Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Δόκτωρ Πορδαλός του Jo Nesbo
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Τι γίνεται όταν ένας παράξενος επιστήμονας, ένα κοκκινομάλλικο μικροσκοπικό αγόρι και ένα πανέξυπνο κορίτσι συναντιούνται σε μια τρελή περιπέτεια;
Τι είναι η περίφημη πορδαλόσκονη και σε τι περιπέτειες θα βάλει τους ήρωές μας;
Ο Δόκτωρ Πορδαλός, ο Μπούλης και η Λίζα ψάχνουν βοηθούς για τις περιπέτειές τους!
Λύσε μαζί τους μυστήρια, απάντησε στις ερωτήσεις, βρες ποιος μπορεί να έκλεψε την περίφημη πορδαλόσκονη!
Το παιχνίδι εμψυχώνει ο Γιώργος Λυμπέρης και βασίζεται στη σειρά παιδικών βιβλίων του Νορβηγού Jo Nesbo «Δόκτωρ Πορδαλός». Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν ήδη τρία βιβλία στη σειρά: 1. Η περίφημη πορδαλόσκονη, 2. Η μπανιέρα του χρόνου, 3. Η καταστροφή του κόσμου. Ίσως…
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι
Ένα βιωματικό εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 4-6 ετών με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή, 17 και 31 Ιανουαρίου, 7 και 21 Φεβρουαρίου 2014
Κόστος: 50 € για κάθε παιδί -45 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 18.30 έως τις 20.00
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί:
• Πώς οι λέξεις που πληγώνουν μπορούν να γίνουν λέξεις που χαϊδεύουν;
• Αν η φουσκωμένη μας κοιλιά είχε φωνή, τι θα μας έλεγε;
• Τι θέλει να μας πει μια ουρά που κουνιέται;
• Πώς ένα κομμάτι πηλού μπορεί να διώξει τη ζήλια ή τον θυμό;
Μέσα από την αφήγηση, το ομαδικό παιχνίδι, τη δράση και τις κατασκευές δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν με τον δικό τους τρόπο πώς μπορούν να σέβονται το σώμα τους και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους άλλους.
Το εργαστήρι βασίζεται στα βιβλία Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε, Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε, Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε και Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα από τα βιβλία στα οποία βασίζεται το εργαστήρι.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 45 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Λαγωνικά, σερίφηδες και άπαικτοι ντετέκτιβ
Εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ελένη Σβορώνου (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 1 και 15 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου 2014
Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι
Μετά τον πρώτο κύκλο συναντήσεων, συνεχίζουμε με τους μικρούς φίλους του αστυνομικού και της περιπέτειας με νέες αναγνωστικές και συγγραφικές δράσεις.
Τι μπορεί να δώσει έμπνευση για μια αστυνομική ιστορία; Μπορεί να βρούμε αυτό το υλικό στην καθημερινή μας ζωή;
Μαθαίνουμε να στήνουμε μια ιστορία με μυστήριο και αγωνία! Ο αναγνώστης να μην μπορεί να σταματήσει να διαβάζει...
Ακόμη: διαβάζουμε βιβλία, τα σχολιάζουμε, παρουσιάζουμε τους ήρωες, τους ζωντανεύουμε, παίζουμε αποσπάσματα από τις δικές μας ιστορίες και φτιάχνουμε χειροποίητα βιβλία.
Σας περιμένουμε και μην ξεχάσετε: στην πρώτη μας συνάντηση φέρτε τον δικό σας αγαπημένο ήρωα, ζωγραφισμένο από σας, όπως τον φαντάζεστε, ή το αγαπημένο σας βιβλίο.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 50 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου).



