Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Πορεία αριστερά...
Γιώργος Α. Λεονταρίτης
ISBN: 978-960-03-5703-5

Το βιβλίο του Γιώργου Α. Λεονταρίτη φωτίζει άγνωστες πτυχές της διαδρομής της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς από τον Δεκέμβρη του 1944 έως το 1958, που η ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Ο συγγραφέας, στρέφοντας τον φακό πίσω στον χρόνο, εστιάζει σε προσωπικότητες που σφράγισαν με την παρουσία τους την πορεία του τόπου, σε πρόσωπα που γοήτευσαν έναν ολόκληρο κόσμο, παρά τις αντιθέσεις και τις αντιπαλότητες.
Ο «προβολέας της ιστορίας» πέφτει στα παρασκήνια των Δεκεμβριανών, του Εμφυλίου, της περιόδου που ανασυγκροτήθηκε ο αριστερός χώρος μέσα σ' ένα κλίμα φόβου και εμπάθειας. Ζαχαριάδης, Σιάντος, Πασαλίδης, Ηλιού, Σαράφης, Σβώλος, Τσιριμώκος, Καρτάλης, Πλαστήρας και πολλοί άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές μιας εποχής που μοιάζει μακρινή, αλλά που ξαναέρχεται στην επιφάνεια με τις πολιτικές ζυμώσεις των τελευταίων χρόνων.
Βεβαίως το βιβλίο δεν φιλοδοξεί να καταγράψει και να λύσει τα εκκρεμή ιστορικά προβλήματα που περιμένουν να πέσει απάνω τους το άτεγκτο φως της έρευνας. Δίνει όμως μια άλλη διάσταση σε γεγονότα που συνέβησαν σε έναν χώρο ιλιγγιώδους πολιτικής κινητικότητας, τα οποία, με την απόσταση του χρόνου, αποσαφηνίζονται.

ΓΕΦΥΡΕΣ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Το ταξίδι που σκοτώνει
Μάνος Κοντολέων
ISBN: 978-960-03-5716-5
Ο Στέφανος, μαθητής του Λυκείου, ζει μαζί με τους γονείς του και τον μικρότερο αδελφό του. Σε ένα πάρτι, αυτός και ο πιο καλός του φίλος, ο Στάθης, θα γνωρίσουν τον Πέτρο και τη Νότα… και μαζί με αυτούς θα γνωρίσουν και άλλους τρόπους διασκέδασης. Έτσι η ζωή του Στέφανου θα αλλάξει, ενώ ο ίδιος όπως και ο φίλος του θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ένα ταξίδι που μπορεί να οδηγεί στον θάνατο.
Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα για το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών. Για τους νεανικούς έρωτες, τις αστόχαστες αποφάσεις, αλλά και τα τραγικά αδιέξοδα. Από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα για νέους, που έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και στη μικρή οθόνη.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ο εγωιστής γίγαντας
Όσκαρ Ουάιλντ
Μετάφραση: Φώντας Κονδύλης
ISBN: 978-960-03-5742-4

Στον πανέμορφο κήπο ενός γίγαντα έπαιζαν τα παιδιά. Εκείνος όμως τα έδιωξε και έχτισε ολόγυρα έναν ψηλό φράχτη, απαγορεύοντας την είσοδο. Από τότε, η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν ξανάρθαν ποτέ. Τα πουλιά έφυγαν. Χιόνι και χαλάζι πέφταν αδιάκοπα. Τα λουλούδια δε φύτρωναν και τα δέντρα δεν άνθιζαν. Όμως τα παιδιά τρύπωσαν στον κήπο κρυφά. Κι άλλαξαν όλα. O γίγαντας κατάλαβε και αγάπησε τα παιδιά. Κι όταν γέρασε, ένα από αυτά οδήγησε την ψυχή του στον Παράδεισο.
O μεγάλος συγγραφέας, στο συγκινητικό αυτό παραμύθι, κατηγορεί τον εγωισμό και προβάλλει την ανθρωπιά και την αγάπη. Η συναρπαστική πλοκή, η δράση παρασύρουν τον κάθε αναγνώστη, προσφέροντάς του ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά.

