Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

🕵 Νουάρ με άρωμα ιστορίας που κόβουν την ανάσα

 











❦ Νέες Εκδηλώσεις




Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Ομάδα Φιλαναγνωνσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου και ο Τομέας Πολιτισμού ΠΔΕ-ΠΕ Αιτολωακαρνανίας σας προσκαλούν σε συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου «Η φωνή της» το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο «Κτίριο Χρυσόγελου». Θα μιλήσουν οι: Ελένη Πλακίδα, φιλόλογος, Ελένη Πριοβόλου, συγγραφέας, μέλος του Δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η φωνή της». Την εκδήλωση θα προλογίσει η Φωτεινή Μυλωνά, εκπαιδευτικός, συγγραφέας,μέλος του Δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η φωνή της». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από μέλη της ομάδας φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου.
 «Κτίριο Χρυσόγελου»
Φρειδερίκου Κατάσου & Μιχαήλ Μακρή, Μεσολόγγι

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας και το βιβλιοπωλείο «Σαμαρτζή» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ρέα Γαλανάκη «Εμμανουήλ και Αικατερίνη – Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια» τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 6 μ.μ. στο κτήριο του Λ.Ε.Χ. «Σπίτι με τα Αγάλματα». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
«Σπίτι με τα Αγάλματα»
Χαλκίδα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Τάκη Καμπύλη «Το κόμμα του καλού θεού» την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο Τάκης Καμπύλης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
 Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32, Αθήνα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Αγαύη» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σίσσυς Δουτσίου «Οι αδερφές του Κάιν» την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα, σε ηχητικά περιβάλλοντα της Άννας Στερεοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η Σίσσυ Δουτσίου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο «Αγαύη»
Γ. Καραπαππά 16, Αγρίνιο

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το «Τεχνοδρόμιο» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αιμίλιου Σολωμού «Κράτα την ανάσα σου» την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Με τον Αιμίλιο Σολωμού θα συνομιλήσει ο Μίμης Σοφοκλέους, ακαδημαϊκός, επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου – Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Κέντρο Λόγου και Τεχνών «Τεχνοδρόμιο»
Ανδρέα Κάλβου 1, 3085 Λεμεσός

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Δίκτυο γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η φωνή της» και ο πολυχώρος τέχνης Συνεργείο «17 Λουκούμια Zominalis» σας προσκαλούν σε συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου «Η φωνή της» την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 7 μ.μ. στο Συνεργείο «17 Λουκούμια Zominalis». Θα μιλήσουν οι: Μαρία Γερογιάννη, ποιήτρια, Πέλα Σουλτάτου, συγγραφέας, Νίκη Τρουλλινού, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αργυρώ Κωνσταντάκη, σκηνοθέτρια. Αποσπάσματα θα διαβάσουν συγγραφείς-μέλη του δικτύου «η φωνή της». Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Just World» της Κωνσταντίνας Πάλλη. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τη Γεωργία Βεληβασάκη (φωνή) και τον Κωνσταντίνο Αθυρίδη (πιάνο).
 Συνεργείο «17 Λουκούμια Zominalis»
Κάτω Αρχάνες, Ηράκλειο Κρήτης

Ένα σπιρτόκουτο κι ένα τζιτζίκι, κάποιο απομεσήμερο καλοκαιριού, γίνονται τυχαία παιδικό παιχνίδι. Μπορεί άραγε κανείς να κλείσει κι άλλα πράγματα σ’ ένα τόσο μικρό κουτάκι; Μια μικρή ιστορία για όλα όσα κρύβουμε μέσα μας και νιώθουμε καλύτερα όταν τα εκφράζουμε. Η Δέσποινα Λιαράκου παρουσιάζει το βιβλίο της «Το σπιρτόκουτο» και συναντά τους μικρούς αναγνώστες το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Χάρτινο καράβι».
 Βιβλιοπωλείο «Χάρτινο Καράβι»
Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331