Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - MacMillan «Manon» από το Royal Opera House του Λονδίνου

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
MacMillan «Manon» από το Royal Opera House του Λονδίνου
Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2014

KAM
Ώρα : 21.15
Διοργάνωση : ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ
Είσοδος : Γενική Είσοδος : 15 €
Παιδικό / Φοιτητικό / άνεργοι / ομαδικό (άνω των 20 ατόμων)  : 10 €


Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, προβάλλει στο χανιώτικο κοινό τέσσερεις σπουδαίες παραστάσεις του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας. Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Royal Opera House live cinema" έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.
Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, στο ΚΑΜ, ώρα 21.15, σε ζωντανή μετάδοση από το Royal Opera House του Λονδίνου, θα προβληθεί η παράσταση του MacMillan «Manon»
H Μανόν Λεσκό είναι μια ωραία νεαρή γυναίκα που γίνεται βορά της ηθικής διαφθοράς στο Παρίσι του 18ου αιώνα. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, που αναπαράγει τη βαρβαρότητα και την παρακμή, όπως περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, και τον αδύναμο χαρακτήρα της ίδιας της Μανόν –διχασμένης ανάμεσα στον έρωτά της για τον ποιητή Ντε Γκριέ και τον πόθο της για πλούτη και προσοχή. Οι περίπλοκοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον σκληρόκαρδο Μεσιέ Ζε Εμ, τον πομπώδη Δεσμοφύλακα, τον Λεσκό, απατεώνα αδελφό της Μανόν, και την κοκέτα Ερωμένη του, αλλά η ψυχή του μπαλέτου είναι τα ντουέτα που δημιούργησε ο MacMillan για τη Μανόν καi τον Ντε Γκριέ, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο έντονα, συναισθηματικά και ερωτικά φορτισμένα κομμάτια που χορογραφήθηκαν ποτέ.
Performers
Conductor : Martin Yates
Orchestra :  Orchestra of the Royal Opera House
Manon : Marianela Nuñez
Des Grieux : Federico Bonelli
Concert Master : Peter Schulmeister
Credits
Choreography : Kenneth MacMillan
Music : Jules Massenet
Orchestration : Martin Yates
Designs : Nicholas Georgiadis
Lighting design : John B. Read

Guitar Heroes: συναυλία στην Καλαμαριά

Τμήμα Πολιτισμού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θερμαϊκού
Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο "Guitar Heroes"
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 
Θεατράκι Χηλής Δήμου Καλαμαριάς, 9:00 μ.μ.
(Χηλής 12 & Τριπόλεως)
είσοδος ελεύθερη
Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς
Οι Guitar Heroes, το μοναδικό κιθαριστικό σύνολο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στο κοινό της πόλης σε αυτήν την τελευταία εμφάνισή τους, το μουσικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2013 - 2014!
Δεκατρείς κιθάρες ερμηνεύουν επι σκηνής ένα εκλεκτικό ρεπερτόριο από rumba έως Beatles με latin, ρομαντικές και ποπ επιρροές.

Τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ της Διδώς Σωτηρίου στα σουηδικά

