Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Νέος τίτλος: Οι τρυφεροί άντρες και τα άλλα ποιήματα, της Έλενας Χουζούρη

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή της Έλενας Χουζούρη, με τίτλο Οι τρυφεροί άντρες και τα άλλα ποιήματα.

Thessaloniki International Film Festival

Προβολές
Ολύμπιον
Το Γάλα (Ελλάδα, 2010)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας. Έγχρωμο, 99΄.
*****
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Drive (ΗΠΑ, 2011)
Σκηνοθεσία: Nicolas Winding Refn. Έγχρωμο, 100΄.
*****
...Προσεχώς
Μεσάνυχτα στο Παρίσι (Ισπανία / ΗΠΑ, 2011)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Woody Allen. Έγχρωμο, 94΄.
*****
Καναρίνι μου γλυκό (Ισραήλ - Γαλλία - Ελλάδα, 2011)
Σκηνοθεσία: Ρόι Σερ, Έγχρωμο, 89΄.
52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 4-13 Νοεμβρίου 2011
Αφιερώματα σε δημιουργούς
Τα αφιερώματα του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμούν τις πιο ανατρεπτικές φωνές του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου:
Τον καθηλωτικό ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, τη σουρεαλίστρια αμερικανίδα δημιουργό και συνεργάτιδα του Τζιμ Τζάρμους, Σάρα Ντράιβερ, τον διεισδυτικό δανό μυθοπλάστη Όλε Κρίστιαν Μάντσεν και τον προκλητικό κινηματογραφιστή από την Αυστρία Ούλριχ Ζάιντλ.
Η φιλμογραφία του Πάολο Σορεντίνο, αν και σχετικά σύντομη, έχει να επιδείξει ορισμένες από τις πιο καθηλωτικές ταινίες των τελευταίων ετών, ανάμεσα στις οποίες και το αριστουργηματικό Il Divo.
Το 52ο ΦΚΘ πραγματοποιεί αφιέρωμα στο έργο του ιταλού δημιουργού, από τους πλέον ανερχόμενους auteurs του σύγχρονου σινεμά, προβάλλοντας τόσο τις λιγότερο γνωστές μικρού μήκους ταινίες του, όσο και τις πολυβραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας του. Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει πρεμιέρα και η πρόσφατη - και πρώτη αγγλόφωνη - ταινία του σκηνοθέτη,
This must be the place (2011), ένα συγκινητικό road movie με πρωταγωνιστή το Σον Πεν.
Η Σάρα Ντράιβερ, μια «ιέρεια» του ανεξάρτητου σινεμά, το οποίο υπηρετεί πιστά από τη δεκαετία του ’80 ως ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και παραγωγός, θα παραβρεθεί στη φετινή διοργάνωση η οποία πραγματοποιεί αφιέρωμα στο έργο της. Παράλληλα, ως - επί πολλά έτη - συνεργάτιδα και σύντροφος του Τζιμ Τζάρμους, εκτός από σύντομους ρόλους στις ταινίες του, έχει υπογράψει και την παραγωγή σε πολλές από αυτές, όπως στο ντεμπούτο του με τίτλο Διακοπές διαρκείας, καθώς και στο πολυβραβευμένο Πέρα από τον παράδεισο, ταινίες που θα προβληθούν στο 52ο ΦΚΘ.
Το σινεμά του Όλε Κρίστιαν Μάντσεν, μοιάζει να βαδίζει πάνω στο τεντωμένο σκοινί των διαπροσωπικών σχέσεων. Το 52ο ΦΚΘ πραγματοποιεί αφιέρωμα, σ’ έναν απ’ τους σημαντικότερους δημιουργούς του νέου κύματος του δανέζικου κινηματογράφου, τον Όλε Κρίστιαν Μάντσεν ο οποίος θα παραβρεθεί στη διοργάνωση.
Με οξύνοια, αφηγηματική τόλμη, αλλά και υποβόσκουσα αίσθηση του χιούμορ, ο δανός δημιουργός αντλεί έμπνευση από προσωπικά βιώματα για να διεισδύσει στο πιο εύθραυστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης. Ισορροπώντας ανάμεσα στο art house και το εμπορικό σινεμά, στηρίζεται στην ερμηνευτική δεινότητα των ηθοποιών του - ανάμεσά τους ο Μαντς Μίκελσεν και η Στίνε Στινγκάντε – χτίζοντας ένα σύμπαν δωρικό, ρεαλιστικό, με εκφραστική λιτότητα και στοιχειώδη υλικά.
«Ποτέ ξανά στο σινεμά δεν μπόρεσα να κοιτάξω κατάματα την κόλαση», δήλωσε ο Βέρνερ Χέρτζογκ για το ντοκιμαντέρ Animal Love του Ούλριχ Ζάιντλ, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους αγαπημένους του κινηματογραφιστές.
Έμπειρος ντοκιμαντερίστας, καυστικός μυθοπλάστης, ο Ζάιντλ αποτελεί μια από τις πιο οξυδερκείς και προκλητικές φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά. Το 52ο ΦΚΘ πραγματοποιεί αφιέρωμα στο έργο του πολυβραβευμένου αυστριακού δημιουργού, προβάλλοντας αντιπροσωπευτικές στιγμές της φιλμογραφίας του.
Το αφιέρωμα εντάσσεται στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες», δράση που χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.
Η αφίσα* του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Πρωταρχική σημασία έχει το ταξίδι, η αναζήτηση και ο διαρκής επαναπροσδιορισμός της διαδρομής και της κινηματογραφικής αφήγησης. Σε εποχές με τέτοια αδιέξοδα το σινεμά φαντάζει το καταλληλότερο μέσο για ένα ταξίδι στο θαυμαστό λαβύρινθο της ανθρώπινης φύσης.
* Την αφίσα σχεδίασε το δημιουργικό γραφείο dolphins // communication design.
*****
Ετοιμαζόμαστε! Θα έρθεις;)
Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντισμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ζήστε μαζί μας τη συναρπαστική εμπειρία της διοργάνωσης του κορυφαίου κινηματογραφικού θεσμού της Ελλάδας.
*****
Αποκτήστε τώρα την κάρτα μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απολαύστε μοναδικά σινεφίλ προνόμια καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
Την CineΚάρταF μπορείτε να προμηθευτείτε από το γραφείο της CineΚάρταF (κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10, 5ος όροφος), 10:00 - 16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Μπορείτε αν θέλετε να συμπληρώσετε και να υποβάλλετε την φόρμα και να παραλάβετε την CineΚάρταF από την παραπάνω διεύθυνση.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα προνόμια και τις τιμές των καρτών μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

