Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

«ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» Εμφάνιση παραμονή Δεκαπενταύγουστου στον Επτάλοφο Κιλκίς


«ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» Εμφάνιση παραμονή Δεκαπενταύγουστου στον Επτάλοφο Κιλκίς
Το πολιτιστικό τριήμερο το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς , από τις 12-14 Αυγούστου 2011, στον Επτάλοφο Κιλκίς έκλεισε με την εμφάνιση των χορευτικών του τμημάτων, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 στην κατάμεστη πλατεία του χωριού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους εκατοντάδες Επταλοφίτες και επισκέπτες, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κύριος Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Επταλοφίτης περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς κύριος Παύλος Θωμαΐδης, ο πρόεδρος Επταλόφου κύριος Παναγιώτης Αμοιρίδης, ο πρώτος δήμαρχος του πρώην Δήμου Κρουσσών κύριος Γεώργιος Γαβριηλίδης και ο παλαιός πρόεδρος Επταλόφου κ. Νέστορας Πουρσανίδης.
Δείτε Φωτογραφίες και video από την εμφάνιση των Ακριτών Επταλόφου.
Ακρίτες Επταλόφου
akriteseptalofou@yahoo.gr
facebook.com/akrites

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

''Ημερολόγιον της Χαλκιδικής,                                       
Έτη 1930, 1931, 1932''                              
Εκδόσεις Δια Βίου (2010),                         
Σχήμα: 14 cm Χ 21 cm, σελ. 340                           
ISBN: 978-960-87001-7-8,                              
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ                                
(Φωτομηχανική Ανατύπωση Πρωτοτύπου)                                   
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:Γραμματική Καραβασιλικού                             
Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής είναι ένα εμπνευσμένο έργο που κυκλοφόρησε ως ετήσια περιοδική έκδοση από τον παπα-Νικόλαο Ηλία κατά τα έτη 1930-1933, ακολουθώντας αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό χώρο ήδη από τον 19ο αιώνα.                     
Το περιεχόμενο του μάς δίνει την εικόνα της πνευματικής κατάστασης της Χαλκιδικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από της ιστορικές συγκυρίες της εποχής που εκδόθηκε (απελευθέρωση, δεκαετή πόλεμο, ανταλλαγή των πληθυσμών κ.ά.).                              
Το έργο περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το κάθε έτος (εορτολόγια, αστρονομικά φαινόμενα κ.ά.) και άρθρα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία και την πολιτική, καθώς και διηγήματα, παραμύθια, ανέκδοτα κ.ά.                               
Η νέα έκδοση, που προήλθε από φωτομηχανική ανατύπωση των πρωτοτύπων, περιλαμβάνει τρία από τα τέσσερα τεύχη του δυσεύρετου πλέον Ημερολογίου και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια, που δείχνει σεβασμό προς τους προγόνους και αγάπη προς την τοπική ιστορία.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


Στην πίσσα και στα πούπουλα
Βίος και πολιτεία ενός ρεμπέτη της φυλής των Τσερόκι
510 σελ.
ISBN 978-960-694-102-3, [Κυκλοφορεί]
Η αληθινή ιστορία του "Λευκού Φτερού", ενός Έλληνα Ινδιάνου, γραμμένη από τον ίδιο. Μια ζωή σαν παραμύθι χωρίς τέλος, που διαδραματίζεται μέχρι τις μέρες μας.
Ο Νίκος Βερόπουλος κάνει κατάθεση ψυχής περιγράφοντας όλα όσα του συνέβησαν στη διάρκεια ενός απίστευτου οδοιπορικού στο χώρο και στο χρόνο, με έναν τρόπο που μπορεί να καταπλήξει όχι μόνο τους φίλους του και τα άτομα εκείνα που τον γνώρισαν στη διαδρομή, αλλά και όσους θα τον γνωρίσουν μέσα από αυτό το βιβλίο.
Εμπειρίες μοναδικές, συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους στα πέρατα της γης, επικίνδυνες αποστολές, προσωπικές μάχες με τη ζωή σ’ έναν άνισο αγώνα, είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που συνθέτουν τη διαδρομή του στο μονοπάτι που διάλεξε, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Εντελώς ασυμβίβαστος με το σύστημα, γνήσιος ρεμπέτης με μποέμικη νοοτροπία, φιλόσοφος και οραματιστής, εξελίσσεται σ’ έναν σύγχρονο μονομάχο!...

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: CLAIRE JAMIESON - ELLEN MORGAN
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΓΛΑΙΑ ΣΤΑΜΠΟΛΤΖΗ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17 Χ 24
ΣΕΛΙΔΕΣ: 143
ISBN: 978-960-6748-89-9
Η δυσλεξία είναι μια σημαντική ειδική μαθησιακή δυσκολία, την οποία εμφανίζει ικανός αριθμός ατόμων.
Η δυσκολία αυτή σχετίζεται με προβλήματα στην ανάγνωση και τη γραφή που οφείλονται σε ποικίλης αιτιολογίας δυσχέρειες στην ικανότητα των συγκεκριμένων ατόμων να διακρίνουν και να αποδίδουν σωστά τα φωνήματα μιας γλώσσας.
Το παρόν βιβλίο εστιάζει στις ανάγκες των ατόμων με δυσλεξία κατά τη μετάβασή τους από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι ένας πρακτικός οδηγός που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα οδηγήσουν τους μαθητές με δυσλεξία στο πανεπιστήμιο, στους γονείς που ακόμα και στο πανεπιστήμιο εξακολουθούν να βοηθούν τα παιδιά τους, στους ίδιους τους φοιτητές με δυσλεξία που συχνά ‘μόνοι' προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ‘μαθησιακές τους δυσκολίες', στο ακαδημαϊκό προσωπικό των πανεπιστημίων και στους ψυχολόγους που εργάζονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα των πανεπιστημίων.
Το βιβλίο απαντά σε πλήθος θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων γύρω από τη δυσλεξία, ενώ στο τέλος παρατίθεται υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ατόμων με δυσλεξία και την καταγραφή των μαθησιακών τους αναγκών.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ e-Pontos


