Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις σε Λάρισα- Ναύπλιο και ο Τρομερός Βέιν στο Θέατρο 'Παραμυθιάς

Αγαπητοί αναγνώστες ο τρομερός Βέιν μετά την επιτυχία των 2 βιβλίων του ανεβαίνει στο θέατρο Παραμυθιάς σε σκηνοθεσία Έλντας Πανοπούλου!

« ΒΕΙΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ» της Μάρας Χωματίδη
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Η ιστορία του Βέιν του τρομερού είναι ένα μαγικό μουσικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού.
Η παράσταση μας ταξιδεύει σε μια επαρχιακή γαλλική πόλη όπου η πραγματικότητα με τη φαντασία υπήρχαν παράλληλα. Όσοι κατοικούσαν στην πόλη αυτή ήταν ευτυχισμένοι ….. Ό,τι συνέβαινε ήταν μυστήριο και μαγικά όμορφο. Ώσπου μια νύχτα συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα... Ο ουρανός άρχισε να χάνει τη λάμψη των αστερισμών του, το φεγγάρι δάκρυσε και η θάλασσα γρύλιζε αγριεμένη, εξαιτίας ενός απρόσκλητου και μοχθηρού επισκέπτη...
Ο τρομερός Βέιν ήταν εδώ...
Τα παιδιά μέσα από τους κεντρικούς ήρωες ανακαλύπτουν το θαύμα της φιλίας, την σοφία της αγάπης, την μοναδικότητα του καθενός, το χιούμορ, την περιπέτεια.
Η συγγραφέας Μάρα Χωματίδη, βραβευμένη από την Ένωση Συγγραφέων - Λογοτεχνών Ευρώπης , περνάει το μήνυμα στα παιδιά πως τα θαύματα ξεκινάνε από μέσα μας όταν έχουμε αρετή και γνώση.
Την μουσική της παράστασης υπογράφει η Αφροδίτη Φρυδά.
Παίζουν: Α. Βαζαιος, Γ. Βογιατζακης, Φ. Κορρες, Γ. Μπουκουβάλας, Χ. Μουσσα, Σ. Σαρακηνος, Ε. Συριγου, Μ. Χατζηνικολαιδη, Κ. Φερεντουρος.
Σκηνοθεσία- διασκευή : Ελντα Πανοπούλου
ΘΕΑΤΡΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» Παραμυθίας 27 και Μυκάλης Κεραμεικός
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τιμή εισιτηρίου από 5 ευρώ
Τηλ επικοινωνίας και κρατήσεων 6984222188
Έναρξη την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 15:00 μ.μ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Μπορεί άραγε ένας σοφός γέρος, ένα χρυσό κλειδί, τρεις αποθήκες με σκουπίδια, τρεις δράκοι, μια κοπέλα φυλακισμένη και ένα ποτάμι να βοηθήσουν ένα ζητιάνο να βρει το μυστικό της χρυσής κλειδαρότρυπας και να κερδίσει την αγάπη και την ευτυχία; Τι δοκιμασίες πρέπει να περάσει; Τι μαθαίνει; Θα τα καταφέρει;»
Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ και το βιβλιοπωλείο «Ηλιογραφία» στο Ναύπλιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» της Μαριβίτας Γραμματικάκη το Σάββατο στις 24 Νοεμβρίου στις 12.00 π.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείουΗ συγγραφέας και η ηθοποιός- σκηνοθέτης Λένα Γεωργιάδου, θα παρουσιάσουν με θεατρική αφήγηση τις περιπέτειες του ζητιάνου. Θα ακολουθήσει συζήτηση και παιχνίδι με τα παιδιά.
Βιβλιοπωλείο Ηλιογραφία Ασκληπιού 3 Ναύπλιο τηλ. 27520 25297
Χορηγοί επικοινωνίας www.flowmagazine.gr www.infokids.gr

 

 Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας-μουσικός Γιούλα Μιχαήλ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού:
"Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν"
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 11:00 πμ στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΛΗΤΩ"
Οι πρωταγωνιστές ζωντανεύουν με τον μοναδικό τρόπο της κας Μιχαήλ και την ενεργή δράση εκπαιδευτικών και μικρών μαθητών.
Συμμετεχει η μουσικος κα Κουκουλοπούλου, θα ακολουθησει εικαστικό εργαστήρι με θεμα το βιβλιο απο τη ζωγράφο κα Φαρμάκη .
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα υπέροχο, διδακτικό, χαρούμενο, δημιουργικό πρωινό με τα παιδιά τους.
Συνδιοργανωτής Σκάλα Παιδικό
ΛΗΤΩ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 40 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ 2410546568 -6972271968
Χορηγοί επικοινωνίαςwww.flowmagazine.gr www.infokids.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας-μουσικός Γιούλα Μιχαήλ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 6:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό.
Ελάτε όλοι μικροί μεγάλοι στο Σκάλα παιδικόνʼ ανακαλύψουμε μαζί παίζοντας και τραγουδώντας
αυτούς που συναντά ο κύριος Πετράν περπατώντας.
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα τηλ. 2410537791
Χορηγοί επικοινωνίας
www.flowmagazine.gr www.infokids.gr
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εκπτώσεις και προσφορές για τους θεατές του Φεστιβάλ
...περισσότερα

