Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση ακρόασης

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Ανακοίνωση ακρόασης για άντρες φιγκυράν-χορευτές
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα χρειαστεί φιγκυράν-χορευτές άντρες έως 30 χρονών που να χορεύουν και να τραγουδούν, για την παραγωγή «ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ!...», ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συναντηθούν με την σκηνοθέτιδα, κα Σοφία Σπυράτου, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 17:00 στην αίθουσα δοκιμών στον 7ο όροφο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Θα χρειαστεί να προσκομίσουν 2 βιογραφικά με φωτογραφία.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες έως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στο γραφείο Παραγωγής-Περιοδειών.
Τηλ.: 2315 200-008, 2310 270-398, 2310 266-039

Ακίνητες ζωές

Ακίνητες ζωές

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 20:30 - Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 22:30
akinites zwesΠαρ 13 Σεπ 2013 - Κυρ 15 Σεπ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΚΗΠΟΣ"
Ακίνητες ζωές
ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΖΩΕΣ/ STILL LIFE
Ώρα έναρξης : 20.30 & 22.30
Είσοδος : 5 €
δωρεάν εισιτήρια σε :
Ανέργους με κάρτα ανεργίας
ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών
Ενήλικες άνω των 65 ετών
Ηθοποιοί:
Zhao Tao
Han Sanming
Li Zhubin
Wang Hong-Wei
Xiang Haiyu
Lin Zhou
Συντελεστές :
ΣΕΝΑΡΙΟ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jia Zhang-Ke
ΒΟΗΘΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥ:Sun Jianmin, Guan Na
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:Lin Xudong
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:Yu Lik-Wai
ART DIRECTORS:Liang Jin-Dong, Liu Qiang
ΜΟΥΣΙΚΗ:Lim Giong
ΜΟΝΤΑΖ:Khung Jin-Lei
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:Wang Yu
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Xu Pengle, Wang Tianyun, Zhu Jiong
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Chow Keung, Dan Bo, Ren Zhong-Lun
Τεχνικές πληροφορίες:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108 λεπτά, Έγχρωμο
FORMAT:35 mm, 1:1.78
ΧΩΡΑ:Κίνα/ Χονγκ - Κονγκ
ΓΛΩΣΣΑ:Μανδαρίνικα, τοπική διάλεκτος της Σιχουάν
Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Ταινίας, Φεστιβάλ Κιν/φου Βενετίας 2006
Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Φεστιβάλ Κιν/φου Ντέρμπαν 2007
Βραβείο Καλύτερης Ασιατικής Ταινίας, 2007
Η παλιά πόλη του Fengjie έχει βυθιστεί. Η νέα γειτονιά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Οι πολίτες επιστρέφουν στην πλημμυρισμένη πόλη για να διασώσουν ό,τι μπορούν.
Και να αποχαιρετίσουν αυτούς που έχασαν.
Ο Han Sanming, ανθρακωρύχος, επιστρέφει στο Fengjie για να ψάξει τη γυναίκα
που εγκατέλειψε 16 χρόνια πριν και την έφηβη κόρη του που δεν έχει δει ποτέ.
Όταν συναντιούνται στον ποταμό Γιανγκτσέ, αποφασίζουν να ξαναπαντρευτούν…
Παράλληλα, η Shen Hong, νοσοκόμα, ταξιδεύει στo Fengjie ψάχνοντας τον άνδρα της,
που έχει να δει δύο χρόνια. Όταν συναντιούνται, συνειδητοποιούν με θλίψη ότι ο γάμος τους δεν έχει πια νόημα. Εκείνη του ζητάει διαζύγιο και οι ζωές τους χωρίζουν για πάντα…
Δύο παράλληλες ιστορίες αναζήτησης με δύο ήρωες που δε συναντιούνται ποτέ,
σε μία πόλη που εξαφανίζεται, σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει...
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

ΒΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - ΑΡΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ - ΤΑΛΕΑΣ ΠΑΡ 13 ΣΕΠΤ (ΜΠΟΓΙΑΤΑ ΑΦΥΤΟΣ)

