Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΚΙΛΚΙΣ (Video)
Μεγάλο διήμερο πανηγύρι το Δεκαπενταύγουστο 2012 στον Επτάλοφο Κιλκίς. Το παρών θα δώσει ο παγκοσμίου φήμης Πόντιος Καλλιτέχνης Ματθαίος Τσαχουρίδης (Ο λυράρης που μάγεψε τον Κάρολο, Έθνος και Espresso ) και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποντιακού τραγουδιού. Στον Επτάλοφο Κιλκίς την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2011, δύο βραδιές γεμάτες με ποντιακές μελωδίες και τραγούδια, εσείς εφοδιαστείτε με καλή διάθεση για ολονύχτια διασκέδαση. Δείτε το διαφημιστικό video της εκδήλωσης.
ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Τραγούδι:
Γιάννης Τσιτιρίδης Λάζος Σαλονικίδης
Λύρα:Ματθαίος Τσαχουρίδης Ιορδάνης Σαλονικίδης Κλαρίνο: Κώστας Σιώπης Αρμόνιο: Σάββας Αμοιρίδης Νταούλι: Ανέστης Σαχινίδης Τόλης Σιγηρόπουλος Γιώργος Παπαδαμιανός
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Τραγούδι: Στάθης Νικολαΐδης Στάθης Παυλίδης Στάθης Παναγιωτίδης
Λύρα: Γιώργος Ατματζίδης Λεωνίδας Τεκτονίδης Θεόφιλος Αγγελίδης Κλαρίνο: Μιχάλης Σιώπης

Παναγιώτης Γρηγοριάδης Αρμόνιο: Σάββας Αμοιρίδης Νταούλι: Ανέστης Σαχινίδης Μπάμπης Κιτσονίδης Αλέξης Παρπουτσής
Όλοι οι δρόμοι την Τρίτη 14 και τη Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 οδηγούν στον Επτάλοφο Κιλκίς.
http://eptalofoskilkis.blogspot.gr/2012/07/2012-video.html

«Εις τα Χανιά είν’ ένα νερό»

«Εις τα Χανιά είν’ ένα νερό»
8/8/2012
Διοργάνωση : «Ροτόντα – μουσικές και πολιτιστικές δράσεις»
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21:30  Είσοδος : 10 €
«Εις τα Χανιά είν’ ένα νερό»

Ο Στέλιος και ο Λεωνίδας Λαϊνάκης έχουν καθιερωθεί πλέον στους σημαντικότερους δεξιοτέχνες σολίστες στο Κρητικό λαγούτο και στον Κρητικό ταμπουρά, το ονομαζόμενο «μπουλγαρί». Μέσα από έρευνα και μεθοδική δουλειά δεκαετιών, διατηρούν με ήθος και σεβασμό το ύφος, το χρώμα, την τεχνική και τη γνησιότητα της Κρητικής μουσικής παράδοσης, ενώ συμβάλλουν στην ποιοτική εξέλιξή της. Ο Στέλιος Λαϊνάκης αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους θρύλους της Κρητικής μουσικής του προηγούμενου αιώνα και τις νεότερες γενιές. Το πηγαίο ταλέντο του, το μεράκι και το πάθος του για την αυθεντικότητα και τις τεχνικές παιξίματος και ερμηνείας, τα έχει κληροδοτήσει στον γιο του. Ο Λεωνίδας είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους Κρήτες μουσικούς. Εκτός από την διατήρηση της πολύτιμης μουσικής κληρονομιάς που παραλαμβάνει, εξερευνά και νέα μουσικά μονοπάτια, χαράζοντας τη δική του πορεία.
Η κόρη του Στέλιου Λαϊνάκη, Χαρά, συνοδεύει επάξια με τη φωνή της τον πατέρα και τον αδελφό της. Οι μουσικοί της οικογένειας Λαϊνάκη θα παρουσιάσουν γνωστά και άγνωστα τραγούδια της περιοχής των Χανίων, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο παιξίματος με την φρεσκάδα που οφείλουν να δίνουν στη μουσική οι χαρισματικοί ερμηνευτές κάθε εποχής.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μιχαλής Λούφαρακης βιολί,
Νίκος Παπακαστρίσιος κιθάρα,
Στέφανος Δεσποτάκης μπάσσο

Μαρινέλλα - Ποιος ειν' αυτός 1968 (Ζαμπέτα - Πυθαγόρα)