Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ποτέ μη γαργαλάς έναν γορίλλα και Το γαϊδουράκι που γκάριζε του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 24 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι
Δραματοποιημένη αφήγηση με την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη
Για παιδιά από 4 ετών
1ο μέρος
Ποτέ μη γαργαλάς έναν γορίλλα
Ελάτε να παίξουμε ένα παιχνίδι με εικόνες και να ανακαλύψουμε πόσα πολλά επικίνδυνα πράγματα θα τολμούσαμε να κάνουμε αλλά και να μάθουμε την πιο σπάνια και την πιο σοφή συμβουλή που σας έχουν ποτέ πει.
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται με διαδραστικά παιχνίδι και ζωντανή μουσική το ξεκαρδιστικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά και βοηθάει τα παιδιά να απαντήσουν στην ερώτηση «γιατί πότε μα ποτέ δεν πρέπει να γαργαλάμε έναν γορίλλα».
2ο μέρος
Το γαϊδουράκι που γκάριζε
Το καημένο το γαϊδουράκι είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια μιας κακής μάγισσας που το εκμεταλλεύεται και το βάζει να κάνει ένα σωρό δουλειές. Τι λέτε παιδιά; Να το βοηθήσουμε να σωθεί από τη μάγισσα; Τα παιδιά με τη βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Τερζάκη θα διασκεδάσουν παίζοντας ρυθμικά παιχνίδια και τραγουδώντας και θα δώσουν ένα γερό μάθημα στην κακή μάγισσα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
Δύο υπέροχες γυναίκες με 20 χρόνια διαφορά: Τόνι Μόρισον (1993) / Άλις Μονρό (2013): Δευτέρα 26 Μαΐου 2014
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και την/τις ημερομηνία/ες των Νόμπελ που θέλετε να παρακολουθήσετε.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Από την ιδιομορφία ως την ιδιοφυΐα
Ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες με αφορμή τα βιβλία της σειράς «Ρίκο και Όσκαρ» του Αντρέας Σταϊνχέφελ
Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στις 7 μ.μ.
Τα παιδιά και οι έφηβοι με μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινότητά τους όσο κυρίως στο σχολικό περιβάλλον. Ο τρόπος που δέχονται και επεξεργάζονται τις πληροφορίες είναι ιδιαίτερος και απαιτεί ξεχωριστούς χειρισμούς. Με τον Ρίκο και τον Όσκαρ για οδηγούς θα ανακαλύψουμε τα στοιχεία που μας οδηγούν στην πρώιμη ανίχνευση, στην κατάλληλη διάγνωση και στην ολοκληρωμένη, διεπιστημονική μέθοδο αποκατάστασης. Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η σχολική αποτυχία, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και η διαχείριση των δυσκολιών των παιδιών, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας και του σχολείου.
Μετά τις εισηγήσεις ακολουθούν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό.
Η ημερίδα απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε γονείς με έντονες ανησυχίες για το συγκεκριμένο θέμα.
Ομιλητές
• Θανάσης Παπαδόπουλος, δάσκαλος ειδικής εκπαίδευσης
• Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
Πού: Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Πότε: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 19:00-21:00
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός βιβλίου της σειράς «Ρίκο και Όσκαρ» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από την ημερίδα. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τα παραμύθια των γιατί
Σάββατο 31 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 3 ετών
Γιατί οι ελέφαντες αγαπούν τόσο πολύ την προβοσκίδα τους; Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις είναι τόσο ψηλές; Σίγουρα τέτοια ερωτήματα σας έχουν απασχολήσει αρκετές φορές. Η παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη σας περιμένει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα περίεργα «γιατί» σας και μαζί με τους γονείς σας να φτιάξετε μάσκες της επιλογής σας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Φιλία: Εξηγήσεις και παρεξηγήσεις Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 8 μ.μ.
Ο σοφός λαός λέει «οι φίλοι είναι τα αδέλφια που διαλέγεις» και «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»! Κατά πόσο ισχύουν αυτά για εσάς; Τι μας φέρνει κοντά με τους άλλους και τι μας απομακρύνει; Με αφετηρία μια συγκινητική κινηματογραφική φιλία, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στις δικές σας αναμνήσεις και να μας διηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες φιλίας.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και την ένδειξη CINEMA THERAPY.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Δημιουργική γραφή – Πεζογραφία για αρχαρίους (εντατικό εργαστήριο διάρκειας 10 ωρών)
• Υπεύθυνη – Διδασκαλία: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, 18:00-21:00, και Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, 10:00-13:00 και 14:00-18:00
• Κόστος: 85 € - Για φοιτητές και ανέργους 75 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου Πώς έρχονται οι λέξεις, Τέχνη και τεχνική της δημιουργικής γραφής.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.
Αντικείμενο: Στο εργαστήριο θα συζητηθούν βασικά ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή διηγήματος και μυθιστορήματος: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας (ανάπτυξη και εξέλιξη χαρακτήρα), αφήγηση και διάλογος.
Το εργαστήριο βασίζεται στη γραπτή άσκηση των συμμετεχόντων. Οι συγγραφικές ασκήσεις που θα δοθούν εστιάζουν σε συγκεκριμένα θέματα και ορίζουν το κέντρο της συζήτησης. «Οι ιστορίες συμβαίνουν σ’ αυτούς που μπορούν να τις διηγηθούν». Πόσο αλήθεια και πόσο ψέμα είναι αυτό;
Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

MARK ANGELO feat. TIE-UP | SLOMO

MARK ANGELO feat. TIE-UP 
SLOMO


Ο Mark Angelo, o μουσικός παραγωγός των μεγάλων dance hits και οι Tie Up δημιουργούν μουσική μαζί και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα από τα πιο beautiful melody layered Ηit “Slo Mo ”
O Mark Angelo, που έχει συνεργαστεί με την διεθνούς φήμης Vassy σε δύο εκρηκτικά tracks : “We Are Young” και “Miss Automatic”, ξαναχτυπά αυτή τη φορά με ένα emotional EDM hit!
Οι Tie Up - David Petre and Marc Aurel Zeeb – Αυστριακής και Γερμανικής καταγωγής αντίστοιχα ,συστήνονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μέσα από το single “SloMo”! Επιστήθιοι φίλοι, λάτρεις της EDM  και συμπαραγωγοί οι Tie Up διασταυρώνονται μουσικά με τον Mark Angelo και παρουσιάζουν το στο κοινό τους το “Slo Mo ”. 
Το νέο Single χαρακτηρίζεται από έναν έντονο ρυθμό ντυμένο με τον ήχο της ακουστικής κιθάρας , EDM ξεσπάσματα και ένα απόλυτα θετικό feeling!
Mark Αngelo feat. Tie-Up –Slomo
Αφήστε το να σας παρασύρει!
Κυκλοφορεί από την Panik Records την εταιρεία που στηρίζει νέους καλλιτέχνες και δημιουργεί νέες τάσεις μουσικής!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ-MILOS ISLAND

Ηλιας Κλωναριδης - Αυγερινος