Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΨΗΛΟΙ

Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια

Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια

Λέξεις κι ύστερα εικόνες κι έπειτα αισθήσεις και μνήμες που «παλεύουν» να ξυπνήσουν από τον λήθαργο του χρόνου, που -για πολλούς- θαρρείς έφυγαν αιώνες πριν.
Είτε επειδή δεν τις βίωσες ποτέ κι ήταν δανεικές, «προγονικές», και κάποιοι άλλοι τις κουβάλησαν από το παρελθόν και στις φόρτωσαν ευλογημένη καμπούρα στην πλάτη σου, είτε πάλι επειδή τις βίωσες, αλλά προτίμησες να τις βάλεις στην κατάψυξη από το να τις κρατάς στη συντήρηση... Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αυτές οι μνήμες «φυλακίσθηκαν» τεχνηέντως για να αποδομηθούν και να πάψουν να προκαλούν πόνο, μπορεί και αιδώ. Όμως, η ευζωία του «σήμερα» χωρίς το χθες είναι μεγάλη παγίδα. Γιατί η ιστορία είναι το πεδίο που πατάει ο χρόνος για να εξελίξει τη ζωή. Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλίμονο σ΄εκείνους που την κρατούν σε κώμα. Όταν η ζωή πάρει στροφή, εκπλήσσονται με τη γνώριμη εικόνα, που συναντούν. Το «deja vu» είναι μια οικεία υπόθεση στην ελληνική ιστορία.
Γι αυτό το πισωγύρισμα της μνήμης, την αναβίωση ταυτόσημων καταστάσεων και συναισθημάτων, «μιλά» το νέο βιβλίο της καθηγήτριας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Πέπης Ρηγουπούλου.
Μ΄έναν τίτλο -«Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια»- που θαρρείς «αποτυπώνει» τον αγωνιώδη χρόνο της μετάβασης από το σκοτάδι στο φως, η καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «επιχειρεί» ενάντια στην απαγόρευση και τον κατακερματισμό της μνήμης, των σωμάτων και της ζωής. Διατρέχοντας τον χρόνο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως την κληρονόμησε από τις αφηγήσεις των προσφύγων γονιών της («πένθος προγονικό»), στο Πολυτεχνείο, την Κύπρο και τα μνημόνια του σήμερα («πένθος πια δικό μου»), που η ίδια ζει μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
Ο «θάλαμος» είναι λέξη, που πολλούς τους παραπέμπει σε κάτι αόριστο και ζοφερό. Είναι «αερίων», «σκοτεινός», «νεκρικός», «νοσηλείας». Το μυαλό και η ψυχή οδηγούν στην ερμηνεία του. Κι όταν αυτά είναι καθαρά, ο «θάλαμος» μπορεί να είναι «αποσυμπίεσης», «νυφικός», «ανανήψεως» καλή ώρα.
Η συγγραφέας, τηρώντας τους κανόνες της μυθοπλασίας, με την μαστοριά του γραπτού της λόγου, συνθέτει βιώματα, μαρτυρίες, ιστορικά ντοκουμέντα, στήνοντας σχεδόν έναν αραχνοϋφαντο ιστό, που δεν επιχειρεί να παγιδεύσει, αλλά να αφυπνίσει. Να «ανανήψει» συνειδήσεις και να ξυπνήσει υπνωμένα ένστικτα αυτοσυντήρησης.
«Οριζόντιες διαδρομές από το χειρουργείο προς τον θάλαμο ανανήψεως. Ξανά και ξανά. Ανάνηψη, ανάδυση της μνήμης» σημειώνει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της.
Κι είναι αυτό ακριβώς. Το «ξανά και ξανά», η «ανάδυση της μνήμης», που δεν έχει πια σημασία αν δεν τη βίωσες τότε. Σημασία έχει ότι ζεις σ΄ένα σχεδόν πανομοιότυπο σήμερα.
Το θεμελιώδες ερώτημα είναι «σφινωμένο» στις αράδες του Θαλάμου Ανανήψεως: «Τι είναι αυτό που μετράει στην ψυχή του καθενός μας, οι ώρες της εξέγερσης ή αυτές της υποταγής;».
