Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η προετοιμασία των υποψηφίων για τη διαδικασία πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή το βιβλίο Οδηγός μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τους υποψήφιους Εκπαιδευτές Ενηλίκων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία πιστοποίησης της εκπαιδευτικής τους επάρκειας ως Εκπαιδευτών Ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης.
Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) κατ’ εφαρμογή της υπ΄ αριθ. ΓΠ/20082/23.10.2012 Υπουργικής Απόφασης «Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» (Φ.Ε.Κ. 2844/Β’/2012) έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνοντας γραπτές εξετάσεις, και για τον λόγο αυτό έχει δημοσιοποιήσει την «Τράπεζα Θεμάτων» που βασίζεται στο πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Επαγγελματικό Περίγραμμα του «Εκπαιδευτή Ενηλίκων» και περιλαμβάνει ενδεικτικές ερωτήσεις και απαντήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική βιβλιογραφία.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν εδώ και χρόνια την πληρέστερη σειρά με βιβλία για την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Η σειρά αυτή, της οποίας επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποτελεί μια συλλογή βιβλίων ελλήνων και ξένων συγγραφέων η οποία καλύπτει με πληρότητα και επάρκεια τα βασικά θέματα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Στις 13 Οκτωβρίου κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία (και σε e-book) το βιβλίο ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της προετοιμασίας των υποψηφίων για τις σχετικές εξετάσεις.
Ο Οδηγός αυτός περιέχει τις βασικές κατευθύνσεις για τη μελέτη των θεμάτων που εξετάζονται στις γραπτές εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με συγκεκριμένες παραπομπές σε εκτεταμένα αποσπάσματα της σειράς ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Η επιλογή των αποσπασμάτων αυτών έγινε με το κριτήριο της άμεσης συνάφειάς τους με το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων της «Τράπεζας Θεμάτων» που έχει ανακοινωθεί από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και των ενδεικτικών απαντήσεων που περιέχονται σ’ αυτή. Οι θεµατικές ενότητες οργανώνονται σε υποενότητες, προκειµένου να διευκολύνεται η κατανόηση του αντίστοιχου εκπαιδευτικού υλικού, ενώ παράλληλα εµπλουτίζονται µε πρόσθετα στοιχεία για να καλύπτονται µε επάρκεια οι απαιτούµενες για την πιστοποίηση γνώσεις και δεξιότητες. Την επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων του Οδηγού έχει κάνει η Ελένη Γιαννακοπούλου, Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Περισσότερα στοιχεία για την επιμελήτρια του βιβλίου Ελένη Γιαννακοπούλου θα βρείτε ΕΔΩ, ενώ ΕΔΩ θα διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο και θα δείτε τα περιεχόμενά του.
Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), με εισηγήτρια την επιμελήτρια του Οδηγού Ελένη Γιαννακοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει βασικά στοιχεία για τις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και την προετοιμασία συμμετοχής σ’ αυτές. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την ίδια ημέρα θα υπάρξουν πολλές προσφορές σε σχετικά βιβλία για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνάντηση.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Λ.ΠΑΝΤΑΖΗ