Σας ενημερώνουμε ότι το βιβλίο ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ της Διδώς Σωτηρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει στα σουηδικά μέσα στον επόμενο μήνα.
Την πρωτοβουλία, τα έξοδα και την εκτέλεση της εργασίας αυτής έχει αναλάβει η κυρία Βάνα Ιγγλέση και γίνεται για ιδεολογικό σκοπό. Η κυρία Ιγγλέση, σε συνεργασία με άλλους φορείς, εργάζεται εντατικά για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη Σουηδία όπου ζει και, όπως πιστεύει, τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ της Διδώς Σωτηρίου αποτελούν ένα ιδανικό μέσο στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί το διαρκώς αυξανόμενο ρεύμα των νεοναζιστών/φασιστών στην Ευρώπη. Η αρχική συμφωνία για τη μετάφραση και έκδοση του έργου είχε γίνει με την ίδια τη Διδώ Σωτηρίου τον Μάρτιο του 1997.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Η προετοιμασία των υποψηφίων για τη διαδικασία πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης
Με αφορμή το βιβλίο Οδηγός μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης
Για τους υποψήφιους Εκπαιδευτές Ενηλίκων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία πιστοποίησης της εκπαιδευτικής τους επάρκειας ως Εκπαιδευτών Ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης.
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στις 2 το μεσημέρι
Η Ελένη Γιαννακοπούλου, που έχει επιμεληθεί το βιβλίο, θα παρουσιάσει βασικά στοιχεία για τις εξετάσεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και την προετοιμασία συμμετοχής σ’ αυτές. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την ίδια ημέρα θα υπάρξουν πολλές προσφορές σε σχετικά βιβλία για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνάντηση.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η Κούλα η κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Δραματοποιημένη αφήγηση με την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη
Για παιδιά από 4 ετών
Η Κούλα η κατσικούλα ή καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα εκεί που ξεσκόνιζε με κέφι ζηλευτό ακούει ένα ροχαλητό! Τι να κρύβεται μέσα στον μπουφέ; Λέτε να είναι δράκος και να της χυμήξει; Ένας μόνο μπορεί να τη βοηθήσει, ο Φώτης ο ατρόμητος ιππότης.
Ελάτε να πάρουμε δρόμο, να πάρουμε κατσικόδρομο, να περάσουμε βουνά και λαγκάδια, να συναντήσουμε στον δρόμο μας περίεργους βοηθούς, στρουμπουλά μπαρμπούνια, σκανταλιάρικα ποντίκια, νυσταλέα λάμα και μπούφους με σκούφους, να περάσουμε τα εμπόδια και τον φρουρό το χταπόδι, για να βρούμε τον Φώτη τον ατρόμητο ιππότη, και να βοηθήσουμε όλοι μαζί την Κούλα την Κατσικούλα να μάθει τι κρύβεται μέσα στον μπουφέ!
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται το νέο παραμύθι του αγαπημένου μας συγγραφέα
με ρυθμικά παιχνίδια, εκπλήξεις και ανατροπές!
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Λαγωνικά, σερίφηδες και άπαικτοι ντετέκτιβ
Εργαστήριο παιχνιδιού, δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για νεαρούς φίλους του αστυνομικού
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ελένη Σβορώνου (3ος κύκλος).
Ημερομηνίες: Σάββατο 1, 15, 29 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10:00 έως τις 12:00
Μετά τον δεύτερο κύκλο συναντήσεων, συνεχίζουμε με τους μικρούς φίλους του αστυνομικού και της περιπέτειας με νέες αναγνωστικές και συγγραφικές δράσεις.
Ξεκινάμε τη χρονιά με τα μυστήρια της οδού Ιπποκράτους:
• ένα κόσμημα που υπνωτίζει όποιον το φοράει,
• ένα αναψυκτικό που κάνει τον κόσμο να λέει την αλήθεια,
• μια εφημερίδα από το μέλλον.
Για όλα αυτά και για άλλα πολλά διαμαρτύρονται οι γείτονες του Πολυχώρου. Καταστηματάρχες, υπάλληλοι και πελάτες στα γύρω μαγαζιά, βιβλιόφιλοι που συχνάζουν στις εκδόσεις Μεταίχμιο, μεγάλοι και μικροί της περιοχής είναι ανάστατοι. Ποιος ταράζει την ήρεμη ζωή της οδού Ιπποκράτους;
Για να λύσουμε τα μυστήρια θα χρειαστούμε τη βοήθεια του Ρίκο και του Όσκαρ, του ντετέκτιβ Κλουζ, των αδελφών Λαγωνίκα, του Ηρακλή Πουαντιγιέ και άλλων διάσημων ντετέκτιβ που ζούνε στα βιβλία!
Θα χρειαστεί:
• να διαβάσουμε αστυνομικά βιβλία,
• να αναλύσουμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αγαπημένοι μας ήρωες-ντετέκτιβ,
• να κατασκευάσουμε πρωτότυπες συσκευές χρήσιμες για μυστικές παρακολουθήσεις,
• να κάνουμε λίγη έρευνα στο πεδίο (στο πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους).
Και φυσικά, κυρίως και προπαντός: να γράψουμε μικρές αστυνομικές ιστορίες με ήρωα τον εαυτό μας.
Τέσσερις συναντήσεις που σου κόβουν την ανάσα!
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 50 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Τι είπε στ’ αλήθεια ο Γιουνγκ του Ε. Α. Μπένετ
Είναι δύσκολο να μάθει κανείς τα πάντα για έναν επιστήμονα του διαμετρήματος του Καρλ Γιουνγκ. Το συγγραφικό και ψυχοθεραπευτικό του έργο, όπως και η ζωή του, ήταν τόσο πλούσια και συχνά διένυαν μονοπάτια τόσο δύσβατα και πολύπλοκα, που θα χρειαζόταν πολλή μελέτη και σκέψη, για να τα παρακολουθήσει κανείς. Με το βιβλίο Τι είπε στ’ αλήθεια ο Γιουνγκ ο Ε. Α. Μπένετ, που ήταν μάλιστα και προσωπικός φίλος του Γιουνγκ, καταφέρνει να αποδώσει με πολύ κατανοητό λόγο όλες τις βασικές έννοιες της γιουνγκιανής θεωρίας. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης γίνεται και ο ίδιος μελετητής του Γιουνγκ και ταξιδεύει με έναν πολύ καλό «ξεναγό» σε μια θεωρία που αποτέλεσε μια από τις πιο ιδιαίτερες συναντήσεις της φιλοσοφίας με την ανθρώπινη ψυχολογία.
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, ψυχολόγος-συγγραφέας
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου
Γυρίζω σελίδα… στη διατροφή
Γυρίζω σελίδα… στη χαμηλή αυτοεκτίμηση
Γυρίζω σελίδα… στο άγχος
Ψυχολογία της διατροφής, Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο
Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει

ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Στον Πολυχώρο δεν έχουμε μόνο βιβλία…. Εκτός από τους τίτλους των εκδόσεων Μεταίχμιο, στα ράφια μας θα βρείτε τα χαρτικά της πολωνικής εταιρείας Ilustris, μοναδικές κάρτες για δώρα και ευχές, ιδιαίτεροι σελιδοδείκτες και αγαπημένα ημερολόγια τοίχου.
Εμείς πάντως αγαπάμε πολύ τους βιβλιοφιλικούς σελιδοδείκτες - εικόνες από αγόρια και κορίτσια που απολαμβάνουν την ανάγνωση του βιβλίου τους στο πάρκο, στο τρένο, στο κρεβάτι ή στην τουαλέτα!
Πάρτε μια γεύση από τα προϊόντα της εταιρείας στον διαδικτυακό τους τόπο: www.ilustris.pl. Σύντομα θα βρείτε στον Πολυχώρο και το πολύχρωμο ημερολόγιο της Ilustris για το 2014.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για τρία αντίτυπα του βιβλίου ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΓΙΟΥΝΓΚ. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2014 και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2014.
Οι τρεις τυχεροί του προηγούμενου διαγωνισμού που κερδίζουν το παγκόσμιο μπεστ σέλερ της Τζίλιαν Φλιν Το κορίτσι που εξαφανίστηκε είναι:
1. Νεκταρία Ιωάννου
2. Ιφιγένεια Παπάζογλου
3. Γιάννης Παπαϊωάννου
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Σάκης Μπουλάς - Το παλιό μου παλτό