Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Εργαστήριο Μουσικής Τεχνολογίας. Στο αβγό.

Προσωρινή αναστολή του καλλιτεχνικού έργου του ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών

Προσωρινή αναστολή του καλλιτεχνικού έργου του Κ.Θ.Β.Ε. στη Μονή Λαζαριστών
Σε μια εποχή, όπου στους δημόσιους φορείς τίθεται επιτακτικό το αίτημα μιας συγκροτημένης οικονομικής πολιτικής, μιας σωστής και συνετής διαχείρισης των χρημάτων του Δημοσίου, μέσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε ξαναπεί ότι «είναι προτιμότερο να διασώζονται οι άνθρωποι παρά τα ντουβάρια». Αυτό σημαίνει προστασία των θέσεων εργασίας.
Για τους λόγους αυτούς, αναστέλλεται προσωρινά η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Κ.Θ.Β.Ε. στη Μονή Λαζαριστών.
Σε καμία περίπτωση δεν συρρικνώνεται η καλλιτεχνική δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, άρα ούτε το προσωπικό του. Απλά θεωρείται πλέον ζημιογόνα υπερβολή η συμμετοχή του Κ.Θ.Β.Ε. σε έναν τέτοιο φορέα που απαιτεί πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να προκαλεί την κοινωνία και τον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη γιατί αυτός πληρώνει το ανωτέρω ποσό μέσω της φορολογίας του.
Είναι αυτονόητο ότι οι εκπτωτικές παροχές του Κ.Θ.Β.Ε. προς τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών ισχύουν για όλες τις παραστάσεις στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Βασιλικό Θέατρο.
Επίσης, θα προτείναμε μια άμεση σύγκλιση των εταίρων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Μονή Λαζαριστών», με στόχο την τροποποίηση του καταστατικού και τον καθορισμό των δραστηριοτήτων και των όρων συμμετοχής τους σε νέα βάση.
Το ότι το Κ.Θ.Β.Ε. εκ του καταστατικού του παρέχει κοινωνικό και πνευματικό αγαθό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τις υπέρογκες δαπάνες, που τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθούν.
Εκ της Καλλιτεχνικής Διευθύνσεως του Κ.Θ.Β.Ε.

Η Αργή Κίνηση στα έγκατα της μπλε πολυκατοικίας στα Εξάρχεια

Η Αργή Κίνηση στα έγκατα της μπλε πολυκατοικίας στα Εξάρχεια
Η ηθοποιός Δανάη Παπουτσή διασκευάζει το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Σε Αργή Κίνηση, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και σκηνοθετεί στο φωταγωγό της μπλε πολυκατοικίας.
Λίγα λόγια για το έργο.
Μια μάνα, η κόρη, ο άντρας, το αγόρι, ο Φου.
Άνθρωποι χωρίς όνομα, με έντονη ταυτότητα, διανύουν τον κύκλο του προσωπικού τους θανάτου προκειμένου να ζήσουν. Πρόσωπα που πηγαινοέρχονται στα έγκατα της μπλε πολυκατοικίας με άξονα την απώλεια, την εμμονή, την ανάμνηση που τους κρατάει εγκλωβισμένους, το στόχο που αλλάζει πρόσωπο και δεν ολοκληρώνεται ποτέ, το λάθος timing που καθορίζει τις ζωές τους. Κάποιοι νομίζουν πως έχουν αφήσει πίσω το νήμα που τους συνδέει με τον ομφάλιο λώρο αλλά για να ανασάνουν πραγματικά επιστρέφουν βίαια σε αυτό προκειμένου να το αντιμετωπίσουν και να συνεχίσουν.
Παίζουν:
Κόρη – Αλεξάνδρα Ταβουλάρη
Μια μάνα – Δανάη Παπουτσή
Αγόρι – Μιχάλης Πανάδης
Άντρας – Γιάννης Παπαϊωάννου
Φου – Θέμης Μητρόπουλος

