Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη

SONIK Nirvana Special

SONIK Nirvana Special| Berlin Brides - Tareq - Limbo Live στο Floral
Μια βραδιά αφιερωμένη στους Nirvana αλλά και στο «Nevermind», το εμβληματικό album τους που άλλαξε τη μουσική!
Με αφορμή την κυκλοφορία του Special Edition τεύχους Οκτωβρίου «The Nirvana issue» που συνοδεύεται από ένα CD με αποκλειστικές διασκευές ελληνικών συγκροτημάτων στα κομμάτια του «Nevermind», το περιοδικό SONIK διοργανώνει μια special βραδιά αφιερωμένη στην μπάντα που άλλαξε τη μουσική.
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου από τις 22.00 με Live acts τριών από τα groups που συμμετείχαν στο cd +dj set Παναγιώτης Μένεγος.Τα groups που θα συμμετέχουν είναι οι BERLIN BRIDES, ο TAREQ, και οι LIMBO.
Με προσκεκλημένους μουσικούς συντάκτες και δημοσιογράφους από το χώρο της μουσικής αλλά και με σύσσωμη τη συντακτική ομάδα του SONIK και του AVOPOLIS θα συνεχίσουμε το party μέχρι το πρωί!
Η βραδιά διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του ΙΕΚ AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ, που ανέλαβε την παραγωγή του CD.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΤΕΤ 28 ΣΕΠΤ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ
Μαζι του ο: ΜΑΝΩΛΗΣ
‘’O NEOΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ’’?
LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ με την διαχρονικη του παρουσια στα μουσικα δρωμενα ανεβαινει στη σκηνη με στοχο να δειξει στο κοινο πως επηρεασε την νεοτερη γενεια οπως ο ΜΑΝΩΛΗΣ ο οποιος θα συνπραξη μαζυ του.. το προγραμα ειναι με ελληνικα τραγουδια δικα τους και οχι μονο..
μαζι τους // οι συναυτουργοι//
Γιωργος Κοκκινακης: πιανο -ακορντεον . Αντωνης Κουμανδρακης: κιθαρες. Κωστας Ματσιγκος: μπασο. Παυλος Παφρανιδης: μπουζουκι
LINK:
http://www.youtube.com/watch?v=f5m1xjy7wSE&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=f5m1xjy7wSE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4jsQcPV4h7o&feature=related
INFO:
Μύλος ‘’club’’
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσέλευση: 21:00 Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12€
e-ticket (12€): http://pratsinakismylos.eventbrite.com/

1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη. Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα

1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη. Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα                                        
Από : 10/10/2011 Έως : 22/10/2011                                      
Διοργάνωση : Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.)                                 
Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι                                              
Ώρα : Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 17.00 – 22.00.                                 
Είσοδος : ελεύθερη                                   
Στις αρχές Απριλίου του 1897, 2.500 στρατιώτες από έξι ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ των οποίων και η τότε Αυστρο-Ουγγαρία – αποβιβάστηκαν στην Κρήτη με αποστολή την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.                           
Είχε προηγηθεί, κατά τους δύο προηγούμενους μήνες, η άφιξη ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων και η αποβίβαση μικρών δυνάμεων πεζοναυτών, καθώς οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής ανησυχούσαν μήπως η ανάφλεξη του Κρητικού Ζητήματος προκαλέσει νέες εντάσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.                               
Η παρουσία των Αυστρο-Ουγγρικών ενόπλων δυνάμεων στην Κρήτη διήρκεσε ένα περίπου χρόνο, καθώς στα μέσα Απριλίου του 1898 τα στρατιωτικά τους τμήματα αποχώρησαν από το νησί.
Πρόκειται για μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της τελευταίας φάσης του Κρητικού Ζητήματος που αναδεικνύεται με την περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο 1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη.                                 

Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με το Ινστιτούτο και Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βουδαπέστης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρίας.                          
Με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου από τη Δευτέρα 10 έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, με ώρες επίσκεψης για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 17.00 – 22.00.                                     
Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που προέρχεται από τα στρατιωτικά αρχεία της Βουδαπέστης και της Βιέννης, από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Το υλικό αυτό παρουσιάζεται σε συνδυασμό με αντικείμενα της εποχής που χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο από τα Αυστρο-Ουγγρικά και τα ευρωπαϊκά στρατεύματα αλλά και από τις ελληνικές, τις οθωμανικές δυνάμεις καθώς και τους Κρητικούς επαναστάτες.                                  
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20.00, από την Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Eszter Sándorfi.

Avopolis Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Mια νέα club βραδιά, υπό το όνομα Crossover, κάνει την εμφάνιση της στο gig space του six d.o.g.s, με φιλοδοξία να παντρέψει στοιχεία της σύγχρονης dance σκηνής με βασικούς άξονες την disco, το house και το techno. Πρώτος διεθνής καλεσμένος ο Νορβηγός DJ και παραγωγός Thomas Moen Hermansen ή αλλιώς Prins Thomas...
Πότε: 30.09.2011, 23:30
Πού: Six D.O.G.S. - Αθήνα Τιμή: 10
H Ntrop Recordings σε συνεργασία με το Tώρα K44 παρουσιάζει το πρώτο της πολυσυλλεκτικό event για τη νέα σαιζόν με live από τους Felizol & the Boy και djs sets από τους Leon Segka και Jay Loot.
Πότε: 30.09.2011, 23:00
Πού: Τώρα Κ44 - Αθήνα Τιμή: Δωρεάν
Οι Ιταλοί Jumpin'Quails, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια βραδιά δοσμένη στα 60's, με garage αισθητική και rock n'roll τρέλλα!
Πότε: 29.09.2011 21.00
Πού: Six D.O.G.S. - Αθήνα Τιμή: 7
Οι Μίκρο θα παρουσιάσουν τραγούδια απ'όλη τη δισκογραφική τους πορεία καθώς και αγαπημένες τους διασκευές μέσα από μία νέα συναυλιακή οπτική που ετοιμάζουν εδώ και πολύ καιρό.Πέρα από την παρουσία drummer θα υπάρχει interactive play μέσω controllers καθώς και video projections...
Πότε: 01.10.2011
Πού: Μύλος Club - Θεσσαλονίκη Τιμή: 15
Η μουσικοθεατροπαρανοϊκή συναυλία του καλοκαιριού καταλήγει στην μουσική σκηνή του Κοο-Κοο για την τελευταία της παράσταση!
Πότε: 30.09.2011, 22:30
Αθήνα Τιμή: 12
Θεολόγος Κάππος
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Θεολόγος Κάππος μαζί με την τετραμελή μπάντα του θ'ανέβουν στη σκηνή της Nueva Trova με ανανεωμένο πρόγραμμα και διάθεση!
Πότε: 02.10.2011, 22:30
Πού: Nueva Trova - Αθήνα Τιμή: Δωρεάν

Supertramp Breakfast in America