Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ // ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ. Η ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΝΑΜΕ // SUE ARMSTRONG


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | SUE ARMSTRONG
ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ
Η βιοεπιστημονική θεώρηση του πώς και γιατί γερνάμεΜετάφραση: Ευρυδίκη Κραββαρίτη

Πώς και γιατί γερνούν οι οργανισμοί, και ιδιαίτερα οι άνθρωποι; Να ένα ερώτημα που ταλανίζει τους επιστήμονες εδώ και αιώνες. Οι απόψεις που έχουν διατυπωθεί είναι πολλές: μεταξύ άλλων, η θεωρία περί «φθαρτού σώματος» (δηλαδή, ότι η φύση δεν έχει επενδύσει στην επιβίωσή μας μετά την αναπαραγωγική ηλικία), η ιδέα ότι η γήρανση οφείλεται στη φθορά από το πέρασμα του χρόνου (σαν τη σκουριά σε ένα παλιό αυτοκίνητο), η απομείωση των τελομερών (που σαν χρονοδιακόπτης μετρούν τι χρόνος απομένει στα διαιρούμενα κύτταρά μας), αλλά και ότι το γήρας και ο θάνατος είναι διαδικασίες γονιδιακά προγραμματισμένες. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι έγκριτοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το γήρας είναι μια «πάθηση» που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Ορισμένοι, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να λένε ότι μπορούμε επίσης να τη «θεραπεύσουμε», κι έτσι να ζούμε για πάντα!
Η γήρανση αποτελεί ένα σχετικά όψιμο αντικείμενο σοβαρής μελέτης στο πλαίσιο των βιοϊατρικών επιστημών. Σε αυτό οφείλεται εν πολλοίς και το πλήθος των νεολογισμών που χρησιμοποιούνται σε τούτο το βιβλίο. Ωστόσο, η Sue Armstrong διανθίζει όλες αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα ερευνητικά δεδομένα με προσωπικές εμπειρίες και συναρπαστικές αφηγήσεις για τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα που συνδέονται με τη μελέτη του γήρατος. Συνδυάζοντας, λοιπόν, την επιστημονική ακριβολογία με τη γλαφυρή αφήγηση, η Πίστωση χρόνου απευθύνεται τόσο σε γιατρούς, βιολόγους και άλλους επιστήμονες, όσο και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, που αναζητά απαντήσεις σε ένα από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από το φαινόμενο της ζωής.
ΣΕΙΡΑ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ISBN 978-960-524-926-7, σχήμα 14 x 21 εκ., 352 σελ., τιμή: 18 ευρώ

Δύο εξαιρετικές μουσικές παραστάσεις στο Τρένο στο Ρουφ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

 Μηνάς Αλεξιάδης & Friends: «Jazz Love Standards»,

στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Μετά τη sold out μουσική βραδιά «Straight ahead jazz», ο Μηνάς Αλεξιάδης επανέρχεται στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2) στις 21.30, για μία ακόμα κορυφαία συνάντηση με τους σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής: Τάκη Πατερέλη, Σπύρο Παναγιωτόπουλο και Γρηγόρη Θεοδωρίδη.
Το κουαρτέτο αυτοσχεδιάζει σε συνθέσεις των Cole Porter, Henry Mancini, A.C. Jobim και σε άλλα διάσημα μουσικά θέματα από το τζαζ ρεπερτόριο, ερμηνεύοντας jazz standards με θέμα την αγάπη και τον έρωτα.
Τάκης Πατερέλης, τενόρο, σαξόφωνο
Mηνάς Αλεξιάδης, πιάνο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ντραμς
Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
Θεατρικό Βαγόνι
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 21.30
Γενική Είσοδος 16€
Διάρκεια παράστασης 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
- Ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/music/valentinesday/minas-aleksiadis-friends-jazz-love-standards/
- Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
- Φυσικά σημεία πώλησης more.com

“The Look of Love”: ο έρωτας, το πάθος κι η αγάπη μέσα από μελωδίες, στίχους και γεύσεις
στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Για τη μία και μοναδική βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, πολυαγαπημένα pop, rock και soul love songs σπουδαίων μουσικών δημιουργών συνοδευμένα από λόγια αγάπης «πλημμυρίζουν» το Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 21.00.
Elton John, Eurythmics, Beatles, Sade, Norah Jones, Lionel Richie, David Bowie, Bill Withers κ.ά. σε μια εξαιρετική μουσική παράσταση με δυναμικές ερμηνείες και διαχρονικά τραγούδια. Μια βραδιά γεμάτη έρωτα, πάθος και αγάπη μέσα από στίχους και μελωδίες.
Ο Κάρολος Μαυρογένης τραγουδά και παίζει πιάνο και η Αθηνά Ρούτση τραγουδά και μοιράζεται λέξεις και ιστορίες αγάπης.
Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 21.00
- Εισιτήριο με Standard menu (Ποικιλία τυριών ή αλλαντικών για δύο άτομα, 1 μπουκάλι κρασί AGAPES, νερό εμφιαλωμένο), τιμή ανά άτομο 45€
- Εισιτήριο με Premium menu (Ζεστή ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα, 1 μπουκάλι κρασί ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, νερό εμφιαλωμένο), τιμή ανά άτομο 55€
Διάρκεια παράστασης 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
- Ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/music/valentinesday/the-look-of-love-songs-for-two/
- Τηλεφωνικά στο 2117700000 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00)
- Φυσικά σημεία πώλησης more.com
Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης Wagon-Bar & Wagon-Restaurant για φαγητό και ποτό. Για κρατήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.totrenostorouf.gr ή καλέστε στα 6937604988 & 2105298922 (Τέταρτη έως Κυριακή από 18.00)
Πληροφορίες
Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 6937604988 & 2105298922 Τετάρτη με Κυριακή από τις 6 μμ.
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)
Δωρεάν πάρκινγκ
Βρείτε μας
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
https://instagram.com/ToTrenostoRouf
https://www.youtube.com/user/totrenostorouf