Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Άνω Αυστρία @ Θέατρο Ανατολή

Γιοι και κόρες @ Θέατρο Αυλαία από 3/4

"Ο αββάς που ντυνόταν γυναίκα και άλλες ιστορίες ιερωμένων...". Για δύο εμφανίσεις στο αβγό.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Μάρτιος 2013 Νο 2

Αγαπητοί αναγνώστες,
Η άνοιξη είναι προ των πυλών και την υποδεχόμαστε με τη δεύτερη σειρά της εκδοτικής μας παραγωγής αλλά και με μια συνταγή για ανοιξιάτικα μπουρέκια λαχανικών του Master Chef Γιάννη Λουκάκου από το βιβλίο ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ!
Η Σόφη Θεοδωρίδου μας διηγείται την ιστορία ενός απόλυτου έρωτα σε ταραγμένα χρόνια, όταν η ομορφιά θεωρείτο αμαρτία κι οι πράξεις και τα λόγια των ανθρώπων συναγωνίζονταν σε αγριότητα τα πεδία των μαχών. Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου μας οδηγεί σε ανεξιχνίαστες διαδρομές μεταξύ Αθήνας και Αλεξάνδρειας, αφηγούμενος φόνους σχεδόν ποιητικούς… Καβαφικούς φόνους.
Τι κι αν η άνοιξη έρχεται; Ο Κουρτ Βαλάντερ βρίσκεται στο φθινόπωρο της ζωής του. Στο κατώφλι των γηρατειών του, δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πιο σκληρό αντίπαλο: τον ίδιο τον εαυτό του. Μη χάσετε το τελευταίο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Κουρτ Βαλάντερ, αλλά και παλαιότερους αγαπημένους τίτλους του Χένινγκ Μάνκελ, που επανακυκλοφόρησαν σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Παράλληλα, επανακυκλοφόρησε και το ΜΟΙΡΑΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ της Nicci French με νέο εξώφυλλο.
Στο νέο βιβλίο του Γιώργου Μανιώτη με φόντο τη σύγχρονη Ελλάδα, μια αγράμματη γυναίκα καταγγέλλει τον υλιστή Νεοέλληνα. Ο Φίλιππος Φιλίππου μάς προσφέρει ένα σημαντικό μυθιστορηματικό χρονικό με σκηνές από τον πολεμικό και τον ερωτικό βίο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ενώ ο Κυριάκος Μαργαρίτης γράφει ένα μυθιστόρημα για την αγωνία μιας γενιάς να μείνει ζωντανή μες στη μιζέρια, μια ιστορία για τον επικίνδυνο ρεαλισμό της ζωής ενάντια στον ασφαλή ρομαντισμό του θανάτου.
Ο διδάκτωρ ψυχολογίας και διακεκριμένος ψυχαναλυτής-συγγραφέας Γιώργος Πιντέρης γράφει ένα βιβλίο γεμάτο επιστημονικό χιούμορ, δείχνοντάς μας απλούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα ψυχοσωματικά προβλήματά μας με αντίδοτο τη χαρά! Λίγη καθημερινή τρέλα είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να έχουμε τη σωματική και την ψυχική μας υγεία!
Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του γνωστού βιβλίου Όχι πια sex, μόνο φίλοι, υπογράφει ένα βιβλίο-οδοστρωτήρα, που μας βοηθάει μέσα από μια γενναία μπουγάδα να ξεπλύνουμε τη σκόνη μέσα μας και έξω, ώστε να λάμψει η ουσία της ζωής μας.
Ο Μάριο Αλόνσο Πουτζ μας παροτρύνει να βρούμε ξανά τον εαυτό μας, να τον επαναπροσδιορίσουμε, να προβούμε στις επιλογές εκείνες που σταδιακά θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα με ένα βιβλίο-χάρτη που θα μας καθοδηγήσει σ’ αυτό το εσωτερικό ταξίδι!
ηλεκτρονική μας συντροφιά στο facebook και ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα που αφορούν την ανάγνωση σε νέα διάσταση! Και για όσους δεν… μπορούν να περιμένουν, γνωρίζατε ότι πλέον μπορείτε να προπαραγγείλετε και τα e-books μας;
Στο τελευταίο βιβλίο της συναρπαστικής «μαγικής» τριλογίας Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, η Λ. Τζ. Σμιθ υπόσχεται μια θεαματική αναμέτρηση του Καλού και του Κακού γεμάτη ανατροπές, ενώ η Τζόσλιν Ντέιβις στο δεύτερο μέρος της τριλογίας ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ βάζει τη Σκάι σε νέες περιπέτειες γεμάτες έρωτα και προδοσία.
Η γνωστή ξερόλα Ξενέρωτη είναι και πάλι εδώ για να μας κάνει να γελάσουμε με τις περιπέτειές της! Και η Σοφία η Κουτσομπόλα πάει στην κατασκήνωση, αλλά δε σταματάει το… κουτσομπολιό ούτε εκεί! Μη χάσετε δύο ξεκαρδιστικά, υπέροχα βιβλία!
Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσετε την όρεξή σας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)

