Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Νέα βιβλία από Χρυσηίδα Δημουλίδου, Γιούλα Μιχαήλ και Έλενα Σταμούλη

Φίλες και φίλοι
Tα 3 πρώτα βιβλία του φθινοπώρου είναι έτοιμα και θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί στις εκδόσεις μας καλωσορίζουμε την δημιουργό των best sellers Χρυσηίδα Δημουλίδου με ένα παραμύθι που σίγουρα θα σας συναρπάσει.
Το 2ο βιβλίο είναι της Γιούλας Μιχαήλ που γνωρίσαμε μέσα απ το μουσικό παραμύθι της "Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν" και
το 3ο βιβλίο είναι μιας νέας συγγραφέως της Έλενας Σταμούλη με ένα βιβλίο που σίγουρα θα συζητήθεί!
Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα

Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος: 7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-018-4  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Τιριμπιμπίμ ο ιππότης των χρωμάτων (με CD)

Συγγραφέας: Γιούλα Μιχαήλ
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Γιούλα Μιχαήλ
Τραγούδουν: Γιούλα Μηχαήλ και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών
Έτος:7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-015-3
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Οι κούκλες και ο άνεμος

Συγγραφέας:Έλενα Σταμούλη
Εικονογράφος: Μαρία-Ανδρομάχη Χαρατσάρη
Έτος: 7 Οκτωβρίου 2013
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-017-7  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Συνάντηση ενημέρωσης/γνωριμίας και προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» στο αβγό.

Αγαπητοί φίλοι της μουσικής,
η oμάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού και του «Αβγού» σας προσκαλούν με πολύ χαρά σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης σχετικά με όλα τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν από τα μέσα του Οκτωβρίου μέχρι και το Μάιο του 2014, καθώς και για τις ερχόμενες παραστάσεις.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΤΟ ΑΒΓΟ // Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος
ΩΡΑ 19.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Για να κάνουμε όμως τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα, ελάτε όλοι στην ώρα σας ώστε να απολαύσουμε μαζί το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Σιαδήμα με τίτλο «Μουσικό Χωριό» (2013) που προβλήθηκε στο τελευταίο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έχει πάρει ήδη το δρόμο του για τις ελληνικές και ξένες αίθουσες προβολών.
Μετά τη λήξη της ταινίας θα ακολουθήσει κρασάκι μετά μουσικής στο ανακαινισμένο μπαλκόνι του χώρου και γνωριμία με εισηγητές / καλλιτέχνες του δικτύου μας. Ιδιαίτερος λόγος θα γίνει για τα τακτικά μας εργαστήρια τα οποία φέτος θα αποτελέσουν το βασικό κορμό των εκπαιδευτικών μας δράσεων.
Φέρτε μαζί σας ότι όργανο θέλετε, ακόμη και στεγνά μεζεδάκια για να τα μοιραστούμε, καθώς μπορεί να περνάμε καλά και να βαριόμαστε να πάμε για φαγητό!

η ομάδα εργασίας

Jam Jazz Club Nikolas Anadolis Solo, Magnus Öström Band

03 Οκτωβριος Πεμπτη
Ώρα: 20:30
Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ, πρώην κιν/φος Παλλάς
Πληροφορίες για τον χώρο

Τιμές εισιτηρίων:
Είσοδος: 12€
Φοιτητές: 10€
Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 5€
Jam Jazz Club
Nikolas Anadolis Solo, Magnus Öström Band

