Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Μιχάλης Μοδινός στον Ιανό


Μιχάλης Μοδινός

31 Οκτωβρίου 2013
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μοδινού Άγρια Δύση - Μια ερωτική ιστορία την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν με την ακόλουθη σειρά οι:
Δημήτρης Ραυτόπουλος, κριτικός, δοκιμιογράφος
Γιώργος Αριστηνός, πεζογράφος, δοκιμιογράφος
Ηλίας Ευθυμιόπουλος, περιβαλλοντολόγος, συγγραφέας
Εισαγωγή και συντονισμός συζήτησης:
Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφος, μεταφράστρια
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917
www.ianos.gr

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Οκτώβριος 2013

Αγαπητοί αναγνώστες,
Καλό φθινόπωρο! Όσο ο καιρός κρυώνει, τόσο πιο πολύ αναζητάμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας, και ένα καλό βιβλίο είναι η ιδανική συντροφιά για το απόβραδο! Ενημερωθείτε για τους ολοκαίνουργιους τίτλους μας και επιλέξτε αυτούς που σας ταιριάζουν περισσότερο!
Αγαπημένοι συγγραφείς επανέρχονται στο λογοτεχνικό προσκήνιο - Θάνος Κονδύλης, Γιώτα Φώτου, Νίκος Γούλιας, Τηλέμαχος Κώτσιας, με ατμοσφαιρικά μυθιστορήματα εποχής-, ενώ δύο νέες συγγραφείς μάς κερδίζουν με τα πρώτα τους βιβλία - Δήμητρα Ιωάννου και Αφροδίτη Βακάλη. Ο Θάνος Δραγούμης με τη νέα καταιγιστική περιπέτειά του ΜΑΥΡΗ ΑΥΓΗ, επίκαιρη όσο ποτέ, φωτογραφίζει την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα. Επίσης, υποδεχόμαστε τη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό, στιχουργό και παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με τίτλο ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ, μια σύγχρονη ερωτική ιστορία. Πλήθος νέων τίτλων με ποικίλη θεματολογία θα καλύψουν κάθε αναγνωστική προτίμηση! Παράλληλα, γιορτάζουμε μια πολύ σημαντική βράβευση! Ο Αιμίλιος Σολωμού τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013 για το βιβλίο του ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ
Στην ξένη λογοτεχνία, η συγγραφέας Λι Φλέμινγκ μάς δίνει ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ, ένα μυθιστόρημα στο ύφος του βιβλίου «Το νησί» της Βικτόρια Χίσλοπ. Η συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη στην Κρήτη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ο έρωτας σε καιρό πολέμου αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση όταν είσαι στη λάθος πλευρά.
Μπορεί ο Χαρούκι Μουρακάμι να μην κέρδισε ούτε φέτος το Νομπέλ Λογοτεχνίας, για το οποίο θεωρείτο το «φαβορί», ωστόσο μας χαρίζει ακόμη ένα αριστούργημά του σε απευθείας μετάφραση από τα ιαπωνικά. Το μυθιστόρημα ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΩΡΕΣ είναι μια αφήγηση που υπνωτίζει, ένα κομψοτέχνημα , σύντομο, άκρως ιδιαίτερο και, ως συνήθως, απολαυστικό.
Στην παράδοση που δημιούργησαν συγγραφείς όπως ο Μπέρναρντ Κόρνγουελ και ο Στίβεν Πρέσφιλντ, το βιβλίο ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙA του Νομπλ Σμιθ αποτελεί ένα πλούσιο σε λεπτομέρειες και χορταστικό ιστορικό μυθιστόρημα γύρω από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Τέλος, τιμούμε τον Τζόναθαν Φράνζεν που διακρίθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας της εφημερίδας Die Welt.
Με περισσότερους τίτλους παρά ποτέ, τα βιβλία γενικών γνώσεων θα κεντρίσουν τη σκέψη μας, θα μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, θα μας δώσουν μια πλήρη εικόνα της σύγχρονης ζωής και θα μας βοηθήσουν σε πολλούς τομείς του καθημερινού βίου!
