Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

Περισσότερες ιδέες, περισσότερες δράσεις στο νέο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Καλώς ήρθες, άνοιξη!»
Σάββατο 3 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Με αφορμή τα βιβλία της Disney Ανθισμένοι φιόγκοι και Η ανοιξιάτικη παρέλαση τα παιδιά θα γιορτάσουν την άνοιξη με τον δικό τους τρόπο. Θα γίνουν λουλούδια που θα ανθίσουν κάτω από το φως του ήλιου, θα λικνιστούν στον ρυθμό της μουσικής και θα δημιουργήσουν μια ανοιξιάτικη κατασκευή. Στο τέλος της εκδήλωσης, μια ανοιξιάτικη έκπληξη περιμένει παιδιά και γονείς στον κήπο του Πολυχώρου!
Την εκδήλωση εμψυχώνει η παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Μάιο και Ιούνιο, μία Δευτέρα τον μήνα, 8 με 10 το βράδυ.
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Είναι η μάχη των φύλων ένα κλισέ; Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
Πόσο δύσκολη είναι η επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών και πόσο διαφορετικοί είμαστε τελικά; Πρόκειται πράγματι για μάχη των φύλων, κι αν ναι, ποιος βγαίνει νικητής; Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; Αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε με αφορμή ένα κινηματογραφικό απόσπασμα, και θα μοιραστούμε τις προσωπικές μας απόψεις και εμπειρίες από τη σχέση μας με το άλλο φύλο.
• Φιλία: Εξηγήσεις και παρεξηγήσεις Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών
Έναρξη τρίτου κύκλου: 8 Μαΐου 2014
• Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικός παραγωγός
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00, 8, 15, 22 και 29 Μαΐου 2014
• Κόστος: 65 €
• Στο τέλος του κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
3ος κύκλος: Μουσική επιμέλεια
Η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επένδυση ή σαν βάση σε κάθε ραδιοφωνική εκπομπή. Σε αυτόν τον κύκλο θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο ένας ραδιοφωνικός παραγωγός επιλέγει τη μουσική για κάθε του εκπομπή, δημιουργεί την playlist της εκπομπής του ή κάνει μουσική επιμέλεια στην εκπομπή κάποιου άλλου. Οι θεματικές θα είναι οι εξής:
1. Δημιουργία πλάνου για κάθε εκπομπή ανάλογα με τη ροή προγράμματος του σταθμού: Breaks, δελτία ειδήσεων, ένθετα του σταθμού και υπολογισμός αριθμού τραγουδιών που χρειάζονται για κάθε εκπομπή.
2. Δημιουργία στιλ εκπομπής: Διαχωρισμός και επιλογή τραγουδιών ανάλογα με την ώρα, το ύφος της εκπομπής, τη μουσική ταυτότητα του σταθμού και τη θεματολογία που ο κάθε παραγωγός έχει επιλέξει.
3. Μουσική επιμέλεια άλλων εκπομπών και δημιουργία playlist 24ωρης βάσης: Η μουσική επιμέλεια απαιτεί ισχυρή προσωπικότητα και καλή γνώση διαφορετικών ειδών μουσικής. Πάνω απ’ όλα είναι θέμα αισθητικής και «ανοιχτού μυαλού».
Στο τέλος του τρίτου κύκλου κάθε υποψήφιος παραγωγός θα είναι σε θέση να ετοιμάσει μια εκπομπή μουσικά άρτια και σωστά δομημένη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Μια πόλη στην Ιστορία και στο σήμερα
Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στις 8 μ.μ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της δράσης των Φίλων της Ελευσίνας.
Συζητούν οι Φίλιππος Κουτσαφτής και Ηλίας Μοναχολιάς. Διαβάζει η ηθοποιός Ράνια Σχίζα. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κυριάκος Μαντούβαλος.
Θα προβληθούν αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ

