Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΦΛΑΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΑ

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ Άννα Μαρία Φωτιάδου (Φλάουτο) και Γιάννης Χαραράς (Κιθάρα) παρουσιάζουν στο Βόλο ένα πρόγραμμα με τίτλο "Ταξίδι στο χρόνο με ένα Φλάουτο και μια Κιθάρα". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον "Πολυχώρο Τέχνης" του Ωδείου Γ. Φουντούλη στο Βόλο το Σάββατο 26 Απριλίου στις 8:00 μμ. Η εκδήλωση αυτή είναι μια από τις εκδηλώσεις "εκτός συνόρων" του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ που κάνει γνωστή τη πόλη μας, σχετικά με τον πολιτισμό και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Πασχαλινές προτάσεις και ευχές από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ!

Αγαπητέ Αναγνώστη,
Το Πάσχα είναι μια εποχή πνευματικής ανάτασης και ανοιξιάτικης ραστώνης. Είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους για να βυθιστεί κανείς στην απόλαυση ενός βιβλίου. Αυτό το Πάσχα επιλέξτε μοναδικά αναγνώσματα για εσάς ή για πασχαλινά δώρα, που τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα ανοίξουν ξανά και ξανά!
Αποκλειστικά για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, και εάν είστε κάτοικος Ελλάδας, σας κάνουμε δώρο τα μεταφορικά έξοδα με αγορές άνω των 15 € και σας στέλνουμε τα βιβλία που επιθυμείτε μέσα σε 1-2 εργάσιμες μέρες στον χώρο που θέλετε! Πραγματοποιήστε την παραγγελία σας έως τις 27/04 και επωφεληθείτε της εορταστικής προσφοράς μας, χρησιμοποιώντας τον εκπτωτικό κωδικό PSI-EASTER14. Από την προσφορά εξαιρούνται τυχόν έξοδα αντικαταβολής (χρέωση που δεν ισχύει για παραγγελίες μέσω πιστωτικής κάρτας) και η έξτρα χρέωση για παράδοση το Σάββατο.
Νονοί και νονές, το τέλειο δώρο για το Πάσχα είναι εδώ! Μαζί με τις δύο ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΕΣ του Γιώργου Λεμπέση, δώρο φοβερή λαμπάδα και απίθανο παζλ! Κερδίστε τις εντυπώσεις με ένα πρωτότυπο δώρο που θα ενθουσιάσει όλα τα παιδιά!
Δείτε περισσότερες προτάσεις για παιδικά βιβλία για το Πάσχα εδώ!

Πολύτιμα βιβλία, πνευματικοί θησαυροί, συνοδοιπόροι στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού και του Θείου από τις Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ. Κάποια θα συνοδεύσουν τον πιστό σε όλες τις σημαντικές στιγμές του εκκλησιαστικού έτους, ενώ άλλα θα αποτελέσουν προκλήσεις ευρύτερου θρησκευτικού προβληματισμού.
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου στις 23 Απριλίου τιμώντας εξαιρετικούς συγγραφείς που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο λογοτεχνικό στερέωμα!
Ο Καλέντ Χοσεϊνί συγκλόνισε την υφήλιο με το νέο του βιβλίο ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΙΛΗΣΑΝ, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 9 εκατομμύρια αντίτυπα, σαρώνοντας τα λογοτεχνικά βραβεία, ενώ παράλληλα ενέπνευσε το The Echo Project, μια διαδραστική ψηφιακή «διερμηνεία» του βιβλίου, βασισμένη στις λέξεις κάθε σελίδας του!
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Τζέιμς Τζόις; Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης το διατύπωσε εξαίσια: Κάθε του βιβλίο ήταν κάτι πέρα από λογοτεχνία: ήταν ανάσα, βρυχηθμός, σπασμός, ουρλιαχτό, ψίθυρος, εξέγερση, μουσική των κορμιών, κλείσιμο αμετάκλητο ενός κύκλου και υπαινιγμός για το άνοιγμα χιλίων άλλων.
Με το δεύτερο δείγμα γραφής του, ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ, ο Τζόναθαν Φράνζεν επιβεβαιώνει ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς παγκοσμίως. Πιστός στο θέμα που τον καθιέρωσε, την οικογένεια και τις σχέσεις των μελών της, μας συνταράσσει με κραδασμούς, σαν αυτούς που αποδομούν τη ζωή των ηρώων του.
Ο Εκατοντάχρονος κέρδισε τις καρδιές όλων μας με το αστείρευτο μαύρο χιούμορ του και την πηγαία του αγάπη για τη ζωή, κι απ’ ό,τι φαίνεται θα τα χιλιάσει! Ο Γιούνας Γιούνασον, περήφανος δημιουργός του πιο… κοτσονάτου εκατοντάχρονου, οδηγεί τον ήρωά του και στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ η επόμενη ηρωίδα του, μια αναλφάβητη που ήξερε να μετράει, μεταφράζεται και στα ελληνικά και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2014!
Τέλος, ο Νταν Μπράουν, ο συγγραφέας-φαινόμενο που έχει αγγίξει 200 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως και που προτιμάται τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες, μας μυεί στην Κόλαση του Δάντη με μια ιστορία που συνδυάζει τη δράση με την καλοστημένη πλοκή και τον πλούτο των πληροφοριών γύρω από θέματα ιστορίας της Τέχνης. Ένας μάγος των λέξεων ο Νταν Μπράουν, κι εμείς μαγεμένοι γυρίζουμε τις σελίδες του INFERNO με κομμένη την ανάσα!