Περνάει στωικά και σχεδόν μυθιστορηματικά, τα χρόνια της Μικρασίας, δρασκελίζει προσωπικά το κατώφλι του Πολυτεχνείου και της Κύπρου και στο τελευταίο κομμάτι του βιβλίου της με πλάγιο «Η Μεταπολίτευση» η συγγραφέας βρίσκει το. πεδίο της, γιατί άλλωστε είναι εκεί, ζει, κρίνει, αναθεματίζει. Ως «χωνευτήρι» συνειδήσεων αντιμετωπίζεται πια από το παρόν το πρόσφατο παρελθόν και προκαλεί τον πόνο και την οργή της. Όλα έχουν ξαναβαφτιστεί, όλα έχουν μεταλλαχθεί και η εικόνα του σήμερα είναι ο παραμορφωτικός καθρέφτης του χτες.
Κι ο επίλογος της είναι και το μήνυμά της: «.Κάθε άνθρωπος έχει να πει μια ιστορία. Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει αυτό. Μπορεί να το έχω ακούσει και από εμένα. Αν μπορούσαμε να ακούσουμε όλες αυτές τις ιστορίες, δεν θα υπήρχε τόπος για τις μύγες. Αν μαθαίναμε να μιλάμε αλλιώς, χωρίς τη μάταιη υπερβολή που κλέβει τη συγκίνηση και ευτελίζει την πράξη. Αν προσπαθούσαμε να μη λέμε ψέματα στον εαυτό μας.».
Τόνια Μανιατέα
Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια
Συγγραφέας: Πέπη Ρηγοπούλου
Isbn:978-960-579-023-3
Σελίδες: 264
Λιανική Τιμή: 14,50 ευρώ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ - ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Περισσότερες ιδέες, περισσότερες δράσεις στο νέο ανοιξιάτικο πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Μετά το Πάσχα και έως τον Ιούλιο ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχει ετοιμάσει για μικρούς και μεγάλους ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που περιλαμβάνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και κατάρτισης επιμελητών-διορθωτών κειμένων, ενημερωτικές ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, διαδραστικά εργαστήρια για σύγχρονους γονείς για την καλύτερη ανατροφή των παιδιών τους, εκδηλώσεις για σπουδαίους λογοτέχνες, νέες θεματικές cinema και book therapy, βραδιές μυστηρίου με την Κάισσα στη δροσερή ταράτσα του, Λέσχες Ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους, πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις. Ενημερωθείτε για το νέο μας πρόγραμμα ΕΔΩ και δείτε τα συνημμένα αρχεία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το μικρό λιοντάρι που έχασε τον βρυχηθμό του και Η μικρή ζέβρα που έχασε τις ρίγες της της Τζέντα Ρόμπραντ
Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Τα μικρά ζωάκια έπαιζαν ανέμελα στην παραμυθένια εξοχή απολαμβάνοντας τις χαρές της φύσης και την ανεμελιά της λιακάδας. Ολημερίς έφτιαχναν φωλιές, πραγματοποιούσαν διαγωνισμούς σκαρφαλώματος δέντρων, έτρωγαν και ξεδιψούσαν στο ποτάμι κουνώντας τις ευτυχισμένες ουρές τους! Ώσπου... το κλάμα μιας ζέβρας και η βαλίτσα του λιονταριού στη στάση του λεωφορείου αναστάτωσαν την παρέα των ζώων και έβαλαν τους μικρούς μας φίλους σε μεγάλους μπελάδες και... γενναίες περιπέτειες!
Άραγε θα καταφέρουμε να βρούμε τις χαμένες ρίγες της ζέβρας και τον πολύτιμο βρυχηθμό του στεναχωρημένου λιονταριού;
Από την εξοχή στην πόλη και από το παιχνίδι ρόλων στην εικαστική δράση, τα παιδιά με τη βοήθεια της θεατροπαιδαγωγού Δήμητρας Νικολοπούλου συμμετέχουν σ’ ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, καλλιεργώντας την ομαδοσυνεργατική σχέση, την επικοινωνία και την αλληλεγγύη με το πλέον... ευτράπελο και περιπετειώδες σενάριο!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Η γνωριμία με τον λύκο
Βιωματικό εργαστήρι για την ανορεξία και τις διατροφικές διαταραχές με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της Ανθής Καραμπελιά
Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στις 7 μ.μ.
