Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τη Συναυλία και νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσουμε για το προφίλ και το έργο των δύο Συλλόγων.                            
Τα παρακάτω που δεν έκαναν οι "λατρευτές" μας προηγούμενες κυβερνήσεις όπως θα όφειλαν τα έκαναν δύο σύλλογοι που τους αξίζουν συγχαρητήρια και θα θέλαμε όλους εσάς δίπλα μας για να βοηθήσουμε αυτούς του Συλλόγους!                               
Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» δημιουργήθηκε το 1990.                             -Ο πρώτος στόχος του συλλόγου ήταν η δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας που μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα, της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών η οποία δημιουργήθηκε και λειτούργησε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Αγία Σοφία’’ με αποκλειστική χρηματοδότηση του Συλλόγου το 1992.                               
-Αμέσως μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου, ο Σύλλογος σχεδίασε το επόμενο βήμα του: τη δημιουργία ενός πρότυπου ξενώνα στην Αθήνα για να φιλοξενούνται τα παιδιά με τους γονείς τους από την περιφέρεια, επειδή οι θεραπείες είναι μακροχρόνιες. Διαθέτει 32 δίκλινα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους.                               
Ο ξενώνας άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου του 1999.                         
Από τότε φιλοξενεί και υποστηρίζει με το ειδικευμένο προσωπικό του παιδιά που πάσχουν από καρκίνο καθώς και τις οικογένειές τους. Επίσης τους προσφέρει πάρα πολλές ακόμη υπηρεσίες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.                           
-Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προβλήματος του παιδικού καρκίνου, η ΕΛΠΙΔΑ έχει διοργανώσει το Α΄ Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα ‘’ Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο Βοήθεια στο άρρωστο παιδί’’                                
Με μεγάλη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων.                       
Επίσης έχει θεσπιστεί στα ευρωπαϊκά βραβεία ΕΛΠΙΔΑ που απονέμονται κάθε 4 χρόνια σε άτομα ή φορείς που ασχολούνται με τα προβλήματα παιδιών με καρκίνο, με την επιστημονική έρευνα, καθώς και με άτομα που ενώ νόσησαν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη δύναμη που έδειξαν στον αγώνα για τη ζωή.                           
-Τέλος ο Σύλλογος προχώρησε στην κατασκευή και ίδρυση του πρώτου εξειδικευμένου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Ελλάδα για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών που πάσχουν από όλες τις μορφές νεοπλασίας το οποίο πλέον λειτουργεί.                                
Ο Σύλλογος Φίλων των καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» ιδρύθηκε το 1991.                              
Το πρώτο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η κατασκευή κι ο επιστημονικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός ενός Αιματολογικού Κέντρου, το οποίο εδώρησε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Καταλαμβάνει έκταση 4000 τ.μ. που είναι διαμοιρασμένη σε 3 ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια. περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξωτερικά ιατρεία, θαλάμους βραχείας νοσηλείας, εξεταστήρια, εργαστήρια, γραφεία, και Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.                                  
Συμβάλλει στον εξοπλισμό των 2 ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα.                                    
Χρηματοδότησε κλινικοεργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν μελέτες - αναλύσεις του DNA, γενετικού υλικού, των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους των παιδιών.                                  
Μισθοδοτεί μία βιολόγο για τις ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου, καθώς και μία ψυχολόγο για τις αντίστοιχες ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.                                 
Συμπαρίσταται στους γονείς των καρκινοπαθών παιδιών. Η συμπαράσταση αυτή έμμεσα εκδηλώνεται με βοήθεια προς το σύλλογο γονέων των παιδιών η «ΛΑΜΨΗ».                             
Το επόμενο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός ξενώνα που θα φιλοξενεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και δεν έχουν που να μείνουν.                                  
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.com/