Άντρα Κατάντρα της Λίζας Νεοχωρίτη @ Θέατρο Αυλαία

Logo Avlaia.jpg
Μουσική κωμωδία
της Λίζας Νεοχωρίτ
28-29 Απριλίου, 5-6, 12-13, 19-20 Μαΐου 2014
στο Θέατρο Αυλαία
Για 8 μόνο παραστάσεις
Antra_Kantantra1w.jpg
Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης:
Μια φόρα κ έναν καιρό τα βατράχια… δεν έγιναν πρίγκιπες ποτέ.
Χοροπηδούσανε ασταμάτητα δεξιά κι αριστερά.
Καλλίγραμμες  βαμμένες σούστες τρέχουν από πίσω τους  και  προσπαθούν  να τους  δώσουν το μαγικό φιλί.
Αφόρητα δύσκολο.
Ώσπου αποκοιμήθηκαν… και  πιάστηκαν στον ύπνο.
Μέσα σε μια νύχτα όλα τα βατράχια του κόσμου μεταμορφώθηκαν σε πρίγκιπες μ ένα φιλί.
Οι πρίγκιπες είναι όμορφοι ευγενικοί με θράσος και στέμμα στο κεφάλι. Έρχονται και κοιμούνται στο κρεβάτι σου.
Τους δίνεις κι αλλά φιλιά  και τους φιλάς μέχρι το πρωί.
Κι αφού ξημερώσει λένε κουάξ και όχι καλημέρα…
1 καμπαρέ-παλάτι, 3 κορίτσια του καμπαρέ- πριγκίπισσες, 1 υπάλληλος του καμπαρέ-βάτραχος, 6 διαφορετικές ιστορίες-παραμύθια, 4 καθρέφτες μαγικοί, πολύ τραγούδι και χορό, συνθέτουν την παλέτα της μουσικής κωμωδίας.
Μια παράσταση για να γελάσετε, να προβληματιστείτε, να κλείσετε το μάτι πονηρά στο διπλανό σας.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Παυλίνα Χαρέλα
Κείμενα: Λίζα Νεοχωρίτη
Στίχοι: Λίζα Νεοχωρίτη – Αλέξανδρος Ζαφειριάδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Θανάσης Κολαλάς
Χορογραφίες: Άννα Αϊδινίδου
Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης
Παίζουν: Δήμητρα Σταυρίδου, Αλεξία Φάλλα
Βάτραχος-κομπέρ: Αντρέας Κότσης
Φιλική συμμετοχή: Κική Στρατάκη
Παραστάσεις: 28-29 Απριλίου, 5-6, 12-13, 19-20 Μαΐου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα – Τρίτη στις  21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική Είσοδος: 12€, Φοιτητικό - Ανέργων: 10€
Ημέρες και ώρες:  Δευτέρα – Τρίτη  στις 9.00μμ
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο, (φοιτητικό, ανέργων)

Μανώλης Χιώτης Ρεμπέτικη Φαντασία