*****
Εισιτήρια

Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους & το Λιμάνι
(Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-24:00 Τιμή εισιτηρίου: €6)
Κανονισμοί εισιτηρίων

- Η είσοδος στην προβολή δεν επιτρέπεται χωρίς εισιτήριο. Για τους κατόχους CineΚάρταF ή διαπίστευσης είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου μηδενικής αξίας.
- Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει μία θέση έως και 5 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής.
- 5 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής εκδίδονται εισιτήρια, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
- Οι θέσεις στην αίθουσα δεν είναι αριθμημένες.
- Μετά την έναρξη της προβολής δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα.
- Μετά τη λήξη κάθε προβολής είναι απαραίτητη η αποχώρησή σας από την αίθουσα.
- Εισιτήρια επιστρέφονται μέχρι και 3 ώρες πριν την έναρξη της προβολής, στο ταμείο 1 της αποθήκης Δ.
Τηλεφωνική κράτηση για εισιτήρια αξίας €6
Είναι διαθέσιμη για όλες τις προβολές και όλες τις ημέρες, ανεξαρτήτως αριθμού εισιτηρίων. Η παραλαβή και πληρωμή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει έως και 3 ώρες πριν από την έναρξη της προβολής, από τα εκδοτήρια.
Κέντρο τηλεφωνικών κρατήσεων: 231 220 2250.
Ο Άκι Καουρισμάκι στην προβολή της ταινίας του Το Λιμάνι της Χάβρης στο Ολύμπιον

«Ευχαριστώ, ένα, δύο, τρία, καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα. Μπύρα και ούζο, παρακαλώ». Παραθέτοντας όσες λέξεις ξέρει καλωσόρισε το κοινό που είχε έρθει να δει την ταινία του Το λιμάνι της Χάβρης στο Ολύμπιον, ο σκηνοθέτης και τιμώμενος του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Άκι Καουρισμάκι.
Όταν ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης του είπε πως εύχεται κάθε χρόνο να έρχεται στη Θεσσαλονίκη με μια καινούρια του ταινία, εκείνος απάντησε χιουμοριστικά: «Ναι, θα ήταν ευχής έργο, μόνο που δε θα ξανακάνω ταινία – κι αυτό θα είναι καλό για το σινεμά!»
«Χρησιμοποιώ τους ίδιους ηθοποιούς γιατί είναι καλοί», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση μετά την προβολή. «Είναι σαν τον Τζον Φορντ που χρησιμοποιούσε πάντα τον Τζον Γουέιν. Το ίδιο θα έλεγε κι εκείνος άμα ήταν εδώ. Χαίρομαι που δεν είμαι στη θέση του, γιατί αυτό σημαίνει πως είμαι ζωντανός». Σε ερώτηση σχετικά με το αισιόδοξο τέλος της ταινίας, σημείωσε: «Επειδή είμαι και παραγωγός, είμαι αυτός που είτε κερδίζει είτε χάνει. Κι όταν χάνω, χάνω πολλά. Ακολούθησα τη συνταγή του Χόλιγουντ λοιπόν - το χάπι εντ πουλάει πάντα».
*****
Ξαναβλέποντας το Playtime

