Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ - ΣΤΑΧΤΗ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Φωτεινή Βελεσιώτου
“Στάχτη”
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Στίχοι: Ελένη Φωτάκη
Ακούστε το τραγούδι στο: 
cid:image013.png@01D06176.450735C0
Το πρώτο δείγμα από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει η Φωτεινή Βελεσιώτου με τον Μίνω Μάτσα και την Ελένη Φωτάκη
που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την MINOS-EMI.
   Βρείτε το τραγούδι ΣΤΑΧΤΗ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα:

The Story of BLUES WIRE - a musical journey at Principal Club Theater...


THE STORY OF BLUES WIRE
“The Blues Train Is Coming” Α Musical Journey
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 . Principal Club Theater
Οι Blues Wire, μετά από 33 χρόνια ιστορικής πορείας, εκατοντάδες εμφανίσεις και συνεργασίες με διάσημους μουσικούς σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν μια μοναδική παράσταση.
Σε μια μουσική και όχι μόνο αφήγηση γεμάτη από εμπειρίες, ελπίδα, προσπάθεια, επιμονή, αγάπη για τα
blues, φιλία, καυγάδες, έρωτες, αναγνώριση … ακολουθούμε την διαδρομή τους από τα πρώτα χρόνια έως και σήμερα.
Μαζί τους η ομάδα χορού
J.M.M. (Jazz Theatre Dance) διηγείται και οπτικοποιεί την μουσική τους μέσα από μία σειρά εμπνευσμένων χορογραφιών.
Μία παράσταση για την ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος που με αφετηρία την Θεσσαλονίκη κατέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση, τον θαυμασμό και τον σεβασμό μουσικών και φίλων των
blues.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Κείμενα: Ηλίας Ζάικος
Μουσική:
Blues Wire Κιθάρα: Ηλίας Ζάικος Μπάσο: Σωτήρης Ζήσης Τύμπανα: Νίκη Γουρζουλίδου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Χορεύει η ομάδα
J.Μ.Μ.: Άννα Αηδινίδου, Λίτσα Τζούρου, Φανή Σιώτη, Ναταλία Μαρτίνη, Εύη Κουρσαράκου, Ελένη Χαραλαμπίδου, Ξένια Παπαδοπούλου, Νικολέτα Γιανκ
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30                                  
Η παράσταση ξεκινάει στις 21:30
Πληροφορίες: 2310.428088
Principal Club Theater – Mylos, Thessaloniki, GR - Τel: 2310.428088
Τιμές εισιτηρίων:  Προπώληση 6€, Ταμείο 8
Προπώληση εισιτηρίων: Ticket House, Public , Rover, Stereodisc, Viva.gr
Παραγωγή: Principal Ltd.

Μουσική για όλους_Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική για όλους
Η Κ.Ο.Θ. σε σχολεία και ιδρύματα 
Έργα κορυφαίων συνθετών και τη μοναδική εμπειρία της ζωντανής μουσικής θα προσφέρει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με συναυλίες εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα σε σχολεία και σε ιδρύματα του νομού Θεσσαλονίκης, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Οι μουσικοί της ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση των Δημοσθένη Φωτιάδη και Αθανάσιου Σουργκούνη, θα παρουσιάσουν έργα Μότσαρτ, Μπραμς, Κωνσταντινίδη, Μπιζέ και Στράους σε μαθητές σχολείων απομακρυσμένων και υποβαθμισμένων περιοχών και σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και εθισμού αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι αγαθό που ανήκει σε όλους.
Την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2015 η Κ.Ο.Θ. θα παίξει σε γυμνάσια των Νέων Επιβατών, του Ωραιοκάστρου, της Χαλκηδόνας, της Ρεντίνας, του Δενδροποτάμου και της Νέας Μαδύτου καθώς και στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο, στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών και στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ και στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Οι συναυλίες περιλαμβάνουν την Εισαγωγή από την όπερα Απαγωγή από το Σεράι και τη Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα, μέρος Α΄(Molto Allegro) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τον Ουγγρικό χορό αρ. 5 του Γιοχάνες Μπραμς, τη Δωδεκανησιακή Σουίτα αρ. 1 μέρος Ε’ (Andantino quasi parlando) και μέρος ΣΤ’ (Andante lento-Allegro vivo ma non troppo) του Γιάννη Κωνσταντινίδη, το Intermezzo και το Les Toreadors από τη Σουίτα αρ. 1 της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ και το έργο Πιτσικάτο Πόλκα των Γιόχαν και Τζόζεφ Στράους.

CARCASS για πρώτη φορά στην Ελλάδα!!!

