Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΣ

ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

HUMAN TOUCH ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (ΛΑΔΑΔΙΚΑ) ΠΑΡ 12 ΑΠΡ

H ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και οι GOD SAVE THE REST στο αβγό.

God Save the Rest trio
Από το Cafe Aman στην αστική μουσική του σήμερα
Παρασκευή 12 Απριλίου 2013
Ώρα 21:00 // είσοδος: €7 
 

Με πυξίδα τον ήχο των εγχόρδων τους και ορίζοντα τους μουσικούς δρόμους της οθωμανικής περιόδου, τα "αρώματα" των Καφέ Αμάν, το χαρμάνι της κλασικής ρεμπέτικης περιόδου, αλλά και δικές τους, σύγχρονες  συνθέσεις, οι "God Save The Rest" συνδιαλλέγονται σε ένα μουσικό ταξίδι στην ανατολική άκρη της Μεσογείου.
Η Θεοδώρα Αθανασίου (φωνή, λαύτα, γιαλί ταμπούρ), η Σοφία Ευκλείδου (τσέλο) και η Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) εμπιστεύονται τα μουσικά τους ένστικτα και κόντρα στους καιρούς αποκρίνονται… "God Save The Rest!", με μία "πανκ" διαθεση απέναντι στους αμανέδες και τα μακάμ! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ

Εργαστήριο για το λαϊκό αστικό τραγούδι
με τη Θεοδώρα Αθανασίου
13 & 14 Απριλίου 2013 // 12 ώρες 
Ωράριο: 11:00 – 14:00 & 15.00 - 18.00
Eγγραφές μέχρι 12 Απριλίου 2013
Κόστος: €80

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ
Η Θεοδώρα Αθανασίου θα δουλέψει επάνω στο ρεπερτόριο, το τραγουδιστικό ύφος και την οργανική εκτέλεση του αστικού λαϊκου τραγουδιού «υπαγορεύοντας» αντιπροσωπευτικά δείγματα από την ιδιωματική μουσική φρασεολογία του.
Ξεκινώντας από την εξοικείωση με τη φυσιολογία της φωνής μέσα από ασκήσεις τοποθέτησης αλλά και τεχνικές αναπνοών, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν και τα φυσικά ηχεία του σώματος, να ενδυναμωθούν οι σωματικοί μηχανισμοί που ρυθμίζουν την ένταση, το χρώμα και την έκταση της φωνής και, ουσιαστικά, να συνδεθεί οργανικά η φωνή με το σώμα που την παράγει.
Σε δεύτερο στάδιο, το εργαστήριο θα ασχοληθεί με τους τρόπους εκφοράς και τη χρήση των σωματικών ηχείων στην Ανατολική ερμηνεία και την αντιδιαστολή τους με τη Δυτική, ενώ θα πειραματιστεί σε διαμορφώσεις ηχητικών και φωνητικών τοπίων με αφετηρία και εργαλείο τη σωματική άσκηση και δοκιμασία. Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες τραγουδιστές καθώς και σε όλους τους εκτελεστές οργάνων αυτού του ρεπερτορίου.

Το Πάρκο, ένας αυτοσχεδιασμός για τις τέσσερις εποχές και πάλι στο Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου" από τις 12/4

Λήδα - Όταν θα γεννηθεί ο γιός σου