Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Ο Ερμής το άτακτο πόνυ» και οι εκδόσεις Διάπλαση καλούν τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 12.00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ».Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με την ηθοποιό - εμψυχώτρια Ία Χρυσανθοπούλου θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο του Ερμή και της παρέας του με διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι, με πολύ γέλιο και εκπλήξεις.
ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24 Αθήνα, τηλ. 2103217917
Χρορηγός επικοινωνίας www.mamakid.gr

Ερμής το άτακτο πόνυ με CD - Μουσικά παραμύθια Νο4

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Στέλλα Αποστόλου
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Τραγουδούν: Νίκος Ζης, Νεφέλη Παπαναγή, ¶ρης Μακρής, Ίρις Νικολάου, Αργυρώ Βούρου, Αλέξανδρος Δεληγιαννίδης, Ελίζα Βενιζελέα, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.
Έτος:23 Μαίου 2012
Σχήμα:21x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-87-2 ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

8ο Διεθνές Συνέδριο της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ)

Συνέδριο με θέμα: Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες
8ο Διεθνές Συνέδριο της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ)

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) διοργανώνει για 8η χρονιά διεθνές συνέδριο με θέμα «Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).
Το 8ο συνέδριο της Επιτροπής, επικεντρώνεται σε καινοτόμες υπηρεσίες και δραστηριότητες βιβλιοθηκών, που προσελκύουν τις κοινότητες χρηστών και βασίζονται σε δημιουργικό προγραμματισμό με περιορισμένο προϋπολογισμό. Αναδεικνύει επίσης, την ανάγκη ανάπτυξης του νέου ρόλου των βιβλιοθηκών ως κέντρα της κοινότητας. Το συνέδριο σκοπό έχει να προσφέρει στο ελληνικό κοινό και τους Έλληνες βιβλιοθηκονόμους ειδικότερα, την ευκαιρία να ενημερωθούν από συναδέλφους τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για επιτυχημένα προγράμματα από συστήματα βιβλιοθηκών ανά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ανάγκη για ανάπτυξη έξυπνων και χρήσιμων προγραμμάτων, τα οποία απευθύνονται και σε ειδικές κοινότητες νέων και μεταναστών, είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά την παρούσα οικονομική κρίση, ενώ ο ρόλος των βιβλιοθηκών ως σημαντικά κέντρα στην υπηρεσία των πολιτών αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Στο διεθνές αυτό συνέδριο έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους έγκριτοι ομιλητές από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Νορβηγία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Θα αναφερθούν σε γενικές παρατηρήσεις ως προς το νέο χαρακτήρα των βιβλιοθηκών και θα παρουσιάσουν επιτυχημένα και καινοτόμα προγράμματα, τα οποία έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει.
Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί μοντέλο ισομερούς και ισότιμης αντιπροσώπευσης και συνεργασίας των φορέων που την απαρτίζουν με στόχο να προσφέρει γνώσεις και υποστήριξη στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Τα μέλη της Επιτροπής απαρτίζουν οι παρακάτω φορείς: Goethe-Institut Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Κέντρο Τεκμηρίωσης Αμερικανικής Πρεσβείας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (Ε.Ε.Β.Ε.Π.), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), Ίδρυμα Ευγενίδου, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Η Επιτροπή εκδίδει επίσης το ηλεκτρονικό βιβλιοθηκονομικό περιοδικό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που κυκλοφορεί τρεις φορές το χρόνο, με συνεντεύξεις, άρθρα και παρουσιάσεις βιβλιοθηκών και νέα από τον ελληνικό και διεθνή βιβλιοθηκονομικό χώρο.
Με την ευγενική υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου για τις δημόσιες βιβλιοθήκες στην Χάγη της Ολλανδίας.
Περισσότερες πληροφορίες: www.goethe.de/synergasia
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ BRAVE! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Μια επική περιπέτεια γεμάτη ψυχή, αξιαγάπητους χαρακτήρες και χιούμορ για κάθε ηλικία με ηρωίδα την ατρόμητη Μέριντα που δε διστάζει να αλλάξει το πεπρωμένο της. Μια ιστορία για την αληθινή γενναιότητα και τη δύναμη της οικογενειακής αγάπης.
Είμαι η Μέριντα, μ’ αρέσει να αισθάνομαι ελεύθερη και να κάνω αυτό που θέλω! Αν κι εσύ είχες την ευκαιρία να αλλάξεις τη μοίρα σου, θα το έκανες; Εγώ πάντως σίγουρα ναι!
Από τα παλιά χρόνια θρύλοι για φοβερές μάχες και μαγικές ιστορίες περνούσαν από γενιά σε γενιά στα άγρια και μυστηριώδη υψίπεδα της Σκοτίας.
Και τώρα μια καινούργια ιστορία έρχεται να προστεθεί όταν η γενναία Μέριντα έρχεται αντιμέτωπη με την παράδοση και τη μοίρα αλλά και με το πιο άγριο θηρίο του βασιλείου. Η κοκκινομάλλα Μέριντα, η παρορμητική και δυναμική κόρη του Βασιλιά Φέργκους και της Βασίλισσας Έλινορ, είναι φοβερή τοξότρια. Αποφασισμένη να χαράξει τον δικό της δρόμο στη ζωή, αψηφά τα πατροπαράδοτα και ιερά για τους ατρόμητους άρχοντες της χώρας έθιμα. Αναπόφευκτα η ανυπάκουη συμπεριφορά της προκαλεί χάος και οργή στη χώρα. Τότε καταφεύγει για βοήθεια στην εκκεντρική μάγισσα του δάσους και εκείνη της κάνει ένα δώρο που κρύβει πολλές παγίδες. Το κακό που παραμονεύει αναγκάζει τη Μέριντα να ανακαλύψει την αληθινή γενναιότητα για να μπορέσει να λύσει μια φοβερή κατάρα πριν να είναι πολύ αργά για την οικογένειά της και το βασίλειο.
«Κάποιοι λένε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Ότι το πεπρωμένο μας είναι προδιαγεγραμμένο. Αλλά εγώ ξέρω την αλήθεια. Η μοίρα μας ζει μέσα μας. Απλά πρέπει να είσαι αρκετά γενναίος για να τη δεις».
Ακολούθησε τη γενναία Μέριντα σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο συγκίνηση και περιπέτεια, μέσα στα πανέμορφα δάση της Σκοτίας. Διάβασε περισσότερα για την κοκκινομάλλα πριγκίπισσα ΕΔΩ.
Τρέξε στους κινηματογράφους και δες την καινούρια ταινία της Disney / Pixar από τη Feelgood. Πάρε μια γεύση από το trailer.
Παίξε στο Disney Pixar Brave: The Video Game ως Μέριντα και ζήσε την πιο συναρπαστική περιπέτεια στο άγριο τοπίο της μυθικής Σκoτίας. Αντιμετώπισε φοβερούς εχθρούς με όπλο την εξυπνάδα και το κουράγιο σου, λύσε τη μαγική κατάρα και σώσε το βασίλειο!
Διάβασε το βιβλίο της Brave που κυκλοφορεί από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε δύο εκδόσεις.
BRAVE  