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ e-Pontos

Ουρανός στο αίμα


Ουρανός στο αίμα
Ημ/νία Έκδοσης: 30/05/2011
ISBN: 978-960-410-638-7
Κωδικός: 0862 Σελίδες: 560
Η γιαγιά Μαρκέλλα θα βρει στην εγγονή Μαρκέλλα την κόρη που της στέρησαν κι η εγγονή Μαρκέλλα θα βρει στην γιαγιά Μαρκέλλα την μάνα που έχασε πριν καλά-καλά την γνωρίσει. Μοιράζονται και κάτι ακόμη πιο βαθύ: τη σκιά του χαμένου έρωτα.
Η μία, η γιαγιά, τον έχασε στα χρόνια του πολέμου, η άλλη, η εγγονή, τον έπνιξε μέσα στο λαβύρινθο από τα συναισθήματα και τις ιδεολογικές παρεξηγήσεις που σημάδεψαν την ζωή της.
Με φόντο την φτώχεια της Κατοχής, τα πέτρινα χρόνια μετά την απελευθέρωση, τα φοιτητικά στέκια και την μεγαλοαστική Αθήνα των χρόνων της ευμάρειας οι ζωές των δύο γυναικών χαράζουν την πορεία τους σε μια Ελλάδα που βαδίζει προς το τέλος του εικοστού αιώνα.
Πορτραίτα γνώριμα και οικεία σ’ έναν κόσμο που είναι ο δικός μας κόσμος.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ                                     
Κοντογεώργης Αριστείδης                             
Κατηγορία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ                           
Eκδόσεις ΙΩΝ Kωδικός Καταλόγου 1-Ο-03                      
Ημ. Έκδοσης 1999  ISBN 960-405-926-2                              
Γλώσσα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η                                     
Σελίδες 169 Διαστάσεις 17 x 24                        
Χρώμα 'Εγχρωμο Εξώφυλλο Μαλακό                                 
Η υπέρυθρη φωτογραφία είναι ήδη γνωστή από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στη δεκαετία του 1930 όμως με την ανακάλυψη νέων χημικών μεθόδων έγινε το ίδιο εύκολη και απλή στη χρήση της όπως και η ασπρόμαυρη φωτογραφία.                              
Τα παλιότερα χημικά τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για την υπέρυθρη φωτογραφία ήταν αρκετά αργά σε ταχύτητα και έτσι δύσχρηστα ενώ με τα νέα χημικά έγινε δυνατή η λήψη υπέρυθρων φωτογραφιών με κλειστό διάφραγμα και γρήγορη ταχύτητα.                            
Η ιδιαιτερότητα του υπέρυθρου φιλμ οφείλεται στη ιδιότητα του να καταγράφει αυτό που δεν μπορεί το μάτι. Οι υπέρυθρες φωτογραφίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο για πολλούς επιστήμονες (π.χ. ιατρική επιστήμη, αστρονομία).                        
Παράλληλα όμως έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους καλλιτέχνες φωτογράφους (επαγγελματίες κι ερασιτέχνες) οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις μοναδικές ιδιότητες του υπέρυθρου φιλμ μάς αποκαλύπτουν μια πολύ διαφορετική οπτική πραγματικότητα γιατί παράγουν φωτογραφικές εικόνες που δε δημιουργούν με τα συμβατικά (συνηθισμένα) φιλμ.                         
Το υπέρυθρο φιλμ επηρεάζεται από το ορατό καθώς και το αόρατο φως (υπέρυθρη ακτινοβολία), με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες από υπέρυθρα φιλμ να είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που προέρχονται από ασπρόμαυρα παγχρωματικά φιλμ.                          
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, πολλά αντικείμενα απορροφούν και αντανακλούν την υπέρυθρη ακτινοβολία με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι την ορατή (οπτική).                         
Όμως, επειδή, το φως που βλέπει ο φωτογράφος είναι διαφορετικό απ'' εκείνο στο οποίο ανταποκρίνεται το φιλμ, πρέπει ο φωτογράφος να μάθει έναν καινούριο τρόπο να βλέπει τον κόσμο γύρω του.                            
Στο παρόν βιβλίο περιλαμβάνονται πληροφορίες που στόχο έχουν να γίνει κατανοητό το ορατό και αόρατο φως καθώς και οι τεχνικές με τις οποίες μπορούν αυτά να φωτογραφηθούν.                         
Περιλαμβάνονται ακόμη πληροφορίες που αφορούν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, τη σωστή χρήση των υπέρυθρων φιλμ, ασπρόμαυρων και έγχρωμων, καθώς και των εφαρμογών της υπέρυθρης φωτογραφίας.                                
Πατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου

Αύγουστος - Νίκος Παπάζογλου