• Τι οδήγησε μια έφηβη στον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας;
• Πώς κατάφερε να νικήσει αυτή τη γνωστή-άγνωστη αρρώστια;
• Ποιες επιπτώσεις μπορούν να έχουν οι διατροφικές διαταραχές στο σώμα, την ψυχολογία και τη ζωή του ανθρώπου;
• Τι θεραπείες υπάρχουν;
• Πώς μπορούν να βοηθήσουν η οικογένεια και ο περίγυρος;
Η νευρική ανορεξία είναι μια σύγχρονη μάστιγα, μια κρυφή ασθένεια, ένας εφιάλτης για τις οικογένειες, και για τη θεραπεία της απαιτείται υπομονή και χρόνος. Στο εργαστήρι μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη συγγραφέα του βιβλίου Η γνωριμία με τον λύκο Ανθή Καραμπελιά και να ακούσουμε την προσωπική της ιστορία από τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία.
Στο ίδιο εργαστήρι θα δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις διατροφικές διαταραχές, θα αναφερθούμε στους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν το άτομο σε αυτές, καθώς και ποια στάση ενδείκνυται να κρατήσουν οι φίλοι και η οικογένεια απέναντί του. Θα παρουσιάσουμε και θα εξηγήσουμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι διατροφικές διαταραχές στη ζωή μας και πώς μπορούμε να επανέλθουμε σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Θα μάθουμε περισσότερα για αυτές τις γνωστές-άγνωστες ασθένειες και θα κατανοήσουμε τη σοβαρότητα που απαιτούν. Μα πάνω απ’ όλα θα ακούσουμε την πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού που νίκησε τον «λύκο», και θα έχουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τις σκέψεις, τα προβλήματα και τον ψυχικό κόσμο των ατόμων με διατροφικές διαταραχές.
Οι ειδικοί επιστήμονες που θα μιλήσουν στο εργαστήρι θα αφυπνίσουν τόσο τα άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία ή άλλου είδους διατροφικές διαταραχές όσο και το περιβάλλον τους (οικογένεια, φίλοι, θεραπευτές) που επιθυμούν να αντιληφθούν καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των πασχόντων.
Εισηγητές: Ιωάννα Κοντελέ, διαιτολόγος-διατροφολόγος, Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Επ. Σχινά, κλινική ψυχολόγος, συνεργάτιδες του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, και Ανθή Καραμπελιά, συγγραφέας του βιβλίου.
Συντονίζει ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος-διατροφολόγος, συγγραφέας,
Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή (www.diatrofi.gr),
Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (www.keadd.gr).
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από το εργαστήριο.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 28/4/2015, στις 5 μ.μ.
2. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Παιδικού Βιβλίου (για αρχαρίους): (διάρκεια: 18 ώρες / 6 συναντήσεις) με την Ιωάννα Μπαμπέτα
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 20/4/2015, στις 6 μ.μ.
3. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 30/4/2015, στις 6 μ.μ.
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

BOOK THERAPY
ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Απρίλιος-Μάιος 2015, 7 με 9 το βράδυ.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα βιωματικά μας εργαστήρια που συνδυάζουν την αγάπη μας για το βιβλίο με την επιστήμη της ψυχολογίας.
Με αφορμή ένα βιβλίο της σειράς ψυχολογίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας μέσα από ευχάριστες ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, μαθαίνοντας έτσι να διαχειριζόμαστε με επιτυχία τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Τόλμα και μη ερεύνα Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Ζήσε τη ζωή σου με τόλμη της Brené Brown
Με αφετηρία ένα βιβλίο-έμπνευση και με τη βοήθεια βιωματικών ασκήσεων θα αναρωτηθούμε γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε ότι δεν είμαστε τέλειοι και τι φοβόμαστε ότι θα μας συμβεί αν είμαστε ευάλωτοι. Θα συζητήσουμε για το τίμημα αυτής της αποφυγής της τρωτότητας και πώς μπορούμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο του φόβου ώστε να τολμάμε περισσότερο στη ζωή μας!
• Πες όχι στο άγχος! Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Το μικρό βιβλίο της ηρεμίας των Dr Jessamy Hibberd, Jo Usmar
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9 ευρώ είτε το βιβλίο στο οποίο βασίζεται κάθε φορά η συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.



ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2014, που αφορούν εκδόσεις του 2013, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων.