Η γενναία Μέριντα
Σελίδες: 96
Σκληρόδετη έκδοση με πολλές μαγευτικές σκηνές από την ταινία.

BRAVE
Η γενναία Μέριντα

Σελίδες: 32
Με σύντομο κείμενο που διαβάζεται ευχάριστα μέσα σε 15 λεπτά, ιδανικό και για μικρότερες ηλικίες. Για να σου κρατάει συντροφιά όπου και να ’σαι: στο σπίτι, στο ταξίδι, στη βόλτα, στις διακοπές.

Μπες
ΕΔΩ και τύπωσε το σχολικό πρόγραμμα με την Brave για να μην ξεχνάς τα μαθήματά σου.
Περισσότερες ιστορίες της Disney θα βρείτε
ΕΔΩ. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τακτικά το www.metaixmio.gr, για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων της Disney.
Μόλις κυκλοφόρησε το νέο φθινοπωρινό τεύχος της αγαπημένης σου εφημερίδας Παιδιά, διάλειμμα! Ξεφύλλισέ την
ΕΔΩ.
Τα βιβλία της Brave και όλα τα βιβλία της Disney θα τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού μας τόπου στο Internet (www.metaixmio.gr) ή τηλεφωνικώς (210 3647433, εσωτ. 115) ή με fax (211 3003562). Τα βιβλία θα σας σταλούν με αντικαταβολή. Τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής καταβάλλονται από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εφόσον η παραγγελία σας υπερβαίνει τα 15,00 €.

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ (ΑΝΝΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ) @ ΙΑΝΟΣ (ΘΕΣ.ΚΗ) ΠΑΡ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δελτίο Τύπου (παρουσιαση βιβλιου)
Άννα Μανωλόπουλου
«Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ», Εκδοσεις Ροδακιό
IANΟΣ, (Αριστοτελους 7, θεσσαλονικη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  

Η Άννα Μανωλοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της Η ζωή δεν ήταν δική μου, (εκδοσεις ροδακιο) την Παρασκευη 5 οκτωβριου, στον Ιανο. 
Θα μιλήσουν οι
Βασίλης Λιαπής, Επίτιμος Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Ζήσης Παπαδημητρίου, Ομ. Καθηγητής τμ. Νομικής Α.Π.Θ.  

Δύσκολο εγχείρημα να σώσουμε τη μοναξιά μας σε απανωτές εικόνες μέσα στον ατέρμονα χρόνο! Η συγγραφέας τα καταφέρνει. Δημιουργεί μια πινακοθήκη απελπισμένων για τη ζωή που δεν έζησαν. Είναι οι «Μοιραίοι» που περπατούν ανάμεσά μας δίχως να εγείρουν τον οίκτο ή τη συμπόνια μας. Πρόσωπα, γεγονότα και πράξεις αποτελούν μια πυκνή αλληλουχία με βίους ανθρώπων που ορίζονται από το θέλημα ενός άτεγκτου Θεού ή ενός ανεξέλεγκτου πεπρωμένου. Έτσι η πλοκή, μέσα από τις πιο μύχιες λεπτομέρειες του ψυχισμού των ηρώων, φτάνει κάποτε σε ακρότητες… που ίσως αποδειχτούν προφητικές. (περισσοτερα στο συνημμενο δελτιο τυπου)
INFO
ΙΑΝΟΣ,
Αριστοτελους 7, Θεσσαλονικη
Προσέλευση: 19:00
Τηλ: 2310 277004, 6989939594

Τρίο Κιτάρα- Άτιμη τύχη