ή πώς το Positif επανεξετάζει τη νεωτερικότητα, συμπληρώνοντας 60 χρόνια ζωής!
Με αφορμή τα 60 χρόνια του γαλλικού κινηματογραφικού περιοδικού Positif, πραγματοποιήθηκε η επετειακή προβολή της κλασικής ταινίας του Ζακ Τατί, Playtime, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
Ο κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού Positif κ. Ερίκ Ντε Ρομπέρ απηύθυνε χαιρετισμό πριν την προβολή. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, το περιοδικό γεννήθηκε το 1952 και στη διάρκεια των έξι δεκαετιών της ζωής του αγάπησε όλα τα είδη ταινιών, από τα φιλμ του Θόδωρου Αγγελόπουλου μέχρι τα σπαγγέτι γουέστερν, και από τις ιταλικές κωμωδίες ως το νέο αμερικάνικο σινεμά της δεκαετίας του '70. «Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πολλές άλλες αξιόλογες ταινίες, όμως θεωρούμε το φιλμ του Τατί ένα από τα σημαντικότερα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα», τόνισε ο κ. Ντε Ρομπέρ. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο Ζακ Τατί εκτός από ένας σημαντικός σκηνοθέτης, είναι επίσης σεναριογράφος και παραγωγός, ενώ το Playtime είναι η τελευταία ταινία μιας τριλογίας του δημιουργού με θέμα τον μοντερνισμό. Προηγήθηκε η Μέρα γιορτής που γυρίστηκε το 1949, αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα, το 1948, το φιλμ Ο θείος μου. Και στις τρεις αυτές ταινίες ο Τατί διακωμωδεί κατά κάποιο τρόπο τον μοντερνισμό. Ειδικά το Playtime μιλά για τον κόσμο της παγκοσμιοποίησης. «Τότε βρίσκαμε αστεία την ταινία, τώρα πια δε γελάμε γιατί όσα περιγράφει τα ζούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. ντε Ρομπέρ.
Η ταινία Playtime εντάσσεται στις Ειδικές Προβολές της ενότητας «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 53ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.
Εκδόσεις και συλλεκτικά αντικείμενα στο Βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που λειτουργεί στην είσοδο της Αποθήκης Γ΄(10:00 - 00:00) διατίθενται οι εκδόσεις της φετινής διοργάνωσης (Επίσημος κατάλογος, Πρόγραμμα προβολών - Οι Ταινίες από το Α ως το Ω, Θόδωρος Αγγελόπουλος,
Άκι Καουρισμάκι, Κριστιάν Μουντζίου) καθώς και η τσάντα του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Tshirt (σε λευκό και μαύρο) και η αφίσα.
Και φυσικά το σύνολο των εκδόσεων του Φεστιβάλ (μονογραφίες, εθνικές κινηματογραφίες, κριτικά κείμενα, αφιερώματα σε ηθοποιούς, λευκώματα εκθέσεων φωτογραφίας-ζωγραφικής κ.ά.), όπως επίσης και συλλεκτικές μπλούζες και τσάντες παλαιότερων διοργανώσεων.
Στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ, μπορείτε επίσης να βρείτε τα συλλεκτικά αντικείμενα του Μουσείου Κινηματογράφου, T-Shirts με καρικατούρες γνωστών ελλήνων ηθοποιών, ξυλομπογιές, μολύβια, κούπες
*****
Σινέ Θεσσαλονίκη. Ιστορίες από την πόλη και τον κινηματογράφο

...περισσότερα

Νέος τίτλος: Οστεοπόρωση και αρθριτικά

εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας |

Ο Philip Kerr στην Αθήνα
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Philip Kerr θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Στέλιο Κούλογλου και Σίσσυ Αλωνιστιώτου
για το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς και για την πολιτική διάσταση της Τριλογίας του Βερολίνου.

Με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου
Δείτε εδώ όλες μας τις εκδηλώσεις
Νέες εκδόσεις

Μαρία Γαβαλά
Ο ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟΣ

Περισσότερα
Άγης Μπράτσος
ΤΟΣΑ ΛΟΓΙΑ

145 χαϊκού
ποίηση

Περισσότερα

Ευγένιος Ιονέσκο
ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Περισσότερα

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν
ΧΟΜΠΙΤ
ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

(επανέκδοση)
Στους κινηματογράφους από 13 Δεκεμβρίου

Περισσότερα

Χάρης Ψαρράς
ΤΑ ΟΝΤΩΣ ΟΝΤΑ

Περισσότερα

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ - ΣΑΔΙΚΗΣ - BLUES WIRE) ΜΥΛΟΣ CLUB ΠΑΡ 9 ΝΟΕΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ για επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα χρειαστεί επαγγελματίες ηθοποιούς έως 38 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να χορεύουν και να τραγουδούν, για τη χειμερινή του παραγωγή «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας».
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 στις 18.00, στην σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Επίσης, το ΚΘΒΕ ζητάει επαγγελματίες χορευτές, άνδρες και γυναίκες, για την ίδια παραγωγή.
Η ακρόαση για χορευτές θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, στις 10.00 π.μ., στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΨΥΧΟΜΑΧΕΙ ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

Δελτίο Τύπου EKEBI - Συνέδριο: «Νικηφόρος Βρεττάκος: Ποίηση και Ιστορία»