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Εναντίον όλων: Η απειλή της νεοναζιστικής εξάπλωσης
Συζήτηση με bloggers με αφορμή το βιβλίο του Κωστή Παπαϊωάννου Τα «καθαρά χέρια» της Χρυσής Αυγής, Εφαρμογές ναζιστικής καθαρότητας
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, στις 7 μ.μ.
Λίγους μήνες μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας και τις προφυλακίσεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο δημόσιος διάλογος έχει απομακρυνθεί από το νεοναζιστικό φαινόμενο. Την ίδια ώρα, η δημοσκοπική αποτύπωση του ναζιστικού μορφώματος παραμένει πολύ υψηλή.
Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για τις ρίζες του φαινομένου και τη σχέση αντιπροσώπευσης που έχει οικοδομηθεί με τμήμα του κοινωνικού σώματος. Θα διερευνήσουν αποτυπώσεις των ιδεών περί εθνοφυλετικής καθαρότητας στον λόγο και τα έργα του πολιτικού προσωπικού και ίχνη της διάχυσης αυτών των ιδεών σε άλλα πεδία του δημόσιου χώρου. Στη συζήτηση θα εξεταστούν οι προοπτικές του ελληνικού νεοναζισμού λίγους μήνες πριν από τις εκλογές που μπορεί να σηματοδοτήσουν μια ακροδεξιά, ξενοφοβική αντιευρωπαϊκή στροφή ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Θα μιλήσουν οι bloggers
Απόστολος Φωτιάδης, δημοσιογράφος (apostolisfotiadis.wordpress.com)
Μιχάλης Παναγιωτάκης, δημοσιογράφος-webmaster στην εφημερίδα ΑΥΓΗ (histologion-gr.blogspot.gr)
Σπύρος Παπαδόπουλος (tovytio.wordpress.com)
Κωνσταντίνος Πουλής, συγγραφέας (pouliskonstantinos.blogspot.gr)
Συντονίζει ο Κωστής Παπαϊωάννου.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Εργαστήρι δημοσιογραφίας και επικοινωνίας για θέματα Πολιτιστικού και Κοινωνικού ρεπορτάζ (διάρκεια: 27 διδακτικές ώρες / 9 συναντήσεις) με τη Μικέλα Χαρτουλάρη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 22/1/2014, στις 6 μ.μ.
• Υπεύθυνη - Διδασκαλία: Μικέλα Χαρτουλάρη, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και του Ινστιτούτου Τύπου του γαλλικού Πανεπιστημίου Paris II, ρεπόρτερ Πολιτισμού και υπεύθυνη των σελίδων του Βιβλίου στα ΝΕΑ έως το 2012, συμπαρουσιάστρια της σειράς τηλε-συνεντεύξεων «Οι κεραίες της εποχής μας»
• Αντικείμενο: Εξειδίκευση και κατάρτιση στα μυστικά της ανάλυσης-έρευνας, του σχολιασμού, της συνέντευξης, των πορτρέτων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, του ρεπορτάζ και της σύνταξης ύλης. Το εργαστήρι θα εστιάσει σε σύγχρονα ζητήματα κοινωνίας, κουλτούρας και ιστορίας.
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τρίτη 18:30-21:00
• Κόστος: 280 € - Για φοιτητές και ανέργους: 260 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Αυτοπροσωπογραφία ενός ρεπόρτερ του Ρίσαρντ Καπισίνσκι
Αναλυτικά: «Τα πολιτιστικά» είναι:
α) ένα προνομιακό πεδίο για την κατανόηση και εκμάθηση των κλειδιών του δημοσιογραφικού επαγγέλματος γενικώς,
β) πολύ συχνά είναι η πόρτα από την οποία μπαίνει κανείς στον επαγγελματικό χώρο των ΜΜΕ, της πολιτιστικής διαχείρισης και της εταιρικής επικοινωνίας
γ) ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και γοητευτικά μέσα/οχήματα πολιτισμικής - κοινωνικής και εντέλει πολιτικής παρέμβασης.
Σε κάθε τρίωρο θα γίνεται:
α) Ανάλυση του Πώς; / Τι; / Γιατί; / Πώς αλλιώς; / Ποιες είναι οι παγίδες;/ Ποια είναι τα λάθη με βάση θέματα της πολιτισμικής επικαιρότητας κ.ο.κ., με παραδείγματα από τα ελληνικά και τα ξένα ΜΜΕ.
β) Πρακτική εξάσκηση στις ποικίλες τεχνικές και στις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.
Σε κάποιες συναντήσεις θα προσκαλούνται προσωπικότητες του πνεύματος και του πολιτισμού, ενώ θα προβάλλεται και οπτικοακουστικό υλικό. Το εργαστήρι απευθύνεται σε επίδοξους δημοσιογράφους, σε επαγγελματίες της επικοινωνίας που ενδιαφέρονται για περαιτέρω κατάρτιση, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να καταλάβει πώς λειτουργεί ο λόγος της «τέταρτης εξουσίας».
Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διοργανώνονται και άλλα σεμινάρια για ενηλίκους. Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας). Όπου απαιτείται βιογραφικό, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο e-mail.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μια αλεπουδίτσα πονηριά σταλίτσα της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Ποιος δεν γνωρίζει την κυρα-Μαριώ, την παμπόνηρη αλεπού και τα κατορθώματά της;
Φαντάσου τώρα πόσο χάρηκε η κυρα-Μαριώ όταν γέννησε μια μικρή αλεπουδίτσα που της έμοιαζε σε όλα...
Σε όλα είπαμε; Αχ, όχι! Σε όλα εκτός από ένα: στην πονηριά.
Μια αλεπουδίτσα με πονηριά σταλίτσα γίνεται;
Αυτή η μικρή καληνύχτα κάτι ξέρει και θα σ’ το πει...
Έλα να το μάθεις! Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Αρμενιάκου σε περιμένει!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 8 και 22 Φεβρουαρίου, 22 και 29 Μαρτίου, 12 Απριλίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια και για όσα παιδιά παρακολούθησαν κάποιο εργαστήρι στον Πολυχώρο το 2013- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10.30 έως τις 12.00
Στόχος του δεύτερου κύκλου του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και με αφορμή κάποιο παιχνίδι, ζωγραφιά ή κείμενο, να εμπλακούν δημιουργικά στη διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να σκεφτούν και να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Με την εγγραφή στο εργαστήριο δίνεται δώρο στους γονείς ένα λογοτεχνικό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά) Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ είναι οι εκδηλώσεις μας για παιδιά κάθε Σάββατο. Δείτε ΕΔΩ το ημερολόγιο των εκδηλώσεων και επιλέξτε όποια σας αρέσει. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