Στην κατηγορία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου νικητής είναι ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας για το έργο του Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω, σε εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Πρόκειται για ένα συγκινητικό παραμύθι που θα μπορούσε να θεωρηθεί συμπυκνωμένο μυθιστόρημα ενηλικίωσης! Ένας δρόμος μικρός, νεογέννητος, που ξεκινάει τη διαδρομή του –τη ζωή του– με κέφι, όνειρα, απορίες, αλλαγές, ανατροπές, εκπλήξεις και τούμπες. Ένας δρόμος που βλέπει καινούρια πρόσωπα, αγάπες, καβγάδες, χωρισμούς, γιορτές και χαρές μεγάλες – βλέπει και λύπες, ανθρώπων και ζώων. Ένας δρόμος που στο τέλος συγκινητικά κι ανθρώπινα πολύ μικραίνει. Και βάζει τελεία στις ιστορίες του.
Διαβάστε ΕΔΩ το σκεπτικό της επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ της Μαριέττας Κόντου
Αν το σκεφτείς καλά, τα προβατάκια ακολουθούν την παιδική μας ηλικία με πολλούς τρόπους. Είτε τα βλέπουμε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα είτε τα ψάχνουμε στον συννεφιασμένο ουρανό είτε τα δημιουργούμε στη φαντασία μας για να μας πάρει γλυκά ο ύπνος. Αληθινό όμως προβατάκι, μαύρο με μία λευκή πιτσιλιά στο αριστερό μάτι και με κόκκινο φιόγκο στον λαιμό σπάνια συναντάς και ακόμα πιο σπάνια φτιάχνεις με τη φαντασία σου.
Κάπως έτσι την πάτησε και ο Σίμος. Όταν ζήτησε ένα διαφορετικό ζώο από τον Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα, δεν περίμενε πως θα του φέρει ένα ζουμπουρλούδικο προβατάκι και μάλιστα το Πάσχα!
Και παρόλο που ο Σίμος αντιπαθούσε τα πρόβατα, αυτό το αγάπησε! Του έδωσε το όνομα Γκρεγκουάρ. Το έβαλε κρυφά στο σπίτι, το έκανε μπάνιο, το έβγαλε βόλτα και όταν χρειάστηκε, το έκρυψε από όλους για να το προστατέψει!
Και τα κατάφερε! Με την παιδική του αθωότητα και το μεγάλο του πείσμα, κατάφερε να πείσει τους γονείς του ότι ο Γκρεγκουάρ είναι ο φίλος του, το δικό του, ολοδικό του κατοικίδιο και δεν μπορεί κανείς να του κάνει κακό, ούτε το Πάσχα ούτε ποτέ!
Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ της Μαριέττας Κόντου είναι ένα πολύ τρυφερό βιβλίο που θα αγαπήσει κάθε παιδί! Είναι ένα βιβλίο που δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να αγαπήσουμε το μαύρο πρόβατο και να ακολουθήσουμε την ευχή ενός μικρού αγοριού: «Να γίνουν οι άνθρωποι πιο τρυφεροί με τα ζώα και να τους δείχνουν περισσότερο σεβασμό».
Αλίκη Ελευθεριάδου, Προώθηση παιδικού βιβλίου στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για ένα αντίτυπο του βιβλίου Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΚΡΕΓΚΟΥΑΡ. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 13 Απριλίου και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ κατά τη διάρκεια του Πάσχα 2015
Μ. Δευτέρα 6/4 έως και Μ. Τετάρτη 8/4 09:00- 21:00
Μ. Πέμπτη 9/4: 10:00-18:00
Τρίτη 14/4 έως και Παρασκευή 17/4: 10:00-18:00
Σάββατο 18/4 09:00-15:00
O Πολυχώρος θα παραμείνει κλειστός από τη Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ACCEPT - Blind Rage World Tour in Thessaloniki...

ACCEPT (Germany)
BLIND RAGE WORLD TOUR 2015
Sunday 24 May 2015 . Principal Club Theater
THE LAST OF A DYING BREED…
Ποιος θα το πίστευε ότι μετά από 14 album και 35 χρόνια στη δισκογραφία οι Αccept θα βρίσκονταν στην πιο επιτυχημένη φάση της καριέρας τους. Πραγματικά, ο τελευταίος τους δίσκος, ‘Blind Rage’ σημείωσε πρωτιές στα charts της Γερμανίας και άλλων δύο κρατών, ενώ συνολικά εμφανίστηκε στους καταλόγους επιτυχιών 13 ακόμα χωρών, μπαίνοντας στο top 40 τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ιαπωνίας. Πρωτοφανή πράγματα, για μία μπάντα από το ταπεινό Solingen της Γερμανίας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 60 παίζοντας διασκευές σε rock n roll τραγούδια.