15 χρόνια εκδόσεις ο ξ υ | live set ΚΒΗΤΑ | live ΙΟΝ | Dj's | Bazaar βιβλίου | Floral 14 Οκτωβρίου

15 χρόνια εκδόσεις
live set ΚΒΗΤΑ live ΙΟΝ dj's | Bazaar βιβλίου
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε τα 15 χρόνια μας. Από το πρωί στον πολυχώρο του Floral θα ακούγονται οι μουσικές που μας ταιριάζουν, με bazaar βιβλίου έως και 70%, δωροθεσίες και άλλα happenings.
Και από νωρίς το βράδυ οι Fantastikoi Hxoi θα μας ταξιδέψουν με ατμοσφαιρική electronica, για να ετοιμάσουν το έδαφος για τα live θα ακολουθήσουν: ΚΒΗΤΑ (live set) και ΙΟΝ (live).
Η βραδιά θα συνεχιστεί με τους Fantastikous Hxous και τον DJ Chevy με ένα χαρμάνι electronic, disco, funk και rock μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!
Επικοινωνία: Ματσαγκάνη Χρυσούλα | pr@oxy.gr | 210 5226609 (εσωτ. 2)
FLORAL | ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 80 | ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ | 2103800070
WWW.FLORALCAFE.GR |INFO@FLORALCAFE.GR

Διεθνής Έκθεση Εφευρέσεων

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ - ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