14 Ιουλίου Παντελής Θαλασσινός Μύλος Θεσσαλονίκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Tετάρτη 6 Ιουλίου, 21.00
Press Conference-Live Party Jazz Festival Kalamata
Με φόρα από την περσινή γιορτή, το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Καλαμάτας επιστρέφει στη δεύτερή του εκδοχή από τις 22 ως και τις 24 Ιουλίου σε τρεις συναυλιακούς χώρους στην πόλη της Καλαμάτας.
Οι συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ Καλαμάτας θα παρουσιάσουν το φετινό πρόγραμμα με πολλή μουσική, συνεντεύξεις, διαδικτυακές συνδέσεις, φωτογραφίες και video από την περσινή διοργάνωση.
Στην εορταστική ατμόσφαιρα θα συμβάλει ο Alex Hobson με ένα jazzy dj set αλλά και ένα live jam session έκπληξη από τους μουσικούς που έπαιξαν πέρσι, αυτούς που θα εμφανιστούν φέτος και όχι μόνο.
Παρασκευή 8 Ιουλίου, 22.00
Live Amores Perros Live
Τους προλάβαμε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την αναχώρηση τους για το καλοκαίρι και μας υποσχέθηκαν ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο πάρτυ πριν βουτήξουν τα κορμιά τους στο ιώδιο.
Ένα εκρηκτικό funky, acid jazz, soul live από την τετραμελή μπάντα των Amores Perros με άκρως αυτοσχεδιαστική και χορευτική διάθεση!
Άγγελος Αγγελίδης (κιθάρα), Μαγδαληνή Παναγιωτακοπούλου (φωνή), Κυριάκος Αλεξίου (τύμπανα),Γιώργος Γρηγοράκος (μπάσο).
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια
τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: info@floralcafe.gr

Ένας Δάσκαλος Καπετάνιος, Ανιχνεύοντας τις ρίζες της ήττας

ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
Επανεκτιμήσεις και παραλειπόμενα για τον Εμφύλιο και τα Μετεμφυλιακά
Βασίλης Γκανάτσιος - Χείμαρρος
Εκδόσεις Επίκεντρο
ISBN: 9789604582952
Σελίδες:234
Για να δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου και να διαβάσετε την εισαγωγή του
ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ
Καταγράφει και αξιολογεί την δεκαετία του 1940-1950
Βασίλης Γκανάτσιος - Χείμαρρος
Εκδόσεις Επίκεντρο
ISBN: 9789604583003
Σελίδες:680
Για να δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου και να διαβάσετε την εισαγωγή του
www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604583003