Ο Εέ από τ' άστρα
Μάνος Κοντολέων
ISBN: 978-960-03-5715-8

Μια καλοκαιρινή βραδιά, στο δωμάτιο δυο παιδιών –της Άννας και του Δημήτρη– εισβάλλει ένας μικρός εξωγήινος. Δηλώνει στα δυο έκπληκτα αδέλφια πως έρχεται από το Αστέρι των Παιδιών και μπορεί να κάνει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, όπως και γνωρίζει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα.
Από εκείνη τη βραδιά η ζωή της Άννας και του Δημήτρη θα αλλάξει. Αλλά μαζί με τη δικιά τους ζωή θα αλλάξει και η καθημερινότητα όλων των παιδιών, όλης της πόλης τους. Γιατί ο Εέ ήρθε για να δείξει ότι μπορεί η ζωή πάνω στη Γη να γίνει πιο όμορφη, πιο χαρούμενη, με περισσότερη αγάπη και περισσότερα χρώματα.
Ένα χαρούμενο όσο και τρυφερό μυθιστόρημα περιπέτειας, φαντασίας και οικολογικών μηνυμάτων. Από τα πιο αγαπημένα βιβλία μικρών και μεγάλων, ένα βιβλίο που τιμήθηκε με το Βραβείο Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια
Ανδρέας Μήτσου
ISBN: 978-960-03-5723-3
Παράφορα πάθη, λυτρωτικοί φόνοι, ερωτικές απώλειες και ανολοκλήρωτες σχέσεις, εγκλήματα εκ προμελέτης, στιγμές παράκρουσης ή τρέλας, αφοσίωσης ή απιστίας, αναμνήσεις που δεν σβήνουν, ζώα που θυσιάζονται για χάρη μιας γυναίκας, ενοχές και φόβοι που διεγείρουν, επικίνδυνες συνευρέσεις, νεκροί που μιλούν από το τηλέφωνο: στοιχεία μιας αλλόκοτης και παράξενης τοιχογραφίας, μιας μυθοπλασίας διασπασμένης σε διηγήματα. Σε ιστορίες που αναδεικνύουν την επικινδυνότητα της μνήμης όταν αυτή μπερδεύει τι πραγματικά συνέβη και τι θα θέλαμε να έχει συμβεί. Σε όλες ο ίδιος άντρας, ερωτευμένος με μια πολύ μικρότερή του γυναίκα, οδηγείται σε οριακές καταστάσεις και ακραίες συμπεριφορές. Επιρρεπής στα θαύματα του έρωτα και ευάλωτος στα τραύματά του, παρασύρεται κάθε φορά από την έλξη ενός μοιραίου θηλυκού, από τη μόνη ίσως δύναμη που ωθεί το πλοίο της ζωής στη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ιστορίες βιβλίων
Λευτέρης Γιαννακουδάκης,
Ελένη Γκίκα,
Αλέξανδρος Γραμματικός,
Σταμάτης Δαγδελένης,
Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης,
Στέργια Κάββαλου,
Μαρία Καρδάτου,
Κατερίνα Καριζώνη,
Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου,
Μαρία Κουγιουμτζή,
Νίκος Κουνενής,
Έλενα Μαρούτσου,
Βαγγέλης Μπέκας,
Μαρία Ξυλούρη,
Ευθύμιος Γ. Σακκάς,
Θανάσης Σκρουμπέλος,
Αλέξης Β. Σταυράτης,
Κωνσταντίνα Τασσοπούλου,
Βάσια Τζανακάρη,
Γιάννης Φαρσάρης,
Φίλιππος Φιλίππου,
Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου,
Σπήλιος Χριστόπουλος,
Νίκος Χρυσός
ISBN: 978-960-03-5734-9
Ένα προς ένα τα διηγήματα αυτού του τόμου –είκοσι τέσσερα στον αριθμό, όσα και τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου– ανιχνεύουν τις διαφορετικές εκφράσεις της συνύπαρξής μας με τα βιβλία, διερευνούν τις αλληλεπιδράσεις της χάρτινης και της σάρκινης ζωής, τα σημεία εκείνα όπου ενώνεται η ανθρώπινη πράξη με την αναγνωστική εμπειρία.
Ο Δάντης, ο Καβάφης, ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, ο Προυστ, ο Μούζιλ, η Ζωρζ Σαρή, ο Κριστιάν Μπομπέν, ο Μπόρχες, ο Τσέχωφ, ο Σκόκος, ο Καχτίτσης, ο Τολστόι, ο Πούσκιν, ο Θεοτόκης, ο Σάλιντζερ κι ο Χάξλεϋ, ο Τόμας Χάρντυ κι ο Σινόπουλος, ο Όργουελ, ο Πεσσόα, αναδύονται από αυτές τις σελίδες. Kι ακόμα o Πινόκιο, ο Στοππάκιος, η Μανόν Λεσκό, ο Φάουστ κι οι Αδελφοί Καραμάζωφ, το Golem, ο Καρβάλιο, ο Ρασκόλνικοφ...
Είκοσι τέσσερις Έλληνες συγγραφείς μάς αποκαλύπτουν ένα απολαυστικό βιβλιοφιλικό πανόραμα, μας ξεναγούν σε ένα βιβλίο για τα βιβλία και μας μυούν στα μυστικά και στην τέρψη της ανάγνωσης.