H ηλεκτρονική μας παρέα μεγαλώνει! Όχι μόνο σε τίτλους - πάνω από 800 ebooks! - αλλά και σε φίλους! Γίνετε κι εσείς φίλοι μας στο facebook page που έχουμε αποκλειστικά για τα ebooks!
Τι συνέβη στη Λένα μετά το ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ; ΧΑΜΟΣ… το δεύτερο βιβλίο της σειράς! Η Ντέαρ συνεχίζει και αυτή την περιπέτειά της στο δεύτερο μέρος των ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ! Η ΕΠΙΛΟΓΗ της Κίρα Κας, που έχει πουληθεί σε 15 χώρες και έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας των μπεστ σέλερ της New York Times, συνδυάζει στοιχεία του The Bachelor με το Hunger Games, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Κυβέλη τα βάζει με όλους στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ,, ένα βιβλίο που θα σου κόψει την ανάσα.
Μέσα από ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ θα μεταφερθείς σε μια φανταστική περιπέτεια επιπέδου Χάρι Πότερ! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σ’ το προτείνει η ίδια η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Το βιβλίο έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Κρις Κολόμπους, που υπογράφει ταινίες όπως ο Χάρι Πότερ, τα Γκούνις και τα Γκρέμλινς! Το ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ άνοιξε, εσύ τολμάς να μπεις; Ο Μάικλ Σκοτ επιστρέφει με το πέμπτο βιβλίο της σειράς ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΛΑΜΕΛ -που έχει πουλήσει περισσότερο από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως- με τίτλο Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ!
Στο ΜΑΓΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ θα μάθεις πώς να φτιάχνεις γλυκά με… μαγικές δυνάμεις, ενώ ο Ντέιβιντ Ουάλιαμς, ο νούμερο ένα ευπώλητος συγγραφέας παιδικών βιβλίων στην Αγγλία, μας συστήνει τον ΚΥΡΙΟ ΒΡΟΜΥΛΟ, όπου με χιούμορ και γραφή που θυμίζει το ύφος του Ρόαλντ Νταλ, , θίγει σημαντικά κοινωνικά θέματα.
Στα Φρούτα μας έρχονται ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ από τον Γιάννη Ρεμούνδο στη σειρά Ξινόμηλο ενώ τρία νέα βιβλία στη σειρά Βατόμουρο, για παιδιά 7 ετών και άνω, θα χαρίσουν στα παιδιά μας δημιουργικές ώρες γεμάτες φαντασία! Από τους γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Γιώργο Κατσέλη και το συγγραφικό δίδυμο Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη!
Η Ράνια Μπουμπουρή μας μαθαίνει ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ τραγουδιστά, με βραβευμένους στίχους από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ευφάνταση εικονογράφηση, μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και με τις φωνές πασίγνωστων ερμηνευτών, όπως του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιάννη Ζουγανέλη, του Φοίβου Δεληβοριά, του Πάνου Μουζουράκη, της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δημήτρη Σταρόβα, του Νίκου Ζιώγαλα και πολλών ακόμη αγαπημένων καλλιτεχνών.
Στην πολύ αγαπημένη σειρά ΒΡΕΣ ΜΕ προστέθηκαν άλλοι δύο τίτλοι τίτλοι ενώ για τους νεαρούς … σεφ μόλις κυκλοφόρησε το ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ! Αποκτήστε γνώσεις μαγειρικής και περάστε όμορφες οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά σας!
 Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσετε την όρεξή σας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)
Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη, ΑΡΙΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!

ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

Αγαπητοί φίλοι Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για τις νέες εκδόσεις του Φθινοπώρου:
δύο εξαιρετικά μυθιστορήματα από τη Μαρούλα Κλιάφα και τη Ζέτα Κουντούρη,
καθώς και η βιογραφία του θρυλικού Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.
Επίσης, κυκλοφόρησε η ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΑ, το νέο βιβλίο του Φίλιπ Κερ,
συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
PHILIP KERR - ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΑ
Δείτε το video-trailer του βιβλίου:
Watch the Video
Philip Kerr ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΑ
Πράγα, 1942
ΣE ENA ΣΠΙΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ
Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, η πιο σκοτεινή φυσιογνωμία των υψηλόβαθμων ναζί και νέος Προστάτης του Ράιχ στη Βοημία και στη Μοραβία, διατάζει τον Μπέρνι Γκούντερ να τον επισκεφθεί στην Πράγα και να περάσει ένα Σαββατοκύριακο κοντά του στην εξοχική του έπαυλη. Είναι μια «πρόσκληση» την οποία ο Μπέρνι ευχαρίστως θα απέφευγε, ειδικά από τη στιγμή που μαθαίνει ότι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι είναι ανώτερα στελέχη των Ες Ες και της Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα του Άλμπερτ Κούτνερ, λοχαγού των Ες Ες, σε ένα δωμάτιο κλειδωμένο από μέσα, ο Μπέρνι γίνεται το επίκεντρο της προσοχής καθώς αναλαμβάνει να διαλευκάνει αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.
Εφόσον αποτύχει, γνωρίζει καλά τι διακυβεύεται: όχι μόνο η δική του υπόληψη, αλλά και η υπόληψη ενός πανίσχυρου και εκδικητικού άντρα - του Ράινχαρντ Χάιντριχ.

«ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ.» - The Times
«ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ.» - Daily Mail
«O KERR ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.» - Financial Times

από το συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο, ξεφυλλίστε το, αποκτήστε το
ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΛΙΑΦΑ - Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ
Μαρούλα Κλιάφα
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ
Μια καλοκαιριάτικη νύχτα του 1944, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, ένας άντρας που φοράει γερμανική στολή αποχαιρετά τη γυναίκα του και τη μικρή του κόρη, που φεύγουν μ’ ένα μαύρο αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Την ώρα που το αυτοκίνητο απομακρύνεται ο άντρας φωνάζει: «Μη με ξεχάσετε».
Πενήντα δύο χρόνια αργότερα μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκει στο ημερολόγιο της νεκρής μητέρας της την περιγραφή αυτής της σκηνής, που καταλήγει σε μια σημείωση-γρίφο. Αποφασισμένη να ερευνήσει το θέμα και να μάθει περισσότερα για τον άντρα με τη γερμανική στολή, η δημοσιογράφος ανεβαίνει στη Θεσσαλία και ψάχνει να βρει ποιο ήταν το αινιγματικό αυτό πρόσωπο και ποια σχέση είχε με τη μητέρα της.
Περισσότερα
ΖΕΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ - ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ
Ζέτα Κουντούρη
ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Όχι μόνο ο Tζόνι ο αίλουρος, γύρω από τον οποίο υφαίνεται η ιστορία, αλλά και οι άλλοι πρωταγωνιστές διαφεύγουν εντέχνως του χρόνου, σκιαγραφώντας ο καθένας, μέσ’ από τη δική του ματιά, τις κοινές ζωές τους. Ενώ όλοι έζησαν τοις μετρητοίς, ζητούν τώρα να ζήσουν επί πιστώσει, για να τακτοποιήσουν ή για να ολοκληρώσουν στο μέλλον όλα όσα δεν πρόλαβαν, ανατρέχο- ντας συχνά στο παρελθόν – ανικανοποίητοι και νοσταλγοί.
Σ’ αυτό το σπονδυλωτό αντιμυθιστόρημα, το γεμάτο εντάσεις και ανατροπές, οι παράλληλοι μονόλογοι των ηρώων δημιουργούν ένα πρωτοποριακό αφηγηματικό ύφος, με το ανατρεπτικό χιούμορ ενός φιλμ νουάρ.
Περισσότερα
COLIN DURIEZ - ΤΖ. Ρ. Ρ. ΤΟΛΚΙΝ
Colin Duriez
ΤΖ. Ρ. Ρ. ΤΟΛΚΙΝ
H γέννηση ενός θρύλου

Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης
Ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν πέρασε δύσκολα χρόνια. Βίωσε τη φρίκη του Α’ Παγκόσμιου πολέμου. Ήταν ορφανός και φτωχός. Ο κηδεμόνας του μάλιστα του είχε απαγορεύσει να επικοινωνεί με την κοπέλα που είχε ερωτευτεί.
Λαμπρός αλλά ιδιαίτερα εσωστρεφής λόγιος, επεξεργάστηκε επί πενήντα και πλέον χρόνια τις γλώσσες, την ιστορία, τους λαούς και τη γεωγραφία της Μέσης Γης. Δημιούργησε έτσι μια συμπαγή μυθολογία η οποία βασίστηκε στην τεράστια γνώση του γύρω από την πρώιμη ευρωπαϊκή Ιστορία και την κουλτούρα της Βόρειας Ευρώπης. Ο φανταστικός αυτός κόσμος μάγεψε ολόκληρες γενιές και ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν έγινε θρύλος. Η συναρπαστική βιογραφία του Dolin Duriez ρίχνει φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του.
Περισσότερα
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΚΙΚΑΣ - Ο ΑΧΕΝΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ

Εμμανουήλ Γκίκας
Ο ΑΧΕΝΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ

Η κατάργησις συλλήβδην του παραδοσιακού πανθέου της Αιγύπτου σηματοδοτεί την εμφάνισι του πρώτου καθ’ εαυτό μονοθεϊσμού, που δεν αναγνωρίζει και δεν λατρεύει άλλους θεούς πλην του ενός και μόνου θεού. Από τον πρώτο αυτόν μονοθεϊσμό θα προέλθουν, αμέσως ή εμμέσως, οι σημερινοί ιστορικοί μονοθεϊσμοί. Σ’ αυτό έγκειται η πρωταρχική του σημασία, καθόσον η μελέτη της γενέσεώς του επιτρέπει να δοθεί απάντησις αντικειμενική στο καίριο ερώτημα πώς γεννήθηκε ο μονοθεϊσμός, συνακόλουθα δε και στο ερώτημα, ποία μπορεί να είναι σήμερα η σημασία και ποίο το μέλλον του μονοθεϊσμού.  Περισσότερα
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ
Ο Γκορμπατσόφ και ο Ικέντα συνομιλούν
για το Βουδισμό και τον Κομμουνισμό
Μετάφραση: Πάνος Σταθόπουλος

Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται στον 20ό αιώνα. Γεννηθήκαμε και οι δύο στη σημαδιακή, μεταβατική περίοδο των δεκαετιών του 1920 και του 1930, έχουμε ζήσει περισσότερο από μισό αιώνα και μέσα στις σελίδες του βιβλίου αναδιφούμε όσα μας δίδαξαν οι εμπειρίες μας. [...] Είμαστε πεποισμένοι ότι πλέον έφτασε η ώρα για ένα ευρύ παγκόσμιο διάλογο με αντικείμενο τα μαθήματα που μας δίδαξε ο 20ός αιώνας, τη φύση του νέου ουμανισμού και τις νέες αξίες που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να θριαμβεύσει υπερνικώντας τις δοκιμασίες της μετα-κομμουνιστικής περιόδου. 
Μιχαήλ Σ. Γκορμπατσόφ & Νταϊσάκου Ικέντα
 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

10 χρόνια από το θάνατο του Ηλία Πετρόπουλου
ΠΕΜΠΤΗ | 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 | 8:00 μ.μ. | Polis Art Café Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου, Αθήνα)

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ



ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΒΟ
Ο Ανδρέας Κάλβος, η Ιταλία και η αρχαιότητα


