Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 Τρωάδες περιοδεία, ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι, Όνειρο..., Σφήκες,

 


Οι «Τρωάδες» μετά τα συνεχόμενα sold out
σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο
συνεχίζουν την περιοδεία τους
Σάββατο 22 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών
Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Στέφανου Κορκολή, θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2023, στη Χαλκιδική.
Το Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 21:30 οι θεατές, στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, θα παρακολουθήσουν ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο και προφητικό αφού ο Ευριπίδης, «μιλάει» για όσα συμβαίνουν ακόμα και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο ρόλο της Εκάβης η Ρούλα Πατεράκη.
Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας των «Τρωάδων» για τον μήνα Ιούλιο:
Σάββατο 22 Ιουλίου -- Μουδανιά, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών
Σάββατο 29 Ιουλίου - Φίλιπποι, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Καλοκαιρινό πάρτι η πρεμιέρα της παράστασης
ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι evolution, «e-PASS ή επί τας»
στο Cafe Θέα/tro
Ένα δροσερό κεφάτο πάρτι με εξαιρετικά εύστοχους διαλόγους και αγαπημένα τραγούδια θυμίζει η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που παρουσιάζεται στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου, στο Cafe Θέα/tro.
Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι evolution, σχεδόν έξι χρόνια μετά από την τελευταία τους εμφάνιση, επέστρεψαν ακόμα πιο απολαυστικοί, καυστικοί, διασκεδαστικοί και έθεσαν στο κοινό το απόλυτο δίλημμα της εποχής: e-PASS ή επί τας!
Τα κείμενα του Χρήστου Παπαδημητρίου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, σε συνδυασμό με τις διασκευές αγαπημένων τραγουδιών και τον εξωτερικό ανατρεπτικό χώρο, που φιλοξενεί την παράσταση, καθιστούν τη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος μια απόλυτα καλοκαιρινή πρόταση διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Η πολύχρωμη βεντάλια τους, που θα απλώσει για να μας ανακουφίσει κάπως από την κάψα της επικαιρότητας και του θέρους, περιλαμβάνει σπαρταριστές αναπαραστάσεις εμπνευσμένες από τα κακώς κείμενα της χώρας τούτης.
Κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο 2310224524

Ένα ατμοσφαιρικό καλοκαιρινό ΟΝΕΙΡΟ...
στο Παλατάκι
Ένα ονειρικό «παιχνίδι» έρωτα, μαγείας και πάθους που υμνεί μοναδικά την ομορφιά της ζωής και τα θαύματά της «ζωντανεύει» ιδανικά σε ένα φυσικό σκηνικό τοπίο στον εξωτερικό χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι), ενός χώρου γεμάτου ιστορία που βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης.
Ένα καλοκαιρινό Όνειρο... «ταξιδεύει» τους θεατές σε ένα «νεραϊδόκοσμο», γεμάτο έρωτες, προλήψεις, δεισιδαιμονίες & μαγικά ξόρκια μέσα από την εντυπωσιακή πλοκή και τις απρόβλεπτες καταστάσεις του.
Μια απολαυστική κλασική κωμωδία με διαχρονικά μηνύματα και προβληματισμούς που αντιστοιχούν στο σήμερα, κατασκευασμένη από τον αξεπέραστο δημιουργό – μάστορα της θεατρικής γραφής, Ουίλιαμ Σαίξπηρ με άφθαρτα υλικά, αποδίδεται με μοναδική αισθητική, ενέργεια και ρυθμό μέσα από την εμπνευσμένη σκηνοθετική ματιά της Φρόσως Λύτρα.
Η Μαρία Σολωμού στο ρόλο της Τιτάνια.
Τελευταίες παραστάσεις έως την Κυριακή 23 Ιουλίου.

Σφήκες
Ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου,
βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, στις 21:30
Στην παρούσα εκδοχή των «Σφηκών» η σκηνοθεσία στρέφει το βλέμμα της στα σύγχρονα «κεντριά», στα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα σόσιαλ μίντια. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.
Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη, 25 & 26 Ιουλίου 2023
Η παράσταση προτείνεται σε θεατές από 15 ετών και άνω.

10 χρόνια λύκος Ζαχαρίας 🎂


Ο λύκος Ζαχαρίας έχει γενέθλια και το γιορτάζουμε!
Είναι ο πιο γλυκός, ο πιο τρυφερός, ο πιο ανατρεπτικός λύκος που έχουν αγαπήσει μικροί (αλλά και οι μεγάλοι) αναγνώστες, και ακούει στο όνομα «Ζαχαρίας». Ο λύκος Ζαχαρίας φέτος έχει γενέθλια, αφού συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα βιβλία του στην Ελλάδα!
Για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του λύκου Ζαχαρία, έξι αγαπημένες και δύο ολοκαίνουργιες ιστορίες του θα κυκλοφορήσουν σε επετειακή έκδοση, με ανανεωμένα εξώφυλλα και επιπλέον σελίδες, στις οποίες ο λύκος Ζαχαρίας, οι φίλες και οι φίλοι του μάς συστήνονται καλύτερα, το ίδιο και οι δημιουργοί του, η συγγραφέας Orianne Lallemand και η εικονογράφος Éléonore Thuillier .

Πρώτες κυκλοφορούν από τις 10 Ιουλίου οι επετειακές εκδόσεις: Ο λύκος Ζαχαρίας γιορτάζει τα γενέθλιά του, Ο λύκος Ζαχαρίας ονειρεύεται τον ωκεανό, Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου και η νέα ιστορία Ο λύκος Ζαχαρίας πιστεύει στα όνειρά του.

Το φθινόπωρο ακολουθούν οι επετειακές εκδόσεις: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα, O λύκος Ζαχαρίας θέλει ν’ αλλάξει χρώμα, Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία και η νέα ιστορία Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει Αρχηγός του Δάσους.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι επετειακές εκδόσεις του λύκου Ζαχαρία κυκλοφορούν σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων. Οι επόμενες κυκλοφορίες των παραπάνω ιστοριών θα γίνουν στην αρχική έκδοσή τους. Γεμίστε τα ράφια με χρώματα και τις αναγνώσεις με γέλια!


Οι εορτασμοί για τα γενέθλια του λύκου Ζαχαρία δεν σταματούν εδώ! Μείνετε συντονισμένοι…