Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες • Παραστάσεις • Εργαστήρια

 


FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!
Παιδική Σκηνή
Κείμενο: Στάθης Παχίδης - Σταυρούλα Παγώνα
Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή
Κάθε Κυριακή στις 11:00, Βασιλικό Θέατρο
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρεμιέρα του νέου έργου της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!», σε κείμενο Στάθη Παχίδη - Σταυρούλας Παγώνα και σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο.
Για Γονείς και Εκπαιδευτικούς:
Βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τα fake news καθώς και φύλλα εργασιών για την καλύτερη επεξεργασία του θέματος στην τάξη ή στην ομάδα, στο site της παράστασης fakenewsical.gr

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Εφηβική Σκηνή
Άπο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου για Γυμνάσια και Λύκεια
Θέατρο Μονής Λαζαριστών
(Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)
Μετά την πετυχημένη μετάβαση στην Κύπρο και το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ο «Ερωτόκριτος» του ΚΘΒΕ όπου τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αργυρώ Χιώτη και τη δραματουργική επεξεργασία και διασκευή ο Ευθύμης Θέου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κατόπιν αυξημένης ζήτησης από τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η πετυχημένη παράσταση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Λίγο πριν την έναρξη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για το κοινό, με αφορμή τη φιλοξενία της παράστασης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου μίλησε η Δρα Μαίρη Ρούσσου και ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Χρίστος Στυλιανού, ο οποίος ερμήνευε έναν από τους ρόλους του Ερωτόκριτου.
Τώρα και προσεχώς

Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.
* Κατάλληλη για άνω των 13 ετών.

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ
Ένα παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο, γεμάτο οικογενειακές συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη, απληστία και μανία για εξουσία.
* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

ΠΡΑΓΑ
Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά.
* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Δράση - Βρεφικό Πρόγραμμα
Οι ήχοι του σπιτιού πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν; Και όταν οι μεγάλοι κάνουν δουλειές με τί μοιάζουν οι μορφές τους;

ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ
Μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΡΟΣ & ΡΕΪΤΣΕΛ
Μετάκληση
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
26 & 27Ιανουαρίου στις 21:00
28 Ιανουαρίου στις 19:00
Ένα έργο του Τζέιμς Φριτς, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τον Μάρτιο του 2023 στο πλαίσιο αφιερώματος στη σύγχρονη αγγλόφωνη δραματουργία και λόγω της μεγάλης του απήχησης, ανεβαίνει σε επανάληψη για τρεις παραστάσεις από το ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
* Κατάλληλο για θεατές άνω των 16 ετών.

7η χρονιά Θεατρικά Εργαστήρια στο ΚΘΒΕ
Τα καλλιτεχνικά ερεθίσματα με ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς, με δυνατότητες ανάπτυξης της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της επικοινωνίας συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία στο ΚΘΒΕ μέσα από τον θεσμό των Θεατρικών Εργαστηρίων για 7η χρονιά!
Οι εγγραφές για τη Β’ περίοδο των Θεατρικών Εργαστηρίων (Φεβρουάριος έως τέλη Μάϊου) για νέα μέλη στα τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ξεκινούν την 23 Ιανουαρίου 2024 και θα διαρκέσουν έως το 18 Φεβρουαρίου 2024.
*Τμήματα για νήπια, παιδιά και εφήβους
**Τμήματα για ενήλικες

❦ Νέες Εκδηλώσεις

 



Η Λέσχη Βιβλίου Ηρακλείου συνομιλεί με τον Λευτέρη Γιαννακουδάκη με αφορμή το μυθιστόρημά του «Τα φαντάσματα του Δεκέμβρη» την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 8 μ.μ. στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου.
Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου
Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο, Κρήτη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη «Υπήρξα τόσοι άλλοι» τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Νίκος Κουρμουλής, συγγραφέας, πολιτιστικός συντάκτης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Αλέξης Σταμάτης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
 Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης»
Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σίσσυς Δουτσίου «Οι αδερφές του Κάιν» την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η νομικός και συγγραφέας Κατερίνα Παπαντωνίου. Με τη Σίσσυ Δουτσίου θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Νόρα Ράλλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Live Sound Art: Άννα Στερεοπούλου, συνθέτρια, πιανίστρια, ερευνήτρια.
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32, Αθήνα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, οι Εκδόσεις Ίκαρος, οι Εκδόσεις Καστανιώτη, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο στρογγυλό τραπέζι «Έλληνες συγγραφείς στα γαλλικά — Η δυναμική της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας στη γαλλόφωνη αγορά». Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Μίνως Ευσταθιάδης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Α. Χωμενίδης. Συντονίζει η κριτικός λογοτεχνίας και δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.
Γαλλικό Ινστιτούτο
Σίνα 31, Αθήνα



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331