Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_GAGIK ALTUNYAN

Νέες κυκλοφορίες


Δυο μήνες στην αποθήκη
Κωστής Γκιμοσούλης
ISBN: 978-960-03-5623-6
Αποθήκη ανθρώπων που μοιάζει με φυλακή. Ένα δωμάτιο όπου πρέπει να μείνεις ζωντανός ως το τέλος. Απομόνωση όπου κόσμος πάει κι έρχεται. Το νοσοκομείο είναι θορυβώδες τσίρκο και ταυτόχρονα σιωπή. Η σιγή που τα λέει όλα. Μοιάζει ασπρόμαυρο, αλλά κρύβει χρώματα: διχασμό, έρωτα, ζήλια, απογοήτευση και γέλιο. Ο χρόνος παγώνει, αλλά εσύ μεταμορφώνεσαι. Περπατάς αργά και ονειρεύεσαι. Κι αν χρειαστεί, βγαίνεις απ’ τα όνειρά σου και γίνεσαι άλλος. Το νοσοκομείο μοιάζει με ψέμα όπου όλα είναι πραγματικά. Εκτός από το μέλλον. Αυτό δεν το γνωρίζεις, παρά μόνο όταν φεύγεις. Σαν βλέπεις την έξοδο από μακριά. Τότε που χαμογελάς και κλείνεις το μάτι, γιατί κάτι έμαθες. Και αυτό το κάτι θες να το μοιραστείς, γιατί τίποτα πια δεν είναι αποκλειστικά δικό σου.
Το Δυο μήνες στην αποθήκη είναι μια μαρτυρία. Μια περιπέτεια προσωπική αλλά και μια αισιόδοξη ιστορία για τον καθένα από εμάς.

Λούλα
Βαγγέλης Ραπτόπουλος
ISBN: 978-960-03-5637-3
Προσπαθώντας να φτάσει πάση θυσία στο αποκορύφωμα της ηδονής, μια όμορφη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών έρχεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική όψη της λαγνείας.
Ένα μυθιστόρημα για τον γυναικείο οργασμό και την απουσία του. Για τη χρήση της ινδικής κάνναβης. Για σεξουαλικές διαστροφές. Για τη λαγνεία ως εφιάλτη της Aνατολής. Για βρικόλακες στην Aχαΐα του προηγούμενου αιώνα. Για κόσμους άλλων διαστάσεων στη σύγχρονη Aθήνα. Kαι για τον κόσμο των ψυχώσεων.
«H Λούλα δύσκολα κατατάσσεται. Aφήγημα ρεαλιστικό, σχεδόν πορνογράφημα στην αρχή, λογοτεχνία τρόμου και θρίλερ στο μέσον, ψυχωσικό παραλήρημα ή βιντεοκλίπ στο τρίτο μέρος… H Λούλα είναι ένα βήμα στη θολή περιοχή όπου κανένας από τους “φτασμένους” μας λογοτέχνες δεν έχει πατήσει. Πού ανήκει, τελοσπάντων, αυτός ο ταλαντούχος όσο και απρόβλεπτος πεζογράφος;»
ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ
«Συναρπαστική δεινότητα στο στήσιμο αναπάντεχων καταστάσεων. Δεξιοτεχνική εμβάθυνση του προφανούς και μετατροπή του ευτελούς σε απέραντο ταμείο ψυχογραφίας. Σε παρόμοια τολμήματα απαιτείται συγγραφική πείρα, ψυχική αντοχή και κυρίως χαρακτήρας… O Pαπτό­που­λος μπορεί δίκαια να πιστέψει ότι κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Mε βιβλία σαν τη Λούλα μια γενιά μπορεί να δείξει τα δόντια της».
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ
 
Περσινή αρραβωνιαστικιά
Ζυράννα Ζατέλη
ISBN: 978-960-03-5615-1
Το δικαιώμα εισόδου σε όλες τις λέσχες των ψυχικά προικισμένων η Ζ.Ζ. το απέκτησε με αυτό το πρώτο της βιβλίο, που ήδη έχει ηλικία δέκα ετών. Τα διηγήματα είναι εννέα – όσες και οι Μούσες. Γυναίκα από σύμπτωση και συγγραφέας από απόλυτη κλίση, η κεντρική φιγούρα έχει τόση ανάγκη να γευτεί το τερπνό δηλητήριο του εγώ της, ώστε τολμά να υψώνει τη λογοτεχνία της σαν σπάνια κύλικα.
Οι ιστορίες αυτής της συλλογής έχουν κάτι από την απόκρυφη γοητεία των νευμάτων της ιέρειας και την αινιγματική επίδραση των φίλτρων.
Κ.Π.