Ελληνοσουηδική τζαζ συναστρία

Φωτογραφία: Eric de Gellis
Μια εκρηκτική Ελληνοσουηδική συμμαχία: ο Θεσσαλονικιός Νικόλας Αναδολής σ’ ένα jam jazz session, παρέα με τον διάσημο ντράμερ των E.S.T., Μagnus Öström. Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, μετά τις ωριαίες τους, ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια απρόβλεπτη αυτοσχεδιαστική συνεύρεση.
Nikolas Anadolis
Η τζαζ είναι στο αίμα του. Ήταν τεσσάρων ετών, όταν ξεκίνησε να παίζει στο πιάνο παιδικά τραγουδάκια που άκουγε από τη γιαγιά του και αργότερα jazz κομμάτια (Oscar Peterson, Dave Brubeck κ.α) από τις κασέτες του μπαμπά. Ο πατέρας και ντράμερ Σωτήρης Αναδολής, τον μύησε από πολύ νωρίς, στους τζαζ και swing δρόμους. Οι αυτοσχεδιασμοί είναι ένα από τα ισχυρά του χαρτιά. Ακόμα και όταν παίζει κλασική μουσική, παραδίδεται στην έμπνευση της στιγμής. Στις συναυλίες του, εκτός από τις δικές του συνθέσεις, διασκευάζει με την προσωπική του, ξεχωριστή ματιά κι αισθητική, κομμάτια αγαπημένων του συνθετών. Από τις πιο σπουδαίες του εμπειρίες; Η βραδιά στο «Blue Note Club» της Νέας Υόρκης, τον Απρίλιο του 2010, ανοίγοντας τη συναυλία του Michel Camilo, τον οποίο θαυμάζει από πιτσιρικάς. Μία ακόμα σημαντική στιγμή, είναι η συνάντηση του με τους Luis και Francois Moutin - έπαιξαν μαζί στο Παρίσι, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού Martial Solal, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1991, ο Νικόλας Αναδολής, ολοκληρώνει τις σπουδές του, με προεδρική υποτροφία, στο Berklee College of Music της Βοστόνης το 2012. Έχει ήδη αρχίσει, να κατακτά, καλπάζοντας, την παγκόσμια σκηνή της τζαζ.
http://www.nikolasjazz.com
Magnus Öström
To 1993 ξεκίνησε μία ακόμα μουσική επανάσταση με τους E.S.T.- τον ντράμερ Magnus Öström και τον παιδικό του φίλο και πιανίστα Esbjörn Svensson, ο οποίος όμως έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, πριν από πέντε χρόνια. Οι Esbjörn Svensson Trio ή αλλιώς E.S.T., γράφουν τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια τζαζ, μέσα από εξαιρετικούς (και άκρως ευπώλητους) δίσκους και αμέτρητες συναυλίες, έχοντας κάνει ήδη τρεις φορές το γύρο του κόσμου.
Με τον Esbjörn Svensson ήταν γειτονόπουλα. Το πρώτο γκρουπ που έφτιαξαν είχε το όνομα «Προσοχή στους αρχάριους». Σήμερα οι E.S.T θεωρούνται η μπάντα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη τζαζ μουσική, τουλάχιστον για την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Οι TIMES του Λονδίνου, έχουν ανακηρύξει το «Live in Hamburg», ως το «άλμπουμ της δεκαετίας». Μετά τον άδικο χαμό του φίλου του, o Öström, χρειάστηκε δύο χρόνια για να ξαναμπεί στο στούντιο, ηχογραφώντας, αυτή τη φορά, την θλίψη του, σ’ ένα μελαγχολικό άλμπουμ που ισορροπεί ανάμεσα στην τζαζ, την art-rock και την ηλεκτρονική μουσική, με ολοφάνερες τις αναφορές στις θρυλικές εποχές. Το πιο συγκινητικό θέμα, το αφιερωμένο «Ballad for E». Οι κριτικές για το «Thread of Life» ήταν σχεδόν διθυραμβικές. Το 2012, ο Öström κερδίζει το Echo Jazz βραβείο, ως ο καλύτερος ντράμερ σε διεθνές επίπεδο.
Αυτή την εποχή κυκλοφορεί το καινούργιο του άλμπουμ με τίτλο: «Αναζητώντας τον Δία», τον «κομιστή του φωτός», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος. Μπορεί η απώλεια να είναι ακόμα ορατή σε κάποια κομμάτια, ωστόσο διαχέονται παντού η προοπτική, η δύναμη και η επόμενη μέρα. Έχοντας στο πλευρό του, από το 2010, τη νέα του μπάντα, τους εξαιρετικούς σολίστες, Ανδρέα Χουρδάκη (κιθάρα), Thobias Karlsson (μπάσο) και Daniel Karlsson (πλήκτρα), ο Öström ανοίγει καινούργιους ορίζοντες. Το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ, «At The End Of Eternity», είναι ένας ύμνος στην ελπίδα.
Magnus Öström Band
Magnus Öström : ντραμς
Ανδρέας Χουρδάκης : κιθάρα
Tobias Karlsson : κοντραμπάσο
Daniel Karlsson : πιάνο, πλήκτρα
www.magnusostrom.com

“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;” - Για 2η θεατρική χρονιά στο ΠΟΛΗΘΕΑΤΡΟ