 «Μαμά, ένα παραμύθι για σένα!»
Σάββατο 10 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μαμά που τη λέγανε…
Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας και με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη,
τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορες «ασκήσεις» φαντασίας, να επινοήσουν το δικό τους παραμύθι με ηρωίδα τη μαμά τους, χρησιμοποιώντας τα κόλπα του Ιταλού παραμυθά Τζάνι Ροντάρι, και στη συνέχεια να το εικονογραφήσουν και να το κάνουν δώρο στη μαμά τους.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γίνε κι εσύ ένας μικρός ρεπόρτερ
Ένα εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 16, 23 και 30 Μαΐου 2014
Κόστος: 45 € για κάθε παιδί -40 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013-2014- (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 6.30 έως τις 8 μ.μ.
Τα παιδιά θα γίνουν μικροί δημοσιογράφοι, θα συντάξουν και θα γράψουν ένα τεύχος της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!».
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ανάγνωση και συγγραφή διαφορετικών κειμενικών ειδών. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να παρουσιάσουν, να γράψουν και να διορθώσουν κείμενα, τα οποία θα αποτελέσουν το υλικό ενός τεύχους της παιδικής εφημερίδας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Παιδιά, διάλειμμα!», το οποίο θα εκδοθεί και θα μοιραστεί. Οι δραστηριότητες αυτές θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν σε βάθος τη δομή διαφορετικών κειμένων και επομένως να διαβάζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να αναπτύξουν δηλαδή δεξιότητες απαραίτητες για να γίνουν επαρκείς αναγνώστες αλλά και συγγραφείς. Τέλος, το γεγονός ότι θα κληθούν να συνεργαστούν με άλλους για να πετύχουν έναν κοινό σκοπό θα ενισχύσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς θα μάθουν να δέχονται και να εκτιμούν διαφορετικές απόψεις.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στα παιδιά το βιβλίο Αόρατοι Ρεπόρτερ, Επτά συναρπαστικές ημέρες του Άρη Δημοκίδη.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 40 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
• Δύο σκαπανείς της σιωπής: Σάμιουελ Μπέκετ (1969) / Ελφρίντε Γέλινεκ (2004): Δευτέρα 12 Μαΐου 2014
• Δύο υπέροχες γυναίκες με 20 χρόνια διαφορά: Τόνι Μόρισον ( 1993) / Άλις Μονρό (2013): Δευτέρα 26 Μαΐου 2014
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την/τις ημερομηνία/ες των Νόμπελ που θέλετε να παρακολουθήσετε.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο
Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, στις 7 μ.μ.
Ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και όλους όσοι αγαπούν την εκπαίδευση στα μουσεία (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων)
Edutainment, μια λέξη που βγαίνει από την εκπαίδευση (education) και την ψυχαγωγία (entertainment), δίνει τον τόνο για τις τρέχουσες εξελίξεις στην εκπαίδευση. Τα μουσεία, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και εξελίσσουν τις τεχνικές και την τέχνη της προσέγγισης του κοινού, και ιδίως των παιδιών, μέσα από εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση.
Πώς μπορούμε όμως εμείς, ως εκπαιδευτικοί, ως γονείς, ως ενήλικες που συνοδεύουν παιδιά, να σχεδιάσουμε μια τέτοια επίσκεψη σε μουσείο που να αποβεί ευχάριστη και «διδακτική» εμπειρία για όλους; Μια και δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή μια εμπνευσμένη ξενάγηση, πώς μπορούμε να κάνουμε τόσο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη ώστε να φύγουμε όλοι με χαμόγελο και μεστές εμπειρίες που δεν προσφέρονται πουθενά αλλού παρά μονάχα στα μουσεία;
Ένα νήμα χρειαζόμαστε, ένα νήμα έρευνας, δραστηριοτήτων, αφηγήσεων, παιχνιδιών, παρατήρησης, συζήτησης.
Σε αυτό το σύντομο εργαστήριο θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε μαζί μια περιπέτεια στο μουσείο, τη δική μας, με στόχο να φτιάξουμε κατόπιν άλλες τόσες για τους μαθητές, την οικογένεια, τους μικρούς και νεαρούς φίλους μας.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους μια εικόνα από ένα έκθεμα μουσείου (Αρχαίου, Βυζαντινού, Νεότερου/Λαϊκού πολιτισμού ή Σύγχρονης Τέχνης) που τους αρέσει.
Εισηγήτριες: Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας-κριτικός παιδικής λογοτεχνίας
Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


5 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Jazz point σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη Η πόλη και η σιωπή τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 8 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Θάλεια Καραμολέγκου και Νίκος Κουρμουλής.
JAZZ POINT
Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα
Τηλ. 210-32.35.910



7 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στον Κύκλο Εκδηλώσεων ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ με οικοδεσπότη τον Ανταίο Χρυσοστομίδη.
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. ο Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά με τη Φάνια Οζ-Ζάλτσμπεργκερ με αφορμή το βιβλίο που έγραψε με τον πατέρα της Άμος Οζ Οι εβραίοι και οι λέξεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ.
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917 


8 Μαϊου 2014
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου Πλανόδιοι θεριστές την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Ανδρέα Παπανδρέου 11, εντός στοάς, Χαλάνδρι
Τηλ. 210-68.00.644

8 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram σάς προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο της Φιλομήλας Λαπατά την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γεωργία Ζώη.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ MONOGRAM
Υμηττού 17
Χολαργός
τηλ. 210-65.23.515

Παρουσίαση του βιβλίου του GEORGE MAKARI "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ" στο THE HUB EVENTS

Οι εκδόσεις GEMA και η Μαρία Γκέρτσου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ του GEORGE MAKARI την Τετάρτη 7 Μαΐου στις 19:00 στο THE HUB EVENTS (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γρηγόρης Βασλαματζής Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Διδάσκων Αναλυτής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας
Κωνσταντίνος Γεμενετζής Ψυχίατρος - Ψυχαναλυτής 

Μαρία Χατζηανδρέου Ψυχίατρος - Ψυχαναλύτρια
Ομιλία του συγγραφέα μέσω SKYPE

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, συναρπαστικό, το «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» του George Makari προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvόs από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την αριστοτεχνική ιστορία ο George Makari δείχνει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύ­μα σκέψης σε όλη τη Δύση. Αφηγούμενος αυτή την ιστορία, ο Makari παρουσιάζει στον αναγνώστη σαγηνευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν παραγνωρισμένοι είτε είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.
Το πνευματώδες, γοητευτικό και ριζοσπαστικό έργο του Makari «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» είναι το πρώτο που αναλύει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η ψυχανάλυση.
Προλογίζει ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα, τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072, e-mail: info@gemapublicatios.gr, www.gemapublications.gr

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΕΠΙΦΑΝΙΑ - Μίκης Θεοδωράκης - Γρηγόρης Μπιθικώτσης (1960 /1962) [full albums]