Τα ποιήματα του βάλτου
Σέιμους Χήνυ
Μετάφραση: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
ISBN: 978-960-03-5632-8
«Η φωνή του Σ. Χ., πότε μυθολογική, πότε δημοσιογραφική, αγροτική και μαζί αστική, γιομάτη αναμνήσεις αλλά και ανυπόμονη, σταθερή κι όμως υποχωρητική, λακωνική και αναλυτική, είναι μια φωνή εύκαμπτη, όμοια σχεδόν με την ίδια τη συνείδηση», γράφει στο Νιου Γιόρκερ η Έλεν Βέντλερ.
Γράφοντας μια ποίηση που είναι «διανοητικά αγνή, συγκινησιακά ρωμαλέα και απόλυτα αυθεντική», ο Σ. Χ. «ομολογεί» την πίστη του στην ικανότητα της ποίησης να χτίζει χώρους φαντασίας σαν φωλιές, όπου –όπως λέει ο ίδιος– κάποτε στο μέλλον θα 'ρθουν οι πραγματικότητες να κατοικήσουν.  

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αλμπέρ Καμύ
Ολιβιέ Τοντ
Μετάφραση: Ρίτα Κολαϊτή
ISBN: 978-960-03-4966-5
Ο Καμύ ήταν δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, σκηνοθέτης, ηθοποιός… Μέσα από αυτή τη βιογραφία η προσωπικότητά του αναδεικνύεται σε όλη της την πολυπλοκότητα, χάρη σε πολλά ανέκδοτα κείμενα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά εδώ, μεταξύ των οποίων και η αλληλογραφία του. Ο Καμύ ήταν γητευτής και εύθικτος, σοβαρός και θεατρικός, γεμάτος αμφιβολίες και υπερόπτης. Ήθελε να τον αγαπούν και το κατάφερνε συχνά. Ήθελε να τον καταλαβαίνουν, αλλά δεν το κατάφερνε πάντα. Μιλούσε πολύ για ευτυχία για να νιώθει ο ίδιος ευτυχής και γαλήνιος.
Ο Καμύ παρέμεινε ακατάτακτος, μοναχικός, αλληλέγγυος, δεν ήθελε να είναι ούτε θύμα ούτε θύτης. Γι’ αυτόν η οδύνη δεν είχε σύνορα. Σπαραγμένος από τον πόλεμο της Αλγερίας, ο Καμύ βίωσε τις πικρές νίκες και τις γόνιμες ήττες της δικαιοσύνης και της βίας, κι όλες αυτές τις εμπειρίες του τις έβαλε σε ένα έργο που καταλαμβάνει μια σπουδαία θέση στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Γράφοντας αυτή που θεωρείται η καλύτερη βιογραφία του Αλμπέρ Καμύ, ο Ολιβιέ Τοντ καταφέρνει, χωρίς να μεγαλοποιεί ή να απαλείφει τις αρετές ή τα ελαττώματα του ανθρώπου και του συγγραφέα, να συνταιριάξει άψογα τη ζωή, το έργο και τις ηθικές αρχές του δημιουργού του Ξένου και του Επαναστατημένου ανθρώπου.

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

 
Συγγραφέας: Βάνα Κομνηνού
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Mαλακό
Σελίδες: 280
Είδος: Μυθιστόρημα
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN 978-618-80294-8-4 
Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Πόσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο να χάσει το μονοπάτι της ζωής και να βρεθεί ξαφνικά στα απύθμενα πηγάδια της κόλασης; Κι αν δεν είναι συνειδητή επιλογή; Μπορεί να γυρίσει πίσω; Μπορεί να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία;
Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε το φως του ήλιου, κάποιος επέλεξε γι’ αυτήν τα χαμένα μονοπάτια της ζωής. Εκεί όπου οι εφιάλτες ζωντανεύουν… Γιατί να την στιγματίσουν έτσι σε μια τόσο τρυφερή ηλικία; Πάντα ζητούσε εναγωνίως μία δεύτερη ευκαιρία. Όμως η ζωή δεν δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Μονάχα σε ματώνει περισσότερο. Κι αυτό το έμαθε καλά…
Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος, με την πλοκή, το λογοτεχνικό ύφος και τα έντονα συναισθήματα που πυροδοτεί.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στο μεγαλείο της ζωής, που συναρπάζει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