Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ψηφίζουμε ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Ψηφίζουμε... επιστροφή στη φύση!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ

Βραβείο αναγνωστών 2011

Τέσσερα βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη βρίσκονται στη λίστα για το Βραβείο Αναγνωστών 2011. Μην ξεχάσετε λοιπόν να ψηφίσετε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα έως τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011!                                            
Η ψηφοφορία γίνεται μέσω sms (χρέωση απλού μηνύματος) και ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο (ΒΑ κενό και ο αριθμός της επιλογής σας στο 54160).                                      
Αν η Ιωάννα Καρυστιάνη, μέσα από το δράμα των ηρώων της, σας ξενάγησε σε άγνωστες, υπόγειες διαδρομές της ψυχής με το μυθιστόρημά της Τα σακιά, ψηφίστε το στο ΒΑ (κενό) 8 στο 54160.                                         
Αν η Αμάντα Μιχαλοπούλου, με το πολυφωνικό μυθιστόρημά της Πώς να κρυφτείς, σας ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα σ’ ένα οδοιπορικό για την αναζήτηση της αλήθειας και της ταυτότητας, ψηφίστε το στο ΒΑ (κενό) 12 στο 54160.                                          
Αν η Ιωάννα Μπουραζοπούλου, με το επίκαιρο μυθιστόρημά της Η ενοχή της αθωότητας, σας μετέφερε σε μια φανταστική Ευρώπη και σας έφερε μπροστά στα ερωτήματα: πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν οι βεβαιότητες των «ευνομούμενων» δημοκρατιών και πού βρίσκεται η ουσία της πολιτικής αθωότητας ή ενοχής, ψηφίστε το στο ΒΑ (κενό) 13 στο 54160.                                       
Αν οι ήρωες του Μιχάλη Φακίνου, στο μυθιστόρημά του Η έρημος έρχεται, σας παρέσυραν σε μια σουρεαλιστική περιπλάνηση στην πόλη με την «Ορχήστρα των Εντυπώσεων», ψηφίστε το στο ΒΑ (κενό) 16 στο 54160.                                        
Το Βραβείο Αναγνωστών είναι ένας θεσμός ετών στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα ξεκίνησε μόλις το 2005, με το βραβείο να απονέμεται στην Ευγενία Φακίνου για το βιβλίο ΗΜέθοδος της Ορλεάνης.                                   
Το Βραβείο Αναγνωστών έχουν, επίσης, κερδίσει η Ρέα Γαλανάκη για το βιβλίο της Αμίλητα, βαθιά νερά (2006), ο Ανδρέας Μήτσου για το βιβλίο του Ο κύριος Επισκοπάκης (2007) και η Ελένη Πριοβόλου για το βιβλίο της Όπως ήθελα να ζήσω (2010).                                            
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεσμό του Βραβείου Αναγνωστών μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (www.ekebi.gr).

«Δες, άκου στην Καλαμαριά» - Διμηνιαίο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου

Με στόχο την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου Καλαμαριάς η αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας προχωρά στην έκδοση τακτικού διμηνιαίου δελτίου προγράμματος.                                               
Ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος που αφορά στις εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2011.                                            
Το δελτίο θα εκδίδεται ανά δίμηνο και θα περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις και δράσεις όλων των φορέων του δήμου που αφορούν σε ολόκληρο το καλλιτεχνικό φάσμα.                              
Από το θέατρο και τα εικαστικά έως τη μουσική και τη λογοτεχνία, τις δράσεις των διαφόρων καλλιτεχνικών τμημάτων του δήμου (Βιβλιοθήκες, θεατρικό, μουσικό, κ.ά.) και των τοπικών συλλόγων.                                     
Περιέχονται επίσης και όλες οι ανεξάρτητες παραγωγές οι οποίες φιλοξενούνται στους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμαριάς (Δημοτικά θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Οδού Χηλής», «Ν. Βότση», πρώην στρατόπεδο Κόδρα, Remezzo, κ.λπ.).

ΣΕΙΡΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ - Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΚ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

OΙ ΛΟΥΔΙΑΣ LIVE ΣΑΒ 12 ΝΟΕΜ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ

ΟΙ ΛΟΥΔΙΑΣ
Special guests
15 χρονια επιτυχιες
LIVE @ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ / ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ένα φαντασμαγορικο σοου με ολες τις μεγαλες επιτυχιες του συγκροτηματος ΛΟΥΔΙΑΣ από την 15χρονη καριέρα τους.
- Θα περάσουν όλοι όσοι έπαιξαν και θα ήθελαν να παιξουν μαζι τους
- Θα παίξουν επί σκηνής όλοι οι κιθαρίστες τους, οι μπασίστες τους, οι ντράμερ τους
- Θα κανουν ήχο όλοι οι ηχολήπτες τους και φώτα ι φωτιστές τους
-θα τραγουδησει όμως μόνο ο Πάνος βιολιστής
Μην λείψει κανεις!
LINK:
INFO:
Καπου στον Μυλο
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσέλευση: 21:00,
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 5€
On line ticket: 5€
On line ticket (100€): http://loudiasmylos.eventbrite.com/

Παρουσίαση φωτογραφικού-ιστορικού λευκώματος στην Καλαμαριά

«Θεσσαλονίκη 1912-2012 - o συναρπαστικός αιώνας» είναι ο τίτλος του λευκώματος που υπογράφει ο δημοσιογράφος Φαίδωνας Γιαγκόζης και παρουσιάζει το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Ι.Α.Π.Ε.) σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Αδελφών Κυριακίδη Α.Ε.                             
Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Στην εκδήλωση της παρουσίασης του φωτογραφικού- ιστορικού λευκώματος θα μιλήσει η ιστορικός του Ι.Α.Π.Ε. Ελένη Ιωαννίδου, ο δημοσιογράφος Νίκος Βουργουτζής και ο συγγραφέας Φαίδωνας Γιαγκιόζης.                                     
Παράλληλα θα γίνει και προβολή με φωτογραφίες του λευκώματος και του Ι.Α.Π.Ε.                                           
Ο συγγραφέας, μετά από πολύχρονη έρευνα και επεξεργασία της βιβλιογραφίας και άλλων διαθέσιμων αρχειακών πηγών, παρουσιάζει έναν αιώνα ιστορίας της ελεύθερης Θεσσαλονίκης.                               
Ξεκινώντας από τις παραμονές της απελευθέρωσης και της ένταξης της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό κράτος, διατρέχει τις πληθυσμιακές ανακατατάξεις, τις πολεοδομικές και χωροταξικές αλλαγές, τις αλλοιώσεις του αστικού τοπίου και των μνημονικών τόπων.                                      
Παραθέτει νέα στοιχεία για προσωπικότητες με σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική και πολιτιστική ζωή, στο χώρο της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της υγείας.                                      
Μελετά την εξάρτηση της πόλης από τη συνολική πορεία της χώρας, τις απόπειρες μιας περισσότερο αυτόνομης πορείας, αλλά και τις στρεβλώσεις της πορείας αυτής από ιδεοληψίες και εσωστρέφειες της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών ελίτ.                                         
Τονίζει τη σημασία της γεωπολιτικής θέσης, της μακραίωνης ιστορίας και της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης και τη βαρύτητα αυτών των παραγόντων στο παρόν και το μέλλον της πόλης.                                           
Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό 330 σελίδων συναρπάζει τον αναγνώστη καθιστώντας ορατά ιστορικά γεγονότα, πρόσωπα και τόπους και προκαλώντας μας σε προβληματισμούς για το χθες και το σήμερα της πόλης όπου ζούμε.

«KOIΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΘΒΕ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                        
«KOIΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΘΒΕ»                                      
Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει βήμα στους ηθοποιούς του. Το Κ.Θ.Β.Ε., ως χώρο έκφρασης και πραγμάτωσης ιδεών των ηθοποιών του, ιδρύει το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο».                                  
Μέσα σε διάστημα ενός μήνα οι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε. καλούνται να καταθέσουν προτάσεις για έργα που θα ήθελαν να μεταφράσουν, να παίξουν και να σκηνοθετήσουν.                                  
Μέσα από τις προτάσεις που θα υποβληθούν, θα διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα παραστάσεων το οποίο θα παρουσιαστεί στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. (Κάθε έργο που θα επιλεγεί θα παρουσιάζεται για δύο εβδομάδες).                                        
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.                                   
Πληροφορίες: Γραφείο Παραγωγής του Κ.Θ.Β.Ε. - Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2315 200-008 , 2310 270-398 & 2310 266-039.

ΣΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ---ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