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=32757241f6&view=att&th=140ee92614d2eca1&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_GRHEx34CVxMlFMWnIoqmM&sadet=1378394615889&sads=xNLcNIrh8Gn0FjD7-OlBZyJW9m0



ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ

ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ Συγγραφέας: Κατερίνα Παπανικολάου
Σελίδες: 296
ISBN: 978-960-364-633-4
Μέγεθος: 140 x 205
Έκδοση: 1η

Η Ανδριάνα βλέπει ξαφνικά να χάνονται ένα-ένα και με ανησυχητική ευκολία όλα αυτά που θεωρούσε ως τώρα δεδομένα. Ο γάμος της παραπαίει, τα λεφτά της τελειώνουν, ενώ ο αγώνας της για να ξαναβρεί δουλειά χαρακτηρίζεται από την εξής φράση: μεγάλη πόρτα θα διαβείς.
Σ’ αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων τα στηρίγματά της δεν φαίνονται και τόσο στιβαρά... Μια εκκεντρική μητέρα που της αρέσει να συλλέγει συζύγους. Μια αδερφή, κατά φαντασίαν ασθενής, που περιμένει τον πρίγκιπα ή το θάνατο – και όχι πάντα με αυτή τη σειρά. Μια επικριτική κολλητή φίλη που έχει αδυναμία σε μυώδεις εκκολαπτόμενους ποιητές.
Χάνοντας όλες τις ισορροπίες της, η Ανδριάνα νιώθει πως της απομένουν μόνο δύο εναλλακτικές: να αρχίσει να καπνίζει φυτείες μέχρι να μοιάσει με τον Μπομπ Μάρλεϊ ή να φορέσει τα αγαπημένα της εντεκάποντα και να βγει έξω στη μάχη παλεύοντας γι’ αυτά που έχασε, μαζί και για τον παλιό της έρωτα ο οποίος επιστρέφει στη ζωή της παράνομα και κολασμένα. Τον ψηλό…
Αν νιώθεις κι εσύ ότι παλεύεις για τα πάντα, μην το σκέφτεσαι... Η Ανδριάνα είναι ο άνθρωπός σου!
Θα ξεχαστείς, θα γελάσεις και ίσως σε κάποια
σημεία να ταυτιστείς.
«Η Κατερίνα Παπανικολάου επιλέγει στιγμές, σαρκάζει έξυπνα το ρεαλισμό που κρύβουν και με μια έμφυτη μαεστρία ρίχνει επιδέξια τις πιο απρόβλεπτες ατάκες που χαρίζουν στον αναγνώστη άφθονο γέλιο»
Θάλεια Κουνούνη, συγγραφέας
«Αν έχεις ζήσει μια από εκείνες τις μέρες που έχεις προγραμματίσει να μαζοχιστείς κάνοντας απολογισμό, μετά να πέσεις στο πάτωμα να κλάψεις και στη συνέχεια να φας γλυκό, τότε ξέρεις για τι μιλάω. Αυτό είναι το βιβλίο-γλυκό που θα σε κάνει να σκεφτείς πως όσο ζόρικη κι αν είναι η ζωή, σίγουρα έχει την πλάκα της!»
Έλενα Καραμίχαλου, ραδιοφωνική παραγωγός «Κακά κορίτσια»
«Η Κατερίνα Παπανικολάου σατιρίζει με αισιοδοξία και με το ανεξάντλητο χιούμορ που τη χαρακτηρίζει την παρανοϊκή εποχή που ζούμε, συνθέτοντας ένα βιβλίο που πραγματικά απόλαυσα και που κατάφερε να τονώσει την ψυχολογία μου»
Μαίρη Κωνσταντούρου, συγγραφέας

ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ

Metaixmio
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Φθινόπωρο 2006: Ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εγκαινιάζει έναν ΠΟΛΥΧΩΡΟ στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118), με στόχο να δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τους φίλους των βιβλίων και της τέχνης.
Φθινόπωρο 2013: Έπειτα από επτά πετυχημένα χρόνια λειτουργίας και με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων δημιουργικής και συνεχούς παρουσίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ανανεώνεται και κάνει μια δυναμική νέα αρχή.
Με νέο λογότυπο και φρέσκια εικαστική ταυτότητα, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ξανασυστήνεται στο κοινό μαζί με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2013. Στόχος αυτή τη φορά ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ να γίνει ένας χώρος δημιουργίας και προβληματισμού, ένα στέκι για το βιβλίο και τον πολιτισμό που θα δώσει νέα πνοή στο δοκιμαζόμενο κέντρο της Αθήνας. Στο «Μεταίχμιο», ανάμεσα σε δύο σπουδαίες και ιστορικές γειτονιές του κέντρου, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ανοίγει τις πόρτες του στη σκεπτόμενη νεολαία, τα δημιουργικά παιδιά και τους ανήσυχους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς που γηράσκουν αεί διδασκόμενοι, τους λάτρεις του βιβλίου και των τεχνών.
ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ
• Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια για ενηλίκους με άξονα το βιβλίο και την ανάγνωση, τη γλώσσα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, πάντα με έμφαση στη διά βίου μάθηση. Θα δείτε το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων στο σχετικό συνημμένο αρχείο.
• Φέτος, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ βρίσκονται στο πλευρό του εκπαιδευτικού περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά με μια σειρά προγραμμάτων για την προσχολική, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση απαντώντας στην επιτακτική ανάγκη για κατάρτιση και ουσιαστική επιμόρφωση μέσα σε ένα πλαίσιο που σέβεται τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής αλλά και τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες. Δείτε τα προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, και τις θεματικές τους στο σχετικό συνημμένο αρχείο.
• Για πρώτη φορά φέτος ο κινηματογράφος συναντά την ψυχολογία στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ! Με αφορμή κινηματογραφικές ταινίες, συζητάμε και μοιραζόμαστε συναισθήματα και προσπαθούμε να λύσουμε το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων. Μια πρωτότυπη διαδραστική και βιωματική άσκηση για να προβληματιστούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Δείτε περισσότερα στο συνημμένο αρχείο Cinema Therapy.
• Τα απογεύματα της Παρασκευής και τα πρωινά του Σαββάτου είναι αφιερωμένα στους μικρούς αναγνώστες. Πρωτότυπα εργαστήρια και εκδηλώσεις με αφορμή παιδικά βιβλία δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους διασκεδάζοντας. Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.
• Παράλληλα, διοργανώνονται για τους ενηλίκους παρουσιάσεις βιβλίων, θεματικές βραδιές, αφιερώματα σε σπουδαίους συγγραφείς, καθώς και λέσχες ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους.
Σ’ ένα όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να βρουν και να ξεφυλλίσουν όλα τα βιβλία και να ενημερωθούν για τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, πίνοντας τον καφέ ή το τσάι τους, καθώς και να σερφάρουν ελεύθερα στο Internet, αφού ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ διαθέτει ασύρματο Internet (WIFI).
Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ λειτουργεί επιπλέον αίθουσα τέχνης που φιλοξενεί όλο τον χρόνο εικαστικές εκθέσεις.
Και για τα γλυκά φθινοπωρινά βράδια, τις ανοιξιάτικες και θερινές φεγγαράδες, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ μετακομίζει στην ταράτσα, με μια από τις ωραιότερες θέες σε όλο το λεκανοπέδιο, για ειδικές γιορτινές βραδιές με αγαπημένους συγγραφείς.
Παλιότεροι και νέοι φίλοι των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, ενημερωθείτε για τις δράσεις μας και ελάτε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις.
Δείτε το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει ΕΔΩ και επισκεφθείτε τη σελίδα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ στο facebook.

Η Μπέλλου σε τρία ανέκδοτα τραγούδια του Ξαρχάκου (1978)