Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Παρά θιν'αλός Εκδηλώσεις Τρίτη 6/9/2011

Συνέδριο «Τέχνη, Αισθητική, Πολιτική»
Στις 6 Σεπτεμβρίου για την «Αναζήτηση νέων ορίων της ‘Ελληνικότητας'» θα συζητήσουν οι Νίκος Κυπουργός, Μιχάλης Λαπιδάκης, Κωστής Παπάζογλου και Μιράντα Τερζοπούλου (18:30-19:30) και για την «Μετάλλαξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας: νέες συνθετικές και αισθητικές τάσεις» οι Σίμος Παπάνας, Χρήστος Σαμαράς και Δημήτρης Παπαδημητρίου (20:00-21:00).
Πολυχώρος τέχνης REMEZZO,Καλαμαριά
Καλλιτεχνικό Εργαστήριο
«Η μουσική για τον κινηματογράφο» με τον Νίκο Κυπουργό.
Ο κόσμος της κινηματογραφικής μουσικής με οικοδεσπότη έναν από τους πιο αναγνωρισμένους συνθέτες στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο.
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, 15:00 - 18:00, Πολυχώρος τέχνης REMEZZO,Καλαμαριά
Συναυλία
ΤΡΙΤΗ 6/9 - 21:30 Συναυλία με τον Ross Daly Δασάκι Κόδρα,Καλαμαριά - Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ & 5 ευρώ (μειωμένο)

Οι εκδόσεις Λιβάνη σας εύχονται καλή σχολική χρονιά!


Οι εκδόσεις Λιβάνη σας εύχονται καλή σχολική χρονιά!

Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης


ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 991615, 2310 247111
Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινούν οι εγγραφές για τον Α΄ κύκλο των Εργαστηρίων Δημιουργικής Έκφρασης του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή16 Σεπτεμβρίου 2011 και θα γίνονται στην υποδοχή του Τελλογλείου καθημερινά 9:00-15:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υπάρχει και τμήμα ενηλίκων το οποίο απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.
Στόχος των εργαστηρίων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το χώρο του μουσείου και τις Τέχνες, η γνωριμία με τα εκθέματα της εκάστοτε έκθεσης του Τελλογλείου, ο πειραματισμός με διάφορα υλικά και τεχνικές, καθώς και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης.
Ο τετράμηνος κύκλος σπουδών των εργαστηρίων κοστίζει 100 ευρώ (προκαταβολή 50 ευρώ με την εγγραφή για την κατοχύρωση της θέσης και εξόφληση με την έναρξη των μαθημάτων).Στα αδέρφια παρέχεται έκπτωση 10% στο ένα παιδί.
Στις εγγραφές τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Δε γίνονται προκρατήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο τηλέφωνο 2310 991615 και για εγγραφές στο τηλέφωνο της υποδοχής 2310 247111.

Βασίλη Κατσικονούρη «Το Γάλα» 6/9/2011

Βασίλη Κατσικονούρη «Το Γάλα» 6/9/2011                                          
Διοργάνωση : Μεταξουργείο                                
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου                                 
Ώρα : 21.30 Είσοδος : 22 € - 15 €                                         
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.                                    
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.                                         
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.                                                  
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά, Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά), Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου, Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά, Βοηθός Σκηνοθέτη : Ελένη Πολιτοπούλου                                           
Παίζουν : Άννα Βαγενά, Δημήτρης Πατσής, Βασίλης Παλαιολόγος, Ηλιάνα Αραβή

Οι συναυλίες της εβδομάδας από το Avopolis.gr!


Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι προετοιμασίες για το φετινό ένΤechno φεστιβάλ ξεκίνησαν ήδη.
Η νέα σεζόν του six d.o.g.s θα ανοίξει με το ένΤechno, που για 3η συνεχόμενη χρονιά καλεί ονόματα από την εγχώρια και παγκόσμια underground techno σκηνή και μας ζητάει και πάλι να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!
Πότε: 09 - 10.09.2011
Πού:
Six D.O.G.S. - Αθήνα Τιμή: 20/30
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου μια συναυλία στο Θέατρο Βράχων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» στο Βύρωνα, τη μοναδική συναυλία που θα φιλοξενήσει το Θέατρο Βράχων φέτος το καλοκαίρι!
Τραγούδια δικά της, αλλά και πολλά αγαπημένα ξένα και ελληνικά τραγούδια διασκευασμένα με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, θα τα ακούσουμε στο Θέατρο Βράχων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», σε ένα πρόγραμμα χωρίς συστολές και αναστολές, βασισμένο στη μοναδική φωνή και παρουσία της.
Πότε: 07.09.2011 21.30
Πού: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - Αθήνα
Τιμή: 25
Nouvelle Vague + Olga Kouklaki
Μετά από μία ακόμα μεγάλη επιτυχία με την sold out εμφάνιση των Nouvelle Vague στην Αθήνα τον Δεκέμβριο της χρονιάς που μας πέρασε, η παριζιάνικη μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών new wave και punk επιτυχιών, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα!
Πότε: 06.09.2011 21.00
Πού: Τεχνόπολις - Αθήνα Τιμή: 25
Dub Incorporation, Fundracar
Μετά από την sold out εμφάνισή τους τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, και για όλους όσους δεν πρόλαβαν να δουν μια από τις κορυφαίες μπάντες της reggae μουσικής σκηνής, οι Dub Incorporation, επιστρέφουν στην πόλη για μία νέα εκρηκτική εμφάνιση!
Πότε: 07.09.2011 21.30
Πού: Τεχνόπολις - Αθήνα Τιμή: 25

Ανανεώνουμε, τα σαββατιάτικα ραντεβού μας!!!


