Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εκδόσεις Ιωλκός - Νέα μυθιστορήματα

Αυτόν το μήνα                                    
Ο συγγραφέας του μήνα                                
Οι νέες κυκλοφορίες του έτους                                        
Προσφορές (50% έκπτωση)                                     
Σιωπηλές κραυγές υπαρξιακής αγωνίας                                      
Του Μάκη Πανώριου (εφημ. «Η Καθημερινή»)                                
Μπορεί η σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή να έχει ελαχιστοποιήσει αρκετά προβλήματα καθημερινότητας, αυτό βεβαίως, δε σημαίνει ούτε κατά διάνοια ότι ο άνθρωπος εξανθρωπίστηκε ούτε και απόκτησε το ανάλογο βάθος ο νοηματικός του ορίζοντας.                       
Αντιθέτως, μάλιστα. Οσο πιο «έξυπνος» εμφανίζεται, όσο πιο ευρηματικός, τόσο περισσότερο πιο ασταθής αποδεικνύεται στο επόμενο βήμα του, ενώ, παράλληλα, αποκαλύπτει συχνά πυκνά έναν θηριώδη εαυτό...                              
περισσότερα>                            
Το κατά Ιούδαν Ευαγγέλιο                                             
Του Φώτη Θαλασσινού (εφημ. «Ελευθεροτυπία» ένθετο «Βιβλιοθήκη»)                           
Το μυστικό του Μυστικού Δείπνου (κυριολεκτικά) έχει τόσους πολλούς συμβολισμούς όσους και τα πολλά κείμενα και έργα εικαστικών τεχνών τού έχουν αποδώσει. Η αλήθεια του μυστικού συναντάει τον ενδιαφερόμενο σαν μια μοναδική στιγμή έκλαμψης.                          
Αυστηρά βιωματική, δεν θα μπορούσε παρά να έχει το συστατικό της προσωπικής σφραγίδας του πιστού ή του μελετητή. Ετσι ακριβώς πλέκεται και η αλήθεια του συγγραφέα στις σελίδες του βιβλίου του...                                    
περισσότερα>                                         
Δείτε επίσης                                      
Οι εκδόσεις Ιωλκός                                    
Εκδηλώσεις                                     Ο τιμοκατάλογος                                            
Η σελίδα μας στο Facebook                                         
Ισίδωρος Ιωάν. Καρδερίνης                                        
Οι διεφθαρμένοιΜυθιστόρημα, 272 σελ., ISBN 978-960-426-632-6                                     
Ένα μυθιστόρημα για την ελληνική πολιτική σκηνή, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά τού πολιτικού συστήματος.                             
Ο Φοίβος Γουναρόπουλος, γόνος μιας φτωχής εργατικής οικογένειας, που κατοικεί στο Πέραμα Αττικής καταφέρνει με μύριες δυσκολίες να σπουδάσει και να εξελιχθεί σε ένα διάσημο διαπρεπή δικηγόρο.                                       
Η φιλοδοξία που αποτελεί ισχυρό στοιχείο της προσωπικότητάς του τον οδηγεί στην πολιτική...                                     
περισσότερα> ξεφυλλίστε το βιβλίο>                                     
Πασχάλης Μαγγίδης                                         
Στη χάση του φεγγαριούΜυθιστόρημα, 352 σελ., ISBN 978-960-426-626-5                                         
Η τυχαία γνωριμία δύο ανδρών -των πρωταγωνιστών του μυθιστορήματος- του Νίκου και του Παύλου και η ταύτιση των πνευματικών τους ενδιαφερόντων βοηθάει να ξεπεράσουν επώδυνα προσωπικά βιώματα και να δεθούν με τα δεσμά αληθινής φιλίας.                                     
Τίποτα, όμως, δεν κρατάει πολύ. Η ζωή δεν αγαπάει τη μονοτονία και δεν αργεί να ρίξει τη σκιά της επάνω τους. Συνταρακτικά γεγονότα στερούν από το Νίκο...                                              
περισσότερα> ξεφυλλίστε το βιβλίο>                                      
Πηνελόπη Κωνσταντινίδου                                        
Έχε γεια παραμυθά                                   
Μυθιστόρημα, 240 σελ., ISBN 978-960-426-629-6                                        
Το έβδομο βιβλίο -στα ελληνικά- της Πηνελόπης Κωνσταντινίδου «είναι ένα μυθιστοριογράφημα για το παραμύθι και τη χρηστικότητά του.                              
Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου προτείνει στους αναγνώστες: «Φτιάξε το παραμύθι σου, αφήνοντας τη σκέψη σου όχι μόνο να τρέχει φανταστικά, αλλά δράττοντας την πραγματικότητα που θέλεις ν' αλλάξεις από τα μπλεγμένα της μαλλιά και μην αναρωτιέσαι για τα ξωτικά, τις μάγισσες...                                
περισσότερα>                                                  
Τα βιβλία μας διατίθενται στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Ιωλκός (www.iolcos.gr)

