Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Μία μουσική παράσταση με πυξίδα την ποίηση (21/3/12, ώρα 20:00, στο BACARO)

Η Εταιρεία Συγγραφέων και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης σας προσκαλούν σε Μία μουσική παράσταση με πυξίδα την ποίηση Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, ώρα 20:00 με την Αλίκη Καγιαλόγλου στον πολυχώρο BACARO (Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ.: 210-3211882)
[Είσοδος ελεύθερη]
Η γνωστή ερμηνεύτρια επέλεξε και θα απαγγείλει στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου καθώς και άλλων λογοτεχνών (Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Γκάτσου, Κικής Δημουλά, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ κ.ά.). Επιπλέον, θα τραγουδήσει κομμάτια εξαιρετικών Ελλήνων και ξένων συνθετών με τη συνοδεία πιάνου και κλασικής κιθάρας (Βασίλης Μούστος & Νίκος Μανιταράς).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου λογοτεχνικών συναντήσεων «Παραστάσεις λόγου» του πολυχώρου BACARO, σε επιμέλεια Θέμη Ροδαμίτη.
Θα ακολουθήσει, την επόμενη ημέρα, η ποιητική εκδήλωση:-Αναγνώσεις πολιτικής ποίησης στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα), την Πέμπτη 22 Μαρτίου. Συγγραφείς-μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων επιλέγουν κι απαγγέλλουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα πολιτικής ποίησης από τον Όμηρο έως σήμερα. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Νικηφόρο Βρεττάκο.
[Οργάνωση: Εταιρεία Συγγραφέων, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)]

ΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Ξεναγήσεις Τελλογλείου

Το Τελλόγλειο συνεχίζει τις ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ και στις τρέχουσες δύο εκθέσεις «Αποτυπώματα δύο αιώνων:19ος –πρώτο μισού 20ου αιώνα» και «Σπύρος Παπαλουκάς 1922 κ.ε.», οι οποίες φιλοξενούνται στο Μουσείο μέχρι τις 27 Μαΐου 2012.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, από μεθαύριο- εκτός της Μεγάλης Τετάρτης- από τους επιμελητές των εκθέσεων του Τελλογλείου.
Υπενθυμίζεται πως η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.
Η ελεύθερη είσοδος ισχύει για όλους τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο, η πλήρης ατέλεια ισχύει για τους ανέργους, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ μειωμένο κατά 50% είναι το αντίτιμο για τους νέους μέχρι 32 ετών.
ΧΡΗΣΙΜΑ
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγ. Δημητρίου 159Α, 54636
Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 247111
+30 2310 991610

Fax: +30 2310 991610
e-mail: teloglion@auth.gr
www.tf.auth.gr/teloglion
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00 – 14.00
Τετάρτη: 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 18.00 Δευτέρα: κλειστά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ" ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ - ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΠΕΜ 22 ΜΑΡΤ

Δελτίο Νέου Τύπου
ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ - ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ένα πρόγραμμα πιάνο –φωνή βασισμένο στο ρεπερτόριο της Έλλης από τη διεθνή κι ελληνική δισκογραφία που αγαπήσαμε πολύ.
Μετά απο μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Αθήνα, η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής έρχοντα στο club του Μύλου την Πέμπτη 22 Μαρτίου για να μας ταξιδέψουν σ έναν κόσμο που γνωρίζουν κι αγαπούν πολύ. Τον κόσμο του ερωτικού τραγουδιού αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!
INFO
‘’Club’’ Μύλος
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσελευση: 21:00
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Εισιτηριο θεάματος: 12€, Φοιτητικο: 10€
e-ticket (10€): http://thessticket.eventbrite.com//

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ 5ο ΤΕΥΧΟΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Παραδοσιακοί χοροί από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" που διοργανώνουν οι Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 10.00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Χοροί: Σούστα, Συρτός Χανιώτικος, Μαλεβιζιώτικος, Πεντοζάλης, Χασαποσέρβικος, Καλαματιανός, Τσάμικος

