωή και τον άνθρωπο, θα βρουν στον τόμο αυτό σύγχρονες προσεγγίσεις και οπτικές για το ναζιστικό φαινόμενο, διδακτική μεθοδολογία, προτάσεις διδασκαλίας και πολυτροπικό διδακτικό υλικό.
ISBN: 9789604584338
Τιμή: 18,00 €
Σελίδες: 304 Περισσότερα...
Οι παραπάνω τίτλοι σύντομα θα είναι διαθέσιμοι σε ebook. Για να αποκτήσετε δωρεάν την ηλεκτρονική τους έκδοση , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη διευκρίνιση σχετικά με τα βιβλία μας.
Μάχη ΜποίκουΕκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146 Fax 2310-256148
machi@epikentro.gr 
www.epikentro.gr

Σταμάτης Κομνηνός LIVE ΗΡΩΔΕΙΟ - Μητροπάνος