Προγραμματισμένη Έναρξη Παραστάσεων 28 Ιανουαρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Είσοδος από το Floral.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου λίγες μέρες πριν την έναρξη των παραστάσεων.
H Δανάη Παπουτσή γεννήθηκε στην Αθηνά. Φοίτησε στη Δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και στην σχολή της Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα (2005).
Ακολούθησαν σεμινάρια με τη Ρούλα Πατεράκη και το Γιάννη Ιορδανίδη ενώ παράλληλα παρακολουθούσε το μεταπτυχιακό της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών.
Το 2005 ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο Θέατρο Βαφείο με την παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη και την ομάδα «Προσωδία» που ίδρυσε ο σκηνοθέτης δάσκαλος και μουσικός Λάκης Καραλής.
Το 2011-2012 την είδαμε στο Θέατρο Επι Κολωνώ στην παράσταση «Η Γάζα είναι…Μαθήματα Επιβίωσης», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου και στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας στο <<Σκότωσε ό,τι αγαπάς» του Αλέξη Σταμάτη, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη.
Έχει αποσπάσει Τιμητική διάκριση β' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου ''Βαγγέλης Κοτρώνης'', για την ταινία «Πάσας τας εντολάς αυτού» σε σκηνοθεσία Χάρη Ξυδιά.
Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Ταμπλό Βιβάν» στο οποίο υπογράφει τους στίχους και τραγουδάει. Η μουσική είναι του συνθέτη Σάκη Τσιλίκη.
Το διήγημά της με τίτλο «Σταθμός» βραβεύτηκε στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό διηγήματος και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελευθερουδάκης μαζί με όλα τα βραβευθέντα διηγήματα με τίτλο «19 καινούρια βήματα».
Το «Σε αργή κίνηση», είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δανάη Παπουτσή
e-mail: danai.papoutsi@gmail.com
http://www.facebook.com/danaipapoutsi

To Floral σας εύχεται χρόνια πολλά με υγεία, χαμόγελα και ανάταση ψυχής...
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Ξεκινάμε το έτος με πολύ μουσική