FLORAL

Πέμπτη 4 Απριλίου, 20:00
Dj set Le Hunchback
Την Πεμπτη 4 Απριλίου ο Bill Hunchback θα υποδεχτεί την ξεγνοιασιά της ¶νοιξης με μουσικές επιλογές από το hard bop στο rockabilly, την dirty country και τα blues. Με περάσματα απ' την Καραϊβική και την Χαβάη για καρύδες και κοκτέιλς.
Είσοδος ελεύθερη
Παρασκευή 5 Απριλίου, 22:00
Live Τhe Speakeasies Swing Band Live
Οι The Speakeasies' Swing Band δημιουργήθηκαν το 2009 στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη σε συναυλιακούς χώρους, μπαράκια, φεστιβάλ, αλλά και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Τον Μάρτιο του 2011 γράφουν το πρώτο δικό τους κομμάτι «Bright Lights Late Nights», με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού βίντεο. Στο τέλος της ίδια χρονιάς επαναλαμβάνουν το ίδιο πείραμα με αποτέλεσμα ένα νέο βίντεο, το «Black Swamp Village» στο οποίο, εκτός των άλλων, συμμετέχουν και διεθνούς φήμης χορευτές. Έτσι, τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, «Bathtub Gin».
Είσοδος: 6¤
Σάββατο 6 Απριλίου, 22:00
Live Mode Plagal Live
Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησε ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς.
Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό το χιούμορ και το κέφι τους έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και ένα μοναδικά αναγνωρίσιμο ήχο.
Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι), Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο soprano-alto, τραγούδι), Αντώνης Μαράτος (μπάσο),Τάκης Κανέλλος (τύμπανα, τραγούδι), Florian Mikuta (πλήκτρα).
Είσοδος: 5
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ÒPERA OBERTA ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

Εργαστήριο με τον OSCAR GHIGLIA. Στο αβγό.


Οι εκδόσεις Λιβάνη σας παρουσιάζουν τα νέα μυθιστορήματα της Μαίρης Κόντζογλου και της Ευαγγελίας Ευσταθίου:

Zoe & Friends Live @ Passport 19/04

Παρασκευή 19 Απριλίου

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
Passport Logo 4

Zoe Roland
600x900

Η γνωστή μουσικοσυνθέτις Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει στο “PassPort” μια πολύχρωμη μουσική παράσταση που χωρίζεται σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος (που παρουσιάζεται ως συνθέτις) περιλαμβάνει προσωπικές της κυρίως συνθέσεις, παλαιότερες που έχουν ερμηνεύσει γνωστοί καλλιτέχνες, αλλά και καινούριες από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της “Φως-Rockin’ Zoe” σε στίχους Ευανθίας Μάγνη, τις οποίες ερμηνεύουν πλειάδα γνωστών  τραγουδιστών.
Στο δεύτερο μέρος ως σολίστ θα μας παρουσιάσει Tango (μαζί με ζευγάρια χορευτών), Balkan και Μικρασιάτικα ακούσματα.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες:
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ
ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ
ΜΠΕΣΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ
ΗΡΩ ΣΑΪΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΔΟΥΡΑΚΗ
ΕΒΕΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΖΑ
Συμμετέχουν οι χορευτές:
Μπρονόβσκι Δημήτρης – Μαργαρώνη Σοφία
Παπαδόπουλος Νίκος - Καβάση Μαρία
& οι Μπουτσής Ηλίας - Οικονόμου Καρολίνα (από τη σχολή χορού “Stage Just Dance”)
Παίζουν οι μουσικοί: Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (κιθάρα), Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά) και ο Άρης Μάρκου (φωνητικά/κρουστά).
Την επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Ζωή Τηγανούρια.

Ακούστε τα τραγούδια του ΝΕΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ "Φως-Rockin' Zoe" στο Zoe's YouTube Channel:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLmlszSo217HyJ6bdcQc_-QTLOqUgGgHXg
Επισκεφθείτε το Official Website of Zoe Tiganouria:

"Passport"
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
Tηλ.: 2104296401
www.pass-port.com.gr
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940 558558
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου με ποτό:
12 ευρώ στο μπαρ
15 ευρώ καθήμενοι
Προπώληση εισιτηρίων:
PUBLIC – Flocafé (Καραϊσκου 117, πλ. Κοραή, Πειραιάς)

& on-line: www.viva.gr

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΕΝΝΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ THE SOUNDS