Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

εκδηλώσεις σε Καρδίτσα


Χρειάζεστε συνταγή για τους ωραιότερους κουραμπιέδες; Αν ναι, ελάτε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12 στο Παυσίλυπο για να μάθετε από την μάγισσα Τσαπατσούλα πως να φτιάχνετε κουραμπιέδες που πετούν.
Η συγγραφέας Χαρά Κατσαρή, οι εκδόσεις Διάπλαση, το βιβλιοπωλείο Παιδεία και οι Παιδικές Βιβλιοθήκες ΔΟΠΑΚ του Δήμου Καρδίτσας, σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου 'Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι'. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει κι ο Βαγγέλης Περρής
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ Ηρώων Πολυτεχνείου 6-8, Καρδίτσα ΤΗΛ 2441042182

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr


«ΛΑΧΤΑΡΑ Ω» της Sarah Kane Θέατρο Σοφούλη

logo_neo.jpg
Δελτίο τύπου
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
FWTO 1.jpg
Η εταιρία «ΘΕΡΟΣ» μετά την επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα στο θέατρο του Νέου Κόσμου και σε περιοδεία στην Ελλάδα, παρουσιάζει και στη Θεσσαλονίκη το έργο  της SARAH KΑΝΕ «ΛΑΧΤΑΡΑΩ» σε σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη, 14, 15 Δεκεμβρίου και 21, 22 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σοφούλη.
Η παράσταση 
Δυο γυναίκες και δυο άντρες μιλούν για τον έρωτα και την αγάπη, την ελπίδα, την επιθυμία, την απογοήτευση, την απελπισία και τη μοναξιά. Δε γίνεται ποτέ σαφές το ποιοι είναι, αν υπάρχουν μεταξύ τους σχέσεις ή αν έχουν συναντηθεί τυχαία.
Στο "Λαχτάρα ω", ένα κουαρτέτο μπερδεμένων και κλυτρωμένο κι απελευθερωμένο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ντόρη Μάντζαρη
Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη 
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Σκηνικά: Σύλβια Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου
Φωτογραφίες - βίντεο εγκατάσταση: Έλλη Τσάτσου
Artwork: Κάκια Κωνσταντινάκη
Διανομή:
C: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Β: Γεράσιμος Πετικάρης
Α: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου
Μ: Ελένη Ορνεράκη
Πληροφορίες παράστασης: 
Σάββατο και Κυριακή, 14-15 και 21-22 Δεκεμβρίου 2013, 
ώρα: 21.00, 
θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά, 2310423925
διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά, Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΑΙ TROLLRADIO.GR ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΑΙ TROLLRADIO.GR
ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
Με πολλά βιβλία και πολλή μουσική ξεκινάμε το κοινό ταξίδι μας με το ιντερνετικό ραδιόφωνο trollradio.gr.
Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το ιντερνετικό ραδιόφωνο trollradio.gr, έναν σταθμό που έχει κερδίσει μέσα στα δύο χρόνια που εκπέμπει την καθολική αποδοχή του κοινού και των καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής και που πάνω απ’ όλα έχει αποδείξει πως αγαπάει το βιβλίο.
Το Troll βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Ελλάδα από τον μοναδικό θεσμό για τα διαδικτυακά βραβεία, το e-awards, ενώ είναι το μοναδικό web radio που τόλμησε και καθιέρωσε το δικό του φεστιβάλ, το trollfestival.gr, το οποίο κατάφερε να πάρει τρεις φορές σάρκα και οστά και να προσελκύσει περισσότερα από 2.500 άτομα. Στα στούντιο του σταθμού έχουν φιλοξενηθεί πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες (Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης, Παύλος Παυλίδης κ.ά.), ενώ στο trollfestival έχουν εμφανιστεί σημαντικά ονόματα όπως ο Στάθης Δρογώσης, ο Χρήστος Θηβαίος, η Θεοδοσία Τσάτσου, τα Υπόγεια Ρεύματα και πολλοί άλλοι.
Κοινή συνισταμένη του Trollradio.gr και των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι το βιβλίο. Έτσι, από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 είμαστε συνταξιδιώτες στο νέο μας ταξίδι με το βιβλίο να προσφέρει την εικόνα και τα τραγούδια το σάουντρακ. Από τις εκπομπές του σταθμού (στο μικρόφωνο μεταξύ άλλων οι βιβλιόφιλοι Γιάννης Κουλουκάκος και Δημήτρης Σούλτας) οι αναγνώστες μας θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν όλα τα νέα μας και τις δραστηριότητές μας, και επιπλέον στις «Βιβλιόγατες», την εκπομπή των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η Αναστασία Καμβύση υποδέχεται κάθε Παρασκευή, 2 με 4 το μεσημέρι, έναν άνθρωπο από τον χώρο του βιβλίου, και μαζί συζητούν για βιβλία και όχι μόνο, βάζοντας την αγαπημένη τους μουσική. Καλεσμένοι στις τρεις πρώτες εκπομπές ήταν οι συγγραφείς Κώστας Ακρίβος, Ζέφη Κόλια και Μάνος Ελευθερίου, ενώ την επόμενη Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, η Αναστασία Καμβύση υποδέχεται την Άλκη Ζέη.
Κι επειδή δεν μας φτάνουν οι ανακοινώσεις αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Με πολλή μουσική, κρασάκι και χαλαρή διάθεση στον φιλόξενο χώρο μας που πλέον αποτελεί το σπίτι του trollradio.gr. Ελάτε να γιορτάσουμε παρέα! Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) θα γεμίσει με μουσικές και θα υποδεχτεί παραγωγούς, φίλους και συνεργάτες του trollradio.gr, τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013, από τις 7 μ.μ.
It’s time to troll… www.trollradio.gr

Καζαντζίδης - Στην Ελλάς του 2000