Πραγματικά, οι ρίζες των Accept εντοπίζονται στα τέλη της δεκαετίας του '60 όταν οι έφηβοι τότε Udo Dirkschneider(φωνή), Michael Wagener (κιθάρα) δημιουργούν τους Band X, οι οποίοι μετά από λίγο καιρό αλλάζουν το όνομά τους σε Accept. H επαγγελματική τους σταδιοδρομία ξεκινά το 1976 με την προσθήκη στο συγκρότημα τoυ κιθαρίστα Wolf Hoffmann και του μπασίστα Peter Baltes. Το 1979 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους και την επόμενη χρονιά ακολουθεί το "Ι'm A Rebel". Μέχρι εκείνη την εποχή οι Accept έπαιζαν hard rock με έντονη την επιρροή των AC/DC στον ήχο τους, πράγμα που θα αλλάξει με την επόμενη κυκλοφορία τους, το "Breaker"(1981), στο οποίο το συγκρότημα σκληραίνει τον ήχο του και αποκτά την δική του μουσική ταυτότητα.
Με το "Restless And Wild" (1982), οι Accept βρίσκονται ήδη στην elite του παγκόσμιου heavy metal και παρουσιάζουν τραχύ, επιθετικό αλλά ταυτόχρονα μελωδικό heavy metal που ξεχωρίζει από τα «γρυλιστά» φωνητικά του Udo και τις κιθάρες του Hoffmann που φλερτάρουν ξεκάθαρα με την κλασική μουσική. Θα ακολουθήσουν τρεις δίσκοι, τα "Balls To The Wall" (1983), "Metal Heart" (1985) και "Russian Roulette" (1986), δουλειές που γιγαντώνουν το όνομα του συγκροτήματος σε ολόκληρη την υφήλιο και περιέχουν ορισμένα από τα πλέον κλασικά τραγούδια της heavy metal εποποιίας των 80s.
Μετά το "Eat The Heat" του 1989 στο οποίο οι Accept εμφανίζονται με τον τραγουδιστή David Reece το συγκρότημα διαλύεται για να επανακάμψει 4 χρόνια αργότερα με τον αυθεντικό του τραγουδιστή και μία σειρά δίσκων που θα τους ξαναφέρει στο προσκήνιο. Είναι τα "Objection Overruled" (1993), "Death Row" (1994) και"Predator" (1996). To συγκρότημα θα αποσυρθεί για λίγα χρόνια και θα επιστρέψει το 2005 για μία σειρά εμφανίσεων αλλά το ολοκληρωτικό comeback θα πραγματοποιηθεί το 2010 με τον καταπληκτικό Mark Tornillo στο ρόλο του τραγουδιστή και το άλμπουμ "Blood Of The Nations". Μία δουλειά που έλαβε αποθεωτικές κριτικές, αγαπήθηκε από τον κόσμο και επανέφερε τους Accept και πάλι στο προσκήνιο. Το ‘Stalingrad’ που ακολούθησε εδραίωσε για τα καλά της επιστροφή τους, ενώ με το πρόσφατο ‘Blind Rage’ γνώρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους και πραγματοποίησαν το πρώτο σκέλος της περιοδείας τους η οποία και ήταν sold out στο μεγαλύτερο μέρος της.
Τον Μάιο, οι Accept , βγαίνουν και πάλι στις συναυλιακές αίθουσες και τη φορά αυτή η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμά τους. Τα πράγματα είναι απλά στην περίπτωση των Accept. Για μία ακόμα φορά η συναυλία τους θα μετατραπεί σε γιορτή του κλασσικού heavy metal και όσοι προλάβουν να είναι εκεί θα τη θυμούνται για πάντα. Εσύ τολμάς να λείπεις;
 
Info:
Doors open at 20.00
Show starts at 21.00
Ticket Presale: 25 € - 27€
Box Office: 30€
Presale at: Ticket House, Nephilm, Public, Rover Bar
On-line: www.viva.gr
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088
Παραγωγή: Principal Ltd.

MΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΜΠΟΥΑΤ - 1961