Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σχόλια της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τη Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Προκήρυξης του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση κινητών εργαστηρίων πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

Παρουσίαση του Βιβλίου Μουσικής/CD της Ζωής Τηγανούρια στον ΙΑΝΟ

Παρουσίαση του Βιβλίου Μουσικής/CD της Ζωής Τηγανούρια στον ΙΑΝΟ
(Σταδίου 24) 21 Δεκεμβρίου / ώρα 20:30

Με αφορμή την έκδοση του Βιβλίου/CD των Εκδόσεων Cambia, με παρτιτούρες για ακορντεόν και πιάνο των συνθέσεων της Ζωής Τηγανούρια, με τίτλο "Zoe's Music No.1 - Tango, Swing & Classical forms", σας προσκαλούμε στη ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του βιβλιοπωλείου "ΙΑΝΟΣ" για να απολαύσουμε μια εξαιρετική μουσική βραδιά.
Η συνθέτις και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια με το τρίο της (Ηλίας Αργυρόπουλος – πιάνο, Γιώργος Ρούλος – κοντραμπάσο, Στέλιος Γενεράλης – τύμπανα/κρουστά), πρόκειται να παίξουν γνώστες και αγαπημένες μελωδίες από τη προσωπική της δισκογραφία και όχι μόνο...
Στο Βιβλίο/CD "Zoe's Music No.1 - Tango, Swing & Classical forms", αποτυπώνονται σε παρτιτούρες για ακορντεόν και πιάνο, προσωπικές συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια που κυκλοφορούν ήδη στην δισκογραφία.
Συνοδευόμενο από ένα CD με ηχογραφήσεις που έγιναν ειδικά για αυτό το σκοπό, απευθύνεται εξίσου σε μουσικούς (για transcription) αλλά και σε απλούς ακροατές, καθώς περιέχει γνήσιες εκτελέσεις των συνθέσεων της Ζωής, ειδικά ενορχηστρωμένες από την ίδια, για ακορντεόν και πιάνο.
Στις ηχογραφήσεις έχουν παίξει πιάνο οι: Ηλίας Αργυρόπουλος, η Λίλυ Καρατζαφέρη και ο Αστέριος Παπασταματάκης.
Με εκπαιδευτική προσέγγιση για τους μουσικούς, αλλά και καλλιτεχνική ευαισθησία για τους ακροατές, το Βιβλίο/CD "Zoe's Music No.1 - Tango, Swing & Classical forms", είναι προάγγελος του δεύτερου Βιβλίου/CD με συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια με τίτλο "Zoe's Music No.2 - Traditional & Folk forms".
Να είστε όλοι εκεί !
Είσοδος Ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.ianos.gr/
http://www.cambiabooks.gr/

Βιβλία για Χρόνια Πολλά από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ!

Αγαπητοί μας αναγνώστες,
Η πιο εορταστική εποχή του χρόνου είναι πάλι εδώ!
Φέτος στις γιορτές, ας δωρίσουμε στους αγαπημένους μας το πιο πολύτιμο δώρο με την προσωπική μας αφιέρωση: Ένα Βιβλίο! Μικρής αξίας, μεγάλης σημασίας!
Η επιλογή των δώρων μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη, γι’ αυτό όλοι εμείς στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ετοιμάσαμε επιλογές τίτλων ανά κατηγορία, που θα σας βγάλουν από το αδιέξοδο. Επίσης, σας στέλνουμε ενδεικτικές προτάσεις με βιβλία για εκείνη, βιβλία για εκείνον αλλά και βιβλία με κριτήριο την τιμή: μέχρι 10 ευρώ και μέχρι 15 ευρώ για δώρα με προσιτή τιμή που τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα ανοίξουν ξανά και ξανά! Για περισσότερες προτάσεις μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το www.psichogios.gr όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2.500 προτάσεις βιβλίων και 650 προτάσεις e-books. Τα βιβλία μας θα τα βρείτε και σε όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδας και Κύπρου.
Λάβατε το περιοδικό μας στο σπίτι σας; Αν όχι, κάντε ΑΝΑΝΕΩΣΗ ή ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ μέσα από το site μας, www.psichogios.gr, πηγαίνοντας στην περιοχή Μελών πάνω δεξιά και κάνοντας «Είσοδο» και κατόπιν «Ανανέωση», αν είστε μέλη, ή επιλέγοντας «Εγγραφή», αν δεν είστε, και λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας και στην e-book race για να κερδίσετε πλούσια δώρα από εμάς για εσάς! Διεκδικήστε μια υπέροχη κρουαζιέρα στο Αιγαίο, το νέο tablet Samsung Galaxy Note 10.1, κινηματογραφικά δώρα για τη ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ, δωροεπιταγές των 100 € των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ και άλλα συλλεκτικά δώρα!

