Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Το σύννεφο έφερε βροχή (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Βαγγέλη Γκούφα). Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι 2 με CD
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Αφήγηση: : Γιάννης Παπλωματάς, Θεοδώρα Παπαιωάννου και Σωτήρης Καρκαλέμης
Απαγγελία ποιήμετος: Βαγγέλης Γκούφας
Έτος:27 Οκτωβρίου 2010
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-60-5

Μέρες τώρα ο Πλάτανος του μικρού χωριού παραπονιόταν για τη μοναξιά του, ενώ η γκρίνια του έφτανε μέχρι τ’ ανοιχτά τ’ ουρανού. Όλα όμως αλλάζουν όταν το συννεφάκι έρχεται και με τις σταγόνες του ανατρέπει όλη του τη ζωή. Ο Σπίθας, τα τρυγόνια, η πασχαλίτσα, ακόμα και η κυρία Σμαρώ είναι κάποιοι που θα εντυπωσιαστούν από την ομορφιά του πλατύφυλλου δέντρου.
Ένα βιβλίο που μας θυμίζει ότι η φιλία, όταν είναι αληθινή, μπορεί και μας δυναμώνει.
Το CD περιλαμβάνει την αφήγηση του παραμυθιού με μουσική υπόκρουση και την απαγγελία του ποιήματος απ τον Βαγγέλη Γκούφα ο οποίος πρόσθεσε και τους δυό τελευταίους στίχους που είχε¨"κόψει" ο Μάνος Χατζιδάκις για να μην χαρακτηριστεί το τραγούδι σε εκείνες τις δύσκολες εποχές πολιτικό!


«Στην Παιδαγωγική .....Οδοιπορικό Εκδηλώσεων της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. (2007-12)»

Έκδοση της Κοσμητείας της Παιδαγωγικής Σχολής, ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2012

Μπορείτε να δείτε, άν ενδιαφέρεστε, την ηλεκτρονική έκδοση ( e-book) απευθείας στο: http://www.educ.auth.gr/media/odiporiko_ekdiloseon/index.html#/0
ή να μπείτε πρώτα στην ιστοσελίδα της Παιδαγωγικής Σχολής http://www.educ.auth.gr και μετά να δείτε την κατηγορία ΕΝΤΥΠΑ
Η ιδέα-πρόκληση για την έκδοση του «Οδοιπορικού Εκδηλώσεων» προέκυψε μετά από πολλά σχόλια σχετικά με τη συχνότητα, τη θεματολογία και το ενδιαφέρον που είχαν οι εκδηλώσεις μας στον Πύργο της Παιδαγωγικής. Στο οδοιπορικό της τελευταίας πενταετίας αποτυπώνεται, ως ένα βαθμό, η ζωντανή παρουσία και ο βηματισμός της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ. 

Μιας Σχολής που μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας της είχε μια συνεχή, σταθερή και έντονη δραστηριότητα, τόσο στο επίπεδο της διδασκαλίας και της έρευνας, όσο και ευρύτερα, με τη συμμετοχή της στο δημόσιο εκπαιδευτικό διάλογο, αλλά και σε επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, ενισχύοντας έτσι το ρόλο του δημόσιου πανεπιστημίου ως φορέα επιστήμης και πολιτισμού.
Στην έκδοση αυτή θα δείτε μια επιλογή από τις κυριότερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Παιδαγωγική Σχολή, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς. Συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις κοινωνικής παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο και στον περιβάλλοντα χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας (2007 -2012). Εκδόθηκε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή (λιτή έκδοση, σε περιορισμένα συλλεκτικά αντίτυπα)
Βέβαια, δεν ήταν δυνατόν να συμπεριλάβουμε όλο το υλικό δημοσιοποίησης των εκδηλώσεων (περιέχει κυρίως τις αφίσες και τις προσκλήσεις)
Καλή πλοήγηση

Φιλικά
Δήμητρα Κογκίδου
Καθηγήτρια, Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ

Ψυχολογία Συριανού Συζύγου @ Θέατρο Αυλαία

♫ Ricchi E Poveri ♪ Che Sarà SanRemo 1971 ♫