Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ξεκινά το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ!
www.metaixmio.gr


IN-EDIT GREECE - Athens Edition
International Music Documentary Film Festival
19-25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
κινηματογράφος ODEON ΟΠΕΡΑ, Αθήνα
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Parenthesis
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στηρίζουν το IΝ-EDIT (International Music Documentary Film Festival), που επιστρέφει στην Ελλάδα αυτό τον Φλεβάρη.
Το IN-EDIT αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. Έχοντας ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη, πριν από 12 χρόνια, καλύπτει πλέον γεωγραφικά δύο ηπείρους, αποτελώντας μια παγκόσμια και διαρκώς διευρυνόμενη πολιτιστική πλατφόρμα. Μετά τις στάσεις του στη Βαρκελώνη, το Σαντιάγκο, την Μπογκοτά, το Σάο Πάολο, το Μπουένος Άιρες, το Βερολίνο και την Πόλη του Μεξικού, από φέτος θα διεξάγεται στο Λονδίνο και την Καλιφόρνια. Η Ελλάδα έχει γίνει ήδη κομμάτι αυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας από τον Απρίλιο του 2014, οπότε και η Parenthesis παρουσίασε για πρώτη φορά το IN-EDIT στη Θεσσαλονίκη.
Από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου 2015 σπουδαίοι μουσικοί, ιστορίες και νότες που έγραψαν ιστορία συναντιούνται στον κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57), όπου το IN-EDIT GREECE 2015 – Athens Edition θα παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η παραγωγή μουσικού ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.
Στην έναρξη του φεστιβάλ, στις 19 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ “Freddie Mercury: The Great Pretender”, που αφηγείται τη μοναχική πορεία του Freddie Mercury χωρίς τους Queen, ενώ τις επόμενες μέρες, θα προβληθούν, ανάμεσα στα άλλα, το χαμένο ντοκιμαντέρ των Doors "Feast of Friends", το μοναδικό “Super Duper Alice Cooper” που αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή του εκκεντρικού ροκ σταρ, το “Salad Days: The DC Punk Revolution”, μια λεπτομερής καταγραφή της punk μουσικής σκηνής στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80, το "Spandau Ballet: Soul Boys of the Western World", που ακολουθεί το συγκρότημα που ταυτίστηκε με τη Bliz γενιά και κατέληξε στα δικαστήρια, όπως επίσης και το “Good Ol’ Freda”, η ανείπωτη ιστορία με τη γραμματέα των Beatles, μια ιστορία μανίας, περιπέτειας και προσήλωσης στο δημοφιλές συγκρότημα.
Μεταμεσονύκτιες προβολές, dj-sets, special screenings αλλά και μια διαφορετική συζήτηση για τα events μεγάλης κλίμακας περιλαμβάνουν οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ που συμπληρώνουν δυναμικά το κυρίως πρόγραμμα των προβολών.
Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για τις ταινίες αλλά και πολύ ενδιαφέροντα κείμενα ανθρώπων της πολιτιστικής βιομηχανίας θα βρείτε στον pocket οδηγό του φεστιβάλ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και διανέμεται δωρεάν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ διατίθεται και στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). H pocket έκδοση του καταλόγου του IN-EDIT GREECE 2015 περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τις ταινίες που θα προβληθούν στη διάρκειά του καθώς και δώδεκα κείμενα φίλων και συνεργατών του IN-EDIT GREECE. Οι Αντώνης Κανάκης, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, Γιώργος Μουχταρίδης, Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), Άρης Δημοκίδης, Αναστάσιος Διολάντζης, Αναστασία Καμβύση, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Χίλντα Παπαδημητρίου, Βάσια Τζανακάρη και Στέφανος Τσισόπουλος γράφουν κείμενα για τη μουσική ή για ταινίες με πολλή μουσική.
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες από τον pocket οδηγό του φεστιβάλ ΕΔΩ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και των παράλληλων εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στο επίσημο site του φεστιβάλ: www.in-edit.gr.

Demis Roussos - Goodbye, my love, goodbye1973