Σάββατο 5 Ιανουαρίου, 22:00
Live DUSTBOWL "The Medicine Show Live"
Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 οι DUSTBOWL εμφανίζονται στο Floral κουβαλώντας τον "σκονισμένο" ήχο της ερήμου, τα τραγούδια τους και τις εμμονές τους για μια ξεχασμένη traditional αμερικάνικη μουσική παράδοση ιστοριών. Μαζί τους τα φαντάσματα του Tom Joad, του Woody Guthrie, του Hank Williams και του Johnny Cash.
Ο ήχος των Dustbowl χαρακτηρίζεται από τον ασταμάτητο ρυθμό του τρένου και είναι ανάμειξη Alt. Country, Americana, Rockabilly, Folk & Gospel στοιχείων.Οι ίδιοι ονομάζουν την μουσική τους "The Freight Train Ramblin' Sound"!!!Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 στην Αθήνα.
Big George: Φωνητικά
Lydia: Κόντρα - Μπάσο, Φωνητικά
Telecaster Nick: Κιθάρα
John Hardy: Στιλ Κιθάρα, Φωνητικά
The Shoeshine Boy: Ντραμς
Ion Nikolaou - Κιθάρα, Φωνητικά
Είσοδος: 4€
Κυριακή 6 Ιανουαρίου, 22:00
Live Empty Frame Acoustic Live
Oι Empty Frame επιστρέφουν στο Floral και καλωσορίζουν την καινούρια χρονιά με ένα εντελώς ξεχωριστό ακουστικό live, με νέα κομμάτια και κάποιες αναπάντεχες διασκευές.
Λίγο πριν ξεκινήσουν τη δουλειά στο studio για το σχεδιασμό και την ηχογράφηση του δεύτερού τους δίσκου, αφήνουν για λίγο στην άκρη τις παραμορφώσεις και τις ηλεκτρικές παρεμβολές και εμφανίζονται «χωρίς μακιγιάζ» στο φιλόξενο στέκι της πλατείας Εξαρχείων.
Είσοδος: 3€
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, 22:00
Live Illegal Operation Live
Οι Illegal Operation είναι μια μπάντα υπό την επήρεια. Φτιάχτηκε το 2000 από τους: Μανώλη Αγγελάκη (κιθάρα, φωνή), Στάθη Ιωάννου (κιθάρα), Αντώνη Λιβιεράτο (πλήκτρα, φωνή), Κώστα Καταληματία (μπάσο), Μάριο Σαρακηνό (τύμπανα), Γιάννη Μαρίνο (τρομπόνι).
Το 2001 κυκλοφόρησε στην HitchHyke το πρώτο άλμπουμ 'Blue project' και ένα χρόνο μετά E.P 'Bust'. Την ίδια χρονιά αποχώρησε ο Αντώνης Λιβιεράτος.
Το γκρουπ συνεχίζει να γράφει και να ηχογραφεί τραγούδια και να κάνει live σε όλη την Ελλάδα. Πριν και μετά τα live ξεκινάει να παίζει μουσική ως d.j ο Γιώργος Τσαλκίδης aka D.j Lostromos όπου στην πορεία ενσωματώνεται στο γκρουπ παίζοντας κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά και τρομπόνι.
Τo 2011 οι Illegal Operation συνεργάζονται με την Inner Ear για την κυκλοφορία του album 'Third Day'.
Είσοδος: 5€
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, 22:00
Live Haig Yazdjian Group Live
O Haig Yazdjian, ένας από τους σημαντικότερους μουσικο-συνθέτες και ερμηνευτές της ελληνικής σκηνής, κατάγεται από τη Συρία, αλλά ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών ο Νίκος Ξυδάκης, η Σαβίννα Γιαννάτου, η Μαρία Φαραντούρη, η Δήμητρα Γαλάνη, η Έλλη Πασπαλά, η Ελευθερία Αρβανιτάκη όπως και η Loreena McKennitt, ο Ara Dinkjian, ο Theodosii Spassov και άλλους.
Το νέο του group αποτελείται από εξαίρετους δεξιοτέχνες της ελληνικής σκηνής: Το Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, το Γιάννη Κυριμκυρίδη στα πλήκτρα, το Γιάννη Αναστασάκη στην ηλεκτρική κιθάρα και στα εφέ, ενώ ο ίδιος ηγείται των μουσικών παίζοντας ούτι και τραγούδι.
Είσοδος: 5€
Σάββατο 12 Ιανουαρίου, 22:00
Live The Speakeasies Live
Οι "Speakeasies' Swing Band!” δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Κανείς δεν ξέρει πότε! Κάποιοι τοποθετούν τη γέννηση τους το Σεπτέμβριο του 2009 όταν ο Μανώλης, ο Πάνος Κ. και ο Πάνος Β. γνώρισαν την Κατερίνα. Κάποιοι πάλι, πιο προσγειωμένοι, τοποθετούν την αρχή των SSB όταν έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο SwingALONICA τον Μάιο του 2010. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Σε συναυλιακούς χώρους, μπαράκια, φεστιβάλ, αλλά και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ξεχωρίζουν οι συνεργασίες τους με το Lindy Hop Greece, το Live on Cooradio, η εμφάνιση στο Ράδιο Αρβύλα και στο Πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της ΕΤ3 το 2011~2012. Τα support στους Cherry Poppin' Daddies και Parov Stelar Band, αλλά και οι εμφανίσεις τους στο Street Party για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης ως ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014 στο Λευκό Πύργο, στην τελετή έναρξης των 46ων Δημητρίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής στο Βαφοπούλειο Ίδρύμα, αλλά και οι εμφανίσεις τους εκτός Ελλάδας, στο Hep Cat's Holiday στο Sommerset της Μ. Βρετανίας και στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία. Τον Μάρτιο του 2011 γράφουν το πρώτο δικό τους κομμάτι "Bright Lights Late Nights” με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού βίντεο. Στο τέλος της ίδια χρονιάς επαναλαμβάνουν το ίδιο πείραμα με αποτέλεσμα ένα νέο βίντεο, το "Black Swamp Village” στο οποίο εκτός των άλλων συμμετέχουν και οι διεθνούς φήμης χορευτές Kevin St. Laurent & Jo Hoffberg. Έτσι, τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "Bathtub Gin” ενώ συγχρόνως με το κομμάτι τους "Bright Lights Late Nights” συμμετέχουν στη Γερμανική συλλογή "Swing Style Vol.3"
Είσοδος: 6€
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Το λάθος μας - Τώνης Μαρούδας