O ΠOΛITIΣTIKOΣ ΠOΛYXΩPOΣ AΓKYPA συνεχίζει για έβδομη χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την παραστατική αφήγηση παραμυθιών
Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολυχώρος ΑΓΚΥΡΑ, περιμένει με χαρά να καλωσορίσει τους μικρούς του φίλους.
Ανανεώνουμε, λοιπόν, τα σαββατιάτικα ραντεβού μας!!!
Κάθε Σάββατο στις 11:30 οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα (Είσοδος Δωρεάν) και στις 12:30 να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση, που φέτος βασίζεται στο νέο βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη: «Κάποτε στη Μελωδιούπολη».
Οι θεατρικές παραστάσεις, βασισμένες σε βιβλία των εκδόσεών μας που έχουν ξεχωρίσει («Το δώρο της παπλωματούς», «Ο εγωιστής γίγαντας», «Πατάτες - Πατάτες», «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο» κ.ά.) στόχο έχουν να ζωντανέψουν στα μάτια των παιδιών τις εικόνες και τους ήρωες των αγαπημένων τους βιβλίων, δημιουργώντας το πιο προσοδοφόρο έδαφος, για την είσοδό τους στον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.
«ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ...»
Παραστάσεις κάθε Σάββατο, στις 12:30 μ.μ.
Οι Εκδόσεις Άγκυρα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια», συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα δραματοποίησης παραμυθιών με τον γενικό τίτλο: «Με ένα βιβλίο για εισιτήριο...»
«Κάποτε στη Μελωδιούπολη» του Γιώργου Κωνσταντινίδη
ΤΟ ΕΡΓΟ
Υπάρχει μια πόλη όπου ζουν μόνο όργανα, η Μελωδιούπολη. Όλα κυλούσαν όμορφα, ώσπου μια ημέρα τα όργανα μπερδεύτηκαν! Τα έγχορδα με τα πνευστά και τα κρουστά, έγιναν ένα!
Ποιος θα τα βοηθήσει;
Δύο ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο, μα τελικά θα πρέπει να τους βοηθήσει κάποιος.
Στη σκηνή θα ζωντανέψουν τα μουσικά όργανα και θα ξετυλίξουν μέσα από τις περιπέτειές τους, έξυπνα και χιουμοριστικά, το κουβάρι της ιστορίας.
Ο μαέστρος τους και ένας οξυδερκής ντετέκτιβ θα συμμετέχουν κι αυτοί στις περιπέτειές τους και στις φιλονικίες τους.
Αξίες όπως η συλλογικότητα, η ιδιαιτερότητα, η αυτο-εκτίμηση και η αγάπη θα αναδυθούν και θα αγγίξουν τις εύπλαστες ψυχές των παιδιών, με τον μοναδικό τρόπο της θεατρικής τέχνης.
Και φυσικά, εφόσον πρωταγωνιστεί μια ορχήστρα, η παράσταση θα είναι γεμάτη από καταπληκτικές μελωδίες!!!
Κείμενα: Τάκης Χρυσούλης Παραγωγή: Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια»
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Κάθε Σάββατο, στις 11:30 π.μ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Σάββατο 1 Οκτωβρίου «Καλώς ήρθες, Φθινόπωρο!!!»
Ελάτε να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με ένα μαγικό κολάζ!!! Απλώς φέρτε μαζί σας τη φαντασία και το κέφι σας και ελάτε να δημιουργήσουμε!!!
Σάββατο 8 Οκτωβρίου «Μάσκες με ζώα»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, όλοι μαζί θα κατασκευάσουμε μάσκες με τα αγαπημένα μας ζωάκια!!!
Σάββατο 15 Οκτωβρίου «Μάγειρες εν δράσει!!!»
Όλοι μαζί θα μαγειρέψουμε ένα υγιεινό γεύμα!!!
Σάββατο 22 Οκτωβρίου «Κατασκευές με πηλό»
Αν σας αρέσει ο πηλός, ελάτε να φτιάξουμε πήλινα διακοσμητικά!!!
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 5 Νοεμβρίου «Μουσικά όργανα από ανακυκλωμένα υλικά»
Είστε οπαδοί της ανακύκλωσης; αγαπάτε τη μουσική; Ελάτε να φτιάξουμε μουσικά όργανα από ανακυκλωμένα υλικά!!! Φέρτε μαζί σας οτιδήποτε είναι ανακυκλώσιμο!!!
Σάββατο 12 Νοεμβρίου «Κατασκευές με οριγκάμι»
Παλιά γιαπωνέζικη τέχνη που ξετρελαίνει τα παιδιά.
Σάββατο 19 Νοεμβρίου «Zωγραφίζω το αγαπημένο μου παραμύθι»
Ελάτε να διαβάσουμε αγαπημένα παραμύθια και να τα ζωγραφίσουμε!!!
Σάββατο 26 Νοεμβρίου «Iστορίες με μάγους»
Αν σας αρέσουν τα παραμύθια με μάγους και μάγισσες, ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί τους σε χώρες μακρινές, μαθαίνοντας τα μυστικά τους!!!
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου «Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο»
Έφτασε η ώρα να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τα παιδιά δημιουργούν διάφορα στολίδια με διαφορετικά υλικά.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου «Το αστέρι των Χριστουγέννων»
Τα παιδιά θα πειραματιστούν με αλεύρι και νερό για να κατασκευάσουν ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο αστέρι.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου «Γλυκά Χριστούγεννα»
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα!!!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμά μας και άλλες πληροφορίες για τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ-ΑΓΚΥΡΑ (Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα) στο www.agyra.gr. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα Τηλ. 210-3837667, 210-3837540.

Σ' ευχαριστώ - Σταμάτης Κόκοτας