Έτος Βρεττάκου 2012
Διήμερο επιστημονικό συνέδριο

«Νικηφόρος Βρεττάκος: Ποίηση και Ιστορία»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 & ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Κτίριο οδού Πειραιώς ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ) - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το διήμερο συνέδριο με τίτλο «Νικηφόρος Βρεττάκος: Ποίηση και Ιστορία», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, αποτελεί κορύφωση των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του ποιητή, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννησή του, στο πλαίσιο του «Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου 2012».
Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του Νικηφόρου Βρεττάκου ως ανθρώπου και δημιουργού μέσα από το λογοτεχνικό έργο του, τις πνευματικές αναζητήσεις του σε συνάρτηση με την Ιστορία και το ιδεολογικό του υπόβαθρο, χάρη και σε μαρτυρίες προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων που επισημαίνουν και αναδεικνύουν την παρουσία του στο πλαίσιο της νεοελληνικής γραμματείας.
Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη – Κτίριο Πειραιώς με τη συμμετοχή 20 μελετητών του έργου του, προερχόμενων από τον χώρο της ποίησης, της κριτικής, της πανεπιστημιακής έρευνας:
Γιώργος Ανδρειωμένος, Δημήτρης Βλαχοδήμος, Κώστας Βρεττάκος, Αγγέλα Γιώτη, Κωστής Δανόπουλος, Aλέξης Ζήρας, Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, Δημήτρης Κόκορης, Ντέιβιντ Κόνολι, Αθηνά Κωστάκη-Βεζύρογλου, Δώρα Μέντη, Χριστίνα Ντουνιά, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Τίτος Πατρίκιος, Vincenzo Rotolo, Βασίλης Ρούβαλης, Ελενη Τζινιέρη-Τζανετάκου, Λίζυ Τσιριμώκου, Έλλη Φιλοκύπρου, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.
Την πρώτη ημέρα θα προβληθεί η βιογραφική ταινία «Περιουσιακά στοιχεία» της Αθανασίας Δρακοπούλου, ενώ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου κ. Θανάσης Βαλτινός και ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Άγγελος Δεληβοριάς.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Κώστας Τζαβάρας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.

ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ/2012-2013

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 / 11:30 π.μ.
Στο παιδικό στέκι του ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρου, θα κάνουμε τον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες»
Θεατρικό Παιχνίδι: Αργυρώ Ταμβάκου


Όταν ο Φιλέας Φογκ διάβασε στην εφημερίδα πως ήταν δυνατόν να κάνει κάποιος τον γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες μόνο, οι φίλοι του γέλασαν. «Αδύνατον», είπε ένας. Κι έτσι, ο Φιλέας Φογκ βάλθηκε να του αποδείξει πως δεν ήταν καθόλου αδύνατον...
Ελάτε να συντροφεύσουμε τον Φιλέα Φογκ στο ταξίδι που ξεκινάει. Ένα ταξίδι με πολλές περιπέτειες και μ' όλα τα μεταφορικά μέσα της εποχής.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Ημερομηνία: 10 Νοεμβρίου 2012
Ωρα: 11:30 π.μ.
Τόπος: ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρος
Διεύθυνση: Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη
Τηλέφωνο: 2103837667

Κάθε Σάββατο στις 12:30
Διαδραστικό θέατρο "Του ονείρου το φτερό, στης αγάπης το χορό" του Τάκη Χρυσούλη.
Σας περιμένουμε κάθε Σάββατο 12.30 στον ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρο για να γελάσουμε, να παίξουμε και να χορέψουμε στο δρόμο για την Αγαπούπολη, όπου θα συναντήσουμε τα χαμένα όνειρά μας!
Ο Περιστέρης μας πληροφορεί απελπισμένος ότι όλοι νυστάζουν μα δεν βλέπουν όνειρα στο δάσος. Ο Ύπνος τα μάζεψε στο παλάτι του στην Αγαπούπολη για να τα προφυλάξει γιατί κανείς πια δεν τα προσέχει. Διέταξε και τη Νύστα να πηγαίνει σε όποιον προσπαθεί να τα βρει. Ο αστείος Φρύνος και η Αλεπού - που έχει μετανιώσει για την πονηριά της αφού ήταν η αιτία για να χάσει το όνειρό της- έρχονται να βρουν μια λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Μαζί με τα παιδιά πρέπει να βρουν το παλάτι της Αγαπούπολης που είναι όλα τα όνειρα μαζεμένα και να αποδείξουν την αγάπη τους γι' αυτά για να δεθούν μαζί τους με δαχτυλίδι ώστε να μην τα ξαναχάσουν.

Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης, Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού, Μουσική ενορχήστρωση & Επιμέλεια: Βασίλης Κούλογλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Παίζουν: Μάρω Χασιώτη, Έλενα Ρουμελιώτη (ή Σοφία Λυμπέρη) & Συμμετέχουν όλα τα παιδιά
Τα Σάββατα 3,10, 17 και 24 Νοεμβρίου, 1, 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου και 12, 19 και 26 Ιανουαρίου. Πολυχώρος «ΑΓΚΥΡΑ» (Σόλωνος 124, τηλ: 2103837667). Ώρα: 12:30
Εισιτήριο 6 ευρώ
Ενημερωθείτε για όλες μας τις εκδηλώσεις:
http://www.agyra.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=55&Itemid=28