Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

Πρόγραμμα προβολών
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Ένα βήμα μπροστά (Ελλάδα - Γερμανία, 2012)
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθυρίδης. Έγχρωμο, 126΄.

*****

Αίθουσα
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Χαμένος παράδεισος (Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Βραζιλία, 2012) Σκηνοθεσία: Miguel Gomes. Ασπρόμαυρο, 110΄
*****
Για την αποκατάσταση του μαύρου – Κατερίνα Γώγου (Ελλάδα, 2012) Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης. Ασπρόμαυρο, 66΄.
*****
ΟΛΥΜΠΙΟΝ Εκδηλώσεις για παιδιά
Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου» από την Παιδική Σκηνή του «Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης» στο «Ολύμπιον»
Πληροφορίες και κρατήσεις για παραστάσεις με σχολεία τις καθημερινές στα τηλέφωνα: 6977 445161 και 2310 222299
...περισσότερα
*****
Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου
από το Φωτόγραμμα.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-3413890
...περισσότερα
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Κινηματογράφος και Λογοτεχνία
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ξεκινά τον τρίτο κύκλο προβολών της, με το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και Λογοτεχνία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στην Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις εμβληματικές ταινίες που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα: Η πείνα / Sult του Χένινγκ Κάρλσεν / Henning Carlsen (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, 1966), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κνουτ Χάμσουν, Επικίνδυνες σχέσεις / Les liaisons dangereuses του Ροζέ Βαντίμ / Roger Vadim (Ιταλία, Γαλλία, 1959), βασισμένη στο ομώνυμο επιστολογραφικό μυθιστόρημα του Σοντερλό Ντε Λακλό, Γυμνοί στον ήλιο / Plein soleil του Ρενέ Κλεμάν / René Clément (Γαλλία, Ιταλία, 1960), βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλευ» της Πατρίτσια Χάισμιθ και Το μωρό της Ρόζμαρυ / Rosemary’s Baby του Ρομάν Πολάνσκι / Roman Polanski (ΗΠΑ, 1968), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άιρα Λέβιν.
Με αφορμή το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκειά του (4-7/04/2013) στο Βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διατίθεται σε προσφορά (1,00 ευρώ από 4,00 ευρώ) η έκδοση για τον Alain Delon.
Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, cinematheque@filmfestival.gr).
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).
Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.
Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης ΕΝΕΚΕΝ.
Οι εκδηλώσεις της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.
*****
To 14o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (4 έως 10 Απριλίου 2013) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 17 Απριλίου 2013, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, δίνοντας την ευκαιρία στους σινεφίλ να απολαύσουν τις καλύτερες στιγμές της πρόσφατης γαλλόφωνης παραγωγής.
...περισσότερα Πρόσκληση σε ημερίδα για νέους ανέργους
Νέους ανέργους κάτω των 35 ετών που έχουν εξειδίκευση είτε μέσω εκπαίδευσης είτε μέσω προϋπηρεσίας σε αντικείμενα σχετικά με τον πολιτισμό καθώς και αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή πιστοποιημένης μεταλυκειακής εξειδίκευσης σε αντικείμενα σχετικά με τον πολιτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσκαλεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσουν μία ενημερωτική ημερίδα προκειμένου να γνωρίσουν τα οφέλη, αλλά και τη διαδικασία για την ένταξή τους στο σχετικό πρόγραμμα του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (Πλ. Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-378.400, email: secretariat@filmfestival.gr, www.filmfestival.gr) την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, 10.30 – 12.30.
...περισσότερα
*****
To αφιέρωμα «15 χρόνια Φεστιβάλ» στην Αθήνα
Για λίγες ακόμη ημέρες, μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου, συνεχίζονται οι προβολές του επετειακού αφιερώματος «15 χρόνια Φεστιβάλ. Μια συναρπαστική διαδρομή», το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με αφορμή το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, «ταξιδεύει» στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, μετρό Κεραμεικός).
Δείτε εδώ τις ταινίες του αφιερώματος και το πρόγραμμα προβολών
*****
Περιφερειακές Εκδηλώσεις
Το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς και σε 20 καταστήματα κράτησης, μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του.
...περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε συγγραφέα εφηβικού ή νεανικού μυθιστορήματος απονεμήθηκε στη Μάγια Δεληβοριά, για το βιβλίο της Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ.
Με το βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» για το σύνολο του έργου της τιμήθηκε η Ζωή Βαλάση. Εξαιρετική συγγραφέας, σημαντικότατο το έργο της. Από τις Εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί μεγάλο μέρος του έργου της (δείτε εδώ τα βιβλία) ενώ πρόσφατα επανεκδόθηκε ένα από τα κλασικά, αγαπημένα βιβλία της, ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΟΛΥΒΙΑ, με εικόνες της Βάσως Ψαράκη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ POMPEII ΑΠΟ ΤΟΥΣ BASTILLE.

BASTILLE
“POMPEII”
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNp9LVmG0iPgbjwJJGS4Uth8RS3fIr6bEFKC5J6WjXs6K7HFBcSw
Tο πρώτο άλμπουμ τους “Bad Blood” βρέθηκε στην κορυφή του UK albums chart, εκτοπίζοντας το βραβευμένο με Brit “Our Version Of Events” της Emeli Sandé, το ντεμπούτο της Laura Mvula (4η στο poll του BBC για το Sound Of 2013) αλλά και τις νέες δισκογραφικές προσπάθειες των Stereophonics και της Dido
Ποιοι είναι, όμως, οι Bastille και πώς βρέθηκαν εδώ;
- Ξεκίνησαν το 2010 ως solo project του Λονδρέζου Dan Smith. Επέλεξε ο ίδιος το όνομα Bastille γιατί έχει γεννηθεί στις 14 Ιουλίου, την ημέρα που γιορτάζεται στη Γαλλία η πτώση της Βαστίλης. Πλέον η μπάντα έχει άλλα τρία μέλη: τους Chris 'Woody' Wood, Will Farquarson και Kyle Simmons.
- Τα τραγουδια τους άρχισαν να τα ακουμε παντού: στο “Made In Chelsea” του Channel 4, στο FIFA 13, στο διαφημιστικό του “Dancing On Ice”, στο “The Vampire Diaries”.
Μερικά φεστιβάλ και δύο περιοδείες αργότερα (με την Emeli Sandé και τους Two Door Cinema Club).
- Όπως εύστοχα μας λεει το Billboard, αυτό που έχει εκπλήξει τη μουσική βιομηχανία δεν είναι το ότι οι Bastille πέτυχαννα φτασουν στο Νο1, αλλά το ότι –σε μια περίοδο που το marketing επικεντρώνεται στο Internet buzz, τα social media, το teasers, τα streams – εκείνοι το πέτυχαν με τον παλιό, «παραδοσιακό» τρόπo: συναυλίες, ραδιόφωνο, media.
εδώ μπορείτε να δείτε το video clip:
http://www.youtube.com/watch?v=F90Cw4l-8NY

Γκαϊφύλλιας Θανάσης Ατέλειωτη Εκδρομή