Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες, Παραστάσεις που συνεχίζονται, Προσκλήσεις

 


Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ του Μολιέρου
«Ο κατά φαντασίαν ασθενής», θα παρουσιαστεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στo Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό παρουσιάζοντας μια μουσική ανάγνωση της αγαπημένης κωμωδίας, βασισμένη στην αριστοτεχνική μετάφραση του Ιωάννη Πολέμη.
Μια αξεπέραστη μουσική κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια αλλά και μια επετειακή παράσταση, καθώς φέτος συμπληρώνονται 350 χρόνια από το θάνατο του Μολιέρου.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο o Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης, σε διπλή διανομή με τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 21:00

ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ | Μια σουρεαλιστική περιπλάνηση μνήμης
«Ήταν εκεί. Τότε. Απλώνονταν μπροστά από κάποιο πέλαγος. Κάπου στη μέση της γης. Κάπου Ανατολικά; Ίσως. Σημασία δεν έχει. Ήταν εκεί. Εκεί, ναι εκεί. Εκεί οι αλάνες μας, εκεί οι μάντρες που πηδούσαμε, όλα εκεί. Σε αυτή την πατρίδα. Εκεί. Κάπου στη μέση της γης. Πολύ κοντά από εδώ. Από εδώ πολύ μακριά.»
Αληθινές ιστορίες και μυθοπλασία περιπλέκονται σε αυτή τη χειροποίητη περφόρμανς πάνω στην ανατομία της ανθρώπινης μνήμης. Η Αλεξάνδρα Καζάζου και η Ελεάνα Γεωργούλη συναντούν τις πρωτότυπες μουσικές του θρυλικού Γιάννη Αγγελάκα, μέσα στον αναπάντεχο σκηνικό κόσμο του Χρίστου Λάσκαρη και του Βασίλη Χατζόπουλου και το φωτιστικό σύμπαν που συνθέτει ο Karol Jarek στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Μια τρυφερή και συνάμα χιουμοριστική μουσική αφήγηση για τα συγκοινωνούντα δοχεία τη μνήμης και της λήθης στο προσκήνιο των μεγάλων ιστορικών μεταβάσεων που γνώρισε ο Δυτικός Κόσμος του τελευταίου αιώνα.
Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Μαρτίου στις 21:00

Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις
Συνεχίζονται οι παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, της πάντα επίκαιρης και με το ανήσυχο βλέμμα της στραμμένο στην πολιτική, Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.
Το κείμενο της κορυφαίας Ελληνίδας συγγραφέως, το οποίο έγινε το σύνθημα των Ελλήνων σπουδαστριών και σπουδαστών σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από τη ματιά ενός από τους πιο ανερχόμενους νέους σκηνοθέτες. Το κοινό με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.
* Κατάλληλη για θεατές άνω των 13 ετών.

🔮 Κάνε τώρα κράτηση στο "Ξενοδοχείο για μάγισσες"

 






ΑΓΩΝΙΑ