CINEMA THERAPY
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο μία Δευτέρα τον μήνα, 8 με 10 το βράδυ.
Λατρύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται το βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Είναι όλα θέμα τύχης ή εμείς φτιάχνουμε το πεπρωμένο μας; Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014
• Χώρισα… και τώρα πώς το ξεπερνάω; Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014
• Αν φοβάσαι τη δέσμευση, πόσο αντέχεις τη μοναξιά; Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014
• Σφύριξε χαρούμενα μπορείς! Θετική ψυχολογία στην καθημερινότητα Δευτέρα 7 Απριλίου 2014
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ
«Τώρα τους δικούς του στίχους λένε»
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, από τις 7 μ.μ.
Θέλοντας να τιμήσουμε τον μεγάλο ποιητή και το έργο του με αφορμή το έτος Καβάφη που μόλις πέρασε (το 2013 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννησή του και 80 χρόνια από τον θάνατό του), τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, το βράδυ, λογοτέχνες, ποιητές, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί, μουσικοί, ηθοποιοί και απλοί αναγνώστες, θα συγκεντρωθούμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και θα διαβάσουμε ποιήματά του σε μια μαραθώνια ανάγνωση που θα κρατήσει έως τα μεσάνυχτα.
Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο ποιητής-βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Στις 5:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη (παραγωγή: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ).
Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΟΙΗΤΗΣ Εικόνες πάνω στο πρόσωπο και την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη.
Ώρα έναρξης αναγνώσεων: 7 το βράδυ
Θα διαβάσουν μεταξύ άλλων: Τατιάνα Αβέρωφ, Μαρία Αγγελίδου, Χάρις Αλεξίου, Κατερίνα Ανωγιαννάκη, Σπύρος Γιανναράς, Πόπη Γκανά, Μιχάλης Γκανάς, Βασίλης Γκουρογιάννης, Λουκία Δέρβη, Σωτήρης Δημητρίου, Σοφία Ζαραμπούκα, Άλκη Ζέη, Κώστας Κατσουλάρης, Ζέφη Κόλια, Γιάννης Κοντός, Μαργαρίτα Μαντά, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Κωνσταντίνος Μπούρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Πανσέληνος, Χίλντα Παπαδημητρίου, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μάκης Προβατάς, Ελένη Σβορώνου, Νίκος Σιδέρης, Μαρία Στασινοπούλου, Γιώργος Συμπάρδης, Κατερίνα Σχινά, Έρση Σωτηροπούλου, Μαρία Τερζάκη, Κλειώ Φανουράκη, Αντώνης Φωστιέρης.
Όσοι ενδιαφέρεστε να διαβάσετε δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Μαραθώνια ανάγνωση ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη».
• Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
• Πέντε ποιήματα του Καβάφη (θα σημειώσετε τους τίτλους των ποιημάτων).
Όροι συμμετοχής
• Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 22/1/2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για τη συμμετοχή τους, για το ποίημα που θα διαβάσουν (από τις πέντε επιλογές που μας έδωσαν), καθώς και για το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα ενταχθεί η ανάγνωσή τους.