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

LOGO 5
 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
750x90_cyta_fasa.jpg
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Περιεχόμενα Ενημερωτικού Δελτίου
Εξερεύνηση του Διαστήματος μέσα από τα Μάτια των Παιδιών

Εξερεύνηση του Διαστήματος μέσα από τα Μάτια των Παιδιών
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  http://www.keppedih-         http://www.keppedih-
                      http://www.keppedih-         http://www.keppedih-

 
Την Κυριακή 13 Απριλίου, στις 19:00, σας προσκαλούμε στο ΚΑΜ στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα η "Εξερεύνηση του Διαστήματος μέσα από τα Μάτια των Παιδιών" η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας ευρύτερης δράσης με τίτλο "Το ΚΑΜ των Παιδιών για την Τέχνη και την Επιστήμη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα 57 βραβευμένα και επιλεγμένα έργα από το διεθνή διαγωνισμό με τίτλο Humans in Space Youth Art (HiSYAC), για νέους καλλιτέχνες 10-18 χρόνων, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Σελήνης και Πλανητών (LPI: Lunar and Planetary Institute) και η Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στο Διάστημα (USRA: Universities Space Research Association) από το 2010 και ανά δύο χρόνια, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA: National Aeronautics and Space Administration), το Γερμανικό Οργανισμό Διαστήματος (DLR: Deutsches Zentrum für Luft und Raumfahrt) και άλλους διεθνείς φορείς. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει ταξιδέψει μέχρι στιγμής σε μουσεία, σχολεία και άλλους οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Νότια Αφρική, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία αλλά και στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
          Στην ίδια έκθεση παρουσιάζονται τα έργα που συμμετείχαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με την ίδια θεματολογία. Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και των Λυκείου, ηλικίας 10-18 ετών, με στόχο να τους ενθαρρύνει να μάθουν για το διάστημα, να εμπνευστούν από αυτό, να φανταστούν τις μελλοντικές εξελίξεις στην εξερεύνησή του από τον άνθρωπο και δημιουργικά να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους μέσα από τη ζωγραφική, προωθώντας ένα ανοιχτό διάλογο για το μέλλον.
Συνολικά συμμετείχαν 31 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας Κρήτης με 112 έργα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την έμπρακτη υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρεια Κρήτης, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών καθώς και των μελών της κριτικής επιτροπής.
Στην επιτροπή συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά:
-          H Χρυσαυγή Αμπελικάκη, ζωγράφος.
-          Ο Αδριανός Γολέμης, γιατρός της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA: European Space Agency) και ερευνητής στο σταθμό Concordia στην Ανταρκτική για το 2014.
-          Η Στέλλα Κουκουλάκη, ζωγράφος και καθηγήτρια τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση.
-          Η JancyMcPhee, Διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Humans in Space Youth Art Competition (HiSYAC), ο οποίος αποτέλεσε το πρότυπο για τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής.
-          Η Αντζέλικα-Μαρία Μέρου, μαθήτρια Λυκείου που διακρίθηκε με δύο βραβεία στο διαγωνισμό HiSYACτο 2012 ανάμεσα σε 2076 συμμετοχές.
-          Ο Γεώργιος Σταυρουλάκης, Αναπληρωτής Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.
Πραγματοποιήθηκε μια αρχική διαδικασία επιλογής από τις 112 συμμετοχές σύμφωνα με τον όρο του διαγωνισμού που επέτρεπε σε κάθε σχολική μονάδα να συμμετάσχει με 1-3 έργα. Η κριτική επιτροπή παρέλαβε τελικά 76 συμμετοχές που διαγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες, με βάση τις ηλικιακές ομάδες 10-12 ετών και 13-18 ετών, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια αξιολόγησης:
1.     Αισθητική: Σχήματα, χρώματα, υφές και αναλογίες που εμπλουτίζουν τη σύνθεση.
2.     Δεξιότητα: Τεχνική και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
3.     Μήνυμα: Η ύπαρξη μιας ιστορίας ή ενός μηνύματος που θέλησε να μεταδώσει ο καλλιτέχνης.
4.     Δημιουργικότητα: Η πρωτοτυπία της ιδέας.
5.     Συσχετισμός με τα ερωτήματα του διαγωνισμού: "Πώς θα χρησιμοποιούμε στο μέλλον την επιστήμη και την τεχνολογία για την εξερεύνηση του διαστήματος; Τι μυστήρια θα ανακαλύψουμε στην πορεία;"       
6.     Έκπληξη: Ο βαθμός στον οποίο το έργο αποτελεί μια έκπληξη, στο σύνολό του, σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα του διαγωνισμού.
Στην εκδήλωση της Κυριακής θα ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα των νικητών και θα απονεμηθούν συνολικά 7 βραβεία και 12 επαίνοι στις συμμετοχές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Η τελετή θα ξεκινήσει με τη βράβευση των παιδιών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αυτό. Παράλληλα θα βραβευτούν και οι ελληνικές συμμετοχές στον παγκόσμιο διαγωνισμό Humans in Space Youth Art Competition.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Παπαμαστοράκη, Διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα στον Ψηλορείτη.

