Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Σούλης Λιάκος συνέντευξη

Μουσικόραμα

Το Μουσικόραμα είναι κοντά σας

liakos soulis 302 thumb120Επίσημη πατρίδα του είναι η ποίηση, ενώ δηλώνει ευθαρσώς: «Ο καλλιτέχνης εδώ ακριβώς διαφοροποιείται!  Ενώ όλοι προσπαθούν να  κρύψουν τη λειψότητά τους, εκείνος όχι μόνο την προτάσσει, αλλά δημιουργεί πάνω σε αυτήν!». Ο αιρετικός και απρόβλεπτος Σούλης Λιάκος μάς μιλάει για την τέχνη του δημιουργείν, μία τέχνη που, αν δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν αξίζει να υπάρχει στη ζωή σου, ή μάλλον καλύτερα δεν της αξίζεις εσύ!
__________________________________________________________
gireuo-papadaki thumb100Η Μαρία Παπαδάκη στιχουργός, συγγραφέας και δική μας συνεργάτις κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα από τις εκδόσεις "Φίλντισι" με τίτλο "Τι γυρεύω εγώ εδώ". Είναι ένα μυθιστόρημα καταστάσεων κοινωνικών, ερωτικών και υπαρξιακών. Η ιστορία του διαδραματίζεται στο Κίεβο της Ουκρανίας, της χώρας που έχει έρθει στο προσκήνιο εδώ και λίγο καιρό με τις αιματηρές διαδηλώσεις και την αγωνία των κατοίκων της για ένα καλύτερο μέλλον. Η συγγραφέας έζησε τρία χρόνια στην πολύπαθη Ουκρανία όπως τη λέει κάπου στο βιβλίο της και το αποτέλεσμα όσων είδε και έζησε το μετέφερε στις σελίδες του. Η Εύη, η κεντρική ηρωίδα της ζει πολλά και νιώθει περισσότερα.
Το "Τι γυρεύω εγώ εδώ" κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία.

Περισσότερες συνεντεύξεις
Συνέντευξη Μελίνα Κανά και Ελένη ΤσαλιγοπούλουΚακουλάκης Βαγγέλης Συνέντευξη
Καρούσος Παναγιώτης Συνέντευξη
Βοστάνης Νικήτας συνέντευξη

Βάσω Αλλαγιάννη Συνέντευξη

Γιάννης Βογιατζής Συνέντευξη
Παντελής Θαλασσινός Συνέντευξη
Alexandra Gravas Συνέντευξη

Παντελής Αμπαζής συνέντευξηΠεριστέρης Φίλιππος ΣυνέντευξηΚωνσταντίνος Χανιάς - ΣυνέντευξηΚουμπιός Μιχάλης ΣυνέντευξηΦάμελλος Μανώλης συνέντευξη
Τουρκογιώργης Άκης συνέντευξηΓιάννης Γλέζος Συνέντευξη
Πασχάλης Τόνιος Συνέντευξη «Παναγούλεια Άσματα»Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Συνέντευξη
Γιάννης Κότσιρας ΣυνέντευξηΗρώ Συνέντευξη
Συνέντευξη με τον Κώστα Παρίση από τα «Υπόγεια Ρεύματα»Μάντζιος Κώστας Συνέντευξη

Επισκεφτείτε το «Μουσικόραμα»
  Το "Μουσικόραμα" προτείνει για την έξοδό σας και είναι χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις..

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Φεβρουάριος 2014
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, Η πρόκληση του διεθνούς ανταγωνισμού
Ball A.D., Geringer J.M., Minor S.M., McNett M.J., Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Δελιβάνη
Από τα πλέον σημαντικά στο αντικείμενό του και best seller όχι μόνο στην αγγλική γλώσσα, αλλά και σε πολλές άλλες που έχει μεταφραστεί, η δωδέκατη έκδοση του βιβλίου «Διεθνής Επιχειρηματική Δραστηριότητα» είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική της έκδοση. Η σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική οργάνωση γίνεται ολοένα πιο αλληλένδετη από πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Ανεξάρτητα από το αν απευθύνεται σε προχωρημένους φοιτητές προπτυχιακού επιπέδου ή σε φοιτητές MBA, η μελέτη αυτή για την διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα είναι ιδανική ως απάντηση σε μεγάλο αριθμό ερωτημάτων: για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, τη σημασία της γεωγραφικής θέσης, το γιατί τα προϊόντα είναι ταυτόσημα ή όχι ανάλογα με τον πολιτισμό, γιατί οι άνθρωποι εργάζονται με διαφορετικούς τρόπους, την επίδραση του διαδικτύου και πολλά ακόμη. Εμπλουτισμένο με χάρτες, φωτογραφίες, τα πιο σύγχρονα διεθνή στοιχεία, το βιβλίο αυτό αποτελεί το απαύγασμα της συλλογικής πείρας συγγραφέων με κορυφαία διεθνή επιχειρηματική εμπειρία, εξειδικευμένους στο διεθνές μάνατζμεντ, τη χρηματοοικονομική, τα νομικά, τη διεθνή στρατηγική και το μάρκετινγκ.
ISBN: 9789604583584
Τιμή: 124,00 €
Σελίδες: 910 Περισσότερα...
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Βασίλης Αυδίκος
Μία από τις πρώτες ίσως αντιδράσεις στο άκουσμα του όρου «πολιτιστική βιομηχανία» είναι η άρνηση ότι ο πολιτισμός είναι εμπόρευμα. Το βασικό θέμα ωστόσο είναι το κατά πόσο ο πολιτισμός και η δημιουργικότητα αφήνεται στις δυνάμεις της αγοράς, ή υπάρχει μια στοχευμένη δημόσια πολιτική που προστατεύει την δημιουργία. Στην Ελλάδα, η πολιτιστική πολιτική δεν είχε σχεδόν ποτέ σαφείς στόχους και κριτήρια, ενώ κυρίαρχη υπήρξε ανέκαθεν η εμμονή με την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς που συνήθως λειτουργεί και ως «προϊόν» για τη τουριστική οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι ο σύγχρονος πολιτισμός υπήρξε υποβαθμισμένος και οι λιγοστές πολιτικές για τη σύγχρονη δημιουργία υπήρξαν αποσπασματικές και δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες της εγχώριας πολιτιστικής παραγωγής. Επιχειρώντας μια λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών χαρακτηριστικών των κλάδων πολιτισμού και δημιουργικότητας στην Ελλάδα, το βιβλίο αυτό εισάγει τον αναγνώστη στα θεωρητικά παραδείγματα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, όπως και στις κυρίαρχες πολιτικές που υπάρχουν για τη στήριξή τους. Παράλληλα, αναδεικνύει το ζήτημα της άνισης πολιτιστικής ανάπτυξης που παρατηρείται μεταξύ της Αθήνας και των υπόλοιπων ελληνικών πόλεων και εξετάζει τις γεωγραφικές συσπειρώσεις των δημιουργικών βιομηχανιών στην Αθήνα.
ISBN: 9789604583034
Τιμή: 11,00 €
Σελίδες: 224 Περισσότερα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ,...ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΟΥ ROCK'N'ROLL...