118 COMEDY STREET!
Δύο κωμικοί με μεγάλη εμπειρία ο Κώστας και ο Θανάσης Παπαγεωργίου έρχονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και φέρνουν άρωμα stand up comedy!
Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου φεύγει. Η ανεβασμένη διάθεση έρχεται όμως με τους δύο stand up comedians να προσφέρουν κάτι που λείπει από τη μίζερη εποχή μας: το γέλιο!!! Αλλά μην το πιείτε… Λουστείτε!!! Τα υπόλοιπα επί σκηνής…
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, στις 8 μ.μ.
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

"ΚΡΟΙΣΟΙ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ELIART

"ΚΡΟΙΣΟΙ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ELIART

Στέφανος Λαοπόδης - Stand-up Comedy
Αθήνα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 Ο Στέφανος Λαοπόδης την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 21:00 μ.μ. παρουσιάζει για μία και μοναδική εμφάνιση την κωμωδία “Κροίσοι”στο Θέατρο Eliart. Μια παράσταση, η οποία ψυχαγωγεί και τέρπει, εστιάζοντας με χάρη και γλαφυρότητα, σε μια σκιερή ιστορική στιγμή, ανάμεσα σε ένα ένδοξο παρελθόν και ένα λαμπρό μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα η παράσταση πραγματεύεται την καθημερινή ζωή των Ελλήνων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή όπως διαμορφώνεται από τις κοινωνικο-υστερικές συνθήκες στην εποχή της μετα-μεταπολίτευσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην επίδραση που προκαλεί στην αειθαλή ελληνική ψυχοσύνθεση, η διεθνής οικονομική συγκυρία σε συνδιασμό με την έξοχη πολιτικο-οικονομική διαχείριση του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο Στέφανος Λαοπόδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε και εργάστηκε με το ζόρι. Διαθέτει ένα φαντασμαγορικό καλειδοσκόπιο εργασιακών εμπειριών και προσωπικών βιωμάτων που τον οδήγησε αναπόφευκτα στην κωμωδία. Έχει παίξει στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ενώ παράλληλα ανεβάζει stand-up comedy shows που γράφει και ερμηνεύει ο ίδιος.
Στο θέατρο Eliart  - Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 21.00 μ.μ.
Διάρκεια Παράστασης: 80 λεπτά με διάλειμμα –   Είδος: Stand-Up
Γενική Είσοδος: 10 €  με κρασί
   Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός -  Μετρό: Κεραμεικός
      Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3477677 (18:00 – 21:00) 
 






 
 




















ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ - ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ | Υλικό από την αποκλειστική φωτογράφιση δίσκου!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ
"ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ
Ο νέος δίσκος του Κώστα Μαρτάκη, κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από την Platinum Records!
Δείτε υλικό από την αποκλειστική φωτογράφιση δίσκου!


Στην πιο δημιουργική και ώριμη περίοδο της καριέρας του, ο Κώστας Μαρτάκης κυκλοφορεί την 4η ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά
με μεγάλες συνεργασίες:
Νατάσα Θεοδωρίδου, Στέλιος Ρόκκος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βίκυ Γεροθόδωρου, Claydee, Alex Leon, Mark Angelo, DJ KAS, Μάριος Ψιμόπουλος, Ελένη Γιαννατσούλια και μεγάλες επιτυχίες όπως "Mamacita Buena", "Τα Καλοκαιρινά Τα Σ'αγαπώ", "Αν Κάπου Κάποτε", "Paradise", "Μαθηματικά", καθώς και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Δείτε παρακάτω, υλικό από την αποκλειστική φωτογράφιση για το δίσκο, που πραγματοποιήθηκε στο παλιό αερδρόμειο Ελληνικού.
Ο νέος δίσκος του Κώστα Μαρτάκη, κυκλοφορεί ήδη στα δισκοπωλεία από την Platinum Records, αναζητήστε τον!





Παράλληλα οι εμφανίσεις του Κώστα Μαρτάκη με την Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Στέλιο Ρόκκο και την Θωμαή Απέργη συνεχίζονται με τεράστια επιτυχία σε ένα πρόγραμμα που ξεχωρίζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο Κέντρο Αθηνών.
Δείτε εδώ το νέο video clip του Κώστα Μαρτάκη για το "Αν Κάπου Κάποτε"!

Κώστας Μαρτάκης - Αν Κάπου Κάποτε
Μουσική: Μάριος Ψιμόπουλος
Στίχοι: Ελένη Γιαννατσούλια
Σκηνοθεσία: Κώστας Καπετανίδης
Styling: Μάριος Κυπριώτης/ Μιχάλης Τσούκας
Grooming: Ρούλα Μαρινοπούλου
ARTIST OFFICIAL FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/martakis.kostas

2013 Platinum Records
Facebook: http://www.facebook.com/PlatinumRecordsGR
Website: www.platinumrecords.gr
YouTube: www.youtube.com/PlatinumRecordsTube
Contact: info@platinumrecords.gr

Νερατζιά-παραδοσιακό ηπειρώτικο.