TWISTED SISTER (U.S.A.) => July 13th at Principal Club Theater

TWISTED SISTER   
Αλλαγή χώρων διεξαγωγής των συναυλιών, των εκρηκτικών Twisted Sister, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη                        
Oι Σιδερένιοι Άνδρες του Rock And Roll έρχονται και …they are gonna rock… αυτό τον Ιούλιο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε νέα venues.                        
Οι συναυλίες των Twisted Sister στην Αθήνα την Τρίτη 12 Ιουλίου, μεταφέρεται στην Ιερά Οδό και η συναυλία της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 13 Ιουλίου μεταφέρεται στο Principal Club Theater                    
Τα αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τα νέα venues, ενώ η προπώληση συνεχίζεται στα γνωστά σημεία                    
Πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι Νεοϋορκέζοι Twisted Sister επιστρέφουν για μια συναυλία στην καρδιά της Αθήνας και, για πρώτη φορά, θα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους και την Θεσσαλονίκη με το αυθεντικό line-up!!!                      
Όταν το 1973, ο Jay Jay French αποφάσισε να σχηματίσει τους Twisted Sister η «συντηρητική» Αμερική αδυνατούσε ακόμη να προβλέψει ότι σύντομα θα γεννιόταν ένα από τα πιο ακλόνητα fan bases όλων των εποχών, εκείνο των "S.M.F.F.O.T.S." (Sick Motherfucking Friends Of Twisted Sister). Τα video clips του συγκροτήματος με έντονο το κωμικό στοιχείο και την στασιαστική ενέργεια ενέπνευσαν την αμερικανική νεολαία που ήθελε να ξεφύγει από την τετριμμένη πραγματικότητα και να εναντιωθεί στην μονοτονία της καθημερινότητας. Ροκ ύμνοι όπως “Ι Wanna Rock”, “We're Not Gonna Take It”, “The Price”, “I Am, I'm Me”, “Burn In Hell” αποτελούν all time classic party anthems!                    
Πολλοί διάδοχοί τους προσπάθησαν να τους αντιγράψουν, κανείς όμως δεν κατάφερε να συνδυάσει επιτυχώς την glam αισθητική του ροκ σταρ με το πνεύμα του αιώνιου έφηβου σε ένα ηχητικό τοπίο old school heavy metal προερχόμενο από τους πολυάσχολους δρόμους της Νέας Υόρκης.                      
Η μουσική των Twisted Sister είναι σαν βόλτα με rollercoaster, το οποίο κάνει πολλαπλές στάσεις, περνώντας από το shock ροκ του Alice Cooper, το θεατρικό make up των ΚΙSS , τo ιδιαίτερο στυλ των New York Dolls με τελική κατεύθυνση την οδό του καθαρόαιμου heavy metal.                             
Όλες τους οι εμφανίσεις μετατρέπονται σε πάρτυ από τα οποία κανείς δεν θέλει να λείψει. Γι’αυτό S.M.F’s ενωθείτε !!!                               
You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll!!                                
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται                                   
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 Principal Club Theater                               
Θεσσαλονίκη                               
Opening act: GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS                           
Θα υπάρχουν λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης με επιστροφή. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2310-428088.                          
Τιμές εισιτηρίων                           
Γενική είσοδος: 35 ευρώ (προπώληση) Γενική είσοδος: 40 ευρώ (ταμείο)                         
Σημεία προπώλησης                                 
Τicket House | Public | Metropolis | Musicland www.123merch.gr www.ticketarena.gr                        
Kαπλάνειο Καφέ (Παπάζογλου 16, Ιωάννινα)                                    
Περισσότερες πληροφορίες                                 
www.spicyentertainment.g
r                              
www.spicymusic.gr                     
Principal Club Theater sites:                                
www.principalclub.com                                 
www.myspace.com/principalclub                                  
www.facebook.com/principalclub

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις μας:
1) Στη σειρά Ελληνική Πεζογραφία, το βιβλίο:
Γιούλη Αναστασοπούλου
Ψυχή στην Κούλουρη
2) Στη σειρά Πολιτικά, το βιβλίο:
Μάκης Ανδρονόπουλος
Η Ελλάδα στο ντιβάνι
Διεργασίες ανατροπής γύρω από την ιστορία, τη γλώσσα και τα κοινωνικά στερεότυπα
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των εκδόσεών μας στις σελίδες
http://www.alexandria-publ.gr/new/book.php?id=593
και http://www.alexandria-publ.gr/new/book.php?id=594 αντίστοιχα

Προσκλήσεις

16 Ιουλίου 2011
Η Μαριάνθη, το ξωτικό με τα κόκκινα μαλλιά και τα μοβ μάτια, έκανε ένα φοβερό λάθος! Και τώρα η βασίλισσα της Ξωτικοχώρας την τιμωρεί.
Ελάτε να βοηθήσουμε την Μαριάνθη να τα βγάλει πέρα με την αποστολή της στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Καρυστινού Το μεγάλο ταξίδι της Μαριάνθης το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011 στις 13.00 και στις 14.00 στην παιδική γωνιά του Athens Heart (επίπεδο 1).

Ο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ - Χρήστος Μπουλώτης

Ο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ
Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη
Έγχρωμο, σκληρό εξώφυλλο
½23,5´29 εκ.½32 σελ.
ISBN 978-960-6829-27-7½Ιούνιος 2011
POLARIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΑ-MULTIMEDIA
Ναυαρίνου 17 106 81 Αθήνα
τηλ. 210 3836482 fax 210 3807608
www.polarisekdoseis.gr
info@polarisekdoseis.gr

σπασμένα τριαντάφυλλα - μπιθικώτσης