CARCASS (U.K.)
ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ EXTREME METAL ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ CLUB SHOWS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Opening Act: Head Cleaner
Friday 27 March 2015 . Principal Club Theater
ONLY DEATH IS REAL ...ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ CLUB SHOW ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Είναι λίγα τα συγκροτήματα που μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν ηγηθεί όχι ενός, αλλά δύο διαφορετικών μουσικών τάσεων και οι
Carcass είναι σίγουρα ένα από αυτά, αφού με τα album τους ‘Reek of Putrefaction’ (1988) και ‘Heartwork’ (1993) όρισαν τόσο το grindcore, όσο και το μελωδικό death metal. Πραγματικοί πρωτοπόροι.
To συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1985 στο Liverpool της Αγγλίας από τον κιθαρίστα Bill Steer και τον drummer Ken Owen και το line up τους ολοκληρώθηκε με την προσθήκε του μπασίστα /τραγουδιστή Jeff Walker. Οι Steer και Walker συμμετείχαν και στο ιστορικό ντεμπούτο του αδερφού σχήματος των Carcass, Napalm DeathScum’, ο μέν παίζοντας κιθάρα στη β πλευρά του δίσκου και ο δε σχεδιάζοντας το εξώφυλλό του. Το πρώτο τους albumreek Of Putrefaction’ αποτελεί το ορισμό του splatter grind core, περιέχοντας 22 συνθέσεις με μέσο όρο διάρκειας τα 2 λεπτά. Οι ανελέητοι ρυθμοί του, το θρυλικό εξώφυλλο που είναι ένα κολαζ από φωτογραφίες οργάνων του ανθρώπινου σώματος και οι στίχοι τους που βασίζονται σε ιατρική/επιστημονική ορολογία έδωσαν νέα υπόσταση στην έννοια ‘ακραίο’, σε βαθμό που θρυλικός ραφιοφωνικός παραγωγός του BBC John Peel, έχρισε το album ως το καλύτερο του 1988.
Στο δεύτερό τους
albumSymphonies of Sickness’ (1989) , τα τραγούδια μεγαλώνουν σε διάρκεια, το death metal στοιχείο κυριαρχεί και με την βοήθεια του παραγωγού Colin Richardson καταφέρνουν και δημιουργούν τον δικό τους ήχο. Στα πλαίσια της περιοδείας που ακολούθησε προσλαμβάνουν ως δεύτερο κιθαρίστα τον Mike Amott των Carnage και μαζί του ολοκληρώνουν το τρίτο τους albumNecroticismDescanting the Insalubrious’.
H μεγάλη ηχητική επανάσταση όμως θα έρθει με το επόμενο album τους, το ‘Heartwork’ (1993) με το οποίο έχουμε ουσιαστικά τη γέννηση αυτού που θα ονομαζόταν μελωδικό death metal . Το συγκρότημα θα κυκλοφορούσε έναν ακόμα δίσκο, το ‘Swansong’ και μετά θα διαλυόταν λόγω μουσικών διαφορών ανάμεσα στα μέλη του.
Το 2007 οι Carcass ήταν ένα όνομα μυθικών διαστάσεων στο χώρο του heavy metal, με την επιρροή τους να μνημονεύεται από εκατοντάδες ακολούθους σε ολόκληρη τον κόσμο και μετά από μαζική απαίτηση το συγκρότημα επαναδημιουργήθηκε αρχικά για να κάνει ορισμένα show , το οποία και εξελίχτηκαν σε sold out θριάμβους όπου και αν έπαιζαν και το 2013 κυκλοφόρησαν το δίσκο της επιστροφής τους με τίτλο ‘Surgical Steel’ δουλειά η οποία έλαβα αποθεωτικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.
Στις 27 (Θεσσαλονίκη) και 28 Μαρτίου (Αθήνα) οι Carcass θα πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους club show στην Ελλάδα σε δύο εμφανίσεις όπου αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο από τις 3 γενιές αφοσιωμένων οπαδών που ακολουθούν το σχήμα.
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Η συναυλία ξεκινάει στις 21.00
Τιμή προπώλησης: 22 € - 25€
Ταμείο: 28€
Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House, Nephilm, Public, Ianos, Rover Bar
On-line: www.viva.gr
www.principalclub.com
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR -
Τel: 2310428088
Παραγωγή: Principal Ltd.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ - ΟΥΤΕ ΗΞΕΡΕΣ |Το 1ο άκουσμα του νέου album σε μουσική Κ. Παπαδόπουλου!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ
"ΟΥΤΕ ΗΞΕΡΕΣ"
Ο Κώστας Μαρτάκης σε ένα δυνατό τσιφτετέλι, που κέρδισε τις εντυπώσεις από το πρώτο άκουσμα, σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου!
WATCH OFFICIAL LYRIC VIDEO ON YOUTUBE!


Την δημιουργική περίοδο της καριέρας του διανύει ο Κώστας Μαρτάκης!
Το καινούργιο τραγούδι που ήδη έχει γίνει επιτυχία, η εντυπωσιακή
πρεμιέρα του στο POSIDONIO MUSIC HALL μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο
και η κεντρική παρουσίαση στο νέο τηλεπαιχνίδι-υπερπαραγωγή του EPSILON "SUPER BUZZ" που έρχεται το Σάββατο 21 Μαρτίου!
Το ολοκάινουργιο τραγούδι του με τίτλο "Ούτε Ήξερες" σε 
μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππουείναι ένα ιδιέταιρο τσιφτετέλι που
μόλις κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας και αγαπήθηκε από το πρώτο άκουσμα!
Το "Όυτε Ήξερες", προάγγελος και πρώτο άκουσμα μέσα από τον ολοκαίνουργιο δίσκο του Κώστα Μαρτάκη, που υπογράφει εξ ολοκλήρου ο καταξιωμένος συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους στιχουργούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων, η Ελένη Γιαννατσούλια, ο Ηλίας Φιλίππου, η Ναταλία Γερμανού, η Βίκυ Γεροθόδωρου και άλλοι...

Το νέο τραγούδι κυκλοφορεί από την PANIK PLATINUM. Απολαύστε το!
  Δείτε εδώ το official lyric video του "Ούτε Ήξερες"!

Κώστας Μαρτάκης - Ούτε Ήξερες
Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου
ARTIST OFFICIAL FACEBOOK PAGE
 
https://www.facebook.com/martakis.kostas

2015 PANIK PLATINUM
Facebook: https://www.facebook.com/panikrecords
YouTube: https://www.youtube.com/user/PanikRecordsTube
Contact: info@panikrecords.gr

Χίλια μύρια κύματα (Νίκος Ξυλούρης)