Το συμβόλαιο του Παγκανίνι

Το συμβόλαιο του Παγκανίνι
Το συμβόλαιο του Παγκανίνι Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Kepler Lars
Μεταφραστής : Κουτάλου Μαριάννα
ISBN: 9789601648415
Σελίδες: 616
Ημερομηνίες Έκδοσης
Ημερομηνία 1ης έκδοσης: Ιούνιος 2013
Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: Ιούνιος 2013
Δείτε επίσης Το συμβόλαιο του Παγκανίνι (e-book / epub)
Περιγραφή
Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται νεκρή πάνω σ’ ένα ακυβέρνητο γιοτ στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. Τα πνευμόνια της είναι γεμάτα θαλασσινό νερό, κι όμως δεν βρίσκεται ούτε σταγόνα στα ρούχα της. Η αδελφή του θύματος, μια διάσημη ακτιβίστρια για την ειρήνη, καταδιώκεται από έναν αδυσώπητο φονιά. Την ίδια μέρα, ένα πτώμα ανακαλύπτεται κρεμασμένο από σχοινί μπουγάδας σ’ ένα διαμέρισμα της Στοκχόλμης. Πρόκειται για τον Καρλ Παλμκρόνα, τον γενικό διευθυντή της Επιθεώρησης Στρατηγικών Προϊόντων, τον άνθρωπο που επικυρώνει τα συμβόλαια εξοπλισμών της Σουηδίας. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για φόνο, γιατί το δωμάτιο είναι άδειο και δεν είχε τρόπο να σκαρφαλώσει ως τον διπλό κόμπο που τον έπνιξε. Ωστόσο ο επιθεωρητής Γιούνα Λίννα είναι σίγουρος ότι πρόκειται για αυτοκτονία… Διεξάγοντας ταυτόχρονα τις δύο έρευνες, ο Λίννα αγνοεί ότι εισχωρεί σ’ έναν ύποπτο κόσμο αποτελούμενο από μυστικές προμήθειες, σιωπηρές συμφωνίες και διαβολικά συμβόλαια. Έναν κόσμο όπου τα μακιαβελλικά σχέδια συναγωνίζονται με τους χειρότερους εφιάλτες. Έναν κόσμο όπου τα συμβόλαια δεν μπορούν να σπάσουν ούτε με τον θάνατο.
Μετά τον Υπνωτιστή, ο Λαρς Κέπλερ υπογράφει άλλη μια φορά ένα συναρπαστικό θρίλερ και συνεχίζει να εξερευνά τη σκοτεινή όψη της Σουηδίας.
Βάρος: 0,801 kgr

Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου;

Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου;
Διηγήματα

Μαρία Κουγιουμτζή

Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιώργος Μαυρόπουλος
ISBN: 978-960-03-5603-8
σελ. 216
14 Ιουνίου 2013

Περίληψη
Η ηδονή του πόνου. Η βεβήλωση του σώματος. Η παραφορά και το πάθος. Η επαφή με το ενδότερο «είναι» μας. Η απώλεια. Η είσοδος στη μοναξιά. Ο έρωτας προς ένα βιαστή και δολοφόνο. Η επιστροφή από τον πόλεμο. Η ανυπαρξία. Η κατάργηση της ατομικότητας. Η εγκατάλειψη. Η έλξη και η απώθηση για τον ίδιο άντρα. Το διαζύγιο. Η προδοσία. Η φθορά του σώματος. Η δειλία. Τα αγκάθια της ψυχικής αναλγησίας. Ο έρωτας που χάνεται και μέσω της τέχνης ανακτάται. Το φάντασμα μιας αδικοχαμένης δασκάλας. Ο δραπέτης ενός γηροκομείου. Ο άντρας που γοητεύει και μετά το θάνατό του. Η δολοφονία μιας γλύπτριας. Ο μπαμπάς που δεν πετάει.
Το Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου; διεισδύει στο λαβύρινθο του ενστίκτου, που, άλλοτε ζωώδες και άλλοτε αθώο κι ανυπεράσπιστο, κυριεύει τον άνθρωπο και τις κινήσεις του, στιγματίζοντας τις σχέσεις του και τη ζωή του.
Από τη συγγραφέα του βιβλίου Άγριο βελούδο (Βραβεία διηγήματος του περιοδικού Διαβάζω και του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών).

Μίκης Θεοδωράκης - Μια νυχτερίδα - (τραγουδά ο ίδιος)