1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη. Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα

1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη. Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα
Από : 10/10/2011 Έως : 22/10/2011
Διοργάνωση : Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.)
Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι
Ώρα : Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 17.00 – 22.00.
Είσοδος : ελεύθερη
Εγκαινιάζεται την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20.00, από την Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Eszter Sándorfi, η έκθεση με τίτλο 1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη. Η Αυστρο-Ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα. Στα εγκαίνια της έκθεσης ο συγγραφέας – Ιστορικός Ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης θα μιλήσει με θέμα «Αυστροουγγαρία, Ελλάδα και Κρητικό Ζήτημα».
Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που προέρχεται από τα στρατιωτικά αρχεία της Βουδαπέστης και της Βιέννης, από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών. Το υλικό αυτό παρουσιάζεται σε συνδυασμό με αντικείμενα της εποχής που χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο από τα Αυστρο-Ουγγρικά και τα ευρωπαϊκά στρατεύματα αλλά και από τις ελληνικές, τις οθωμανικές δυνάμεις καθώς και τους Κρητικούς επαναστάτες.
Πρόκειται για μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της τελευταίας φάσης του Κρητικού Ζητήματος που αναδεικνύεται με την περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με το Ινστιτούτο και Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βουδαπέστης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρίας.
Με συνδιοργανωτές το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου από τη Δευτέρα 10 έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, με ώρες επίσκεψης για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 17.00 – 22.00.

Παρουσίαση βιβλίου "Νίκος Αστρινίδης, Ανατολίζοντες γλυκασμοί"

Το βιβλιοπωλείο Ψαράς σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "Νίκος Αστρινίδης, Ανατολίζοντες γλυκασμοί" ένα βιογραφικό λεύκωμα για τον Έλληνα συνθέτη και μουσικό Νίκο Αστρινίδη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασιλική Παππά συγγραφέας-θεολόγος, Αντώνιος Κωνσταντινίδης κριτικός μουσικής - καθηγητής Μ.Σ.Τ., Ευάγγελος Καραφυλλίδης και Παναγιώτα Τσώκα.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Ψαράς Φιλικής Εταιρείας 39 στη Θεσσαλονίκη.
Τηλ.επικοινωνίας 2310265042

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΘΕΑΝΩ ΜΟΣΧΟΝΗ

Μεγάλη επιτυχία για την μαθήτρια Μπαλέτου του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ η οποία μετά από εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού κρίθηκε ικανή να συνεχίσει τις σπουδές της σε Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού.
Η Δ/νση το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ και οι καθηγήτριές της Κατερίνα Τσιάρα και Πέγκυ Παπαντωνίου, την συγχαίρουν για την επιτυχία της και της εύχονται καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!!!

Δήμος Μούτσης - Ερηνούλα μου