Στις καλβικές σπουδές η έρευνα και η κριτική των Ωδών ακολουθεί μέχρι σήμερα κυρίως ελληνοκεντρική κατεύθυνση. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι μελετητές αποδίδουν στον Ανδρέα Κάλβο θαυμαστή σε εύρος και ποιότητα γνώση και αξιοποίηση της αρχαιοελληνικής γραμματείας και απαράμιλλη φιλολογική εμβρίθεια, ενώ ερμηνεύουν ως εκδήλωση ποιητικής τόλμης τη συχνή απόκλιση του καλβικού ιδιώματος από την ελληνική ως προς τις σημασίες των λέξεων και τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες.
Στο ανά χείρας βιβλίο αμφισβητείται η κρατούσα αντίληψη και τίθεται σε νέες βάσεις η έρευνα γύρω από τη γλώσσα, την ποιητική και τις φιλολογικές επιδόσεις του Κάλβου. Η επισήμανση μεγάλου αριθμού ιταλισμών στη γλώσσα του Ζακύνθιου ποιητή, η εξακρίβωση των ιταλικών προτύπων του και η ανάδειξη των σοβαρών αδυναμιών της γλωσσικής και φιλολογικής του κατάρτισης τεκμηριώνουν την κεντρική θέση του βιβλίου, ότι η ποίηση του Κάλβου αναπτύσσει πρωτογενή διακειμενικό διάλογο μόνο με την ιταλική ποίηση, μέσω της οποίας προσλαμβάνεται η αρχαιοελληνική και λατινική γραμματεία. Η προσέγγιση των Ωδών υπό το πρίσμα αυτό δεν μειώνει τη σημασία και την αισθητική τους αξία, υποδεικνύει όμως την ανάγκη να αναπροσανατολιστεί η έρευνα ως προς τις πηγές και τις προϋποθέσεις της δημιουργίας τους. Γιατί, όσο περισσότερα γνωρίζουμε για την ποίηση αυτή, τόσο καλύτερα την κατανοούμε.

ISBN-13: 978-960-524-403-3 | 14 X 21 εκ. | 320 σελ. | Λιανική τιμή: 14,00

O Sir Paul McCartney μόλις κυκλοφόρησε το νέο του video clip για το τραγούδιQueenie Eye.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsFbieXccCRCdPp6bUjEFeUopDIH5rzNUsTPnb0pzDNhcjg_r33MMNzWKffz5QQFVQkOl7u9Ww7cZNsH0QNXNP-6MGESTjM5TnoIR0TW40PJepVfJr-y-aywZb-8v_yrcGGw38U9hwBV0/s1600/McCartney+New+Deluxe.JPG
O Sir Paul McCartney μόλις κυκλοφόρησε το video clip για το πρωτο single με τιτλο Queenie Eye, μεσα απο το νεο του album NEW.
Το video clip ξεκινάει και αρχικά βλέπουμε τον Johnny Depp να κουνιέται στο ρυθμό του τραγουδιού, ηKate Μoss χορεύει πάνω στο πιάνο και ηMeryl Streep μπαίνει διακριτικά κάποια στιγμή και η λίστα με τους διάσημους που συμμετέχουν δεν τελειώνει εκει, βλέπουμε επίσης τον Chris Pine, τον Jude Law, τονJeremy Irons και πολλούς άλλους σε μία καλλιτεχνική κολεκτίβα που έχει πολύ ενδιαφέρον και για πρώτη φορά βλέπουμε την Kate Moss και τονJohnny Depp μαζί μετά τον χωρισμό τους. 
Το βίντεο έχει γυριστεί στο θρυλικό στούντιο Abbey Road, γνώριμο του Paul McCartney και σκηνοθέτης του βίντεο είναι ο Simon Aboud, που είναι ο άντρας της κόρης του Mary. 
Δειτε εδω το video clip:
  http://www.youtube.com/watch?v=5CfLUmVso30

Στην Υγειά μας - Πρεμιέρα στον Alpha (12/10/2013)