Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

🥣 Μαζί με τον Γ. Τσούλη μα-γυρεύουμε τις εποχές!









Τετράγωνα κύματα, ιπτάμενες μέδουσες | Τιμητική διάκριση White Raven 2023 | Εκδόσεις Κέδρος

 

Τιμητική διάκριση White Raven 2023
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το βιβλίο Τετράγωνα κύματα, ιπτάμενες μέδουσες του συγγραφέα μας Θοδωρή Κούκια έλαβε την τιμητική διάκριση White Raven 2023, δηλαδή συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο The White Ravens 2023 όπου η Διεθνής Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου συγκέντρωσε τα 200 καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία (εκδόσεις του 2022) από 57 χώρες, γραμμένα σε 39 γλώσσες.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΕΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ THE WHITE RAVENS

WHITE RAVENS 2021

WHITE RAVENS 2018

WHITE RAVENS 2017

WHITE RAVENS 2015

WHITE RAVENS 2013

WHITE RAVENS 2012
ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ
 
H Διεθνής Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο για τη διεθνή παιδική και νεανική λογοτεχνία. Ιδρύθηκε το 1949 από την Jella Lepman.
 
Περιλαμβάνει περίπου 675.000 τίτλους παιδικών και νεανικών βιβλίων που έχουν γραφτεί σε περισσότερες από 250 γλώσσες. Εξ αυτών 69.000 τίτλοι εκδόθηκαν από τον 16ο αιώνα έως το 1950.
 
Από το 1983, στεγάζεται στο Κάστρο Blutenburg, που βρίσκεται στο Obermenzing, μια συνοικία στο δυτικό Μόναχο.
 
Βασικό καθήκον της βιβλιοθήκης είναι η ανάδειξη έργων υψηλής αισθητικής και λογοτεχνικής ποιότητας από την παγκόσμια παιδική και νεανική λογοτεχνία.
 
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ THE WHITE RAVENS

Στον κατάλογο The White Ravens συμπεριλαμβάνονται βιβλία που αποτελούν εξέχοντες τίτλους, λόγω της ευαισθησίας και πρωτοτυπίας στην επιλογή και απόδοση των νοημάτων τους, της υψηλής ποιότητας των σημειωτικών χαρακτηριστικών στους διαλόγους εικόνας και λόγου στα πολυτροπικά κείμενα, της καινοτομίας σε τεχνικές εικονογράφησης ή εικονογραφικής αφήγησης, της ανάδειξης καίριων κοινωνικών ζητημάτων και της πρωτοτυπίας της προσέγγισής τους, του τρόπου ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων απέναντι σε αυτά, βιβλία που αναδεικνύουν κλασικές θεματικές ή παραδόσεις με νέους, ευφάνταστους και ελκυστικούς για το νεαρό αναγνώστη τρόπους, βιβλία που προκαλούν με ρηξικέλευθο τρόπο προς την κατεύθυνση νέων οπτικών τολμώντας να μιλήσουν για ευαίσθητα ζητήματα που πλήττουν ζωές παιδιών σήμερα γύρω μας, βιβλία γνώσεων που επιστρατεύουν ευφάνταστους τρόπους προσέγγισης θεματικών καθιστώντας τες ελκυστικές για το μικρό αναγνώστη, βιβλία που καθρεφτίζουν ή αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες πτυχές του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών χωρίς διδακτισμούς, απελευθερώνοντας τη φαντασία του και μιλώντας του στη δική του γλώσσα, βιβλία που συνδυάζουν το περιεχόμενο με μια εξίσου καλαίσθητη, προσεγμένη εκδοτική εμφάνιση, που συχνά αποδίδει στα νοήματά του μια επιπλέον διάσταση ή αναδεικνύει τις ήδη υπάρχουσές του.
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες για τη Βιβλιοθήκη είναι από την ιστοσελίδα Internationale Jugendbibliothek/The International Youth Library
Το κείμενο για τον κατάλογο The White Ravens είναι από τη συνέντευξη της Θεοδώρας Αραμπατζή, υπεύθυνης του ελληνόγλωσσου τομέα της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου, στον Απόστολο Πάππο, στο εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX
Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε
από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
Στέλνοντας e-mail στο orders@kedros.gr
Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γεωργίου Γενναδίου 3,
Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 16.00