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

 
ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
“ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ”
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΖΑΚ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΔΙΑΣΚΕΥΗΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
Ένα ακόμα single από το τελευταίο διπλό live cd του Κωστή Μαραβέγια με τίτλο “ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
που κυκλοφορεί από τη MINOS EMI.

Μ' Ένα Παράπονο (Μπιθικώτσης Γρηγόρης)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ || ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΟΥ "ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ"

giorgosperou_diokosmoi_exofyllo_small.jpg
Ο Γιώργος Περού (Γιώργος Κεφαλλωνίτης) παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δύο κόσμοι». Πρόκειται για μια ανεξάρτητη δική του παραγωγή όπου υπογράφει τους στίχους τη μουσική και την ενορχήστρωση.

Κάποια από τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται  στο άλμπουμ όπως το «Φοβάμαι μόνο μη σε χάσω» όπου συμμετέχει ο Ζακ Στεφάνου, το «Μέσα μου ζήσε» και το «Πάμε μια βόλτα… στη θάλασσα!» έχουν κυκλοφορήσει ήδη εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο με τη μορφή digital single.

Βασικοί συντελεστές του άλμπουμ είναι ο Νίκος Αγγλούπας (Ottomo) γνωστός παραγωγός και ηχολήπτης (Monika, Maraveyas Ilegal) που επιμελήθηκε τις μίξεις και το editing, ενώ εξαιρετικοί μουσικοί όπως ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Wedding singers, Vasilikos, Δήμητρα Γαλάνη κ.α), ο Άγγελος Παπαδάτος (Μaraveyas, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.α), ο Αλέκος Βουλγαράκης (Κύριος Κ. ,Μύρωνας Στρατής, Φίλιππος Πλιάτσικας κ.α), ο Σωτήρης Καστάνης (Νατάσα Μποφίλιου) πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια και τον ιδιαίτερο ήχο αυτής της δουλειάς.

Το άλμπουμ «Δύο κόσμοι» κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη εταιρεία του Γιώργου Περού (ΙnRealTime Records) και βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα δίσκων ενώ διατίθεται ψηφιακά στις ιστοσελίδες  Bandcamp, iTunes, καθώς και στην σελίδα της  Antelma Music (www.antelmamusic.com) του Στάθη Δρογώση.


Εταιρεία:             InRealTime Records
Διανομή: M.L.K. (Αλίμου 76, Αργυρούπολη, 164 52  Τηλ. 210 9926660 email: info@mlk.gr)
Bandcamp: http://giorgosperou.bandcamp.com/
You Tube: http://www.youtube.com/user/GiorgosPerou
Soundcloud: http://soundcloud.com/inrealtime-records/sets/giorgos-perou-dio-kosmoi
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Giorgos-Perou/223466514343763?
Twitter: http://twitter.com/Giorgos_Perou