Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η ιστορία του Kλίμαξ

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΛΗΞΗ

Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Από τα χειρόγραφα του Ζάν Πιέρ Ζαρντέλ
Ήταν κι αυτό μια αιτία για να πεθάνει ο Ευγένιος
Μια εκτέλεση δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, έστω κι αν σε σκληρές εποχές γίνεται υπόθεση ρουτίνας. Πιο συγκλονιστική είναι η εμπειρία του εκτελεστικού αποσπάσματος. Συχνά οι στρατιώτες τρέμουν πιο πολύ από τον μελλοθάνατο. Κατά κανόνα περισσότερο τρέμει ο κατάδικος που πρόκειται να εκτελεσθεί. Όμως με τον Ευγένιο δεν έγινε έτσι. Έδινε την εντύπωση πως αισθανόταν ικανοποίηση επειδή επρόκειτο να πεθάνει. Ζούσε εκεί όπου κι εμείς, αλλά βρισκόταν αλλού. Δεν ήταν μαζί μας. Εύκολα σήμερα ένας δικηγόρος θα τον είχε αναλάβει, προσφέροντας πλήθος μαρτυρίες ότι ο πελάτης του έπασχε από φρεναπάτες και ότι το νευρικό του σύστημα είχε καταρρεύσει. Ουσιαστικά ο Ευγένιος δεν ήταν σε θέση να καταλάβει και να εκτι-μήσει την ηθική σημασία της πράξης του. Το πιο σκληρό, όμως, ήταν πως ούτε εμείς, ούτε άλλος κανείς -πλην ίσως του μπαρμπα Νικόλα- μπορούσε να καταλάβει τη σημασία της πράξης του. Όλα ήλθαν μετά. (Απόσπασμα από το βιβλίο)
Δείτε περισσότερα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
Σόλωνος 116, Αθήνα
Τ: 210 3833434 | F: 210 3832294 | www.isideris.gr
Να γιατί πρέπει να διαβαστεί το βιβλίο αυτό...
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μια εποχή που νομίζαμε ότι έχει παρέλθει, αλλά όπως δείχνουν τα σημεία των καιρών θα επανέλεθι. Έτσι, το δράμα μιας βασανισμένης γενιάς που οι ελπίδες της μαράθηκαν μέσα στους παγετώνες της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής περιόδου ενδέχεται να το ζήσει και άλλη.
ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Ο Σαράντος Ι.Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής, κλασσική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Έχει γράψει 95 έργα, διδακτικά, πολιτικά, ιστορικά, φιλολογικά, ταξιδιωτικά και λογοτεχνικά.
Διαβάστε περισσότερα

Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας | Διονύσης Σαββόπουλος