Υπεύθυνοι καθηγητές: Δασκαλάκης Χρήστος, Φίλλης Γιώργος
Μαθητές:
Α1: Γκαγκλάκης Μιχάλης Γεραιουδάκη Μαριστέφη Βρουβάκη Ιωάννα Βλαχάκη Ελένη Α2: Διαμαντάκη Σοφία Ειρηνάκη Μαρία Α3: Μαυράκης Στράτος Λεδάκη Μαρία Λιονάκη Ιωάννα
Α4: Παπαδάκης Γιώργος Μπραουδάκης Γιώργος Μπουχλάκη Σταυρούλα Πανάγου Παναγιώτα
Β: Πατσουμαδάκη Στέλλα Γ: Γαλανάκη Κατερίνα Λιναράκη Χρύσα Μακριδάκη Ελένη

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. - Θεατρική ομάδα Ars Morienti

Την Τετάρτη η θεατρική ομάδα Ars Moriendi στο Τελλόγλειο
Η θεατρική ομάδα Ars Moriendi παρουσιάζει στο Τελλόγλειο την performance Κατάλογοι.14 – Πένθη που βασίζεται στο ομώνυμο σκληρό και άκρως ποιητικό κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη. Το έργο του Δημητριάδη είναι ένας στοχασμός πάνω στην ποίηση και τη ματαιότητα της ζωής που μιλάει για την πίστη, την αγωνία και το θάνατο.
Η παράσταση της Ars Moriendi θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη και τους συντελεστές της παράστασης.
Όπως αναφέρει στο σκηνοθετικό της σημείωμα η Πηνελόπη Χατζηδημητρίου «στους Καταλόγους. 14, η γλώσσα της ποίησης του Δημητριάδη προσπαθεί να βρεθεί στο ύψος του σώματος όταν αυτό κατεβαίνει στο έσχατο βάθος. Η γλώσσα αυτή παλεύει να συγκρατήσει ό,τι λίγο-λίγο χάνεται μέσα στο χώμα. Οι λέξεις του Δημητριάδη πενθούν όχι μόνο την σταδιακή εξαφάνισή του σώματος στο ασώματο τίποτα αλλά και την απόσταση που όλο μακραίνει ανάμεσα στο σώμα και στο σώμα...».
Η Ομάδα Θεάτρου Ars Μoriendi δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον Θάνο Νίκα και την Πηνελόπη Χατζηδημητρίου. Στελεχώθηκε από νέους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το χώρο του θεάτρου και του χορού.
Από το Νοέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάιο του 2011, στεγάστηκε στo δικό της στούντιο. Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις Οδυσσέας του Δημήτρη Δημητριάδη, Περιγραφή Εικόνας του Heiner Μüller, Περιγραφή Εικόνας-Εκδοχή Β΄ του Heiner Μüller, Οδυσσέας και κάτι, βασισμένη στην τριλογία Ομηριάδα του Δημήτρη Δημητριάδη και Φαίδρας Τόπος, μια σύνθεση από τους Κρήτες του Ευριπίδη.
Τον Οκτώβριο του 2011, συμμετείχε στην Απογραφή Πληθυσμού των Δημητρίων, με την παράσταση Πεθαίνω σαν Χώρα του Δημήτρη Δημητριάδη. Στόχος της ομάδας είναι να λειτουργήσει ως ένας χώρος έρευνας και δημιουργίας που θα προσφέρει εναλλακτικές αναγνώσεις έργων της ελληνικής και της ξένης δραματουργίας.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τίτλος: Κατάλογοι. 14 – Πένθη Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου Σκηνική εγκατάσταση & φωτισμοί: Θάνος Νίκας
Παίζουν: Ειρήνη Καλογηρά, Θάνος Νίκας
ΧΡΗΣΙΜΑ
Ημερομηνία: Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012  Ώρα: 19.30
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγ. Δημητρίου 159 Α, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 991377, 2310 247111
Είσοδος ελεύθερη Για πληροφορίες (ομάδα Ars Moriendi): 6948835998 και 6932412121

Olympians-Μείνε κοντά μου