Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΜΟΜΙΧ «REMIX» Η τέχνη της σκηνικής αποπλάνησης

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
ΜΟΜΙΧ «REMIX» Η τέχνη της σκηνικής αποπλάνησης 10/7/2011
Ευαισθησία, ταλέντο, χιούμορ, εφευρετικότητα, δεξιοτεχνία, έμπνευση, τόλμη και φαντασία, συνθέτουν το DNA των περίφημων ΜΟΜΙΧ, των «θαυματοποιών χορευτών» που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον, όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τον αθλητισμό, τα ακροβατικά, το θέατρο σκιών, την παντομίμα, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και καθολική αναγνώριση.
Εικόνες μαγικές, στιγμές αιωρούμενες, τροχιές και πτήσεις, πλάθουν μαζί με τη σύγχρονη τεχνολογία (σπέσιαλ εφέ, προβολές, μαριονέτες), ένα σκηνικό σουρεαλισμό, μία οπτική ποίηση. Ένα αέναο και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, που αιχμαλωτίζει και υπνωτίζει τον θεατή, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της κορυφαίας και διασημότερης ομάδας ακροβατικού χορού στον κόσμο.
Ένα ονειρικό ταξίδι, μία σαγηνευτική πανδαισία, ένα οπτικοακουστικό πολυθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς, ένα φυσικό αφροδισιακό, ένα εμβόλιο για την κρίση και την ανθρώπινη μελαγχολία, που αποδεικνύει πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική, οφείλουν και μπορούν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.

Έκθεση έργων ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ καλλιτεχνών για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ στο Μουσείο Γουναρόπουλου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ                             
Στο πλαίσιο της ετήσιας εικαστικής έκθεσης "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011" που διοργανώνει το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας στο Μουσείο Γουναρόπουλου σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού, πραγματοποιείται η πρώτη παρουσίαση έργων των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ καλλιτεχνών για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που θεσπίζει από φέτος το Φεστιβάλ.                             
Συγκεκριμένα, οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ καλλιτέχνες που έχουν προταθεί και διεκδικούν το βραβείο των Εικαστικών Τεχνών, επιλέχτηκαν ύστερα από την επιτυχημένη συμμετοχή τους τον Ιούνιο του 2010, στη Διεθνή Έκθεση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος Τεχνών "John F. Kennedy Center for the Performing Arts" στην Ουάσινγκτον και είναι αριστούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.                             
Η επιτροπή που θα ανακηρύξει και θα απονείμει τα Βραβεία Εικαστικών Τεχνών αποτελείται από διευθυντές Μουσείων, επιμελητές εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, αναγνωρισμένους εικαστικούς καλλιτέχνες και διακεκριμένους ιστορικούς τέχνης.                              
Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, και φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζει νέους κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να προτείνουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το εικαστικό κόσμημα, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις, επιβραβεύοντας με τη θέσπιση των Βραβείων την προσπάθεια τους.                               
Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.                         
Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού"                            
Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου                      
Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια, Aθήνα                                  
τηλ. 210 7487657, 210 7777601

Η ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ (ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ - ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ) LIVE ΜΥΛΟΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΔΕΥΤ 11 ΙΟΥΛ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΜΠΑΡ ΤΑΡ | 9 και 16 Ιουλίου, Θέατρο "ΣΥΝ ΚΑΤΙ"

Σάββατο 9 & 16 Ιουλίου & ώρα 8μ.μ | Θέατρο «ΣΥΝ ΚΑΤΙ»                          
Η Μαρία Βασιλοπούλου θα διαβάσει το διήγημα «Je reviens».                                
Ο Κωνσταντής Μπαρμπούρης θα διαβάσει το διήγημα «Μπαρ Ταρ».                        
Η Στέλλα Ριζιώτη θα διαβάσει το «Στριπ Πόκα».                             
ΘΕΑΤΡΟ «ΣΥΝ ΚΑΤΙ»                                
Μεθώνης 46 (1ος ορ.), Εξάρχεια                          
210 7249638

Rob Becker «CAVEMAN» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Rob Becker «CAVEMAN» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη 15/7/2011
Ο άντρας και η γυναίκα στην προϊστορία ζούσαν σε απόλυτη αρμονία, όμως πολλά έχουν αλλάξει από τότε . . .
Ο «CAVEMAN» έχει πάνω από 7.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.
Ο ήρωας του έργου είναι ο Σωτήρης. Συμπαθής και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονος και τσαμπουκάς. Με άλλα λόγια ο μέσος Έλληνας.
Ο Σωτήρης, μέσα από ένα καυγά με την γυναίκα του, βρίσκεται αναπάντεχα στο δρόμο, μαζί με όλα του τα πράγματα.
Ξεκινώντας από το αρχικό ερώτημα που τον παιδεύει «γιατί δεν τα βρίσκουν οι άντρες με τις γυναίκες» ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών καταστάσεων, από την προϊστορική εποχή, μέχρι σήμερα.
Μια μοναδική παράσταση που οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.
Σκηνοθεσία - Διασκευή : Αναστασία Παπαστάθη - Μετάφραση : Ερατώ Τάττη Φωτισμοί : Valentin Galle - Σκηνογραφία: Ειρήνη Παγώνη
Κουστούμια: Keira Coltrane - Μουσική : Πάνος Φορτούνας

Διονύσης Σαββόπουλος - Έλσα σε φοβάμαι