Χριστουγεννιάτικη συναυλία για τη Χ.Α.Ν.Θ.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Βιβλίου 22 /12 στη Θεσσαλονίκη

Χριστόφορος Κροκίδης "Mε τα μάτια κλειστά"

Χριστόφορος Κροκίδης
"Με τα μάτια κλειστά"

ΚΔ : FM 3029
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : Χριστόφορος Κροκίδης
ΤΙΤΛΟΣ : "Με τα μάτια κλειστά"
BARCODE : 5201364730298

TRACKLISTING:
1) Ένα Βήμα
2) Από πού κοιτάς
3) Μίλησέ μου κι ας μη θες
4) Το κάτι
5) Με τα μάτια κλειστά
6) Καλησπέρα
7) Πέταγμα
8) Θα μείνω εδώ
9) Μία rock αφορμή
10) Ιθαγένεια

Κατεβάστε το "Ένα Βήμα"
O Χριστόφορος Κροκίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά και από παιδί ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και βιολί. Συμμετείχε στα πρώτα προοδευτικά συγκροτήματα rock μουσικής στην δεκαετία του ’70. Ασχολήθηκε με την jazz, jazzrock αλλά και ethnic μουσική. Παίζει ακόμα sitar, drums, keyboards.
Από το 1989 έως και το 2002 ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έχει συνθέσει πολλές από τις γνωστές επιτυχίες του ( Χρόνια Πολλά, Τα χάλια μου, Οδός Ελλήνων, Ανοιξέ μου να κρυφτώ, Παράπονα στη Λίνα, Γειά σου, Εχω ανάγκη, Καμπαρντίνα, Να με Φωνάξεις, Χαμένες αγάπες και πολλά άλλα), ενώ είναι υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις σε πολλές δισκογραφικές του δουλειές αλλά και ζωντανές εμφανίσεις. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Αφους Κατσιμίχα, Α. Βαρδή, Δ. Μούτση, Θ. Μικρούτσικο, Λ. Μαχαιρίτσα, Γ. Γιοκαρίνη, Β. Σαλέα και πολλούς άλλους.
Το 2002 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος: " Ο φύλακας των σκουπιδιών".
Από το 2003 μέχρι σήμερα παίζει με τους Γ. Νταλάρα, Μαρινέλλα, A. Ρέμο, Δ. Μητροπάνο, Δ. Μπάση, Γ. Πάριο, Κ. Μακεδόνα, Γ. Πλούταρχο. Ταυτόχρονα έχει τη δική του rock μπάντα παρουσιάζοντας την προσωπική δισκογραφική του δουλειά και τραγούδια από Pink Floyd, Satriani, J.Beck, Led Zeppelin, Deep Purple.
Η δεύτερη προσωπική του δουλειά έχει τίτλο «Με τα μάτια κλειστά» και κυκλοφορεί από την FM Records.
Eπόμενες συναυλίες
Δευτέρα 24/12 Ghost House (Λεπενιώτου 26, Ψυρρή)
Πέμπτη 27/12 ARCHITECTURE Rock Cafe (Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου)
Κυριακή 30/12 ROCKWOOD (Βασ. Ηρακλείου 2, Αθήνα)
Πέμπτη 3/1 ΖΥΘΟΣ (Κολοκοτρώνη 8, Χαλάνδρι)

Χριστόφορος Κροκίδης :
Website
Facebook Page
Facebook Group
You Tube
"Με τα μάτια κλειστά" :
Download albumΑγοράστε το Album
FM Records :
FM Records website
Youtube
Facebook
Twitter

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΜΝΗΜΗ

ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ LIVE (ΑΤΑΚΤΗ) Μοναδικο video